patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
Συχνές Ερωτήσεις
Αναζήτηση
Κατάλογος Μελών
Ομάδες Μελών
Εγγραφή
Προφίλ
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας
Σύνδεση
patari.org Αρχική σελίδα
->
Πολιτική συζήτηση
Δημοσίευση απάντησης
Όνομα μέλους
Θέμα
Περιεχόμενο
Emoticons
Περισσότερα Emoticons
Χρώμα γραμματοσειράς:
Προεπιλογή
Βαθύ Κόκκινο
Κόκκινο
Πορτοκαλί
Καφέ
Κίτρινο
Πράσινο
Λαδί
Κυανό
Μπλέ
Βαθύ Μπλέ
Λουλακί
Βιολετί
Λευκό
Μαύρο
Μέγεθος γραμματοσειράς:
Μέγεθος γραμματοσειράς
Μικροσκοπικό
Μικρό
Κανονικό
Μεγάλο
Τεράστιο
Να κλείσουν τα Tags
[quote="vngelis"]https://vngelis.blogspot.com/2026/05/blog-post_19.html[/quote]
Επιλογές
HTML
Ανενεργό
BBCode
Ενεργό
Smilies
Ενεργά
Απενεργοποίηση BBCode σ' αυτή τη δημοσίευση
Απενεργοποίηση Smilies σ' αυτή τη δημοσίευση
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη:
Επιλέξτε μια Δημόσια Συζήτηση
Ανοιχτά φόρουμ
----------------
Πολιτική συζήτηση
Παιδική χαρά
Στο περιθώριο
Ανασκόπηση Θέματος
Συγγραφέας
Μήνυμα
Κολίγος
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 30, 2026 6:41 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι μόνο οι νέοι φόροι που άρχονται από αρχές 2027 όπως το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης (TTA) που η καθεστωτική κυβέρνηση επιβάλει στους Έλληνες θέλοντας έτσι να σταματήσει την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και με το νέο Τέλος Περιφερειακής Ανάπτυξης (TΠA) μεταφέρει την χρηματοδότηση των Περιφερειών απο τα ακίνητα της ίδιας της Περιφέρειας και σταματά την κρατική χρηματοδότηση και εκεί, παρόλα αυτά οι κεντρικοι κρατικοί φόροι συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως ο ΕΝΦΙΑ και ο Φόρος Εισοδήματος. Κανείς όμως απο τα σημερινά κ'ωματα της Βουλής δεν έχει θίξει το θέμα , ούτε καν έχουν ενημερώσει τους πολίτες, και το πιο αστείο ότι κανένας Αρχηγός αντιπολιτευτικού κόμματος δεν το έχει αναφέρει για να διαβάλλει τον Μητσοτάκη. Με λίγα λόγια του κάνουν "πολιτικές πλάτες" στα σοβαρά θέματα και του ασκούν κριτική σε αστεία θέματα τύπου "χλιδάτες διακοπές του Πρωθυπουργού στα Χανιά".
Η επαρχία δεν μπορεί να υποστεί νέα χαράτσια, και τα οικονομικά περιθώρια των πολιτών στενεύουν. Σε ολόκληρη την Θεσσαλία αυτός ο υπέροχος κάμπος έχει χαθεί αλλά κανένας δεν το αναφέρει, ούτε καν οι ντόπιοι προύχοντες και επικεφαλείς. Οι πλημμυρισμένες εκτάσεις μετά τον "Ντάνιελ" ήταν 650 χιλιάδες στρέμματα , με λίγα λόγια το 97-98% της καλλιεργήσιμης γης. Σήμερα που γράφουμε υπάρχουν χωριά εγκατελειμένα, σχολεία κλειστά, πτωχευμένες επιχειρήσεις, άδεια σπίτια και άνθρωποι που έχουν εγκαταλήψει την γη και την ζωή τους. Και κυρίως χωρίς να πάρουν ούτε λεπτό(του ευρώ) τσακιστό απο την Κυβέρνηση ή την Περιφέρεια και τον Δήμο.
Ο κάμπος αυτός παρήγαγε το 45 % της κρατικής παραγωγής βαμβακιού και απο μόνος του έφτανε να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της χώρας.
Παρήγαγε το 53% της κρατικής παραγωγής ντομάτας και των παραγώγων αυτής(σάλτσα , πολτό, κέτσαπ κτλ), και έφτανε να καλύψει μόνη της τις εγχώριες ανάγκες. Αχλάδια, Μήλα, Βερύκοκα, Ροδάκινα, και Κάστανα, Καρύδια και Αμύγδαλα έφταναν στο 50% της εγχώριας παραγωγής και κοντά στους 30 χιλιάδες παραγωγοί επλήγησαν ανεπανόρθωτα. όσον αφορά την κτηνοτροφία, η παραγωγή ήταν και αυτή σε μεγάλα ποσοστά, και σε βοοειδη και σε χοιροστάσια τα οποία εξαφανίστηκαν αφότου οι κρατικές επιτροπές έκριναν ότι έπρεπε να θανατωθούν και όσα επέζησαν του "Ντάνιελ" εξαιτίας της επερχόμενης μόλυνσης!!! Κοντά στα 650 χιλιάδες ζώα χάθηκαν, και κοντά στους 24 χιλιάδες ζωοπαραγωγοί καταστράφηκαν και 7 χιλιάδες επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές, ενώ το 25% δηλαδή ο ένας στους τέσσσερις του ενεργού πληθυσμού μπήκαν στα δίχτυα της ανεργίας. Εδω να σημειώσουμε ότι κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν ξεκίνησε στον Θεσσαλικό κάμπο και κυρίως δεν απεκαταστάθει ποτέ η καλλιεργήσιμη δυναμική των εδαφών ώστε να μπεί ο εγχώριος αγρότης έστω και με ζημιές να την ξαναδουλέψει.
Και μετά απο αυτό ήρθαν οι..."Ολλανδοί' να ζητήσουν για την μελέτη 220 εκατομμύρια ευρώ και στο τέλος να καταλήξουν στο πόρισμα ότι η λύση είναι η ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων. Έτσι ιδρύθηκε μια ανώνυμη εταιρεία, ο ΟΔΥΘ στον οποίο εκχωρήθηκε μια σειρά αρμοδιοτήτων που μέχρι τότε ασκούνταν απο την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, η εφαρμογή πλάνου διαχείρισης ύδατος, και η προστασία του οικοσυστήματος χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα για την περοχή. Ένα πλάνο εξαφάνισης της ζωής στην ευρύτερη περιοχή, για να εξελιχθεί σε μια παρασιτική οικονομία άμεσα.
Ο Θεσσαλικός Κάμπος πωλείται σε εταιρείες ξένων κεφαλαίων και κυρίως Εβραίων για την τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων ενέργειας, φωτοβολταϊκά η κατασκευή των οποίων μολύνει την γη με ανεπανόρθωτες βλάβες, καθώς οι κολλήσεις των δικτύων στήριξης και τον πάνελ, όπως και της γραμμής παραγωγής μέχρι να εισαχθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ με την επαφή τους με την βροχή οξυδώνονται και αυτός ο μόλυβδος που "χύνεται" στο υπέδαφος το καταστεί άχρηστο για δεκαετίες. Επίσης η "σκιά" των φωτοβολταϊκών στο υπέδαφος του στερεί την φωτοσύνθεση και την παραγωγή ωφέλιμων συστατικών και επίσης εξαφανίζει τα υποεδάφια ζιζάνια που είναι και αυτά ωφέλιμα για την διατήρηση των συστατικών και του υπεδάφους.
Ανάμεσα στα εκατομμύρια φωτοβολταϊκά που γέμισαν την γη του Κάμπου, ενός Κάμπου που γέννησε τον Μαρίνο Αντύπα και θέσπισε το οκτάωρο και την αναδιανομή της γης στους ακτήμονες, ξεχωρίζουν μερικά θέρετρα όπως η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, τα Μετέωρα και άλλα έχουν αγοραστεί σε μεγάλο μέρος τους απο εταιρείες δυτικών ολιγαρχών για εκμετάλλευση τουριστική.
Και μας μένουν τα νερά που διαθέτει η Θεσσαλία. Τα σχέδια εγκατάστασης επτά συγκροτημάτων DATA CENTERS( MICROSOFT, GOOGLE, AMAZON,REALTY,NTT, BIG TECH και άλλων) αλλά και του υπερυπολογιστή "ΔΑΙΔΑΛΟΣ" που εκτελούνται τώρα στην Αττική (Σπάτα-Παιανία) για τις αυξημένες υπολογιστικές ανάγκες του ΑΙ αλλά και του καθολικού ελέγχου των πολιτών μέσω της ΑΙ και του GOV θα απαιτήσουν επιπλέον ενέργεια 60-65MW την οποία θα πάρουν δωρεάν απο τις ανεμογεννήτριες που στήνει σε όλες τις βουνοκορφές του Ελλαδικού χώρου (και τώρα τελευταία και σε θαλάσσια πάρκα) η Κυβέρνηση του Μητσοτάκη σε συνεργασία με ευρωπαικά funs και συγγενείς του υπερ-Υπουργού Γεραπετρίτη. Αυτό το σύστημα όμως απαιτεί και ψύξη, και μάλιστα τεράστια που για να είναι αποτελεσματική πρέπει να δωθεί απο το ύδωρ. Τα νερά της Θεσσαλίας θα οδηγηθούν εκεί αφού πρώτα ¨ριχτούν " στον κεντρικό αγωγό που έρχεται στην Αττική και συσσωρεύεται στην Λίμνη του Μαραθώνα απο τον Μόρνο και έπειτα θα διοθετεύεται στους χώρους αυτών των νέων συστημάτων φυλάκισης μας...και ότι περισσεύει θα το στέλνει η ιδιωτική πλέον ΕΥΔΑΠ στις βρύσες μας σε διαφορετικό κόστος απ΄οτι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Υ.Γ
Και όπως είπε και στην απολογία του ο Μαρίνος Αντύπας :
“Εις τη Θεσσαλίαν η κατάστασις είναι αθλία και η εικών απαισία. Έλληνες αδελφοί μας, γυμνοί και κατίσχνοι, εφ’ ων τα οστά μόνον και η επιδερμίς προσκολλώνται, χρησιμεύουσιν ως φορτηγά ζώα των ημεδαπών...
kaGiannis
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 27, 2026 7:03 pm
Θέμα δημοσίευσης:
https://www.ot.gr/2026/05/27/apopseis/experts/as-milisoume-loipon-gia-to-xreos-kyrie-prothypourge/
Οταν και ο Οικονομικός Ταχυδρόμος μιλά για χρέη τις ημέρες που ανακοινώνονται τα νέα κόμματα , η εντολή είναι αλλαγή σκυτάλης...
Επισκέπτης
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2026 4:47 pm
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ. ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ!
Το νέο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση, κρύβει στις σελίδες του μια σκληρή πραγματικότητα, προκαλώντας κύματα απόγνωσης και οργής στην κοινωνία.
Οι διατάξεις-σοκ προβλέπουν ότι από την 1η Ιανουαρίου 2027, η ακίνητη περιουσία θα μετατραπεί σε μια μόνιμη δεξαμενή άντλησης εσόδων για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (OTA), με την επιβολή δύο εντελώς νέων, αυξημένων φόρων που σε πολλές περιπτώσεις θα διπλασιάσουν ή και θα υπερδιπλασιάσουν τις σημερινές επιβαρύνσεις.
Το πρώτο χαράτσι: Το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης (TTA) – Ο νέος «δημοτικός ΕΝΦΙΑ»
Βάσει των άρθρων 392-396 και 447 του νομοσχεδίου, το περιβόητο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (TAΠ) και ο Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΦΗΧ) σβήνονται από τον χάρτη και τη θέση τους παίρνει το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης (TTA). Πρόκειται για έναν μόνιμο, ενιαίο δημοτικό φόρο με δραματικά αυξημένους συντελεστές.
Πού επιβάλλεται:
Η «τσιμπίδα» πιάνει τα πάντα. Από τα πάσης φύσεως ακίνητα εντός σχεδίου πόλεως ή παραδοσιακών οικισμών, μέχρι τα κτίσματα εκτός σχεδίου (όπου θα φορολογείται η αξία του κτίσματος συν τη διπλάσια έκταση του οικοπέδου). Το πιο εξοργιστικό; Για πρώτη φορά επιβάλλεται φόρος ακόμα και στο δικαίωμα υψούν, δηλαδή στον λεγόμενο «αέρα» των κτιρίων, αν αυτός αναφέρεται σε συμβόλαια!
Υπόχρεος για την πληρωμή θα είναι ο ιδιοκτήτης, ο επικαρπωτής ή ο νομέας. Σε περίπτωση ενοικίασης, το ποσό θα εμφανίζεται στον λογαριασμό του ενοικιαστή, ο οποίος όμως θα έχει το δικαίωμα να το αφαιρεί στη συνέχεια από το μηνιαίο μίσθωμα, μετακυλίοντας το βάρος στον ιδιοκτήτη.
Το δεύτερο χαράτσι: Το Τέλος Περιφερειακής Ανάπτυξης (TΠA)
Σαν να μην έφτανε ο δημοτικός στραγγαλισμός, το νομοσχέδιο θεσμοθετεί για πρώτη φορά μια επιπλέον, ολοκαίνουργια επιβάρυνση υπέρ των Περιφερειών. Το Τέλος Περιφερειακής Ανάπτυξης (TΠA). Ο φόρος αυτός θα επιβάλλεται σε όλα τα εντός σχεδίου ακίνητα και εκτός σχεδίου κτίσματα, με συντελεστή από 0,15 έως 0,35 τοις χιλίοις, ο οποίος μάλιστα θα μπορεί να διαφοροποιείται ανά Περιφερειακή Ενότητα. Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν απευθείας στα ταμεία των Περιφερειών για τη χρηματοδότηση δικών τους έργων, αφαιρώντας ακόμη περισσότερη ρευστότητα από τους πολίτες.
Το δραματικότερο σημείο του νομοσχεδίου αφορά όμως τις κυρώσεις:
Διακοπή Ρεύματος: Εάν ένας καταναλωτής αρνηθεί ή αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους αυτούς, συμπληρώνοντας τρεις συνεχόμενους μηνιαίους λογαριασμούς (ή έναν τριμηνιαίο) χωρίς εξόφληση, ο πάροχος υποχρεούται να κατεβάσει τον διακόπτη! Το ρεύμα δεν θα επανασυνδέεται μέχρι να εξοφληθούν πλήρως οι οφειλές προς τον πάροχο και τον δήμο.
Διαγραφή Καταναλωτή: Αν ο πολίτης δεν προχωρήσει σε διακανονισμό, ο πάροχος τον διαγράφει από πελάτη και στέλνει τα στοιχεία στον δήμο για τη βεβαίωση της οφειλής στην εφορία.
Εξοντωτικά Πρόστιμα: Οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά κάθε μεταβολή στα ακίνητά τους εντός αυστηρών προθεσμιών (ένας μήνας για νέους ιδιοκτήτες, δύο μήνες για μεταβολές στοιχείων). Σε περίπτωση παράλειψης ή ανακριβούς δήλωσης, θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του οφειλόμενου φόρο
Η κυβερνητική αυτή μεθόδευση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική κοινωνία σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική και οικονομική τραγωδία, καθώς ο απλός κόσμος, γονατισμένος ήδη από την ακρίβεια, αδυνατεί πλήρως να σηκώσει το βάρος αυτού του νέου εισπρακτικού ολέθρου.
Οι λογαριασμοί του ρεύματος μετατρέπονται σε καθημερινούς εφιάλτες και χιλιάδες νοικοκυριά θα βρεθούν σύντομα βυθισμένα στο απόλυτο σκοτάδι, ανήμπορα να καταβάλουν τα διπλά και υπερδιπλάσια χαράτσια που επιβάλλονται με το ζόρι. Όταν η επιβίωση γίνεται ζητούμενο, το κατέβασμα του διακόπτη δεν είναι απλώς μια ποινή, αλλά ένας βίαιος στραγγαλισμός που στερεί από τον πολίτη το βασικότερο αγαθό της διαβίωσης, αφήνοντας οικογένειες ολόκληρες στο κρύο και στην εξαθλίωση.
Το ακόμη πιο μακάβριο παρασκήνιο αυτού του νομοσχεδίου κρύβεται στην επόμενη μέρα, εκεί όπου η αδυναμία πληρωμής των «δημοτικών ΕΝΦΙΑ» ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τη μαζική δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας.
Οι απλήρωτοι φόροι, οι τόκοι και τα εξοντωτικά πρόστιμα θα συσσωρεύονται σαν χιονοστιβάδα και θα διαβιβάζονται αμείλικτα στις εφορίες, με τελικό αποτέλεσμα οι πολίτες να χάσουν μέσα από τα χέρια τους τα σπίτια και τα ακίνητα που απέκτησαν με τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.
Θα μας πάρει τα σπίτια ο Κομμουνισμός έλεγαν οι δεξιοί πριν αναλάβουν την εξουσία...τώρα μας τα παίρνουν οι ίδιοι οι δεξιοί, για να μην μας τα πάρει ο κομμουνισμός. Ο εργάτης πέθανε, ο μικροαστός ενταφιάστηκε,τώρα έρχεται η σειρά της μεσαίας τάξης να σκάψει τον χώρο ταφής της, και αν δεν μπορεί η ίδια έχουμε τον Πιερρακακη,και τον Δημητριάδη να φροντίσουν.
vngelis
Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 22, 2026 6:27 pm
Θέμα δημοσίευσης:
https://vngelis.blogspot.com/2026/05/blog-post_19.html
Επισκέπτης
Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 22, 2026 2:33 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Η έντονη μυρωδιά στα νότια προάστια και σε άλλες περιοχές της Αττικής τις προηγούμενες μέρες, για την οποία το Υπουργείο και οι αρμόδιοι είπαν ότι ήταν ένα μυστήριο,πιθανόν να ήταν μυρωδιά θείου/υδρόθειου, από τις εγκαταστάσεις που φτιάχνουν τα παμφθηνα καύσιμα
Οπότε, μην σας παραξενεύει που παρέμεινε ένα μυστήριο και που δεν μέτρησαν τίποτα, τα φιλαράκια τους μάλλον προστατεύουν, αυτά τα καλά παιδιά που παράγουν τα παφθηνα καύσιμα.
- "Το υδρόθειο (\(H_{2}S\)) έχει εξαιρετικά δυσάρεστη οσμή και είναι ανιχνεύσιμο σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις στον αέρα.
Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τα εξής για την οσμή και την ανίχνευσή του:
- Υψηλά επίπεδα: Αν η συγκέντρωση ανέβει δραματικά, η όσφρηση "παραλύει", με αποτέλεσμα να ΧΆΝΕΤΕ ΕΝΤΕΛΏΣ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΆ του, καθιστώντας το εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς είναι δηλητηριώδες αέριο.
- Ήτοι το αν σταματήσατε να το μυρίζετε δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται πλέον, μπορεί να σημαίνει ότι η διαρροή έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα, ΑΚΡΑΙΩΣ επικίνδυνα για την υγεία και η όσφρηση σας έχει παραλύσει. Για αυτό τον λόγο και μόνο οι αρμόδιοι και ειδικοί δεν πρόκειται να μετρήσουν τίποτα, αν και κατά τυχη εκκένωσαν εσωκλειστους χώρους
Ένα από τα μεγαλύτερα κόστη που έχουν τα διυλιστήρια πλέον, είναι οι απαιτήσεις για καθαρότερα καύσιμα.
Και φυσικά οι οποιεσδήποτε ΔΙΑΡΡΟΕΣ τοξικών ουσιών (στην περίπτωση μας το Υδρόθειο) που παράγονται κατά την παραγωγική διαδικασία είναι ποινικό αδίκημα και δίνει το δικαίωμα και στους πολιτες που εκτέθηκαν σε αυτές τις τοξικές ουσίες, να διεκδικήσουν υψηλές αποζημιώσεις.
Ολίγα για το υδρόθειο και τα διυλιστήρια
"Στον τομέα των διυλιστηρίων πετρελαίου εκτός από το εμπορικό και το βιομηχανικό
όφελος από την διύλιση υπάρχει η ΑΠΑΙΤΗΣΗ για καθαρότερα καύσιμα. Αυτό ωθεί τις
εθνικές κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές στην υιοθέτηση ολοένα και ποιο αυστηρών
κριτηρίων για την ΟΡΘΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ λειτουργίας τους. Τις τελευταίες δεκαετίες στα διυλιστήρια πολλαπλασιάσθηκαν οι επιμέρους μονάδες αφαίρεσης και κατεργασίας των τοξικών ουσιών στην περίπτωση μας το Υδρόθειο που ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ενσωματώνοντας ένα μεγάλο πλήθος νέων τεχνολογιών. Η Μονάδα ανάκτησης θείου (Sulfur Recovery Unit) και η Μονάδα επεξεργασίας αερίου ουράς (Tail Gas Cleanup Unit) για βελτίωση της ανάκτησης του θείου. Παράλληλα μετρήσεις συγκεντρώσεων τόσο των βασικών ρύπων όσο και των χημικών ενώσεων που δημιουργούνται στα διάφορα στάδια της παραγωγής, που
λαμβάνονται στον περιβάλλοντα χώρο δείχνουν ότι πληρείται η ισχύουσα νομοθεσία
Οδηγία (2010/75/ΕΕ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου περί
βιομηχανικών εκπομπών, ολοκληρωμένη πρόληψη και έλεγχος της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.
Στην άνωθεν αναλυση παρουσιάζονται τα βιβλιογραφικά δεδομένα που καλύπτουν
τους κυριότερους περιβαλλοντικούς ρύπους που παράγονται κατά την διαδικασία λειτουργίας ενός Ελληνικού διυλιστηρίου. Ιδιαίτερα έγινε επιλογή του θείου και των ενώσεων. Είναι οι ποιο σημαντικοί ρύποι κατά το στάδιο της υδρογονοαποθείωσης που εφαρμόζεται στην βιομηχανική διύλιση. Παρουσιάζονται οι μετρήσεις των συγκεντρώσεων των ρύπων σε καθορισμένα σημεία και οι τρόποι διάθεσης τους με ασφάλεια. Αναλύονται οι τοξικές επιδράσεις στην υγεία, τα μέτρα ανίχνευσης καθώς
επίσης και τα μέτρα προστασίας. Τα όρια που έχουν θεσπισθεί σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, η παρουσία τους στα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, οι ασφαλή τρόποι διάθεσης τους. Στην Μελέτη περίπτωσης οι δειγματοληψίες γίνονται από συγκεκριμένα σημεία της Μονάδας CLAUS και Μονάδας TGCU και αποδεικνύεται η πλήρης μετατροπή του τοξικού υδρόθειου κατά 99,9 % σε στοιχειακό θείο".
Εσείς τι λέτε, αν προέκυψε κάποιο "προβληματακι" σε αυτές τις πανάκριβες και πολύπλοκες μονάδες αφαίρεσης και κατεργασίας των τοξικών ουσιών κατά την βιομηχανική διύλιση πετρελαιοειδών, που θα μπορουσε να επιφέρει τεράστια πρόστιμα (και από την ΕΕ) και θα έδινε δικαίωμα απαίτησης αποζημίωσης, θα σας το έλεγε η "αγαπημένη σας κυβέρνηση";
Επισκέπτης
Δημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 22, 2026 10:11 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Μάριος Σαλμάς, εκλεγμένος με τη ΝΔ το 2000, επιστήμονας ιατρός χειρουργός ορθοπεδικός, καθηγητής πανεπιστημίου με ένα σκασμό πτυχία σε Ελλάδα, Ελβετία, Μασαχουσέτη και Χάρβαρντ.
Καταγγέλει υπουργό ο οποίος τελείωσε το ιστορικό σε καμία 10αρια χρόνια, περνώντας 30 μαθήματα σε ένα χρόνο και έγινε υπουργός υγείας ενώ κάποτε πουλούσε νανογιλέκα.
Ο επιστήμονας ιατρός καταγγέλει ότι έρχονται και άλλες δικογραφίες από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ανάμεσα στις οποίες απάτες δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της υγείας.
Ο ιστορικός υπουργός υγείας (Αδωνις) απαντά με μήνυση.
Ο επιστήμονας Μάριος Σαλμάς απαντά στρινώχοντας άγρια τον υπουργό με απευθείας ερώτηση: "Έχει ζητήσει από διοικήσεις φαρμακευτικών να χρηματοδοτήσουν ΜΜΕ, ναι ή όχι;" , δείχνοντας ότι μιλάει με στοιχεία.
Κοιτώντας την επιστημονική κατάρτιση των δύο και τη φερεγγυότητα των όσων έχει δηλώσει στο παρελθόν ο απόφοιτος ιστορικού, υπουργός με δηλώσεις όπως:
-"οποιος ψηφίζει ΝΔ νομιμοποιεί την κλοπή δημόσιου χρήματος"
-"δεν θα μπορούσα να έχω ουδεμία ιδεολογική σχέση με αυτό το γελοίο τσίρκο, της ΝΔ"
- καθώς και τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του 2019 "Θα έχουμε υδροπλάνα σε ένα χρόνο "
- "Δεν έχει δικαίωμα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει διώξεις. Είμαστε η πλειοψηφία άρα εμείς αποφασίζουμε αν είναι αθώοι ή ένοχοι"
μπορούμε να καταλάβουμε ποιος λέει την αλήθεια με ηρεμία και ποιος σκούζει όλη μέρα στα κανάλια για να πείσει ότι είναι τίμιος.
Μαριος Σαλμας Υπουργός Υγείας επί σειρά ετών, έχει στοιχεία στα χέρια του για ανάμειξη του Α. Γεωργιάδη με φαρμακευτικές εταιρείες που τις ωθεί να χρηματοδοτήσουν ΜΜΕ αλλά και τον ίδιο για τις προεκλογικές του εκστρατείες. Σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής εκλεγμένος με την Ν.Δ από την οποία, αποσταθεροποίηθηκε όταν τα ορφανά του Καρατζαφέρη έγιναν οι πρωτοκλασάτοι Υπουργοί της δεξιάς διαφθοράς.
Μεταλληνός
Δημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 15, 2026 2:34 pm
Θέμα δημοσίευσης: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ "ΙΣΚΡΑ"
Δημοσιεύουμε το άρθρο του Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ από την "ΙΣΚΡΑ". Επειδή με πολύ εύστοχο τρόπο, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έχουμε φτάσει στο σημείο να μην υπάρχει σήμερα απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ουσιαστική αντιπολίτευση. Και το κάνει αυτό,μιλώντας για την πολιτική του ΚΚΕ από το 2015 μέχρι σήμερα, σε μία σειρά από ουσιαστικά ζητήματα, τα οποία για τους καθεστωτικούς κοντυλοφόρους κάθε μάρκας κατάντησαν να αντιμετωπίζονται σαν "θέμα ταμπού". Σαν κάτι το οποίο "το γνωρίζουμε αλλά δεν το αγγίζουμε". Ωστόσο αναλύσεις που είναι συνειδητά κουτσές, παράγουν πάντα και κουτσά συμπεράσματα,τα οποία συνήθως καταλήγουν στην μόνιμη και βολική επωδό. " Ο κόσμος κοιμάται".
Το άρθρο του Λαφαζάνη λοιπόν, καλεί σε αφύπνηση. Όχι του κόσμου, αλλά των διάφορων "αναλυτών" μας......
Υ.Γ. Αλήθεια, ποιός δεν θυμάται την....."επαναστατική δραστηριότητα" των μελών του ΚΚΕ κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος το 2015, που τριγύριζαν στα εκλογικά κέντρα μοιράζοντας προκηρύξεις που καλούσαν σε.....αποχή!!!...
"Στις σημερινές ιδιαίτερες συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει αντιπολίτευση στην πολιτική Μητσοτάκη και ανατροπή της κυβέρνησης του , χωρίς να αμφισβητηθεί πραγματικά σε ουσιώδεις πλευρές η εξάρτηση της χώρας μας και η εξαρτημένη από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ , ΕΕ εξωτερική πολιτική της .
Σήμερα όμως καμία δύναμη του κοινοβουλευτικού τόξου , συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ , δεν αμφισβητεί επί της ουσίας και στην πράξη τόσο την υποδούλωση της πατρίδας μας όσο και την υποδουλωμένη εξωτερική μας πολιτική .
Αυτός είναι ο λόγος της αδυναμίας ύπαρξης αυθεντικής εναλλακτικής λύσης και αδυναμίας ανατροπής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όχι απλώς η δεδομένη μετριότητα και ανικανότητα των ηγεσιών των δυνάμεων της αντιπολίτευσης
H περίπτωση του ΚΚΕ
Αρκετοί όταν κάνω αυτήν την τοποθέτηση θεωρούν υπερβολική τη θέση που παίρνω για το ΚΚΕ .
Το ΚΚΕ είχε τα τελευταία χρόνια ΤΡΕΙΣ μεγάλες ευκαιρίες για να καταδείξει στην πράξη ότι αμφισβητεί στην καρδιά της την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων στη χώρα μας από τη σκοπιά μιας ρεαλιστική και ριζοσπαστικής εναλλακτικής λύσης.
Πρώτη περίπτωση ήταν το 2015 όταν το ΚΚΕ όφειλε να προτείνει ή τουλάχιστον να υπερασπίσει τη θέση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ως θεμελιώδη προϋπόθεση μιας αντιμνημονιακής πορείας της χώρας μας και εφαρμογής ενός αντιιμπεριαλιστικού ανορθωτικού παραγωγικού και κοινωνικού προγράμματος. Το ΚΚΕ τότε όχι μόνο αναδιπλώθηκε και έκανε πίσω , προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στο κατεστημένο αλλά και με δηλώσεις της ηγεσίας του (Παπαρήγα , Κουτσούμπας κλπ) ότι η έξοδος από το ευρώ χωρίς το ”σοσιαλισμό” θα είναι ότι χειρότερο για την Ελλάδα!!!
Δεύτερη περίπτωση ήταν το 2022 όταν η Ρωσία προχώρησε σε αμυντικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας , των ΗΠΑ , της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προκειμένου να διασώσει από τις σφαγές τους Ρώσους πολίτες της Ουκρανίας και να ανακόψει την επικείμενη επίθεση του ιμπεριαλιστικού μπλοκ σε βάρος της για την ήττα και τον διαμελισμό της .
Τότε το ΚΚΕ , μαζί με δυστυχώς όλες σχεδόν τις αριστερές δυνάμεις της χώρας μας συντάχθηκε με τη Δυτική ρητορική περί ιμπεριαλιστικής επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία και χαρακτήρισε πόλεμο μεταξύ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων τον πόλεμο στην Ουκρανία , για την έκβαση και τον νικητή του οποίου δεν του ”καίγεται καρφί” μιας και οι δύο εμπόλεμοι ”βλάπτουν εξ’ ίσου την Συρία”, όπως θα έγραφε ο Κ.Καβάφης .
Η θέση αυτή του ΚΚΕ αποδυνάμωσε κρίσιμα τον αγώνα και το μέτωπο στη χώρα μας κατά των Ουκρανοναζί και του ιμπεριαλισμού , μιας και κανένας δεν επιλέγει ιμπεριαλισμό και δεν αγωνίζεται για να επικρατήσει ο ένας ιμπεριαλισμός έναντι του άλλου , παρά μόνο για τη μη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν τον πόλεμο , αδιαφορώντας για το ποιος ιμπεριαλισμός θα επικρατήσει και τι θα σήμαινε για την ανθρωπότητα. Αυτή η θέση του ΚΚΕ ήταν ότι καλύτερο θα περίμενε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το ελληνικό αντιρωσικό κατεστημένο από το ΚΚΕ και την Αριστερά στη χώρα μας ! Και αυτό το πέτυχε !!!
Η τρίτη περίπτωση αφορά το σήμερα και είναι ο βρώμικος πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το βαθύ Σιωνιστικό Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Και σε αυτήν την περίπτωση όπως και στις δύο προηγούμενες , θα μπορούσε να σχηματιστεί ένα πολύ πλατύ πατριωτικό , αντιιμπεριαλιστικό , λαϊκό μέτωπο που θα κλόνιζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την παραδομένη αντιπολίτευση , μέτωπο με σημαία την υποστήριξη του αντιιμπεριαλιστικού Ιράν και τη νίκη του.
Και όμως πάλι το ΚΚΕ, με απόφαση μάλιστα του πρόσφατου Συνεδρίου του , σε άλλη μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το ξεπουλημένο αντιπολιτευτικό κατεστημένο χαρακτήρισε το Ιράν μαζί με τη Ρωσία και την Κίνα, ιμπεριαλιστική(!) δύναμη ενώ και την άτυπη ”συμμαχία” Ρωσίας , Κίνας και Ιράν ως ”κατά φαντασία αντιιμπεριαλιστικό άξονα”( Εισήγηση στο 22ο Συνέδριο του ΚΚΕ). Αν , όμως , το Ιράν είναι και αυτό ιμπεριαλιστική δύναμη και το πολιτικό του σύστημα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ”αστικής τάξης” τότε και η επίθεση που δέχεται συνιστά κατά το ΚΚΕ ”πόλεμο” ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (!) και από εκεί απορρέει η υποτονική έως ανύπαρκτη στήριξη του ηρωικού αγώνα του Ιράν και της παγκόσμιας σημασίας του για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση από τη Δυτική νεοαποικιοκρατία των καταπιεσμένων εθνών και λαών.
Όλα τα παραπάνω τα ανέφερα για να απαντήσω στο γιατί σήμερα υπάρχει μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση και γιατί μια τόσο δουλοπρεπής , διεφθαρμένη και βαθύτατα αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή κυβέρνηση όπως αυτή του Κυρ. Μητσοτάκη στέκεται ακόμα στους κυβερνητικούς θώκους και εμφανίζεται δημοσκοπικά ως πρώτο κόμμα.
Σε άλλο σημείωμα θα μιλήσουμε για τις υπαρκτές πατριωτικές αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπως το ΔΗ.Κ.Ε.Α. και πώς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον στραγγαλισμό του σημερινού συστήματος και να σπάσουν το τείχος που έχει δημιουργήσει γύρω τους η ελληνική ”πολιτική μαφία” , η διαπλεκόμενη ολιγαρχία και ο διεθνής ιμπεριαλισμός....."
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας