patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΗΞΕΡΑΝ!

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Δ. Τούμπανης
Site Admin


Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 136

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 22, 2009 11:59 am    Θέμα δημοσίευσης: ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΗΞΕΡΑΝ! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή

Για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και διατύπωση προτάσεων
για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.


ΠΟΡΙΣΜΑ

Πρόεδρος: Βασίλειος Σωτηρόπουλος, Βουλευτής Αργολίδας, Νέας Δημοκρατίας
Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Γερατίδης, Βουλευτής Β´ Θες/νίκης, ΠΑΣΟΚ
Γραμματέας: Μανόλης Δρεττάκης, Βουλευτής Α´ Αθηνών, Συνασπισμού


ΑΘΗΝΑ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1993


ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ

Σελ. 1.
Στην χώρα μας, στην οποία σήμερα η γεννητικότητα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις, που μπορεί να απειλήσουν την εθνική μας ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.

Σελ. 2.
Στην Εθνική Αντιπροσωπεία συνεζητήθηκαν, επίσης, δύο επερωτήσεις του κ. Μανόλη Δρεττάκη (12/2/79 και 14/2/86) και πρόταση νόμου βουλευτών του ΠΑΣΟΚ «κίνητρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας» στις 7 και 28 Νοεμβίου 1991.

Την επιτροπή αποτέλεσαν αρχικά οι βουλευτές:
1. Σωρηρόπουλος Βασίλειος
2. Ανδρακτάς Παναγιώτης
3. Βαρδαρινός Βασίλειος
4. Γεωργολιός Κωνσταντίνος
5. Κανελλοπούλου Κρινιώ
6. Καραγκούνης Ανδρέας
7. Μπακογιάννη Ντόρα
8. Πάλλη Πετραλιά Φάνη
9. Παπαγεωργόπουλος Ελευθέριος
10. Παπανικολάου Ελευθέριος
11. Τατούλης Πέτρος
12. Χωματάς Ιωάννης
13. Γερανίδης Βασίλειος
14. Κρητικός Παναγιώτης
15. Κωνσταντινίδης Ελευθέριος
16. Μπαλτάς Αλέξανδρος
17. Παπαδόπουλους Βασίλειος
18. Παπαθεμελής Στυλιανός
19. Πάχτας Χρήστος
20. Σμπώκος Ιωάννης
21. Δρεττάκης Μανόλης (ΕΑΡ)
22. Κοσιώνης Παναγιώτης (ΚΚΕ)

Τα μέλη της επιτροπής Καραγκούνης Ανδρέας, Μπακογιάννη Ντόρα, Πάλλη Πετραλιά Φάνη αντικαταστάθηκαν αργότερα, λόγω αναλήψεως από μέρους τους υπουργικών καθηκόντων, από τους βουλευτές Γεωργιάδη Θεόδωρο, Δημόπουλο Δημήτριο και Κατσίκη Θεόδωρο, ενώ τη θέση του αποβιώσαντος τον Ιούλιο του 1992 Παπαδόπουλου Βασιλείου έλαβε ο βουλευτής Σκουλάκης Εμμανουήλ.

Σελ. 15.
Ο επαναπατρισμός των πολιτικών προσφύγων και η μαζική έλευση ομογενών (Ποντίων και Βορειοηπειρωτών) με σωστή πολιτική παρέμβαση θα έχει θετικά αποτελέσματα. Η πολιτεία πρέπει να τους βοηθήσει να εγκατασταθούν και να εργαστούν, όχι μόνο στα αστικά κέντρα αλλά κυρίως σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές και να δώσουν μία νέα δυναμική σε πολλές αγροτικές περιοχές κυρίως της Βορείου Ελλάδος. Οι κοινές πολιτιστικές ρίζες και η Ορθοδοξία βοηθούν πολύ στην προσαρμογή και αφομοίωση τους από την ελληνική κοινωνία.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η είσοδος και η απασχόληση εκατοντάδων χιλιάδων ξένων μεταναστών νομίμως (και παρανόμως κυρίως) εισελθόντων στη χώρα μας στις δύο τελευταίες δεκαετίες. Αν και το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας είναι 8% περίπου σε πολλούς κλάδους υπάρχει έλλειψη εργατικών χειρών, που καλύπτεται κυρίως από ξένους λαθρομετανάστες.
Με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών - αλλοδαπών κυρίως μουσουλμάνων από Αφρικανοασιατικές χώρες, η Ελλάς μεταβάλλεται σε τόπο υποδοχής μεταναστών που δημιουργούν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα (προστριβές στην αγορά εργασίας, αύξηση της εισφοροδιαφυγής με μεγάλες συνέπειες στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αύξηση εγκληματικότητας, διακίνηση ναρκωτικών κλπ) και δεν μπορούν να προσαρμοστούν προς την ελληνική κοινωνία λόγω του τελείως διαφορετικού πολιτισμού του Ισλάμ, που δεν είναι μόνο θρησκεία αλλά και τρόπος ζωής.

Κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες που επιδρούν στο δημογραφικό πρόβλημα.

Σελ. 24.
-Η απομάκρυνση από τα παραδοσιακά πρότυπα ζωής και η κοινωνική παρακμή με την υπονόμευση των αξιών γάμου, της οικογένειας και των τέκνων έχουν σημαντική επίδραση στο δημογραφικό.
-Ο υπέρμετρος ευδαιμονισμός, η χαλάρωση των ηθών, τα ναρκωτικά, το AIDS και γενικά η κοινωνική υποβάθμιση και η παγκόσμια ανασφάλεια επιδρούν αρνητικά στο δημογραφικό.

Μελλοντική πληθυσμιακή εξέλιξη της Ελλάδος

Σελ. 27.
Αν όμως οι δημογραφικοί δείκτες δεν βελτιωθούν και διατηρηθεί ο ίδιος δείκτης γεννήσεων του 1990 (1,4 μέσος όρος τέκνων ανά γυναίκα) και αν δεν προκύψουν σημαντικά γεγονότα (πόλεμος, μετανάστευση) τότε ο συνολικός πληθυσμός της χώρας μας το 2015 θα είναι μειωμένος κατά 500.000 άτομα από το σημερινό αριθμό. Η επιδείνωση αυτή των δημογραφικών δεικτών που άρχισε από το 1985 δημιουργεί σοβαρά πληθυσμιακά προβλήματα στη χώρα μας. Τα κενά που δημιουργούνται καλύπτονται κατά το μεγαλύτερο μέρος από Πόντιους και Βορειοηπειρώτες αλλά και από μουσουλμάνους της Ασίας και της Αφρικής και από άλλους που εισδύουν παράνομα στον Ελληνικό χώρο (και παραμένουν με ποικίλες ψευτοϊδιότητες, προσθέτοντας νέα προβλήματα).

Δημογραφικές επιπτώσεις

Σελ. 30.
Η χώρα μας με τη δραματική μείωση των γεννήσεων την τελευταία δεκαετία διατρέχει μεγάλους κινδύνους (που επιτείνονται λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της έλλειψης συγγενικών λαών):
- Η μείωση των γεννήσεων στην δεκαετία του 80 κατά την οποία ο δείκτης έπεσε από 2,09 παιδιά ανά γυναίκα το 1982 σε 1,4 το 1990, απειλεί πλέον σοβαρά την ανανέωση και διαιώνιση της ελληνικής μας φυλής.
- Τα πληθυσμιακά κενά που δημιουργούνται σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα (Νησιά Αιγαίου, Ιονίου κλπ) υπάρχει ο κίνδυνος να καλυφθούν από αλλοδαπούς (κυρίως Μουσουλμάνους) με εξαιρετικά απώτερα επακόλουθα.
- Στις ένοπλες δυνάμεις θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα λόγω της μείωσης του αριθμού των στρατευσίμων.

Σελ. 31.
Εάν για την ανανέωση του εργατικού μας δυναμικού και γενικά την πορεία της οικονομίας μας και των ασφαλιστικών ταμείων στηριχθούμε στους μετανάστες της Ασίας και της Αφρικής πολύ γρήγορα θα δημιουργηθούν προβλήματα σοβαρά με κοινωνικές και εθνικές προεκτάσεις σύμφωνα με την εμπειρία των περασμένων 10ετιών σε χώρες της Δ. Ευρώπης. Οι μουσουλμάνοι έχουν άλλα πρότυπα, άλλα ιδανικά και διαμορφώνουν άλλες κοινωνίες διαφορετικές του δυτικού πολιτισμού.

Στόχοι της Ελληνικής Δημογραφικής πολιτικής - Προτάσεις

Σελ. 36.
- Να τονώνεται σε κάθε κατάλληλη στιγμή η Ελληνική παράδοση και το θρησκευτικό συναίσθημα (πρακτικά με πρωτοβουλία της Εκκλησίας).

Διοικητικά μέτρα

Σελ. 40.
- Η αθρόα και εύκολη είσοδος λαθρομεταναστών από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής είτε απ’ ευθείας είτε μέσω των χωρών της ΕΟΚ πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα για πολλούς κοινωνικοοικονομικούς και εθνικούς λόγους. Πρέπει να γίνεται αυστηρός έλεγχος για την νομιμότητα της εισόδου στη χώρα μας και για την νόμιμη παραμονή και απασχόληση.


Αθήνα 10 Φεβρουαρίου 1993


Τα αποσπάσματα αυτά τα επέλεξε φίλη που διάβασε την μελέτη και τις προτάσεις της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής (ολόκληρος τόμος). Είχε την ευγενή καλοσύνη να μας τα δώσει για δημοσίευση. Απ’ το έγγραφο αυτό διαπιστώνεται ότι όλα τα κόμματα γνώριζαν και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και τις κοινωνικοοικονομικές και εθνικές συνέπειες της λαθρομετανάστευσης, αρκετά πριν αρχίσει να τις νιώθει στο πετσί της η ελληνική κοινωνία. Κι όμως οι πολιτικοί ταγοί(!) μας όχι μόνο δεν πήραν μέτρα στην κατεύθυνση των συμπερασμάτων της μελέτης, αλλά έπραξαν και συνεχίζουν να πράττουν τα ακριβώς αντίθετα, μέχρι που σκέπτεται κανείς αν ανατέθηκε η μελέτη αυτή για να δουν κάποιοι ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός και γρήγορος τρόπος για να μας αφανίσουν ως έθνος από προσώπου γης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
παρκομετροφάγος



Συμμετέχουν: 26 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 96

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 22, 2009 12:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και τι έκαναν οι εθνοπατέρες το 2004;

την εθνική μειοδοσία, νόμο…

no one έγραψε:

Παράθεση:
Όταν ο λαός δεν συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις, τότε η εξουσία …αλλάζει λαό!
________________________________

ΝΟΜΟΣ ΥΠ´ ΑΡΙΘ. 3284

Περί κυρώσεως του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή

……………………..

«ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α´
ΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

Ι. Με τη γέννηση.

Άρθρο 1

1. Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννηση του την Ελληνική Ιθαγένεια.
2. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του και όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον δεν αποκτά με τη γέννησή του αλλοδαπή ιθαγένεια ή είναι άγνωστης ιθαγένειας.

____________________

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ - Αρ. Φύλλου 217 - 10 Νοεμβρίου 2004


http://www.patari.org/forum/viewtopic.php?t=710

και όμως...
ήξεραν τι κάνουν...
ήξεραν ότι είχαν αποφασίσει τα αντίθετα...
ήξεραν ότι αυτό αντιστοιχεί με γενοκτονία...
ήξεραν την δυστυχία που θα προκαλέσουν...

αλλά... εκτελούν εντολές
όπως και τα
ανδρείκελα που παριστάνουν τους 'αντιρατσιστές'
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 22, 2009 11:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η αποκάλυψη της προδοσίας και μειοδοσίας έχει εξαπλωθεί:

http://egersis.blogspot.com/2009/08/blog-post_2424.html?zx=3c1bef6c8f59e4ad
Επιστροφή στην κορυφή
Resalto Fan
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 23, 2009 11:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Έκθεση Διακομματικής Επιτροπής Βουλής για Μετανάστευση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

του Γιάννη Κολοβού * || 8. Αυγούστου 2008 | 20.34
Πώς βλέπουν τα κόμματα την μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας για το μέλλον

Πολύ αποκαλυπτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας αλλά και για τον τρόπο με τον οποίον ευελπιστούν να το «λύσουν» είναι η Έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την παρακολούθηση της πολιτικής της μετανάστευσης (1). Η έκθεση αυτή δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2007 και στην επιτροπή συμμετείχαν τα κόμματα που αποτελούσαν την προηγούμενη Βουλή (της περιόδου από τον Μάρτιο 2004 μέχρι τον Σεπτέμβριο 2007), δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι «η Ελλάδα βρέθηκε σε ελάχιστο χρόνο να έχει το υψηλότερο ποσοστό αλλοδαπών στο σύνολο του πληθυσμού από κάθε άλλη χώρα. Η Πολιτεία ήταν ανέτοιμη να υποδεχθεί τα κύματα των μεταναστών, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν λαθραίοι» (σελ. 107). Η επιτροπή παραδέχεται ότι «δεν είναι ακόμη γνωστός ο ακριβής αριθμός των «νομίμων» και «μη νομίμων» μεταναστών» (σελ. 108), ενώ τονίζει ότι «το φαινόμενο της λαθραίας εισόδου μεταναστών ... εξακολουθεί και υπάρχει. Καθημερινά στους αδήλωτους και ανομιμοποίητους αλλοδαπούς προστίθενται και άλλοι» (σελ. 109).

Η διακομματική επιτροπή όχι μόνο δεν ασκεί καμία κριτική στις εκ των υστέρων νομιμοποιήσεις των παρανόμων μεταναστών στις οποίες προχώρησαν οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ αλλά, αντιθέτως, τις χαρακτηρίζει ως «θετικές» και «χρήσιμες» (σελ. 107). Επιπλέον, χαρακτηρίζει ως «αρνητικό το γεγονός ότι ... εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών, που ζουν στην Ελλάδα δεν νομιμοποιήθηκαν» (σελ. 109). Πάντως, κατά την επιτροπή «η [ελληνική] κοινωνία συνολικά ... αποδέχθηκε τελικά την συμβίωση [με τους μετανάστες]» (σελ. 109).

Η επιτροπή υποστηρίζει ότι η μεταναστευτική πολιτική της χώρας θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν ότι «το φαινόμενο [της παράνομης μετανάστευσης] δεν θα ανακοπεί ... και οι αναπόγραφοι [μετανάστες] θα παραμείνουν αορίστως δίπλα μας» (σελ. 111). Γι’ αυτό και προτείνει ότι «όσοι αλλοδαποί βρέθηκαν ή βρίσκονται εδώ πρέπει να διευκολυνθούν στη νομιμοποίησή τους» (σελ. 111). Το πώς αντιλαμβάνεται η επιτροπή την διευκόλυνση φαίνεται από τις παρακάτω προτάσεις της (σελ. 112):

* η χορήγηση άδειας παραμονής και εργασίας στη δεύτερη γενιά μεταναστών χωρίς όρους
* η χωρίς όρους διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης
* οι μειωμένες απαιτήσεις για παιδιά, που γεννώνται και μεγαλώνουν εδώ

Στην έκθεση δεν γίνεται η παραμικρή εκτίμηση για τις παρούσες και μελλοντικές ανάγκες της αγοράς εργασίας σε αλλοδαπό εργατικό δυναμικό, αλλά ούτε και για τις προτιμητέες χώρες προέλευσης των μελλοντικών μεταναστών. Επιπλέον, δεν εκφράζεται ο παραμικρός προβληματισμός για την αύξηση του αριθμού των εισερχομένων στην χώρα (παρανόμων και εκ των υστέρων νομιμοποιημένων) μουσουλμάνων μεταναστών και μάλιστα σε μία περίοδο εξάπλωσης του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις σοβαρές ανησυχίες που διατυπώνονταν στο πόρισμα της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας το 1993 (2).

Ακόμη, η επιτροπή όχι μόνον δεν εκφράζει κανέναν προβληματισμό για τον μεγάλο αριθμό Αλβανών μεταναστών στην χώρα μας, αλλά θεωρεί ότι στην ουσία δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα καθώς «σε προβλέψιμο χρόνο» (σελ. 108) η Αλβανία θα ενταχθεί στην ΕΕ, επομένως «δεν θα ομιλούμε για μεταναστευτική πολιτική, αλλά για ελεύθερη διακίνηση πολιτών της ΕΕ» (σελ. 108) και άρα «η κατάσταση εκείθεν θα ομαλοποιηθεί» (σελ. 111). Βεβαίως, η έκθεση δεν καθορίζει πόσος είναι αυτός ο «προβλέψιμος χρόνος» (10 χρόνια; 20 χρόνια; 30 χρόνια;). Επιπλέον, υπονοεί ότι μέχρι να παρέλθει ο «προβλέψιμος χρόνος» και να ενταχθεί η Αλβανία στην ΕΕ, η διαμορφωθείσα κατάσταση δεν χρήζει άλλης αντιμετώπισης και άρα θα συνεχίσει να υφίσταται. Τέλος, παραβλέπει την δυνατότητα των χωρών μελών της ΕΕ να θέτουν περιορισμούς στο δικαίωμα εγκατάστασης και εργασίας πολιτών νεοενταχθεισών χωρών στο έδαφός τους για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα τέτοιο δικαίωμα έχει ασκήσει η χώρα μας ως προς τους πολίτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα εγκατάστασης και εργασίας στην χώρα μας μέχρι το τέλος του 2008 οπότε και η Ελλάδα θα επανεξετάσει το θέμα.

Η ανυπαρξία έστω και μίας χονδρικής εκτίμησης για τις ανάγκες της οικονομίας σε αλλοδαπό εργατικό δυναμικό (πόσοι, από ποιές χώρες, για ποιές θέσεις, για πόσο χρονικό διάστημα), η παραδοχή ότι η εισροή παρανόμων μεταναστών θα συνεχιστεί επ’ αόριστον, η έλλειψη κριτικής αποτίμησης της πρακτικής των εκ των υστέρων νομιμοποιήσεων, ο στρουθοκαμηλισμός της επιτροπής για το θέμα της αυξανόμενης εισροής μουσουλμάνων μεταναστών στην χώρα αλλά και οι ευσεβείς πόθοι της για την «διευθέτηση» του θέματος του μεγάλου αριθμού Αλβανών μεταναστών καταδεικνύουν ότι τα πολιτικά κόμματα που συμμετείχαν στην Επιτροπή αρνήθηκαν να ασχοληθούν με την ουσία του θέματος, το οποίο αντιλαμβάνονται από μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία από ότι η Κοινή Γνώμη. Δυστυχώς, η στάση αυτή της πολιτικής ελίτ της χώρας δεν προοιωνίζεται την λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά, αντιθέτως, προϊδεάζει για την συνέχιση μίας κατ’ επίφασιν πολιτικής η οποία μας έφερε στην σημερινή κατάσταση.

Παραπομπές
1) Βουλή των Ελλήνων «Έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την παρακολούθηση της πολιτικής της μετανάστευσης», Αθήνα: Ιούλιος 2007.
2) Βουλή των Ελλήνων «Πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την μελέτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και διατύπωση προτάσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του», Αθήνα: Φεβρουάριος 1993.

* Ο Γιάννης Κολοβός είναι επικοινωνιολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Το Κουτί της Πανδώρας: Παράνομη Μετανάστευση και Νομιμοποίηση στην Ελλάδα». Το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Το τέλος μίας Ουτοπίας: η κατάρρευση των πολυπολιτισμικών κοινωνιών στην Δυτική Ευρώπη» μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πελασγός.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 23, 2009 1:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ένα σχόλιο από επισκέπτη στο ρεσάλτο:

Παράθεση:
H μελετη αυτη εγινε το 1993,δηλαδη σε μια εποχη που κυριαρχουσαν ακομη οι λεγομενοι "δεινοσαυροι" μεταπολεμικοι πολιτικοι Καραμανλης Α´,Παπανδρεου,Μητσοτακης,Φλωρακης κλπ.
Ολοι αυτοι παρα τις διαφορες τους που εφτασαν και σε εμφυλιο ή δικτατοριες ειχαν το κοινο σημειο οτι θεωρουσαν δεδομενο το μονοεθνικο ελληνικο κρατος και συγκρουονταν αποκλειστικα για το κοινωνικο του συστημα.
Η μελετη απηχει τι κλίμα της εποχης εκεινης.
Η κομβικη αλλαγη εγινε το 1996 με την ανοδο Σημιτη.Τοτε αποφασισθηκε η μετατροπη της χωρας σε πολυεθνικη.


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3633
Επιστροφή στην κορυφή
Δ. Τούμπανης
Site Admin


Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 136

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 28, 2009 2:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτό, δεν θα το σχολιάσει κανένας δωσίλογος; Κανένας επιδοτούμενος «αντιρατσιστής»;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
no one
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 02, 2009 9:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι λέτε για το πόρισμα πάνω στο δημογραφικό πρόβλημα και την λαθρομετανάστευση; Συνυπογράφεται απ’ όλα τα κόμματα της Βουλής, το Φεβρουάριο1993 και σήμερα πράττουν τα ακριβώς αντίθετα απ’ αυτά που προσδιόριζαν τότε ως κρίσιμα καθήκοντα της Πολιτείας. Που είναι οι απατεώνες του δήθεν αντιρατσισμού να το σχολιάσουν. Δεν αποδεικνύει περίτρανα η σιωπή τους ότι έχουν πλήρη συνείδηση του εγκληματικού χαρακτήρα της δράση τους; Ότι δεν έχει να κάνει με την υποτιθέμενη αντίθεση τους, στο ανύπαρκτο άλλωστε φαινόμενο του ρατσισμού, αλλά με την συνειδητή προσχώρηση τους στο στρατόπεδο της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης και της απάνθρωπης PAX AMERICANA;
Επιστροφή στην κορυφή
Αντι-Αμερικανος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 02, 2009 1:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οχι μονο ηξεραν τα κομματα αλλα και οι συνδικαλιστικες ηγεσιες που ανηκουν στα κομματα αυτα ειχαν γραμμη. Να μην οργανωθει ουτε ενας μεταναστης στα συνδικατα, να διαλυθουν τα συνδικατα εξ'ολοκληρου και να εχουν πληρους ελευθεριας δρασης τα αφεντικα.

Μαζυ λοιπον με την αλλαγη που εφερε ο Σημιτης να εδραιωσει 'πολυπολιτισμικο' κρατος δηλαδη ανοικτα αμερικανικη μπανανια οι αριστεριστες την τοτε εποχη ειχαν γεμιση την Αθηνα (με κανα κονδυλιο φυσικα του Σημιτη η του Υπουργειου Νεας Γενιας οπως στηθηκε και το Χαφιεδομυντια) "Προσεχε Ελληνα Εργατη, τον Ρατσισμο τον Σπειρουν τα Αφεντικα"!!!

Μετα εορτης ερχονται οι νεοταξικοι γλυφτες της υπο διαλυσεις Αμερικης να μιλησουν για τον ...ρατσισμο του χθες με του σημερα...να πουν τελικα οτι αυτη η διακομματικη επιτροπη ειναι συνομοσιολογια γραμμενη απ'τον Λιακοπουλο, και οτι δεν εγινε ουτε περαστηκε στα πρακτικα της Βουλης.
Εαν ο Βηχος με το μεσο που εχει να αλλαζει τα πρακτικα της Βουλης κατορθωση να αφαιρεσει και αυτα τα πρακτικα τοτε θα του πουν ενα μεγαλο ευγε τα 'ρατσιστικα' του αφεντικα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 02, 2009 3:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η πονηρία της αντιρατσιστικής ιδεολογίας

«Από την αρχαιότητα η ιδιότητα του πολίτη συνέπιπτε με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη. Γι’ αυτό οι μέτοικοι πλήρωναν κεφαλικό φόρο στην αρχαία Αθήνα, φόρο για τις υποδομές της πολιτείας, που χρησιμοποιούσαν, χωρίς αυτές να ανήκουν σε αυτούς. Δεν ανήκαν σε αυτούς γιατί άλλοι επένδυσαν από αρχαίους χρόνους σε αυτές, ήτοι οι Αθηναίοι πολίτες.

Για αυτόν τον λόγον δεν υπάρχει δικαίωμα εγκατάστασης του τυχόντος σε έδαφος που ανήκει σε άλλον. Ο ΚΑΝΤ ανεγνώριζε δικαίωμα παγκόσμιας φιλοξενίας αλλά όχι δικαίωμα εγκατάστασης μου στη χώρα, που επισκέπτομαι, παρεκτός αν τοιούτο δικαίωμα απορρέει από προηγηθείσα σύμβαση με τους παλιούς κατοίκους της χώρας. (Από το δοκίμιο «Αιώνια Ειρήνη»).

Οι κυβερνώντες την Ελλάδα εκχωρούν εν τω μεταξύ το δικαίωμα μόνιμης εγκατάστασης και επικαρπίας στους τυχόντες επίδοξους εποίκους. Όμως η εθνική περιουσία δεν ανήκει στους κυβερνώντες, οι οποίοι καλούνται να την διαχειρισθούν προς το συμφέρον των ιδιοκτητών-πολιτών. Επίσης δεν νομιμοποιούνται οι κυβερνώντες να είναι γενναιόδωροι προς τρίτους με την εθνική περιουσία, διότι αυτή η δράση καταστρέφει την ισονομία, η οποία προβλέπει ότι είναι αδικία κάποιοι που δεν πληρώνουν για μια υπηρεσία να έχουν την ίδια απολαβή με αυτούς που πληρώνουν.

Πως θα φαινόταν σ’ ένα κολωνακιώτη υποστηριχτή των «δικαιωμάτων» των λαθρομεταναστών, αν γυρίζοντας στο σπίτι του έβρισκε μέσα δέκα αγνώστους, οι οποίοι μπήκαν από το μισάνοικτο παράθυρο και τώρα δηλώνουν ότι έχουν δικαίωμα να κατοικήσουν σε αυτό επειδή είναι άστεγοι;

Και πως θα του φαινόταν του αγαθού αυτού φιλομετανάστη αν ο δικαστής στη συνέχεια απεφαίνετο ότι κατά τον νέο νόμο οι καταληψίες όντως έχουν δικαίωμα να παραμείνουν ως συνιδιοκτήτες στο σπίτι του; Δεν θα διεματρύρετο ότι τέτοιο δικαίωμα τρίτων στο πατρικό του σπίτι δεν υπάρχει, ότι ο νέος νόμος είναι άδικος;

Η ανομία των κυβερνώντων στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, υπονομεύει σε μεγάλο βαθμό -αν και απαγορεύεται να αναφερθείς σε αυτήν- τα θεμέλια της δικαιοσύνης και συνεπακόλουθα της ευζωΐας και ειρηνευμένης κοινωνίας στην Ελλάδα.

Δύο είναι τα εργαλεία των νεοταξικών προκειμένου να επιβάλουν την λαθρομεταναστευτική αλλοίωση της Ελλάδας. Το πρώτο, ως κίνητρο αποδοχής των δήθεν τετελεσμένων γεγονότων της εισόδου και εγκατάστασης στη χώρα λαθρομεταναστών, είναι η έννοια της φιλοξενίας που αποτελούσε ανέκαθεν χαρακτηριστικό του Έλληνα.

»Το δεύτερο νεοταξίτικο εργαλείο ενέχει την απειλή του μαστιγίου που ονομάζεται «αντιρατσισμός». Όποιος έχει αμφιβολίες για το αν το πλοίο Ελλάς αντέχει τόσα εκατομμύρια λαθρεπιβατών είναι ρατσιστής.

»Ενέχει η έννοια ρατσισμός την σύγκρουση διαφορετικών ταυτοτήτων, μίας κυρίαρχης ταυτότητας, όπου αιτία της σύγκρουσης θεωρείται ότι είναι η άρνηση της κυρίαρχης ταυτότητας να αναγνωρίσει την ισοτιμία και το δικαίωμα ύπαρξης της αδύναμης ταυτότητας. Άρα, αν το ζητούμενο είναι η συμφιλιωμένη, ειρηνευμένη κοινωνία, θα πρέπει η κυρίαρχη ταυτότητα να ασκήσει την αρετή της ανεκτικότητας απέναντι στις διαφορετικές ταυτότητες. Σημειώτεον ότι ως προûπόθεση της λειτουργίας της ως άνω κατασκευής θεωρείται η εφαρμογή μηδενικής ανεκτικότητας απέναντι σε όσους αρνούνται την ανεκτικότητα!

»Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ηθική απαίτηση σεβασμού του διαφορετικού επειδή είναι διαφορετικό, αλλά μόνο απαίτηση σεβασμού αυτού το οποίον αυτό καθ’ εαυτό είναι άξιο σεβασμού έστω και αν είναι διαφορετικό.

Σε τελική ανάλυση η θέση περί συγκρουσιακότητας των διαφορετικοτήτων στη γενική της μορφή είναι αναληθής. Οι άνθρωποι είναι ανοικτοί στην γνωριμία άλλων ανθρώπων και πολιτισμών, όπως φαίνεται από την έλξη που ασκούν τα ταξίδια σε ξένες χώρες, η μελέτη των ξένων πολιτισμών, η εισαγωγή εξωτικών καταναλωτικών προϊόντων, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, η επέκταση των ανατολικών θρησκειών στη δύση και των δυτικών προτύπων ζωής στην ανατολή.

»Ο πυρήνας είναι ότι η πονηρία της αντιρατσιστικής ιδεολογίας συνίσταται στη μετάθεση του πραγματικού προβλήματος από το πραγματικό επίπεδο όπου βρίσκεται σ’ ένα άλλο. Η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης που προκύπτει απ’ την λαθρομετανάστευση δεν προέρχεται από σύγκρουση ταυτοτήτων αλλά από σύγκρουση συμφερόντων και μάλιστα εννόμων και μη εννόμων συμφερόντων. Η αρνητική στάση του πολίτη μίας χώρας προς τη λαθρομετανάστευση δεν εξηγείται πρωτίστως από το διαφορετικόν των φυλετικών ή πολιτιστικών ταυτοτήτων, αλλά από το γεγονός ότι ο λαθρομετανάστης θέλει τα ίδια πράγματα με εμάς, τα οποία συμβαίνει να είναι δικά μας πράγματα, θέλει να είναι συνιδιοκτήτης στην εθνική περιουσία χωρίς το συμφέρον του αυτό να αποτελεί δικαιακά έννομο συμφέρον. Ούτε το ότι ενδεχομένως εργάζονται στη χώρα στην οποία απρόσκλητοι εισέδυσαν θεμελιώνει δικαίωμα ιδιοκτήτου.

Επειδή κάποιος μπήκε στο στο σπίτι σας σας, όταν εσείς λείπατε στο εξωτερικό και πλήρωσε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του νερού έγινε συνιδιοκτήτης του σπιτιού σας;

»Η μετανάστευση ως εκούσια-ακούσια μετακίνηση πληθυσμών στα πλέσια της παγκοσμιοποίησης αποτελεί σήμερα εργαλείο για την καταστροφή των αντανακλαστικών αυτοσυντήρησης των εθνικών συνομαδώσεων, ιδιαιτέρως της Δύσης. Παρά ταύτα η επιβολή ξένων πληθυσμών με διαφορετικό πολιτισμό και γενετικό υλικό στους βιοχώρους αρχαίων εθνικών συλλογικοτήτων εις το το όνομα του «ανοίγματος» των «κλειστών» δήθεν κοινωνιών είναι έγκλημα κατά του Ανθρώπου, έγκλημα πολέμου με άλλο όνομα, το έγκλημα της εθνοκτονίας που η συνθήκη της Γενεύης απαγορεύει.»

_____________________________
Απ’ το πρόλογο του Κων. Ρωμανού στο βιβλίο του: «Εθνοκτονία εν Εξελίξει».
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6541

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 04, 2009 9:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτο παντως θα πρεπει να δημοσιοποιηθει σε οσα πιο πολλα εντυπα γινεται ακομα και σε ανεξαρτητο εντυπο επειδη οι πιο πολλοι κανουν τους ανηξερους οτι δεν γνωριζαν τι εκαναν ταχα τα πολιτικα κομματα.

Γεγονος τι αμηχανια εχει προκαλεσει φαινεται και απ´τους ΒηχολαθρομεταναστευτοΤζουμαιους του ΠολιτικοΓΑΔΑφωνειου. Σαν την στρουθοκαμυλα κρυβουν το γεγονος νομιζοντας οτι δεν εχει γινει με το να βαζουν το κεφαλι τους στη γη.

Ενω ωριζουν την μπανανια Ελλαδα ιμπεριαλιστικο κρατος, κανουν ξανα μουγκα οταν ο Τροτσκυ μιλουσε για το καταπιεζομενο Γαλλικα εθνος απ'την Γερμανικη κατοχη, ενω ολοι γνωριζουν οτι η Γαλλια ειταν ιμπεριαλιστικη με αποικιες ενω η Ελλαδα δεν ειχε αποικιες τα τελευταια 2000 χρονια!

Σκεψου να εχουν φτασει εκκατομυρια λαθρομεταναστες να συναγωνιζονται στις ανυπαρκτες θεσεις εργασιες με τον τελευταιο ελληνα ταλαιπορο και να λεμε φερτε κι'αλλους δεν φτανουν αυτοι, ειναι λιγοι, χρειαζομαστε πολλους για να κανουμε πολυχρωμο πανυγυρι.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 26, 2010 11:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εχουμε μια εντελως αποβιομηχανοποιημενη χωρα με 13 τα εκατο ανεργια μεσουσης βαρειας εισαγομενης αλλα και δομικης οικονομικης κρισεως ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ και στο εσωτερικο και στο εξωτερικο οτι η ανεργια σε ενα χρονο θα ειναι κατ'ελαχιστον 20-25 τα εκατο... ΑΥΤΗ την ωρα ο φωστηρας μας ο γιωργακης διαλεγει να 'ελληνοποιησει' 1-1,5 εκατομμυρια ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ολοι τους σε ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ που θα εκτιναξουν την ανεργια πανω απο το 30-35 τα εκατο (του 'kainoyrioy' πληθυσμου..) επιπλεον η καταρρευση μισθων - επιδοματων ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ των συλλογικων εργασιακων συμβασεων ΘΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΒΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΜΕΝΩΝ 'ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ' ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ...

Τοτε θα καταλαβει η καθε ξετσιπωτη συριζαια και ο καθε κοπριτης διεθνιστης της πορδης (και της εκαλης βεβαιως - βεβαιως..) ΤΙ ΕΣΤΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ...

ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ - ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΑΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ 'ΚΟΛΩΝΑΚΙ' των ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΠΑΤΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ που δυστυχως κυβερνα απο διαφορα ποστα σημερα το ατυχο ΕΘΝΟΣ μας...

Περιμενετε Δημητραδες, Γιωργακηδες, Μπιστηδες, χαμερπη Τσιπροειδη , τυχαρπαστοι Αλαβανιαρηδες ,Σωμεριτηδες και διαφορες μπλεξοΒουγιες με Σαλεχο-αφραδες..

Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΦΤΑΝΕΙ - ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΦΡΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ , ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ...

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ....ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, μεσα στην λυπη μας για αυτα που θα γινουν ΤΟΛΜΩ να πω θα ειναι μια ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ να δουμε να σας εξολοθρευει ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ Η ΑΘΛΙΑ ΜΗΤΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ... ναι τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ... διοτι αυτος 'συλλαμβανεται',επωαζεται και γεννιεται ΠΑΝΤΑ μεσα απο τα βρωμερα αντεθνικα σας σπλαχνα ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΙ ΣΑΝ ΤΕΡΑΣ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΤΟΥ... δηλαδη εσας..

Αυτη τη φορα ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ σε 'αγωνιστες' του ΚΩΛΟΥ... ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΝΤΣΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΑΤΕ..

ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ - εμεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΑΜΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ στην μακραιωνο ιστορια μας ..θα τα καταφερουμε και αυτη τη φορα γλυφοντας τις πληγες μας ... ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα επιβιωσετε ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ τους ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ που λεγανε 'ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ'.... το ΚΑΛΟ θα ειναι η φυσικη σας εξοντωση..αιντε μετα σαν πτωματα να ξαναπαιξετε τον αγαπημενο σας ρολο ...αυτον του ΕΜΠΟΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ... αμ δε.. κλανει ο πεθαμενος ?

Υπογραφη:

Ο ερχομενος εκ του παρελθοντος.
Επιστροφή στην κορυφή
Jeronimo
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 27, 2010 12:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ελληνικό έθνος βιώνει μια ανάλογη κατάσταση με αυτή που βίωνε στα πρώτα χρόνια της τουρκοκρατίας. Τότε, την ελλαδική επικράτεια εποίκιζαν ορδές αλλοεθνών, ενώ η πνευματική ελίτ του ελληνισμού κατέφευγε στις παροικίες στη δύση. Σήμερα, τη συντετριμμένη οικονομικά Ελλάδα έχουν εποικίσει 2,5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες ενώ 500.000 νέοι Έλληνες επιστήμονες εργάζονται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Τότε, χρειάστηκαν 400 χρόνια μέχρι ο ελληνισμός να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να επιτύχει την εθνική του απελευθέρωση. Απελευθέρωση βέβαια που περιορίστηκε στο δυτικό σκέλος μόνο, ενώ η εγκατάλειψη του ελλαδικού χώρου από τους εποίκους και η πολυπόθητη εθνική ομοιογένεια που αποκτήθηκε ήρθε ως αποτέλεσμα εντελώς ετεροβαρών πληθυσμιακών ανταλλαγών των εποίκων με τους γηγενείς Έλληνες της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της ανατολικής Ρωμυλίας. Σήμερα, αν κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, είναι αμφίβολο αν μετά από άλλα 400 χρόνια ανακτήσουμε ένα εθνικό χώρο σαν την Ελλάδα του 1832. Μάλλον θα έχουμε εξαφανιστεί από προσώπου γης, όπως εξαφανίστηκαν τόσοι και τόσοι άλλοι λαοί στο παρελθόν...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας