patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Δε γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Αγαθονήσι

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
απελάτης



Συμμετέχουν: 17 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 527

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 25, 2009 10:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Δε γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Αγαθονήσι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχή εισβολή λαθρομεταναστών που μεταφέρουν ελεύθερα Τούρκοι δουλέμποροι, με την ανοχή των Αρχών, οι κάτοικοι στο ακριτικό νησάκι Αγαθονήσι αποφάσισαν να απέχουν απ’ τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ενώ και οι εθνοφύλακες παρέδωσαν τα όπλα τους. Το νησί που κατοικείται από 150 άτομα, που μόλις και μετά βίας καταφέρνουν ζουν τον εαυτό τους, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα καθώς αποβιβάζονται καθημερινά στο νησί, με την άνεση τους, δεκάδες και μερικές φορές εκατοντάδες λαθρομετανάστες.

Πριν από λίγο καιρό στο Αγαθονήσι είχε πάει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, και άλλοι επίσημοι να παραστούν στον εορτασμό των Θεοφανείων. Δόθηκε υπόσχεση στους κατοίκους ότι το κράτος θα μεριμνήσει άμεσα για το πρόβλημα τους, και φυσικά δεν έγινε τίποτε.


Τρίτη, 24 Μάρτιος 2009

Δε θα γιορτάσουν την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Αγαθονήσι

http://patmos-island.blogspot.com/2009/03/25.html

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθημερινές αφίξεις λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια, οι κάτοικοι του Αγαθονησίου αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
«Λόγω της αποχής των μαθητών, δε θα γίνουν στο νησί εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο», αναφέρει στην επιστολή του προς το υπουργείο Εσωτερικών, τους βουλευτές του νομού, το νομάρχη Δωδεκανήσου και άλλους φορείς, ο κοινοτάρχης, Κ. Κόττορος.
Εκτός από την αποχή των μαθητών από τις εκδηλώσεις και οι εθνοφύλακες του νησιού αποφάσισαν να παραδώσουν τον οπλισμό τους, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την πολιτεία για το μέγεθος του προβλήματος.

Πηγή: http://www.zougla.gr/news.php?id=30740


Η κατάσταση στο ακριτικό νησάκι είναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ.

Πάνω που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται και να μην φεύγει ο κόσμος ήρθε η λαίλαπα της λαθρομετανάστευσης να τους πάει χρόνια πίσω. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα στο τέλος μέρη όπως το Αγαθονήσι θα μαραζώσουν και θα φύγει ο Ελληνικός πληθυσμός.
Εκτός των άλλων οι ακρίτες διατρέχουν και έναν σοβαρότατο κίνδυνο. Το νησί είναι μικρό και απομονωμένο και είναι γνωστό ότι εκτός των άλλων οι λαθρομετανάστες είναι και φορείς ασθενειών που έχουν εξαφανιστεί εδώ και χρόνια από τον Δυτικό κόσμο. Η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων κρέμεται από μια κλωστή.
Η ανάπτυξη την έχει κάνει εδώ και καιρό σπρωγμένη από την αδιαφορία της πολιτείας. Αυτές τις νησίδες έπρεπε να τις προσέχουν ως κόρη οφθαλμού. Είναι πέρα από όλα τα άλλα και το κλειδί της κυριαρχίας της Ελλάδας στο Αιγαίο. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την σημασία που έχουν στη χάραξη των συνόρων και στην επέκταση της Ελληνικής επικράτειας.

Τελειώνοντας το σχόλιο μου θα ήθελα να απευθύνω μια ερώτηση σε όλους τους επαγγελματίες και μη μεταναστολάγνους ΣΥΡΙΖΑ και συνιστώσες προοδευτικούς της μάσας και της θολούρας.

Που είστε εσείς;;; σας πέφτει πολύ μακριά το Αγαθονήσι εεεε;;;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 27, 2009 2:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γι'αυτο το μελλον μοιαζει ζοφερο...


Τζέιμς Σταυρίδης - Η «έξυπνη δύναμη» από τη Σμύρνη στην κορυφή του ΝΑΤΟ

Ο 53χρονος ναύαρχος των ΗΠΑ, εγγονός Μικρασιάτη πρόσφυγα, είναι η επιλογή του υπ. Αμυνας Γκέιτς για τη στρατιωτική διοίκηση της Συμμαχίας.

Εικόνα

Εχει δικό του μπλογκ στο Ιντερνετ. Οι ρίζες του κρατούν από τη Μικρά Ασία. Είναι οπαδός της «έξυπνης δύναμης», του διαλόγου και της συνεργασίας ακόμα και με τους αντιπάλους των ΗΠΑ. Ο Τζέιμς Σταυρίδης, επικεφαλής εδώ και τρία χρόνια της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ, στη Λατινική Αμερική, σίγουρα δεν είναι ένας τυπικός αξιωματικός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αν, όμως, η αμερικανική Γερουσία και το Συμβούλιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εγκρίνουν την επιλογή του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, τότε ο 53χρονος Ελληναμερικανός ναύαρχος θα γίνει σύντομα ο νέος ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ.

Εγγονός ενός Ελληνα πρόσφυγα στην Πενσιλβάνια, ο κ. Σταυρίδης έχει ιδιαίτερη νοσταλγία για τον τόπο των προγόνων του. «Η Ελλάδα – αχ, η Ελλάδα!», γράφει στο βιβλίο του «Πλοίαρχος Αντιτορπιλικού». «Καφετέριες παντού, λαμπερός ήλιος, καυτό αεράκι, ρετσίνα, σουβλάκι, ψητά κοτόπουλα, περίπτερα, μαγαζιά με σουβενίρ και φυσικά οι ίδιοι οι Ελληνες: μαύρα μαλλιά, έντονα χαρακτηριστικά προσώπου, ζωηρές κουβέντες και χειρονομίες, τσιγάρα, θερμές χειραψίες και συζητήσεις. Τους κοιτάω και αντικρίζω το παρελθόν μου».

Ο Τζέιμς Σταυρίδης πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα στο ίδιο αντικείμενο (Διεθνείς Σχέσεις), την ίδια χρονιά (1984) και από το ίδιο πανεπιστήμιο (Σχολή Διπλωματίας του Ταφτς) με τον Κώστα Καραμανλή, αφού πρωτύτερα είχε αποφοιτήσει από τη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ. Στη συνέχεια συμμετείχε σε διάφορες δύσκολες αποστολές, από τις εμπόλεμες ζώνες της Βοσνίας και της Αϊτής ως το καυτό μέτωπο του Ιράκ. Κι όμως, μια ναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο το 1993 του έχει εντυπωθεί στη μνήμη και ο ίδιος περιγράφει στο βιβλίο του γιατί. «Η πιο απίστευτη ιστορική ειρωνεία εκτυλίσσεται μπροστά μου.

Εβδομήντα χρόνια νωρίτερα, τη δεκαετία του 1920, ο παππούς μου, ένας κοντός γεροδεμένος καθηγητής σχολείου, ονόματι Δημήτρης Σταυρίδης, εκδιώχθηκε από την Τουρκία στο πλαίσιο εθνοκάθαρσης, δηλαδή πογκρόμ, ενάντια στους Ελληνες που ζούσαν στα απομεινάρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Γλίτωσε την τελευταία στιγμή και με μια μικρή βάρκα διέσχισε το Αιγαίο, έφτασε στην Αθήνα και από εκεί πήγε στη Νέα Υόρκη. Ο αδελφός του δεν ήταν το ίδιο τυχερός και σκοτώθηκε από τους Τούρκους».

Και συνεχίζει ο κ. Σταυρίδης, στο βιβλίο που μοιάζει περισσότερο με ημερολόγιο καταστρώματος: «Τώρα, σχεδόν έναν αιώνα μετά, ο εγγονός του, που μιλάει ελάχιστα ελληνικά, επιστρέφει ως επικεφαλής ενός αντιτορπιλικού στην ίδια πόλη –τη Σμύρνη, που τώρα τη λένε Ιζμίρ– από όπου εκείνος απέπλευσε ως πρόσφυγας πριν από τόσα χρόνια».

ΠΑΠΑΧΛΙΜΙΝΤΖΟΣ ΚΩΣΤΑΣ


Ελεύθερος Τύπος
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=81425
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας