patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
Συχνές Ερωτήσεις
Αναζήτηση
Κατάλογος Μελών
Ομάδες Μελών
Εγγραφή
Προφίλ
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας
Σύνδεση
patari.org Αρχική σελίδα
->
Πολιτική συζήτηση
Δημοσίευση απάντησης
Όνομα μέλους
Θέμα
Περιεχόμενο
Emoticons
Περισσότερα Emoticons
Χρώμα γραμματοσειράς:
Προεπιλογή
Βαθύ Κόκκινο
Κόκκινο
Πορτοκαλί
Καφέ
Κίτρινο
Πράσινο
Λαδί
Κυανό
Μπλέ
Βαθύ Μπλέ
Λουλακί
Βιολετί
Λευκό
Μαύρο
Μέγεθος γραμματοσειράς:
Μέγεθος γραμματοσειράς
Μικροσκοπικό
Μικρό
Κανονικό
Μεγάλο
Τεράστιο
Να κλείσουν τα Tags
Επιλογές
HTML
Ανενεργό
BBCode
Ενεργό
Smilies
Ενεργά
Απενεργοποίηση BBCode σ' αυτή τη δημοσίευση
Απενεργοποίηση Smilies σ' αυτή τη δημοσίευση
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη:
Επιλέξτε μια Δημόσια Συζήτηση
Ανοιχτά φόρουμ
----------------
Πολιτική συζήτηση
Παιδική χαρά
Στο περιθώριο
Ανασκόπηση Θέματος
Συγγραφέας
Μήνυμα
απελάτης.
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 07, 2010 1:01 pm
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ; ΑΥΤΟΙ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠ ΤΟ 2005
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ 308 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Ορκίστηκαν πριν λίγες ημέρες (Δευτέρα, 19/10/2009) στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, από το Νομάρχη Αθηνών, κ. Γιάννη Σγουρό, ως Έλληνες, 308 πολίτες, αφού πρώτα απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια από το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2005 και μέχρι σήμερα έχουν ορκιστεί στη Νομαρχία Αθηνών, συνολικά 7953 πολίτες, από πολλές και διαφορετικές χώρες, όπως την Αλβανία, την Αίγυπτο, το Καζακστάν, την Λιβύη, το Ουζμπεκιστάν, το Σουδάν, τη Συρία, την Τουρκία και την Ταϊβάν. Τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των ατόμων που ορκίστηκαν στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου μπορούν να συνοψιστούν στα εξής: οι γυναίκες μόλις ξεπερνούν τους μισούς και ανέρχονται στο ποσοστό του 51,2%. Το 21% ασχολείται με τα οικιακά, το 7,7% είναι συνταξιούχοι, το 6,1% οικοδόμοι, το 5,1% εργάτες, γενικότερα, ενώ το 16,2% είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Ο κ. Σγουρός, κατά την τελετή ορκωμοσίας, δήλωσε: “Μια ακόμη σημαντική μέρα προστέθηκε σήμερα σε αυτές που επιβεβαιώνουν τον διαπολιτισμικό χαρακτήρα της χώρας μας. Άλλοι 308 ομογενείς συμπολίτες μας ορκίστηκαν από τη Νομαρχία Αθηνών. Σας καλωσορίζουμε όλους και όλες στη μεγάλη ελληνική οικογένεια, στην οικογένεια των απανταχού Ελλήνων. Θέλω, λοιπόν, να σας συγχαρώ και να σας πω, πως είναι ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα να δεχτεί εσάς, ως νέους Έλληνες. Θεωρώ θετική την εξαγγελία της νέας κυβέρνησης στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, ότι η Πολιτεία με συνοπτικές διαδικασίες θα χορηγεί την ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας από μικρή ηλικία, δίνοντας τέλος στην αβεβαιότητα χιλιάδων οικογενειών. Από την πλευρά μας, ως Νομαρχία Αθηνών, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε να έχετε μία εύκολη προσαρμογή στην ελληνική κοινωνία, προκειμένου να εργαστούμε όλοι μαζί για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της πατρίδας μας”. Στην τελετή παρέστησαν, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Γρηγόρης Φελώνης, ο επικεφαλής της παράταξης "Υπέρ Λαού", κ. Βαγγέλης Παπαδόπουλος, και οι αντινομάρχες κ.κ. Βασίλης Χρονόπουλος, Γιώργος Κατριβάνος, Λιλίκα Βασιλάκου, Δανάη Αντωνάκου και Ανδρέας Πολυζωγόπουλος.
http://www.xtypos.gr/xt/-mainmenu-38/3754-2009-11-05-12-15-53.html
Επισκέπτης
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 07, 2010 1:47 am
Θέμα δημοσίευσης: Ανοιχτή επιστολή στους συντρόφους του Κ.Κ.Ε
Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2010
Ανοιχτή επιστολή στους συντρόφους του Κ.Κ.Ε
Αγαπητοί σύντροφοι του ΚΚΕ.
Το 2008 για την ευρωσυνθήκη, ήταν παλλαϊκό το αίτημα για δημοψήφισμα.
Το υπέγραφαν και προσωπικότητες, λέει ο ριζοσπάστης!!!
Όλα καλά, το βλέπουμε στην εφημερίδα τους…
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=25/4/2008&id=9667&pageNo=3&direction=1
Σήμερα που ο Ελληνικός λαός υπογράφει το αίτημα για δημοψήφισμα για το θέμα της ιθαγένειας, αυτό δεν είναι παλλαϊκό αίτημα;
...
Φυσικά οι προσωπικότητες που ζητούσαν τότε να εκφραστεί ο λαός, σήμερα λιποτακτούν από μια τέτοια απαίτηση, όπως λιποτάκτησαν και από άλλα παλλαϊκά αιτήματα και διαμαρτυρίες, για παράδειγμα αυτή των τελών κυκλοφορίας.
Αλήθεια ρε σύντροφοι του ΚΚΕ οι ‘προσωπικότητες’ έχουν μεγαλύτερη αξία από έναν προλετάριο; Και από πότε;
Σήμερα η ηγεσία του ΚΚΕ ζητάει να συναποφασίζει ο λαός μαζί με τους εισβολείς της πατρίδας μας, για αυτήν τη πατρίδα που κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους, για να αποφασίζουν οι Έλληνες για το μέλλον της.
Συντάσσετε δηλαδή με τις αποφάσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων εξουσίας, όπως τότε, που ειρωνευόταν τις ‘λαοσυνάξεις’ για το θρήσκευμα.
Οι λαθρομετανάστες είναι εισβολείς και όχι πρόσφυγες όπως ψευδώς τους παρουσιάζει η ηγεσία του ΚΚΕ, ούτε είναι ταξικά αδέρφια γιατί ήρθαν να προσφέρουν ποιο φθηνό μίσθιο στους καπιταλιστές, γκρεμίζοντας όλες τις εργατικές κατακτήσεις και διαλύοντας παράλληλα και τις υποδομές της χώρας, που οι προγονοί μας έστησαν με ιδρώτα και αίμα, για εμάς και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.
Σήμερα το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό συνονθύλευμα, επιχειρεί να αντικαταστήσει το λαό της Ελλάδας, και η ηγεσία του ΚΚΕ δεν λιποτακτεί απλά από τη μάχη με τον ιμπεριαλισμό… υποστηρίζει τον ιμπεριαλισμό.
Μόνο και μόνο η βίαιη νόθευση της Ελληνικής κοινωνίας από εισαγόμενους σκλάβους, ήταν αρκετή για να κατεβάσει το ΚΚΕ το λαό του στο δρόμο.
Και όμως, τα στελέχη του ΚΚΕ πρωτοστάτησαν στην εκδίωξη των Ελλήνων από τους χώρους δουλειάς και στην αντικατάσταση τους από λαθρομετανάστες, όπως και στη διάλυση των συνδικάτων.
Που είναι εκείνο το φοβερό συνδικάτο οικοδόμων;
Η ηγεσία του ΚΚΕ εδώ και χρόνια ζητά τη νόθευση του εκλογικού σώματος με λαθρομετανάστες-εισβολείς, λες και είναι αριστερή πρακτική η νόθευση του εκλογικού σώματος με εισαγομένους ψηφοφόρους.
Μόνο που η νόθευση του εκλογικού σώματος έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια με τις αντισυνταγματικές και παράνομες ελληνοποιήσεις, και όμως κανείς δεν είπε κουβέντα, ούτε το ΚΚΕ ούτε το ΣΥΡΙΖΑ γιατί;
Αν ήταν σωστή κίνηση της πολιτείας, γιατί δεν βγήκαν ανοιχτά να το επικροτήσουν;
Αντίθετα ενώ το γνώριζαν, το απέκρυψαν από το λαό.
Τώρα που το 80% του λαού έχει ξεσηκωθεί για τη μαζική νόθευση των Ελλήνων πολιτών, βγαίνουν οι αριστεροί φωστήρες και καταγγέλλουν το λαό ως φασίστα και ρατσιστή…
Αλήθεια σύντροφοι του ΚΚΕ είναι αριστερή ή κομουνιστική πρακτική να βρίζεις το λαό; Και από πότε;
Για τα στελέχη του ΚΚΕ δεν είναι η πρώτη φορά…
Το Μάη του 2009 είχαν απαιτήσει από τους εργαζόμενους, να εναντιωθούν στους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα. (ριζοσπάστης 7 Μάη 2009)
Και όμως για την ευρωσυνθήκη ζητούσαν δημοψήφισμα, σε όλα τα άλλα… ότι πει η νέα τάξη.
Αλήθεια τι έκρυβε το ευρωσύνταγμα και δεν το ήθελαν τα στελέχη του ΚΚΕ;
Είναι πολύ απλό, όποιος πρόβαλε εμπόδια στις επιταγές των πολυεθνικών,
για πρώτη φάση θα του έκοβαν τη χρηματοδότηση και σε δεύτερη φάση η σύλληψη και μεταφορά σε κάποιο Γκουαντάναμο για προδοσία και στάση, και μάλιστα χωρίς δίκη!!!
Με αυτό τον τρόπο, οι πολυεθνικές, πέταγαν έξω από τη πίτα τους χαφιέδες των εργατών με συνοπτικές διαδικασίες!
Να γιατί τότε, ήταν παλλαϊκό αίτημα το δημοψήφισμα.
Να θυμίσουμε στους συντρόφους του ΚΚΕ ότι για τις ταυτότητες, είχαν μαζευτεί περίπου τέσσερα εκατομμύρια υπογραφές που ζητούσαν δημοψήφισμα.
Και όμως μέσα από το ριζοσπάστη τα στελέχη του ΚΚΕ ειρωνεύτηκαν αυτή τη λαϊκή απαίτηση (ριζοσπάστης 5 Γενάρη 2001)
Τώρα για την Ιθαγένεια ευκαιρίας, είναι περισσότεροι οι Έλληνες πολίτες που ξεσηκώνονται…
Τότε για τις ταυτότητες ήταν λαοσύναξη και λαϊκό βάπτισμα.
Τώρα είναι φασιστική και ρατσιστική απειλή ο Έλληνας…
Προσέξτε σύντροφοι του ΚΚΕ… όχι οι αλλοδαποί εισβολείς… αλλά ο Έλληνας που δέχεται την επίθεση μέσα στο σπίτι του!!!
Σύντροφε του ΚΚΕ μήπως… λέω μήπως, ήρθε η ώρα να τους γυρίσεις τη πλάτη;
Μήπως ήρθε η ώρα να αμυνθείς για την οικογένειά σου και το μέλλον της;
Αναλογίσου σύντροφε του ΚΚΕ τους λόγους που τους οδήγησαν να σου κρύψουν τα κείμενα της Πρώτης Εργατικής Διεθνούς κα το λόγο του Βελουχιώτη στη Λαμία.
Σύντροφε γύρισέ τους την πλάτη, η θέση σου είναι με το λαό.
Τάσος Χατζηπαράσχου
http://egersis.blogspot.com/2010/01/blog-post_6029.html
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας