| kostas Oikodomos |
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 05, 2012 9:46 am Θέμα δημοσίευσης: Γερνανία: Απαγορεύτηκαν διαδηλώσεις κατά των τραπεζών |
|
Γερνανία: Απαγορεύτηκαν διαδηλώσεις κατά των τραπεζών
Οι αρχές της Φρανκφούρτης απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις κατά των τραπεζών και των μέτρων λιτότητας, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τις 16-19 Μαΐου.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι διαδηλώσεις απειλούν να διαταράξουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια της νέας τάξης πραγμάτων.
Το Blockupy Frankfurt, μία ομάδα κινημάτων της άκρας αριστεράς, σκόπευε να κατασκηνώσει στη Φρανκφούρτη και να εμποδίσει προσωρινά την πρόσβαση στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και σε γερμανικές τράπεζες καθώς επίσης να οργανώσει δημόσιες συζητήσεις, διαδηλώσεις και δρώμενα.
Εκπρόσωποι των κινημάτων έκαναν λόγο για παραβίαση του δικαιώματος στη διαδήλωση της ελευθερίας της έκφρασης και εκφασισμού της χώρας. |
|