patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Το απαρτχάιντ έπεσε αλλά εκμετάλλευση και καταστολή μένουν

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Μούντιαλ Αφρικής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 18, 2010 12:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Το απαρτχάιντ έπεσε αλλά εκμετάλλευση και καταστολή μένουν Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το απαρτχάιντ έπεσε στη Ν. Αφρική αλλά η εκμετάλλευση και η καταστολή καλά κρατούν!

Άγρια καταστολή έξω από το γήπεδο του Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, τα ξημερώματα σήμερα, όταν υπάλληλοι του σταδίου συγκρούστηκαν με την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης με αφορμή την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους και τους πολύ χαμηλούς μισθούς.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Αυστραλία και για να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους, οι αστυνομικοί, κατά κάποιες πληροφορίες και ο στρατός, χρησιμοποίησαν φωτοβολίδες κρότου - λάμψης, ενώ έκαναν και χρήση πλαστικών σφαιρών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας γυναίκας.

Χαρακτηριστικό της βίαιης αντίδρασης της αστυνομίας αποτελεί η εικόνα των δρόμων, οι οποίοι έχουν γεμίσει από τις πλαστικές σφαίρες.
Με χρήση δακρυγόνων η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τους διαδηλωτές από την πόλη.

Όπως μεταδίδουν και τα ξενα δίκτυα, οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν και κυρίως οι φωτοβολίδες κρότου - λάμψης που χρησιμοποίησε η Αστυνομία στην αρχή, έκανε πολλούς να νομίζουν πως πρόκειται για ...τρομοκρατική επίθεση.

«Κάναμε μια ειρηνική διαδήλωση επειδή δεν μας πληρώνουν και προς έκπληξή μας είδαμε την αστυνομία να μας επιτίθεται. Μας έριξαν δακρυγόνα» δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.

Η αστυνομία προχώρησε τουλάχιστον συλλήψεις διαδηλωτών
Οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ένα θέμα διαρκούς διαμάχης ανάμεσα στους ντόπιους και την οργανωτική επιτροπή.

«Μας κορόιδεψαν. Υποτίθεται πως θα μας έδιναν περίπου 1.500 ραντ (η αντιστοιχία είναι περίπου 162 ευρώ). Έτσι μας είχαν πει από την ΦΙΦΑ και τελικά μας έδωσαν μόνο 190 ραντ ( περίπου 20 ευρώ)», ήταν το σχόλιο ενός από τους εργαζομένους προς το Τύπο (¡Associated Press’), την ώρα μάλιστα που προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψη από τις αστυνομικές αρχές και απομακρυνόταν τρέχοντας!

http://antigeitonies.blogspot.com/2010/06/blog-post_6606.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 18, 2010 2:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΛΥΠΗΣΗΣ

Πιο δημοφιλής στην Ευρώπη παρά στις ΗΠΑ ο Ομπάμα

Ακούγεται περίεργο και όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είναι περισσότερο δημοφιλής μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, παρά μεταξύ των συμπατριωτών του, σύμφωνα με ετήσια μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το Eρευνητικό Κέντρο «Pew».

Συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει ότι το 90% των Γερμανών απάντησαν ότι έχουν «αρκετή» έως «πολύ» εμπιστοσύνη στον Μπαράκ Ομπάμα. Το ίδιο απάντησαν και οι Γάλλοι σε ποσοστό 87% , οι Βρετανοί σε ποσοστό 84% και οι Ισπανοί 69%, ενώ στις ΗΠΑ το ποσοστό πέφτει στο 65%!
Επιστροφή στην κορυφή
Vuvuzellhnas
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 19, 2010 12:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
«Μας κορόιδεψαν. Υποτίθεται πως θα μας έδιναν περίπου 1.500 ραντ (η αντιστοιχία είναι περίπου 162 ευρώ). Έτσι μας είχαν πει από την ΦΙΦΑ και τελικά μας έδωσαν μόνο 190 ραντ ( περίπου 20 ευρώ)», ήταν το σχόλιο ενός από τους εργαζομένους προς το Τύπο (¡Associated Press’), την ώρα μάλιστα που προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψη από τις αστυνομικές αρχές και απομακρυνόταν τρέχοντας!


Οι εργαζόμενοι που διαδήλωσαν δεν ήταν ότι και ότι.

Ως Σεκιουριτάδες, δηλαδή ιδιωτικοί μπάτσοι, προσλήφτηκαν για την ασφάλεια των αγώνων.
Πάντως οι κλοπές στα ξενοδοχεία των αποστολών (παικτών και δημοσιογράφων) είχαν την τιμητική τους.
Στη Ν. Αφρική το 43% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 19, 2010 10:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

$3.3δις χαλασαν οι νοτιοαφρικανοι στο διαγωνισμο.
Εχασαν απ'τα εισητηρια αφου δεν ηρθαν μυριες απ'το εξωτερικο με τις εξωφρενικες τιμες...

Τωρα θα τους μεινουν τα σταδια να βλεπουν να μεγαλωνουν φυτα... αφου θα παραμεινουν αδεια οπως ακριβως τα δικα μας.

Τις προαλλες ειπαν στα ΜΜΕ οτι μας παραδωθηκε η λιμνη στα Σκοινια οπου εκαναν κοπηλατοδρομιο 6 χρονια μετα την ληξη των Ολυμπιακων για να μπορει κανεις να βρεχεται. Μιλαμε για τεραστια οργανωση. Ενα σχολειο καινουργιο μια δεκαετια δεν εχουν χτισει.

Κρεμασμα χρειαζονται οι πολιτικοι και θα πρεπει να γινει νεο Ολυμπιακο σπορ... στα αδεια γηπεδα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 20, 2010 9:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη στο Ντέρμπαν, περίπου 3.000 Νοτιοαφρικανοί, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της Ισπανίας με την Ελβετία (0-1).

Οι διαδηλωτές ένωσαν τη φωνή τους και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο οικονομικό σκέλος της διοργάνωσης του Μουντιάλ, σε μια χώρα η οποία δεν έχει ξεφύγει ακόμα από τα δεινά της φτώχειας (43% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας). Μάλιστα απαίτησαν το ίδιο ποσό που δόθηκε για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, να διατεθεί στους φτωχούς της χώρας. «Η FIFA έχει πάρει όλα τα αναγκαία για το βιοπορισμό μας. Η κυβέρνηση διέθεσε όλα τα χρήματα των φορολογουμένων για τη FIFA» ακούστηκε να λέει ένας οργισμένος διαδηλωτής.

Όπως αναφέρουν (μέχρι στιγμής) οι πηγές, στη πορεία που πραγματοποιήθηκε δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ έλαβε μέρος και ένας μεγάλος αριθμός σεκιούριτι, οι οποίοι πριν από τρεις ημέρες είχαν απωθηθεί βίαια από την αστυνομία.Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έλαβαν χώρα σε Κέιπ Τάουν και Γιοχάνεσμπουργκ.

Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση του Μουντιάλ κόστησε στη κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, προυπολογισμός μαμούθ γιά τα Αφρικανικά δεδόμενα.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 21, 2010 9:56 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παντα τετοια. Ο πιο πλουσιος Αυστραλος που ειχε στην κατοχη του ορυχεια στην Αφρικη βρηκε θανατο στο αεροπλανο του προς το Κονγκο

http://www.guardian.co.uk/world/2010/jun/20/australian-mining-tycoon-ken-talbot-missing-africa

Απ' τον πολυ πολυπολιτισμο οπου εχουν βαλει μαυρο υπευθυνο στην γαλλικη ομαδα ξεσπασε εμφυλιος. Τσακωνονται μεταξυ τους παικτες και μανατζερ. Στο βάθος λεει της υποθεσης φταει ο ...Ζινταν.

Η μιση ομαδα αποτελειται απο ξενους, οι προπονητες ειναι λευκοι και δεν υπαρχει εθνικη συνοχη.

Οταν ολοι γινονται Γαλλοι απο οπουδηποτε κι αν ερχονται, οταν προπονητες ειναι αλλοεθνείς αντε να μιλησεις για εθνικη ομαδα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας