Συγγραφέας Μήνυμα
vngelis
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 17, 2012 6:06 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Η διαδηλωση το Σαββατο ειχε συμμετοχη απ'τον Βαλλιανατο, Μανο, βουλευτες του ΠΑΣΟΚ και μεγαλο μπλοκ της Δημαρ.

Μαζυ Συριζαιοι και Ανταρσυα. Αυτο θα πει 'αντι-φασιστικος' αγωνας με υποστηριχτες της κατοχικης βουλης.

ΔΝΤ-Τροικα πολεμανε τον εγχωριο 'φασισμο' επιβαλωντας καθαρση και εκδημοκρατισμος.

'Μαζυ Μαζυ (Τροικα και συντροφια Κουβελη) Για να Φυγουν οι Ναζι'
Παταρίσιος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 16, 2012 7:02 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Να προσθέσω ότι τέτοια όνειρα κάνανε ορισμένα παρασιτικά στρώματα της μεσαίας τάξης στην προπολεμική Γερμανία και Ιταλία. Κέρδισαν όμως από τα τρία το μακρύτερο.
Παταρίσιος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 16, 2012 6:52 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Anonymous έγραψε:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=180522&catid=3


Ναι είναι γνωστό ότι γίνονται κάποιες πορείες της πλάκας, όπου μαζεύονται το πολύ 5-6 εκατοντάδες ψοφοδεείς νοσταλγοί της μεσαιωνικής δουλείας, με την ελπίδα ότι θα αποκαταστήσουν την πάλαι ποτέ καλοπέραση τους και τον σεβασμό που έχαιραν εκ μέρους των πληβείων, χάρη στην εισαγωγή δούλων από τα πέρατα του πλανήτη και ότι αυτό το όνειρο τους θα γίνει πραγματικότητα με την επικράτηση της νέας παγκόσμιας τάξης και διακυβέρνησης. Τις καταλαβαίνουμε αυτές τις εκλεκτές ψυχές, καταλαβαίνουμε τον πόνο τους, μόνο που ως υποψήφιοι δουλοκτήτες ονειρεύονται κάστρα ευγενών και δούλους με τον κώλο ξεσκέπαστο, εν τω μέσω χειμερινής νυκτός. Έχουν ξεχάσει τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν στον πλανήτη, και τις ανταγωνιστικές κρατικές δυνάμεις, εμπόδια τα οποία καμιά δύναμη δεν μπορεί να ανατρέψει στον 21ο αιώνα της υψηλής τεχνολογίας, και να επιβάλει την μεσαιωνική δουλεία σα να έχει να κάνει με απελέκητους κολίγους άλλων εποχών..
Επισκέπτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 16, 2012 5:50 pm    Θέμα δημοσίευσης:

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=180522&catid=3
Παταρίσιος.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 16, 2012 12:58 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Θέτε μια δόση ακόμα από Μαρξ - Ενγκελς???

πάρτε....



«Xτες έγιναν συζητήσεις στο Γενικό Συμβούλιο της Διεθνούς για το σημερινό πόλεμο... Οι συζητήσεις κατέληξαν, όπως και έπρεπε να περιμένουμε, στο ζήτημα των "εθνοτήτων" και στη στάση μας απέναντί του... Οι αντιπρόσωποι της "νεαρής Γαλλίας" (όχι εργατικοί) διατύπωσαν την άποψη ότι όλες οι εθνότητες και το ίδιο το έθνος είναι απαρχαιωμένες προλήψεις.(υπογράμμιση μεταφραστή) Προυντονικός στιρνερισμός... Όλος ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει ώσπου να ωριμάσουν οι Γάλλοι και να κάνουν την κοινωνική επανάσταση... Οι Άγγλοι γέλασαν πολύ, όταν άρχισα το λόγο μου λέγοντας ότι ο φίλος μας ο Λαφάργκ και οι άλλοι που κατάργησαν τις εθνότητες, απευθύνονται σε μας στα γαλλικά, δηλαδή σε μια γλώσσα που δεν την καταλαβαίνουν τα 9/10 της συνέλευσης. Παρακάτω έκανα υπαινιγμό ότι ο Λαφάργκ, χωρίς να το καταλαβαίνει ο ίδιος, με την άρνηση των εθνοτήτων εννοεί, όπως φαίνεται, την καταβρόχθισή τους από το πρότυπο γαλλικό έθνος».
Γράμμα του Μαρξ στον Ένγκελς, 
20 του Ιούνη του 1866
Άπαντα (ΜΕW), τομ. 31, σελ. 228-229 



«Εντελώς ανεξάρτητα από κάθε "διεθνιστική" και "ανθρωπιστική" φρασεολογία για "δικαιοσύνη στην Ιρλανδία" -γιατί αυτό είναι αυτονόητο στο Συμβούλιο της Διεθνούς- το άμεσο απόλυτο συμφέρον της εργατικής τάξης της Αγγλίας απαιτεί να κόψει τους σημερινούς δεσμούς της με την Ιρλανδία! Και αυτή είναι η πιο βαθιά πεποίθησή μου και στηρίζεται σε λόγους που εν μέρει δεν μπορώ να ανακοινώσω ούτε στους ίδιους τους Άγγλους εργάτες. Πολύ καιρό νόμιζα ότι το ιρλανδικό καθεστώς μπορεί να ανατραπεί με την άνοδο της αγγλικής εργατικής τάξης. Πάντα υποστήριζα αυτή την άποψη στο "Βήμα της Νέας Υόρκης". Η πιο βαθιά μελέτη του ζητήματος με έπεισε για το αντίθετο. Η αγγλική εργατική τάξη δεν θα καταφέρει να κάνει τίποτα αν προηγούμενα δεν απαλλαγεί από την Ιρλανδία... Η αγγλική αντίδραση στην Αγγλία έχει τις ρίζες της στην υποδούλωση της Ιρλανδίας». 
Γράμμα του Μαρξ στον Ένγκελς, 
10 του Δεκέμβρη του 1869
Άπαντα (ΜΕW), τομ. 32, σελ. 414-415



Επιστολή Herman Shluter (30/3/1892)

«Το μεγαλύτερο εμπόδιό σας στην Αμερική, βρίσκεται, κατά τη γνώμη μου, στην ιδιαίτερη κατάσταση των ντόπιων εργατών. Μέχρι το 1848 μπορούσε να μιλά κανένας για μια μόνιμη ντόπια εργατική τάξη σαν μια εξαίρεση: οι μικροί πυρήνες της στις πόλεις της Ανατολής είχαν πάντα την ελπίδα να γίνουν αγρότες ή αστοί. Τώρα η εργατική τάξη έχει αναπτυχθεί και έχει, επίσης, σε μεγάλο βαθμό οργανωθεί σε συνδικάτα. Αλλά, διατηρεί ακόμα την αριστοκρατική της στάση και όπου είναι δυνατόν, αφήνει τις συνηθισμένες κακοπληρωμένες δουλειές στους μετανάστες, από τους οποίους μόνο ένα μικρό ποσοστό εισέρχεται στην (εργατική) αριστοκρατία. Αλλά αυτοί οι μετανάστες είναι χωρισμένοι σε διαφορετικές εθνότητες που δεν κατανοεί η μία την άλλη ούτε, σε μεγάλο ποσοστό, τη γλώσσα της χώρας. Και η αστική σας τάξη γνωρίζει καλύτερα, ακόμα και από την Αυστριακή κυβέρνηση, πώς να χρησιμοποιήσει τη μια εθνικότητα εναντίον της άλλης.» Εβραίοι, Ιταλοί, Βοημοί κ.λπ. εναντίον Γερμανών και Ιρλανδών, και ο καθένας εναντίον του άλλου, έτσι ώστε οι διαφορές στο βιοτικό επίπεδο των εργατών να υπάρχουν στη Νέα Υόρκη, όπως πιστεύω, σε βαθμό ανήκουστο, σε σύγκριση με οπουδήποτε αλλού. Και πρέπει να προστεθεί σε αυτό η συνολική αδιαφορία μιας κοινωνίας που έχει αναπτυχθεί σε μια καθαρά καπιταλιστική βάση, χωρίς κανένα βολικό φεουδαρχικό υπόβαθρο, προς τις ανθρώπινες υπάρξεις που εμπλέκονται στον αγώνα του ανταγωνισμού: “θα υπάρξουν πολλοί ακόμα, και ακόμα περισσότεροι από όσους θέλουμε από αυτούς τους καταραμένους Γερμανούς, Ιρλανδούς, Ιταλούς, Εβραίους και Ούγγρους” και πάνω από όλους ο Κινέζος βρίσκεται στο παρασκήνιο, και είναι αυτός που τους ξεπερνά όλους με την ικανότητά του να ζει σχεδόν με το τίποτα». 30/3/1892 Φ. Έγκελς


Επιστολή στους Sigfrid Meyer και August Vogt (9/4/1870)

«[...] η Ιρλανδία στέλνει συνεχώς το δικό της εργατικό πλεόνασμα στην αγγλική αγορά εργασίας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη συμπίεση των μισθών και τη χειροτέρευση της υλικής και ηθικής κατάστασης της αγγλικής εργατικής τάξης. Και το πιο σημαντικό, σε κάθε βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της Αγγλίας υπάρχει μια εργατική τάξη χωρισμένη σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα: οι Άγγλοι εργάτες και οι Ιρλανδοί εργάτες. Ο μέσος Άγγλος εργάτης μισεί τον Ιρλανδό εργάτη, καθώς τον θεωρεί ως έναν ανταγωνιστή που του χαμηλώνει το επίπεδο διαβίωσης του. Σε σχέση με τον Ιρλανδό εργάτη αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως μέλος του κυρίαρχου έθνους και αυτό έχει σαν συνέπεια, να γίνεται όργανο στα χέρια των Άγγλων αριστοκρατών και καπιταλιστών, εναντίον της Ιρλανδίας, ενδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο, τη δική τους επικυριαρχία πάνω του. Αποδέχεται όλες τις θρησκευτικές, κοινωνικές και εθνικές προκαταλήψεις εναντίον του Ιρλανδού εργάτη. Η στάση απέναντί του, μοιάζει πολύ με αυτή των «φτωχών λευκών» απέναντι στους μαύρους, στις πρώην Πολιτείες που υποστήριξαν τη δουλεία στις ΗΠΑ. Με τη σειρά του ο Ιρλανδός τον πληρώνει –με τόκο– με το ίδιο νόμισμα. Βλέπει στον Άγγλο εργάτη ταυτόχρονα τον υλοποιητή και το ηλίθιο όργανο των Άγγλων κυρίαρχων στην Ιρλανδία.» Αυτός ο ανταγωνισμός συντηρείται τεχνητά και ενισχύεται από τον τύπο, τον άμβωνα και τα λαϊκά αναγνώσματα, εν ολίγοις με όλα τα μεσα που έχουν στη διάθεσή τους οι κυρίαρχες τάξεις. Αυτός ο ανταγωνισμός είναι το μυστικό της ανικανότητας της αγγλικής εργατικής τάξης, εκτός από τα οργανωτικά της προβλήματα. Είναι το μυστικό που χρησιμοποιεί η αστική τάξη για να επιβάλλει την εξουσία της - και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά.» Αλλά το κακό δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζεται και πέρα από τον ωκεανό. Ο ανταγωνισμός μεταξύ Άγγλων και Ιρλανδών αποτελεί την κρυφή βάση του ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ και Αγγλίας. Είναι αυτός που κάνει αδύνατη κάθε τίμια και σοβαρή συνεργασία μεταξύ των εργατικών τάξεων των δύο χωρών. Επιτρέπει στις κυβερνήσεις των δύο χωρών, όποτε θεωρούν συμφέρον, να κάμψουν την αιχμή των κοινωνικών συγκρούσεων μέσα από την αμοιβαία αντιπαλότητά τους και, αν χρειαστεί ακόμα και με πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες».
Μετά από 150 χρόνια δράσης του εργατικού κινήματος τα προβλήματα και οι στάσεις απέναντί τους επαναλαμβάνονται. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το θεωρητικό μοντέλο της Αριστεράς και οι πολιτικές απαντήσεις της εμπεριέχουν εγγενείς δομικές δυσλειτουργίες, που δύσκολα κατανοούνται και ακόμα δυσκολότερα ξεπερνιούνται. Υπάρχουν άραγε αρκετοί που θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια; - Με αδελφικούς χαιρετισμούς Καρλ Μαρξ
κρεμάλα στα καθάρματα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 16, 2012 2:09 am    Θέμα δημοσίευσης:

Δέστε τι νεοταξίτικα φασιστικά κουμάσια συμμετείχαν στην συγκέντρωση.

Από την αισχρή καμινού την EGAM, της ΕΕ, του λάκου των λεόντων, τους ξένους πρεζέμπορους, τους νταβατζήδες της μαύρης πορνείας, και του κάθε λακέ ντόπιου και ξένου, στην υπηρεσία του μεγάλου βιομηχανικού και τραπεζιτικού παρασιτικού κεφαλαίου, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που έχουν επιβάλει την νεοκατοχή στην χώρα, και τα φασιστικά μνημόνια στον λαό.

http://www.zougla.gr/greece/article/sigentrosi-kata-tou-ratsismou-sto-sintagma
EGERSIS
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 16, 2012 1:50 am    Θέμα δημοσίευσης:

Το απατηλό όνειρο της ταξικής πάλης σε ένα εθνικά ανομοιογενές κράτος

Του Σάββα Παυλίδη

Σκίζουν τα ιμάτιά τους οι σύντροφοι της μεταλαγμένης αριστεράς προκειμένου να βρουν τρόπους να πείσουν τους μετανάστες να τους ακολουθήσουν και να παλέψουν μαζί τους για την ανατροπή του καπιταλισμού. Όσο όμως κι αν προσπαθούν...
δεν καταφέρνουν να πείσουν κανέναν. Γιατί; Η απάντηση στο κείμενο που ακολουθεί...

ΕΝΓΚΕΛΣ: «…ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ…» ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

….Είναι αναμφισβήτητο ότι οι ειδικές συνθήκες της Αμερικής προκαλούν πολύ μεγάλες και πολύ ιδιαίτερες δυσκολίες στην υπόθεση της ανάπτυξης ενός εργατικού κόμματος. (…) Έπειτα, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, υπάρχει και η μετανάστευση που διαιρεί τους εργάτες σε δύο ομάδες, στους ντόπιους και στους ξένους, και οι τελευταίοι χωρίζονται σε Ιρλανδούς, Γερμανούς και πολλές άλλες μικρές ομάδες, η κάθε μια απ’ τις οποίες καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Τσέχοι, Πολωνοί, Ιταλοί, Σκανδιναβοί κ.λπ. Και έπειτα, υπάρχουν και οι Μαύροι. Για να σχηματίσεις απ’ όλους αυτους ένα ενιαίο κόμμα, απαιτούνται ασυνήθιστα μεγάλες δυνάμεις. Έχουμε συχνά κάποια βίαια ξεσπάσματα, αλλά η μπουρζουαζία δεν έχει παρά να περιμένει υπομονετικά και αυτά τα ανομοιογενή στοιχεία της εργατικής τάξης θα διαχωριστούν και πάλι…

Απόσπασμα από επιστολή του Φρίντριχ Ένγκελς προς τον Ζόργκε, Της 2 Δεκεμβρίου 1893

Ο Ένγκελς τα έγραφε τότε. Μέχρι σήμερα εργατικό κόμμα δεν υπάρχει στις Η.ΠΑ. Οι καπιταλιστές με τη μαζική εισβολή λαθρομεταναστών σε όλα τα ευρωπαικά κράτη επιδιώκουν εκτός από την κατάργηση των εθνικών κρατών και την ισοπέδωση της εργατικής τάξης. Την αδυναμία της να διεξάγει ταξική πάλη και να φέρει εις πέρας τα ιστορικά της καθήκοντα.

Δεν νοείται σήμερα αριστερός να δηλώνει υπερασπιστής των λαθρομεταναστών κάνοντας κυρήγματα ανθρωπισμού. Οι πραγματικοί ανθρωπιστές αντιστέκονται στο δουλεμπόριο των καπιταλιστών. Αντιστέκονται στην αποσύνθεση των Εθνών. Μπορείτε να έχετε όσες φαντασιώσεις θέλετε και να κάνετε όσες ''αντιρατσιστικές'' πορείες θέλετε σύντροφοι. Το παιχνίδι το έχετε χάσει, αφού καταφέρατε να χάσετε την επαφή σας με τα πραγματικά προβλήματα της εργατικής τάξης και δώσατε τους νοσταλγούς του Παπαδόπουλου την ευκαιρία να καλύψουν το κενό που εσείς δημιουργήσατε παρέα με τους αστούς φίλους σας.

http://egersis2.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3971.html
αντιρατσισταράδες, ρε!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 15, 2012 9:36 pm    Θέμα δημοσίευσης:


πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να μεγαλώσει


Τα παιδιά των Βορείων Προαστείων ευαισθητοποιήθηκαν.

Εσείς ρατσιστές παταρίσιοι έχετε σκουριάσει στον καναπέ σας.
Παταρίσιος.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 15, 2012 6:58 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Πορεία πεντακοσίων περίπου ατόμων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, με αντιρατσιστικό καμουφλάζ και στην πραγματικότητα με στόχο την ολοκληρωτική κατάλυση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων που έχει κερδίσει η ελληνική εργατική τάξη, ο κατεξοχήν παραγωγός του κοινωνικού πλούτου που ιδιοποιείται η ολιγαρχία. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις αυτές πρέπει τώρα να καταργηθούν και η ίδια η ελληνική εργατική τάξη να περιθωριοποιηθεί ολοκληρωτικά μέσω της εισαγωγής δουλοπάροικων από τις ασιατικές κυρίως δεξαμενές σύγχρονων σκλάβων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά μετείχε στην πορεία η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο νόθος δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης, ο οποίος καθημερινά βρίζει και ξερνάει χολή κατά των απεργών δημοτικών εργατών που με πρόσχημα την μετάθεση θέλει να τους αντικαταστήσει με εισαγόμενους Κολίγους-δουλοπάροικους. Ο Κολίγας δουλοπάροικος θα είναι ο εργάτης του «καινούργιου θαμαστού κόσμου» που προωθεί βήμα - βήμα το πλανητικό Καρτέλ.

Η δήθεν Αντιρατσιστική πορεία ήταν αντεργατική και αντικομουνιστική στην πραγματικότητα. Ξεκίνησε από το Σύνταγμα και κατέληξε στην Ακρόπολη, ίσως για να θυμίσει ότι αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα οικοδομήθηκε από δούλους που άφησαν στα θεμέλια μάρμαρα τις σάρκες τους και τα κόκαλα τους!

Σύμφωνα με το zougla.gr ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 17.00, την διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Αντιρατσιστική Κίνηση (EGAM - European Grassroots Antiracist Movement). Περίπου 600 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και έκαναν πορεία προς την Ακρόπολη διαδηλώνοντας κατά του «ρατσισμού».

Στην πορεία συμμετείχε και η (ΚΕΔΕ), η οποία κάλεσε όλους τους αιρετούς των δήμων να συμμετάσχουν, ώστε «να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού που θεριεύει στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Στη διαμαρτυρία όπως είχαμε προβλέψει έλαβε μέρος και ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης. Στο zougla.gr μπορείται να δείτε φωτογραφίες και βίντεο.
ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΡΩ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 15, 2012 2:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: απορια

απορων έγραψε:
τι καταλαβα από ατή την πορεία.Κανουν πορεία οι μερκελιστές αντιδημοκράτες οπαδοί του τέταρτου ράιχ κατά των γραφικών τραμπούκων οπαδών του τρίτου ράιχ.Βραστα!!!


Εγώ όμως (και δυστυχώς για σένα κι'άλλοι εδώ μέσα) δεν απορούμε που είσαι "απορών". Γιατί άλλο οι πραγματικές απορίες, κι' άλλο οι γιαλατζί. Που κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν ενάντια σε ποιούς πραγματικά (άνεργοι, εργαζόμενοι στους δήμους που πάνε για απόλυση κλπ) γίνεται η σημερινή νεοφασιστοπορεία.

Άντε να παρελάσεις λοιπόν μ'αυτούς που σου ταιριάζουν, κι' άσε την "τάχα ουδέτερη" στάση. Άντε μια ανώδυνη βολτίτσα είναι απο το Σύνταγμα μέχρι την Ακρόπολη.
απορων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 15, 2012 1:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: απορια

τι καταλαβα από ατή την πορεία.Κανουν πορεία οι μερκελιστές αντιδημοκράτες οπαδοί του τέταρτου ράιχ κατά των γραφικών τραμπούκων οπαδών του τρίτου ράιχ.Βραστα!!!
Επισκέπτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 14, 2012 7:26 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Και η ΑΥΓΗ υποστηρίζει την Σιωπηλή πορεία ενάντια στον «ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και τον νεοναζισμό», με EGAM, ΚΕΔΕ, ΔΗΜΑΡ:

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=736440
ΤΑΡΙΦΟΔΙΑΙΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 14, 2012 6:49 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Παταρίσιος. έγραψε:
Η Καμινού σίγουρα θα είναι στην "αντιρατσιστική" πορεία αύριο Σάββατο, εναντίον των "100 τραμπούκων". Ήθελα να ξέρω θα πάρουν μέρος και οι αριστεροί του κώλου ή θα πάνε να κρυφτούν για να μην πάρει ο κόσμος χαμπάρι τι σόι παραμύθι είναι ο "αντιρατσισμός" τους και πως ο πραγματικός σκοπός τους είναι να αναστήσουν με σύγχρονους όρους την μεσαιωνική δουλεία.


Εγώ αυτό που ξέρω, είναι οτι ο Βενιζέλος, έκανε εχθές δηλώσεις υπερ της συγκεκριμένης πορείας, αφήνοντας να εννοηθεί οτι το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει..
Οπότε είτε συμμετέχουν είτε όχι οι αριστεροί του κωλαράκου, η ξεφτίλα τους θα είναι δεδομένη...
Κλωτσιά στα δόντια
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 14, 2012 6:47 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Με συμμετοχή της KEΔΕ και ΔΗΜΑΡ η αντιρατσιστική πορεία στην Αθήνα το Σάββατο

Συμμετοχή στην αντιραστιστική πορεία που διοργανώνεται στην Αθήνα το Σάββατο ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά. «Ρατσισμός και πολιτισμός είναι έννοιες ασύμβατες, αντίθετες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η πορεία διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα, θα ξεκινήσει στις 15:00 από τη Βουλή και θα καταλήξει στην Ακρόπολη.

Ο τομέας Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ και της Κεντρικής ´Ενωσης Δήμων Ελλάδας καλεί τους ανθρώπους του πολιτισμού να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των Ευρωπαίων διανοουμένων και καλλιτεχνών που υπογράφουν τη διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος και να συμμετάσχουν στην πορεία του Σαββάτου.
ΕΓΕΡΣΙΣ2
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 14, 2012 6:30 pm    Θέμα δημοσίευσης:

τα γουρούνια των ΜΑΤ έσωσαν ξανά την βουλή.

τραβάνε επικίνδυνα το σχοινί τα κτήνη με τις χακί στολές . Οι ξεφτίλες δοσίλογοι, ραγιάδες, χαφιέδες , αμόρφωτοι , ανθέλληνες , γερμανοτσολιάδες ματατζήδες πρώτοι και καλύτεροι στο να υπερασπίζονται τους δυνάστες.
και ως συνήθως ακολουθεί άρθρο απο το ματατζηδολαγνικό bloko .gr


Στο "τσακ" αποφεύχθηκε η κατάληψη της Βουλής, Οι ευθύνες της ΓΑΔΑ για το φιάσκο




Στο παρά πέντε και αφού προηγουμένως χρειάστηκε να προτάξουν "στήθη" ο σκοπός της πλαϊνής εισόδου της Βουλής στο άγαλμα Βενιζέλου και τρεις αστυνομικοί της Ασφάλειας που κατάφεραν όσο χρειαζόταν ν' ανακόψουν τη γενική έφοδο των εργαζομένων στις ΠΟΕ ΟΤΑ μέχρι ν' ανασυγκροτηθεί και ν' αναδιαταχθεί η διμοιρία της Βασ. Σοφίας ώστε να παρέμβει.

Αυτό το πρωτοφανές στα... χρονικά αστυνομικό φιάσκο, για το οποίο το τελικό αποτέλεσμα δεν απομειώνει σε καμία περίπτωση το τεράστιο ειδικό βάρος που εκ των πραγμάτων διαθέτει, υπήρξε απόρροια ενός πρόχειρου και καθόλα ερασιτεχνικού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με όσα σημειώνουν στο bloko.gr έμπειροι αξιωματικοί, όταν η πορεία των μελών της ΠΟΕ ΟΤΑ έφτασε στη Βασ. Σοφίας, είδε τον φραγμό αστυνομικών των ΜΑΤ στα λουλουδάδικα και όπως είναι φυσικό, αντί να επιλέξει την οδό της σύγκρουσης, επέλεξαν την οδό της ακώλυτης παρείσφρησης.

Έριξαν τα κάγκελα και όρμησαν από την πλαϊνή είσοδο στο κυριολεκτικό αφύλακτο κοινοβούλιο. Όπως σημειώθηκε, το θάρρος του σκοπού και των τριών αστυνομικών της ασφάλειας, έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ να αντιδράσει και τμήματα των διμοιριών έτρεξαν από τη Βασ. Σοφίας ν' ανακόψουν την επέλαση προς το περιστύλιο και στη συνέχεια ακόμη και μέσα σ' αυτή τη Βουλή.

Και θα ήταν εύκολο να το κάνουν, καθώς την ώρα εκείνη, στο εσωτερικό του κτιρίου, οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί και είχαν υπηρεσία, είχαν όλη την προσοχή τους εστιασμένη στους υπαλλήλους που μόλις είχαν αποφασίσει στάση εργασίας είχαν κατακλύσει τους διαδρόμους.

Το αυτονόητο ερώτημα συνεπώς είναι ποιος και γιατί είχε την φαεινή ιδέα ν' αφήσει αφύλαχτο το ναό της Δημοκρατίας, καθώς δεν υπήρξε αυτή την φορά μέριμνα να τοποθετηθεί όπως συνηθίζεται διμοιρία στο άγαλμα του Βενιζέλου. Τίς πταίει λοιπόν;

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group