patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Διαδηλώστε με... (την) "Ασφάλεια"!

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Αξιοπρέπεια και Αντοχή|
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 1:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Διαδηλώστε με... (την) "Ασφάλεια"! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Διαδηλώστε με... (την) "Ασφάλεια"!

εδώ
http://www.aksioprepeiakantoxh.com/thematikes/kratos-parakratos/arthra/335-diadiloste-me-tin-asfaleia.html
από:
Αξιοπρέπεια Και Αντοχή
Επιστροφή στην κορυφή
Tων Οικολόγων Πράσινων
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 1:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΑΕΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Φρέσκο» φιαλίδιο με το απαγορευμένο αέριο CSστα χέρια της εκπροσώπου μας

Έντονη ανησυχία προκαλεί η διαπίστωση ότι η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποίησε και πάλι εχθές, το χημικό αέριο CS και η πληροφορία ότι χρησιμοποιήθηκε και Admisite-DM, αέρια με υψηλή τοξικότητα και μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία.

Η ρίψη χημικών και η κλιμάκωση της βίας, με γενικευμένες σωματικές βλάβες σε πολίτες, αποτελούσε πάγια τακτική της ΕΛ.ΑΣ και των πολιτικών της προϊσταμένων. Στην εποχή του Μνημονίου φαίνεται ότι η πρακτική αυτή επανήλθε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στις χθεσινές διαδηλώσεις.

Το Πρωτόκολλο της Γενεύης (1969) και η Σύμβαση του Παρισιού (1993) ορίζουν ότι αέρια όπως το CS και το Admisite-DM συνιστούν χημικά όπλα και γι αυτό απαγορεύεται η χρήση τους. Καμιά εξαίρεση δεν επιτρέπεται φυσικά ούτε για σκοπούς αστυνόμευσης, αφού βάσει των Συνθηκών απαγορεύονται ακόμη και σε εμπόλεμες περιόδους.

Είναι σαφές ότι οι ενέργειες της αστυνομίας δεν πρέπει να αντιστρατεύονται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, όχι μόνο του «συνέρχεσθαι», αλλά και της προστασίας της υγείας και σωματικής ακεραιότητας των πολιτών ακόμη και όταν υπάρχει πρόκληση από κάποιους διαδηλωτές. Η απάντηση των αστυνομικών δε μπορεί να εμπεριέχει ανεξέλεγκτη χρήση βίας, που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τους διαδηλωτές στο σύνολό τους αλλά περίοικους και περαστικούς.

Ζητάμε λοιπόν διευκρινίσεις και ανεξάρτητη έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιος αρμόδιος και με ποια διαδικασία πήρε την απόφαση να προμηθευτεί η ελληνική αστυνομία όχι μόνο παλαιότερα, αλλά και εντός του 2010 με τέτοιες ουσίες, ποια είναι η ποσότητά τους, και αν υπάρχει πρόβλεψη για την ασφαλή καταστροφή τους .

Σχετικά, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μας προβληματίζει ιδιαίτερα πως, παρά τις εξαγγελίες για κατάργηση της χρήσης επικίνδυνων χημικών σε διαδηλώσεις, όχι μόνο δεν σταμάτησαν αυτά` να χρησιμοποιούνται ,αλλά και έγιναν νέες παραλαβές τους. Στην χθεσινή συμμετοχή μας στην διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, όπου πέσαμε θύματα ανεξέλεγκτης χρήσης χημικών εκ μέρους της αστυνομίας, περισυνέλεξα η ίδια φιαλίδιο με το απαγορευμένο αέριο CSκαι ημερομηνία φετινής παραλαβής. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις στους πολίτες για το πόσα, και ποια επικίνδυνα και διεθνώς απαγορευμένα χημικά, έχει προμηθευθεί»

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Βέρα Κορωνάκη 6944 388644
Μαρία Σούμπαση 6974 263575

Ελεάννα Ιωαννίδου 6932 705289
Επιστροφή στην κορυφή
Γαμίκουλας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 3:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρέπει να μη φανατίζουμε με απερίσκεπτες συμπεριφορές τους μπάτσους εναντίον του λαού που αγωνίζεται. Δεν είναι όμως σε αντίθεση μ’ αυτή την τακτική (κάθε άλλο) το να γα**με πολύ κάτι ανεγκέφαλα τσογλάνια σαν αυτό της φωτογραφίας.

http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/2gwsmwh.jpg
Επιστροφή στην κορυφή
πραιτωριανοί=....στόψυχοι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 4:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:be50c31e8f="Γαμίκουλας"]Πρέπει να μη φανατίζουμε με απερίσκεπτες συμπεριφορές τους μπάτσους εναντίον του λαού που αγωνίζεται. Δεν είναι όμως σε αντίθεση μ’ αυτή την τακτική (κάθε άλλο) το να γα**με πολύ κάτι ανεγκέφαλα τσογλάνια σαν αυτό της φωτογραφίας.

http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/2gwsmwh.jpg


Υποθέτω ότι τσογλάνι λες τον πουσταρά τον πραιτωριανό που ψεκάζει στο πρόσωπο με καρκίνο τον άτυχο άνθρωπο (ό,τι κι αν είναι αυτός).
Επιστροφή στην κορυφή
έχουμε Χούντα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 5:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οχιές πασοκικές, δωσίλογοι, κάνατε τον Παττακό να μοιάζει με οδοντόκρεμα.

Εύχομαι ο λαός σύντομα να σάς κάνει την έκπληξη. Όχι μόνο να μην μπεί στο φέρετρο που θέλετε να τον βάλετε αλλά να σας λιώσει σαν αλοιφή.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 5:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παυλόπουλος και πάλι Παυλόπουλος !
Επιστροφή στην κορυφή
Μπατσίκουλας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 5:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:e384fa585b="Γαμίκουλας"]Πρέπει να μη φανατίζουμε με απερίσκεπτες συμπεριφορές τους μπάτσους εναντίον του λαού που αγωνίζεται. Δεν είναι όμως σε αντίθεση μ’ αυτή την τακτική (κάθε άλλο) το να γα**με πολύ κάτι ανεγκέφαλα τσογλάνια σαν αυτό της φωτογραφίας.

http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/2gwsmwh.jpg




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες 13-12-2010 συνάντηση των προεδρείων των δυο Ομοσπονδιών μας με τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Σπύρο Χαλβατζή στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, προκειμένου να ενημερωθεί για το διεκδικητικό μας πλαίσιο και την κινητοποίησή μας την 14-12-2010.




Από τους προέδρους των Ομοσπονδιών αναλύθηκαν όλα τα αιτήματα του εργασιακού μας χώρου και ζητήθηκε η στήριξη του ΚΚΕ προκειμένου αυτά να φτάσουν στη Βουλή και να τύχουν θετικής αντιμετώπισης εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Ο κ. Χαλβατζής δήλωσε ότι στηρίζει τον αγώνα μας και τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας και επισήμανε ότι θα οξυνθεί η επίθεση της κυβέρνησης εναντίον των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων. Για να καμφθεί δε η αντίσταση του λαού, θα χρησιμοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία ενάντια στο λαϊκό κίνημα.


http://www.poasy.gr/nea-%20anakoinoseis/anakoinoseis.htm
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 9:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΣΤΗΜΕΝΟ

Τρία πολυτελή αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα έξω από την «Μεγάλη Βρετάνια» την ώρα της χθεσινής μεγάλης διαδήλωσης, τα οποία και πυρπολήθηκαν.

Ποιοί είναι αυτοί που είχαν αφήσει τα αυτοκίνητα ως δόλωμα πάνω στο πεζοδρόμιο και ενώ όλοι ήξεραν πως από εκεί θα περνούσαν οι διαδηλωτές και οι μυστικοί αστυνομικοί καμουφλαρισμένοι ως αναρχικοί και κουκουλοφόροι θα δρούσαν;

Το σκηνικό δεν κάνει καραμπαμπάμ πως ήταν στημένο;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας