Συγγραφέας Μήνυμα
vngelis
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 18, 2012 8:39 am    Θέμα δημοσίευσης:

Βουλευτες Ψυφοι Ποσοστα σε Σχεση Μαη
ΚΚΕ 4,50% 12 277.015 -3,98
ΧΑ 6,92% 18 425.792 -0,05


Οι ΚΚΕεδες εχασαν ακριβως τους μισους ψυφοφορους.
kostas Oikodomos
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 05, 2012 8:35 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Οι προτάσεις του Κ.Κ.Ε. για την ανάπτυξη (;)

http://www.zougla.gr/politiki/article/i-protasis-tou-kke-gia-tin-anaptiksi

Μπέρδεψε τα μπούτια της η Παπαρηδιά και τα αιτήματα τα παρουσιάζει σαν πρόγραμμα ανάπτυξης. Λές και δεν υπαρχει καμία κρίση ο καπιταλισμός είναι σε ανάπτυξη και προτείνει επιθετικά αιτήματα την στιγμή που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και η ανεργία έχει βαρέσει κόκκινο. Ενώ το ζήτημα είναι να υπάρξει ανάπτυξη με ένα πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση και έτσι μόνο μπορούν να ικανοποιηθούν τέτοια αιτήματα.

Και ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν διαγραφεί το εξωτερικό ληστρικό χρέος, η επιστροφή στην δραχμή, η εθνικοποίηση όλων των τραπεζών σε ένα ενιαίο φορέα, σε μία κεντρική εθνική τράπεζα, δεν γίνει κρατικός σχεδιασμός ανάπτυξης και εθνικής προστασίας (δεν εισάγουμε τα ίδια προϊόντα που παράγουμε, ή βάζουμε δασμούς ώστε να είναι ακριβότερα από τα ελληνικά), αν δεν διώξουμε τους λαθρομετανάστες σε ένα μικρό χρονικό διάστημα 2-6 μηνών, δεν επαναλειτουργήσουμε όσα εργοστάσια και Ναυπηγία έκλεισαν, δεν διαγραφούν τα χρέη όσων χρεοκόπησαν και δάνεια που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώθουν, και ότι άλλο χρειαστεί προς την κατευύθηνση της ανάπτυξης, με διαφάνεια δημοκρατικό λαϊκό έλεγχο από τους πολίτες, και φυσικά με δικαιοσύνη και ένα κράτος φιλολαϊκό.

Και γιατί το ΚΚΕ δεν προβάλει κανένα σχέδιο ανάπτυξης; Μα γιατί το ΚΚΕ δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα. Άλλωστε η Παπαρήγα το είπε σαφέστατα: Δεν θέλει να κυβερνήσει με τίποτα. Ούτε με συνεργασία αλλά ούτε και μόνο του. Ούτε εκλογικά, ούτε επαναστατικά. Επόμενος με αυτά που λέει δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Οι εκλογές θα το επιβεβαιώσουν με τον λαό να μην τους δίνει ποσοστό γύρω στο 3 έως 5%. Και από εκεί και πέρα θα αρχίσει η αποσύνθεση και η διάλυση. θα είναι ζήτημα να συνεχίσει να υπάρχει, έστω και σαν αριστερίστικη σέχτα.
vngelis
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 05, 2012 7:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Περναει η δεν περναει το ΚΚΕ οριακα?

Εως τις τελευταιες εκλογες το ΚΚΕ κρατησε τους ψηφοφορους του στα 550,000 ψυφους.

Θα παρει τωρα τα μισα αυτου του ποσοστου αφου για κυβερνηση δεν παει και ουτε θελει?

Εαν τους περασουν και οι ψυφοφοροι της ΧΑ θα γινουν το ρεζιλι των σκυλιων.

Στην μεγαλυτερη οικονομικη και σε λιγο πολιτικη κριση των τελευταιων δεκαετιων το ΚΚΕ επαιξε αριστα το ρολο του και φαινεται και στους ψυφους του. Ξεφτιλες υποστηρικτες του ΔΝΤ μεχρι την τελευταια επιδωτηση.

Ομως στις εποχες μας το γλειψιμο δεν σημαινει και προοθηση μπορει να σημαινει και αφανισμο.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group