patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ 70 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κοπτοράπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 08, 2010 11:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ 70 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ 70 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ



ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ «ΔΑΝΕΙΟ» ΤΩΝ ΝΑΖΙ, ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ 70 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
(ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ)


Η Γερμανική Κατοχή για την Ελλάδα δεν έχει τελειώσει ακόμη, αφού βρίσκεται υπό Γερμανική Κατοχή ένα μεγάλο μέρος της Εθνικής μας Περιουσίας, ένα μεγάλο μέρος του Εθνικού μας Πλούτου, που κατέστρεψαν ή άρπαξαν τα στρατεύματα των Ναζί και κατακρατά η σημερινή Γερμανία, χώρα με πιστοληπτική ικανότητα «ΑΑΑ»!

Η Γερμανία κατακρατεί όλες τις νόμιμες Επανορθώσεις, που κατοχύρωσε η Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946, ως αποζημιώσεις προς την Ελλάδα, αλλά κατακρατεί και το αναγκαστικό Κατοχικό «Δάνειο» που μας άρπαξε κυριολεκτικά το Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, αφήνοντας να πεθαίνουν κατά χιλιάδες οι Έλληνες και τα Ελληνόπουλα, από την πείνα και τις κακουχίες!

Κρατεί και Επανορθώσεις ακόμη και από τον καιρό του Α´ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως και αποζημιώσεις από τις ημέρες της Ουδετερότητας, πριν η Ελλάδα μπει στον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1940!

Συγκεκριμένα, η Γερμανία μας οφείλει:

1. Την καταβολή του υπολοίπου των Επανορθώσεων από τον Α´ Παγκόσμιο Πόλεμο αξίας περίπου 275 εκατομμυρίων ευρώ!

2. Αποζημιώσεις λόγω της απώλειας κυρίως σκαφών (βομβαρδισμοί, τορπιλισμοί, βυθίσεις, αιχμαλωσία) κατά την περίοδο ουδετερότητας της Ελλάδος στο Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν την επίθεση Ιταλίας και Γερμανίας εναντίον της χώρας μας, ύψους 153 εκατομμυρίων δολαρίων του 1946, που η σημερινή τους αξία υπολογίζεται σε περίπου 5 δις ευρώ!

3. Την επιστροφή του Αναγκαστικού Κατοχικού «Δανείου» που πήρε η Γερμανία από την Κατεχόμενη και ανήμπορη να αντιδράσει Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων σε τιμές του 1944, σημερινής αξίας περίπου 14 δις ευρώ!

4. Τις Επανορθώσεις των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τιμές του 1946, που υποχρεώθηκε από τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) να μας πληρώσει, για τις τεράστιες ζημιές και πολλαπλάσιες βλάβες που προξένησε στην Ελληνική Οικονομία, που κλονίζεται σήμερα, με τιμητή μάλιστα τη Γερμανία! Η σημερινή αξία των κατοχυρωμένων αυτών Επανορθώσεων, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 51 δις ευρώ!

Από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης στις 2-9-1944, όπου οι «πολιτισμένοι» Γερμανοί Ναζί έκαψαν ζωντανούς μέσα σε φούρνο 149 Έλληνες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, ακόμη και βρέφη, ενώ κατέστρεψαν ολόκληρο το μαρτυρικό χωριό, παραδίδοντάς το στις φλόγες.

Το Σύνολο των παραπάνω οφειλών (με ένα ελάχιστο επιτόκιο της τάξης του 3%), υπολογίζεται σε σημερινή αξία να ισοδυναμεί – όπως φαίνεται και παραπάνω – με τουλάχιστον 70 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Εκ των οποίων η Γερμανία έχει καταβάλει μόνο το ελάχιστο ποσό, των μόλις 115 εκατομμυρίων μάρκων το 1960…

Σημειώνεται πως στα παραπάνω ποσά, δεν περιλαμβάνονται αποζημιώσεις για τα θύματα (που μόνο για το Δίστομο ορίστηκαν από το Πρωτοδικείο Λειβαδιάς το 1997 σε 9,5 δις δραχμές ή περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ), αλλά ούτε και για την ανυπολόγιστη καταστροφή και κυρίως κλοπή αρχαιολογικών και θρησκευτικών μας θησαυρών, που πρέπει να επιστραφούν!

ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΣΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Τα οικονομικά προβλήματα, σαν αυτό που μαστίζει τη χώρα, αντιμετωπίζονται και με είσπραξη των οφειλομένων και ιδίως εκείνων που οφείλει – και ως ηθική αποζημίωση – να καταβάλει κάποια χώρα, που έχει καταστρέψει μια άλλη και μάλιστα σχεδόν ολοσχερώς!



Η Σταύρωση της Ελλάδος, βασισμένη σε στοιχεία της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ 14/11/1997, σε απεικόνιση του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ – Για όλες τις τεράστιες καταστροφές της Ελλάδας, η χώρα μας απαίτησε στη Διάσκεψη των Παρισίων το 1946, ως Επανορθώσεις, το ποσό των τότε 12 δις δολαρίων, αλλά οι Σύμμαχοι μας κατακύρωσαν μόνο 7,2 δις…

* Σημειώνουμε ότι για τον αριθμό των θυμάτων υπάρχουν άλλες εκτιμήσεις για 750.000 με 800.000

(βλ. σχετικά αναλυτικό πίνακα παρακάτω)



Η καταστροφή της Ελλάδος από τη Γερμανία ήταν τρομακτική, τόσο κατά την Κατοχή, όσο και κατά την εκδικητική αποχώρηση/υποχώρηση, όπου κατέστρεψαν όλες τις υποδομές της χώρας, όπως και η Γενοκτονία στην οποία υπέβαλαν τον άμαχο πληθυσμό. Πλαίσιο κειμένου: «Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» Θύματα και Απώλειες Ελλάδος Νεκροί πολέμου 1940-41 13.327 Εκτελεσμένοι (σε ολόκληρη την Ελλάδα) 56.225 Θανόντες όμηροι (στα γερμανικά στρατόπεδα) 105.000 Νεκροί από βομβαρδισμούς 7.120 Νεκροί σε μάχες της Εθνικής Αντίστασης (σύμφωνα με γερμανικά στοιχεία) 20.650 Νεκροί στη Μέση Ανατολή 1.100 Απώλειες Εμπορικού Ναυτικού 3.500 Σύνολο 206.922 Νεκροί από πείνα & σχετικές ασθένειες 600.000 [σ.σ. ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 806.922] Απώλειες από υπογεννητικότητα 300.000 Σύνολο απωλειών 1.106.922 Στοιχεία από το βιβλίο «Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ», Αθήνα 2006, Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα χο και υπό κατοχή ελληνικό πληθυσμό, με την καταλήστευση του Εθνικού Πλούτου μας και την υποχρέωση της Ελλάδας να πληρώνει εκείνη τα δυσβάσταχτα έξοδα του Στρατού Κατοχής, οδηγώντας σε θάνατο από πείνα εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες!

Για όλα αυτά η Γερμανία, από τη στιγμή που επανενώθηκε, δεν έχει αποζημιώσει την Ελλάδα! Και είναι πια η ώρα να πληρώσει το χρέος της, όχι μόνο από οικονομικής πλευράς, αλλά κυρίως από ανθρώπινη, από ηθική υποχρέωση!

Σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, με ένα τεράστιο χρέος, συνεπεία κατά πολύ και της Μεγάλης Καταστροφής που μας προξένησε η Γερμανία, την ώρα που οι Γερμανοί - με μπροστάρη τον επικεφαλή της Deutsche Bank Τζόζεφ Άκερμαν και τα γερμανικά ΜΜΕ - επιτίθενται με πρωτοφανή σφοδρότητα εναντίον της Ελλάδας, οφείλουμε να διεκδικήσουμε μέχρι του τελευταίου ευρώ, όλες τις επανορθώσεις, αποζημιώσεις και οφειλές της Γερμανίας!

Μόνο η εγγραφή αυτών των βεβαιωμένων οφειλών στον Προûπολογισμό, θα εκμηδένιζε αυτόματα το έλλειμμα, θα δημιουργούσε πλεόνασμα και θα εξυπηρετούσε (πλήρωνε) και ένα μέρος από το Δημόσιο Χρέος, αλλάζοντας την οικονομική εικόνα της Ελλάδας.

ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Και η Αλβανία οφείλει στη χώρα μας την απόδοση ποσού 218.000.000 δραχμών (σε τιμές 1942), που κατέβαλε αναγκαστικά η κατεχόμενη τότε Ελλάδα στα Τίρανα το 1942, για ζημιές που προκάλεσε δήθεν ο Ελληνικός Στρατός στην Αλβανία, κατά την νικηφόρα προέλασή του στη Βόρειο Ήπειρο! Ήταν μια ατιμωτική καταβολή, με την Ελλάδα υπό Γερμανική-ιταλική-βουλγαρική Κατοχή, συν την εγκληματική δράση των Τσάμηδων στην Ήπειρο! Και το ποσό αυτό, με τον υπολογισμό ενός ικανού επιτοκίου, οφείλει να επιστραφεί, όχι τόσο για οικονομικούς, όσο για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας και τιμής!

Κάτι τέτοιο θα δώσει βαθιά ανάσα όχι μόνο στον ελληνικό λαό, όχι μόνο στην Οικονομία και την Κοινωνία, αλλά θα δημιουργήσει θετικές προσδοκίες, ελπίδα και προοπτικές.

Δεν μπορεί να κινδυνεύει να καταρρέει η Οικονομία, να σβήνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας – λόγω της συρρίκνωσης του εισοδήματος των καταναλωτών, αλλά και της μείωσής τους λόγω ανεργίας (φαύλος κύκλος) – δεν μπορεί να περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, δεν μπορεί να δυστυχούν χιλιάδες οικογένειες, χιλιάδες σπίτια και να αδιαφορούμε για το τεράστιο ποσό των Γερμανικών Επανορθώσεων, Αποζημιώσεων και Οφειλών!

Δεν μπορεί να ξαναζήσουμε την εφιαλτική «Κατοχή», με εκατομμύρια κοινωνικά και οικονομικά θύματα και να μας συκοφαντεί αισχρά ο γερμανικός τύπος την ώρα που η Γερμανία μας χρωστά 70 ολόκληρα δισεκατομμύρια ευρώ!
__________________________________
Στοιχεία απ’ την ιστοσελίδα http://www.noiazomai.net/ τροποποιημένο κείμενο.
Επιστροφή στην κορυφή
απελάτης



Συμμετέχουν: 17 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 527

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 09, 2010 8:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ποια ήταν τα σχέδια των Ναζί για την Ευρώπη και τον κόσμο

Ποια ήταν τα σχέδια των Ναζί για την Ευρώπη και τον κόσμο; Μάθετε γι’ αυτά απ’ την ομιλία του υπουργού προπαγάνδας του Ράιχ, Ζόζεφ Γκέμπελς, που δημοσιεύουμε παρακάτω. Οι σύγχρονοι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας, μ’ άλλα λόγια τα κόμματα και τα αποκόμματα της σύγχρονης «αριστεράς», θα μάθουν (αν δεν το γνωρίζουν ήδη) ότι στο όνομα του αντιφασισμού, πασχίζουν να επιβάλουν στον ελληνικό λαό, στους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, το πρόγραμμα του Χίτλερ και του Μουσολίνι, την νέα τάξη που οι δυνάμεις του Άξονα απέτυχαν να επιβάλουν. Μετά την ήττα τους η σκυτάλη πέρασε απ’ το Τρίτο Ράιχ στα χέρια του Τέταρτου Ράιχ, στον νέο Άξονα, που τώρα συσπειρώνει με κέντρο τις ΗΠΑ, τους «δημοκρατικούς» σύμμαχους στην Ευρώπη και στις άλλες ηπείρους. Η νέα τάξη, η παγκόσμια φασιστική δικτατορία παραμένει αδήριτη ανάγκη για τον ιμπεριαλισμό. Απλά έχει αλλάξει μορφή και όχημα. Η σύγχρονη έκδοση του φασιστικού προγράμματος δεν διαφέρει ούτε κατά ένα γιώτα απ’ το ναζιστικό πρωτότυπο. Ο ιμπεριαλισμός σήμερα, θέλει να το επιβάλει σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τα ίδια βάρβαρα μέσα, και ακόμα πιο κτηνώδη, απ’ αυτά των Ναζί, που η ανθρωπότητα γνώρισε στον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Απ’ τον Γκέμπελς ας μάθουν, επίσης, και οι σύγχρονοι θαυμαστές των Ναζί, (όσοι δεν το γνωρίζουν ήδη) ότι η νέα τάξη και η πολυπολιτισμικότητα που μάχονται σήμερα είναι ακριβώς το πρόγραμμα των χιτλερικών ινδαλμάτων τους!
Η σύγχυση που κυριαρχεί στους οργανωμένους φορείς των κοινωνικών κινημάτων δεν έχει ίσως προηγούμενο, κι αυτό κινδυνεύει να στοιχήσει περιττές θυσίες, ωσότου η ανθρωπότητα βρει το δρόμο που οδηγεί πέρα απ’ το σημερινό αδιέξοδο. Ευτυχώς είναι η ανάγκη που κινεί την ιστορία και όχι οι οποιεσδήποτε δοξασίες που κουβαλούν οι άνθρωποι στο κεφάλι τους. «ΑΝΑΓΚΑ Δ´ ΟΥΔΕ ΘΕΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ». Εναντίον της ανάγκης , ούτε και οι Θεοί μπορούν να δώσουν μάχη.


Ζόζεφ Γκέμπελς:
Η Ευρώπη του μέλλοντος


11 Σεπτέμβρη 1940

Σε μια, ομιλία του προς Τσέχους διανοούμενους και τους δημοσιογράφους ο Υπουργός Προπαγάνδας του Ράιχ σκιαγράφησε το όραμά του για «την Ευρώπη του μέλλοντος».
(...) Τώρα που η βρετανική ισχύς καταρρέει έχουμε την ευκαιρία να αναδιοργανώσουμε την Ευρώπη με βάση αρχές που αντιστοιχούν στις κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές δυνατότητες του εικοστού αιώνα.
Περίπου εκατό χρόνια πριν, το Γερμανικό μας Ράιχ (= αυτοκρατορία – σημ. μετ.) προχώρησε σε μια παρόμοια διαδικασία. Εκείνη την εποχή ήταν κατακερματισμένο σε εξίσου πολλά μεγαλύτερα και μικρότερα κομμάτια, όπως είναι η Ευρώπη σήμερα. Αυτή η πανσπερμία των μικρών κρατών ήταν υποφερτή όσο το επίπεδο των τεχνολογικών μέσων, ειδικά των επικοινωνιών, δεν ήταν ακόμη τόσο αναπτυγμένα ώστε να φτάνει ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα για να ταξιδέψεις από τη μία μικρή χώρα στην άλλη. Όμως, η ανακάλυψη της δύναμης ατμού έκανε αυτή την παλιά κατάσταση αφόρητη (...)
Εκείνη την εποχή επίσης υπήρχαν ορισμένοι κύκλοι στο Ράιχ που προσπαθούσαν να διορθώσουν αυτή την κατάσταση μέσω διαπραγματεύσεων. Αυτοί οι κύκλοι διαψεύδονταν από τις ιστορικές εξελίξεις, με τρόπο που δεν είναι σπάνιος. Η ιστορία διέπεται σε γενικές γραμμές από νόμους σκληρότερους από αυτούς που επικρατούν γύρω απ’ το τραπέζι των διασκέψεων. Ίσως θυμάστε τα λόγια του Βίσμαρκ εκείνη την εποχή ότι η γερμανική ενοποίηση δεν θα επιτευχθεί με ομιλίες και ψηφίσματα, αλλά θα χρειαστεί να σφυρηλατηθεί με αίμα και σίδερο. Η δήλωση αυτή αμφισβητήθηκε πολύ τότε, αλλά η ιστορία την δικαίωσε, σε εύθετο χρόνο: η ενότητα του Ράιχ όντως σφυρηλατήθηκε στα πεδία των μαχών. Κατά τη διαδικασία αυτή ένα σωρό ιδιαιτερότητες των επιμέρους κρατών, προκαταλήψεις, περιορισμοί και τοπικιστικές αντιλήψεις εξαφανίστηκαν. Έπρεπε να ξεπεραστούν, γιατί διαφορετικά το Ράιχ δεν θα ήταν σε θέση να πετύχει την ενότητα του και να πάρει μέρος στη μεγάλη σύγκρουση των ευρωπαϊκών δυνάμεων. Γίναμε ικανοί να πετύχουμε την πολιτική ενοποίηση, μόνον επειδή εκείνη την εποχή γκρεμίσαμε τα εμπόδια που μας περιώριζαν ασφυκτικά (...)
Σήμερα οι σιδηρόδρομοι δεν είναι πλέον τα πιο σύγχρονα μέσα επικοινωνίας: έχουν ξεπερασθεί απ’ το αεροπλάνο. Μια απόσταση που καλύπτονταν σε δώδεκα ώρες με τον σιδηρόδρομο είναι για ένα σύγχρονο αεροσκάφος υπόθεση μιας ή μιας και μισής ώρας. Η τεχνολογία δεν έφερε μόνο τις φυλές, αλλά ολόκληρους λαούς πιο κοντά απ’ ό, τι ήταν δυνατό να φανταστεί κανείς. Αν σκεφτούμε ότι στο παρελθόν χρειαζόμουν 24 ώρες για να μιλήσω από το Βερολίνο στη Πράγα, έμμεσα μέσω του Τύπου, σήμερα δε μου παίρνει ούτε δευτερόλεπτο να το κάνω. Όταν μιλάω σε αυτό το μικρόφωνο μπορούν να ακούν την ίδια στιγμή στην Πράγα, τη Σλοβακία, τη Βαρσοβία, τις Βρυξέλλες και στη Χάγη. Κάποτε χρειαζόμουνα δώδεκα ώρες να πάω στην Πράγα σιδηροδρομικώς, σήμερα μπορώ να πετάξω εκεί σε μια ώρα. Με άλλα λόγια, η τεχνολογία στη διάρκεια ενός αιώνα έφερε ακόμη πιο κοντά τους λαούς τον ένα στον άλλο. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι τεχνολογικές πρόοδοι έχουν έλθει στην επιφάνεια αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Υπάρχει περισσότερος πληθυσμός στην Ευρώπη από ό,τι υπήρχε στο παρελθόν, και το πλήθος του έχει δημιουργήσει αρκετά νέα προβλήματα για την ευρωπαϊκή κοινωνία - προβλήματα εφοδιασμού τροφίμων, οικονομικής πολιτικής, δημοσιοοικονομικά και άμυνας. Αν τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα αξιοποιηθούν, οι ήπειροι αναπόφευκτα θα ρθουν πιο κοντά. Εν τω μεταξύ ευρωπαϊκοί λαοί συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο και με μεγαλύτερη σαφήνεια ότι πολλά από τα ζητήματα που μας χωρίζουν είναι απλές οικογενειακές διαμάχες, σε σύγκριση με τα μεγάλα προβλήματα που σήμερα χρειάζεται να επιλυθούν μεταξύ των ηπείρων.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι όπως ακριβώς σήμερα χαμογελάμε όταν κοιτάζουμε πίσω τους τοπικιστικούς καυγάδες που χώριζαν τους γερμανικούς λαούς τις δεκαετίες του ’40 και του ’50 του περασμένου αιώνα, έτσι και οι μελλοντικές γενιές σε διάστημα πενήντα χρόνων δεν θα διασκεδάζουν λιγότερο με τις πολιτικές διαμάχες που υπάρχουν τώρα στην Ευρώπη. Οι «δραματικές εθνικές συγκρούσεις» πολλών μικρών ευρωπαϊκών κρατών δεν θα τους φαίνονται τίποτε περισσότερο από οικογενειακοί καυγάδες. Είμαι πεπεισμένος ότι σε πενήντα χρόνια οι άνθρωποι δεν θα σκέφτονται πλέον με όρους χωρών – πολλά από τα σημερινά προβλήματα θα έχουν περάσει στην αφάνεια και θα έχουν απομείνει ελάχιστα απ’ αυτά. Στο μέλλον οι άνθρωποι θα σκέφτονται με όρους ηπείρων, και την ευρωπαϊκή σκέψη θα την απασχολούν εντελώς διαφορετικά, και ίσως πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.
Δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να πιστέψετε πως όταν εμείς οι Γερμανοί εγκαθιδρύσουμε μια ορισμένη τάξη στην Ευρώπη θα το κάνουμε με στόχο να καταπνίξουμε τους επιμέρους λαούς. Κατά την άποψή μου η αντίληψη ενός έθνους για την δική του ελευθερία πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τα σημερινά δεδομένα και τα απλά ζητήματα της αποδοτικότητας και των προοπτικών. Ακριβώς όπως κανένα μέλος μιας οικογένειας δεν έχει το δικαίωμα να διαταράξει την ειρήνη της για ιδιοτελείς σκοπούς, κατά τον ίδιο τρόπο κανένα ευρωπαϊκό έθνος δεν επιτρέπεται να σταθεί μακροπρόθεσμα εμπόδιο στο δρόμο της γενικής διαδικασίας οργάνωσης.
Δεν υπήρξε ποτέ πρόθεσή μας αυτή η νέα τάξη και αναδιοργάνωση της Ευρώπης να επιβληθεί με τη βία. Όπως εμείς, με την οπτική της Μεγάλης Γερμανίας δεν έχουμε κανένα συμφέρον να παραβιάζουμε τις οικονομικές, πολιτιστικές ή κοινωνικές ιδιαιτερότητες της Βαυαρίας ή της Σαξονίας για παράδειγμα, εξίσου δεν έχουμε κανένα συμφέρον να παραβιάσουμε την οικονομική, κοινωνική ή πολιτιστική ιδιαιτερότητα του Τσέχικου λαού, για παράδειγμα. Ωστόσο μια σαφής βάση αμοιβαίας κατανόησης θα πρέπει να δημιουργηθεί μεταξύ των δύο εθνών. Πρέπει να προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλον, είτε ως φίλοι είτε ως εχθροί. Και νομίζω ότι ξέρετε αρκετά καλά, από την εμπειρία του παρελθόντος, ότι οι Γερμανοί μπορεί να είναι τρομεροί εχθροί, αλλά επίσης πολύ καλοί φίλοι. Απλώνουμε το χέρι σε έναν φίλο και συνεργαζόμαστε μαζί του με πνεύμα πραγματικής εμπιστοσύνης, αλλά επίσης μπορούμε να πολεμήσουμε ένα εχθρό μέχρι να τον καταστρέψουμε.
Οι λαοί που έχουν προσαρμοστεί ή πρόκειται να προσαρμοστούν στην αναδιοργάνωση αυτή θα πρέπει να αναρωτηθούν αν το κάνουν πραγματικά με καλή θέληση και ειλικρίνεια ή αν από μέσα τους αντιστέκονται. Όποιο από τα δύο κι αν κάνουν, στην πράξη δεν έχει καμία καμιά διαφορά. Μπορούν να το έχουν σίγουρο ότι μόλις η Αγγλία ανατραπεί, οι δυνάμεις του Άξονα δεν θα επιτρέψουν καμία αλλαγή στο καθεστώς της πολιτικής εξουσίας μιας Ευρώπης αναδιοργανωμένης σύμφωνα με τις μεγάλες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές ιδέες. Αν η Βρετανία δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να εμποδίσει την αναδιοργάνωση, τότε σίγουρα ούτε ο τσέχικος λαός μπορεί. Αν έχετε μάθει κάτι απ’ την πρόσφατη ιστορία θα ξέρετε ότι τίποτα δεν μπορεί ούτε πρόκειται ν’ αλλάξει στο καθεστώς της πολιτικής εξουσίας που υπάρχει σήμερα.
Και έτσι, κύριοι - και μιλώ τώρα αρκετά ρεαλιστικά, χωρίς καμμιά έκκληση σε συναισθηματισμό - δεν έχει καθόλου σημασία αν εγκρίνετε την παρούσα κατάσταση πραγμάτων ή όχι. Είτε την καλωσορίζετε από καρδιάς ή όχι, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να αλλάξετε τα γεγονότα. Τώρα η γνώμη μου είναι ότι όταν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να αλλάξεις μια κατάσταση πραγμάτων και είσαι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσεις τα μειονεκτήματα που χωρίς αμφιβολία υπάρχουν, θα ήταν ανόητο να μην επωφεληθείς από τα πλεονεκτήματα της. Εφόσον έχετε γίνει μέρος του Ράιχ ούτως ή άλλως, δεν βλέπω γιατί οι Τσέχοι πολίτες θα πρέπει να υιοθετήσουν μια στάση εσωτερικής αντιπολίτευσης προς το Ράιχ, αντί να διεκδικήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει (...)
Κύριοι έχετε τώρα γνωρίσει κάτι απ’ το Ράιχ, και επίτηδες σας άφησα να κάνετε αυτό το ταξίδι πριν σας μιλήσω. Έχετε δει το Ράιχ σε καιρό πολέμου, και θα έχετε σχηματίσει κάποια ιδέα για το τι μπορεί να είναι σε καιρό ειρήνης. Το μεγάλο μας έθνος με το μεγάλο του πληθυσμό, μαζί με την Ιταλία, θα αναλάβει στην πράξη την ηγεσία της Ευρώπης. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Αυτό σημαίνει ότι είστε ήδη μέλη ενός μεγάλου Ράιχ που ετοιμάζεται να αναδιοργανώσει την Ευρώπη, γκρεμίζοντας τα εμπόδια που εξακολουθούν να διαχωρίζουν τους ευρωπαϊκούς λαούς και καθιστώντας ευκολότερο για αυτούς να ενωθούν. Η Γερμανία σκοπεύει να βάλει τέλος σε μια κατάσταση η οποία σαφώς δεν μπορεί να είναι ικανοποιητική για την ανθρωπότητα για πολύ ακόμα. Πραγματοποιούμε εδώ ένα μεταρρυθμιστικό έργο, το οποίο είμαι πεπεισμένος, μια ημέρα θα καταγραφεί με μεγάλα γράμματα στο βιβλίο της ευρωπαϊκής ιστορίας. Μπορείτε να φανταστείτε τι πρόκειται να είναι πραγματικά το Ράιχ μετά τον πόλεμο; (...)

Δες εδώ την μετάφραση στα αγγλικά:
http://www4.dr-rath-foundation.org/brussels_eu/roots/08_goebbels_europe_future.html
Εδώ το πρωτότυπο στα γερμανικά:
http://www.profit-over-life.org/books/books.php?book=37&pageID=24&expand=no
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας