 |
patari.org Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
|
| Ανασκόπηση Θέματος |
|
 |
| προλετάριος |
Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 21, 2010 12:08 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
Λιτότητα η λέξη που χαρακτήρισε το 2010 την Αμερική.
Λιτότητα είναι η λέξη του χρόνου που φεύγει, σύμφωνα με το αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster, κάτι που αντανακλά την τάση για περικοπές δαπανών που έχει κυριαρχήσει στην αμερικανική κοινωνία. «Η λέξη λιτότητα ακούγεται από τους περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο Πίτερ Σοκολόβσκι, διευθυντής του λεξικού Merriam-Webster, που καταγράφει τις αναζητήσεις λέξεων που γίνονται σε διαδικτυακά λεξικά. «Συχνά την ακούμε με την έννοια των κυβερνητικών μέτρων, αλλά τη χρησιμοποιούμε και για τα δικά μας οικονομικά και κάποιες φορές χαρακτηρίζεται ως νέα πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Σοκολόβσκι.
Δεύτερη σε αναζητήσεις στα διαδικτυακά λεξικά είναι η λέξη «πραγματιστής». Οι χρήστες των λεξικών θεωρούν ότι «πρόκειται για μία υψηλή αξία, την οποία θέλουν να κατανοήσουν πλήρως και θα ήθελαν να αναγνωρίσουν στους ηγέτες τους», σύμφωνα με τον διευθυντή του Merriam-Webster. Οι λέξεις που ακολουθούν με τη μεγαλύτερη συχνότητα αναζήτησης στα διαδικτυακά λεξικά είναι το «μορατόριουμ» και ο «σοσιαλισμός».
Το σοσιαλισμός και με χωρίς εισαγωγικά θα το μάθουν θέλουν ή δέν θέλουν, διότι η μόνη απάντηση στήν λιτότητα είναι ο σοσιαλισμός, λέξη που πρίν λίγα χρόνια ήταν αντιπαθητική ώς άγνωστη για τους περισσότερους Αμερικάνους και τώρα τείνει να είναι κυρίαρχη στήν επιλογή τους.
Βρέ πως αλλάζουν οι καιροί. Λέτε να είναι οι αμερικάνικη εργατική τάξη που θα ξαναφέρει στήν επικαιρότητα όχι μόνο θεωρητικά αλλά και στήν πράξη με την επανάστασή τους το σοσιαλισμός. |
|
 |
| kostas oikodomos |
Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 21, 2010 11:27 am Θέμα δημοσίευσης: Η πιο αιματηρή χρονιά στο Αφγανιστάν για τους αμερικάνους. |
|
Η πιο αιματηρή χρονιά στο Αφγανιστάν για τους αμερικάνους.
Ήταν που θα κατατρόπωναν οι Γιάνκηδες τους Ταλιμπάν, με την επί πλέον ανάπτυξη ακόμη 30.000 Αμερικανών στρατιωτών, της νέας στρατηγικής του αλητήριου Μπαράκ Ομπάμα που ανακοίνωσε στο τέλος του 2009,τόσο ηλίθιος ήταν.
Εμείς από το πατάρι το είχαμε επισημάνει πως θα ήταν η χειρότερη χρονιά τους, πως οι αμερικανοφονιάδες έχουν χαμένο τον πόλεμο από χέρι και είναι ζήτημα χρόνου η πιο ταπεινωτική ήττα στην ιστορία της Αμερικής με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την τύχη ακόμα και της ίδιας της συνοχής που το πιθανότερο για να μήν πώ σίγουρο (ίσως μια επανάσταση των Αμερικανών εργατών να την προλάβει) θα διαλυθεί σε όσες πολιτείες την απαρτίζουν σηματοδοτώντας το τέλος των αυτοκρατοριών και την είσοδο στον παγκόσμιο στίβο των λαών.
Να γιατί επιθυμούμε την ήττα των αμερικανών και υποστηρίζουμε «άνευ όρων» τους Ταλιμπάν στην μάχη τους με τους Αμερικανούς κόντρα σε όλους τους αριστεριστές και ψευτοαριστερούς και του χαφιεδίσκου βήχου και υπερηλιθίου ανατρόμπα.
Οι απώλειες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Ο αριθμός των στρατιωτών του διεθνούς συνασπισμού που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από την 1η Ιανουαρίου 2010, στην αιματηρότερη χρονιά από την έναρξη του πολέμου το 2001, ξεπέρασε το όριο των 700, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που βασίζεται σε στοιχεία της ιστοσελίδας «icasualties.org».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, 701 στρατιώτες από τις τάξεις των διεθνών δυνάμεων είχαν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν. Το 2009, με 521 νεκρούς στρατιώτες, ήταν μακράν η αιματηρότερη χρονιά του πολέμου για τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού, οι οποίες είναι εδώ και τρία χρόνια αντιμέτωπες με την κλιμάκωση της πολεμικής δραστηριότητας των Ταλιμπάν. Αυτά όμως μέχρι πρότινος, καθώς φέτος το όριο ανέβηκε.
Οι περισσότεροι νεκροί στρατιώτες είναι Αμερικανοί. Οι αμερικανικές δυνάμεις έχασαν 493 στρατιώτες στο Αφγανιστάν κατά το 2010 και 1.440 από την έναρξη του πολέμου, το 2001. Ωστόσο, οι περισσότεροι νεκροί του πολέμου αυτού παραμένουν οι άμαχοι πολίτες, καθώς χιλιάδες έχουν σκοτωθεί από το 2001 στο Αφγανιστάν. |
|
 |
|