patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς

Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Κ. Δημουλά ποιήτρια: Δεν αντέχω τους μετανάστες στην Κυψέλη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
κάτοικος Αγ.Παντελεήμονα
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 08, 2013 8:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Κ. Δημουλά ποιήτρια: Δεν αντέχω τους μετανάστες στην Κυψέλη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κ. Δημουλά ποιήτρια: Δεν αντέχω τους μετανάστες στην Κυψέλη

«Δεν αντέχω τους μετανάστες στην Κυψέλη, τόσοι πολλοί που είναι, πιάνουν και τα παγκάκια, δεν βρίσκεις να καθίσεις στην πλατεία, άσε που κλέβουν και φοβάσαι να βγεις από το σπίτι σου, α-πα-πα! Χάλια» φέρεται να είπε η ποιήτρια Κική Δημουλά κατά τη διάρκεια ημερίδας της ΜΚΟ Atenistas, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Η ποιήτρια, όπως και ο Μένης Κουμανταρέας και ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης ήταν καλεσμένοι να μιλήσουν για τις γειτονιές της Αθήνας όπου κατοικούν. Μετά από τα λεγόμενα της Κικής Δημουλά οι συνομιλητές της φέρονται ότι έσπευσαν να αλλάξουν τον ρου της συζήτησης, λέγοντας: «Στην Κυψέλη μένουν κυρίως οικογενειάρχες που προσπαθούν να ενσωματωθούν».

Με αφορμή το περιστατικό, η δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Άννα Δαμιανίδη, στη στήλη της «Τρίτη Ματιά» γράφει, μεταξύ άλλων: «Στο τέλος της περιήγησης στην αυλή του σχολείου περιμέναμε ν' ακούσουμε κάτι ωραίο και αξέχαστο από τα χείλη πνευματικών ανθρώπων. Και τι είπε η ποιήτρια; Ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, τόσοι πολλοί που είναι, πιάνουν και τα παγκάκια, δεν βρίσκεις να καθίσεις στην πλατεία, άσε που κλέβουν και φοβάται να βγει από το σπίτι της, α-πα-πα! χάλια. Εντάξει δεν χρειαζόταν να είσαι διακεκριμένη ποιήτρια για να πεις τέτοια. Τα λένε κάθε μέρα γριές στο τρόλεϊ για να πιάσουν κουβέντα. Κι ούτε καν όλες, κάμποσες έχουν καταλάβει ότι δεν μπορείς να γενικεύεις έτσι και συγκρατούνται».

«Περιμέναμε από μια διακεκριμένη ποιήτρια κάτι πιο βαθύ, πιο ανθρωπιστικό; Κάτι φωτεινό που θα βοηθούσε τη συνύπαρξη με τους μετανάστες, που θα μαλάκωνε τους ανθρώπους; Λάθος μας! Η ποιήτρια επιβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα η μπαναλιτέ του ξενοφοβικού λόγου δεν γνωρίζει σύνορα, ταξικά και άλλα. Με άνεση μπορείς να γενικεύεις, να βγάζεις το ρατσισμό σου χωρίς άγχος, ακόμα και δημόσια, ακόμα και σε πρωτοποριακές συναντήσεις γνωριμίας με το χώρο και τους γείτονες. Αλίμονο, τι είναι η πολιτική ορθότης για μια ποιήτρια που έφτασε στην κορυφή; Ξενέρωτες αμερικανιές» συμπληρώνει σε άλλο σημείο.

«Συχνά οι λογοτέχνες απογοητεύουν στις δημόσιες παρουσίες τους. Δεν πρέπει να τους ξεσυνερίζεται κανείς όταν εξαναγκάζονται να βγουν από το εργαστήρι τους, να φερθούν σαν ρήτορες ή πολιτικοί, να κάνουν δηλαδή δουλειά που δεν ξέρουν. Το θλιβερό δεν είναι αυτά που ακούσαμε, αλλά η άνεση με την οποία με την οποία ο καθένας λέει τέτοια, οπουδήποτε. Η επικράτηση του ρατσιστικού λόγου χωρίς αιδώ και περίσκεψη. Η έλλειψη της παιδείας που θα τον συγκρατούσε» επισημαίνει η αρθρογράφος.

Το άρθρο αυτό που τιτλοφορείται: «Η κοινοτοπία του ρατσιστικού λόγου» όπως ήταν φυσικό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων - θετικών και αρνητικών - στα social media.

Μια αλήθεια είπε η Κ. Δημουλά και τα νεοταξίτικα "αντιρατσιστικά" κοράκια απολογητές της νέας τάξης έπεσαν να την φάνε.
Επιστροφή στην κορυφή
naireellinas

Συμμετέχουν: 07 Ιούν 12

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 08, 2013 9:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όποιος έχει περάσει έστω και τυχαία από τη Κυψέλη τα τελευταία χρόνια, ξέρει ότι η κυρία Δημουλά έχει απόλυτο δίκιο. Όλα τα άλλα περί συνύπαρξης με τους (λαθρο)μετανάστες των και της "μπαναλιτέ" (σιγά μην χρησιμοποιήσουν Ελληνικές εκφράσεις) "του ξενοφοβικού λόγου "είναι τρίχες κατσαρές.

Δεν περίμενα βέβαια από την αρθογράφο του κειμένου και τους διάφορους Κουμανταρέοκαραμαγιώληδες μια αντικειμενική θεώρηση της κατάστασης στην εν λόγω περιοχή καθότι κάτι τέτοιο θα ήταν ενάντια στα αστεία κοινωνικοπολιτικά πιστεύω και ιδεώδη τους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
μνημονιακια φουλ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 09, 2013 12:07 am    Θέμα δημοσίευσης: ωραια Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://insultus.blogspot.gr/2011/06/32.html
Επιστροφή στην κορυφή
ΣΤΕΦΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 09, 2013 2:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το κατάπτυστο κείμενο που ακολουθεί, δημοσιεύτηκε στις 2 Ιούνη του2011. Ναι ήταν την εποχή που χιλιάδες κόσμου κατέβαιναν καθημερινά στο Σύνταγμα.
Οι 32 δήθεν "ευαίσθητοι" και δήθεν "διανοούμενοι" με πρωτοβουλία του Απόστολου Δοξιάδη υπέγραψαν το πιό κάτω εμμετικό κείμενο, το οποίο "παροτρύνει" όλα τα πολιτικά κόμματα ούτε λίγο ούτε πολύ ν'αφήσουν τους "λαϊκισμούς" και να ακολουθήσουν πιστά τον δρόμο του μνημονίου....
Διαβάστε και τα ονόματα αυτών των ανθρώπινων σκυβάλων που έχουν το θράσος να αυτονομάζονται και διανοούμενοι. Ανάμεσά τους και το όνομα του Στουρνάρα βεβαίως -βεβαίως υπογραμμισμένο, όπως και ορισμένα άλλα που είναι απο τα πιό γνωστά. Υπογραμμισμένο επίσης και το όνομα της Κικής Δημουλά. Εναντίον της οποίας χύμηξαν όλοι "οι ευαίσθητοι" σήμερα να την κατασπαράξουν. Και η κυρία Κική μας αναγκάστηκε να τα....γυρίσει....

Ακολουθεί το κείμενο και τα ονόματα. Έτσι, για να...θυμόμαστε.....

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011
"ΤΟΛΜΗΣΤΕ"! Η ΚΡΑΥΓΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Θέλουμε να εκφράσουμε με τον πιο σαφή τρόπο την αγωνία μας για τη δραματική κατάσταση του τόπου. Η ισότιμη ένταξή μας στην Ευρώπη, αναγκαία για την επιβίωση της Ελλάδας ως σύγχρονης προηγμένης χώρας, αλλά και οι σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, απειλούνται σήμερα σοβαρά. Ως υπεύθυνοι πολίτες νοιώθουμε την ανάγκη να μιλήσουμε, καθώς οι φωνές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο, κρύβοντας από τους περισσότερους Έλληνες τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτείνοντας λύσεις καταστροφικές, ανεδαφικές ή εξωπραγματικές σε στιγμή κρίσης.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, σε όποια θέση και αν βρίσκονται: στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τον αρχηγό και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Τους καλούμε όλους να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς, καθώς και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις και να αναλάβουν επιτέλους στο ακέραιο τις ευθύνες τους. Τους ζητούμε να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους έλληνες πολίτες για τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα, για τον αγώνα και τις θυσίες που απαιτεί η σωτηρία και η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς της, και να εργαστούν σκληρά και συστηματικά για τη νέα στροφή. Ο τόπος χρειάζεται μια ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή. Όσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ιδιοτέλεια, επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση με οδηγό το δικό τους προσωπικό ή κομματικό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας. Υπάρχει ακόμη καιρός να σωθούμε, αν αυτοί που εκπροσωπούν τον λαό και παίρνουν τις αποφάσεις για λογαριασμό του, όπου κι αν βρίσκονται, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, είτε σε άλλους συλλογικούς φορείς ή όργανα, τολμήσουν να κάνουν το καθήκον τους.

Οι κατακτήσεις της σημερινής Ελλάδας στηρίχθηκαν σε κόπους και θυσίες γενεών. Δεν έχουμε δικαίωμα, πολιτικοί και πολίτες, να τις εγκαταλείψουμε ούτε να αφήσουμε κανέναν να τις καταστρέψει. Δεν έχουμε δικαίωμα να υποθηκεύσουμε το μέλλον και τα όνειρα των νέων και των επερχόμενων γενεών.

Υπογράφουν, από τα γράμματα και τις τέχνες:

Θανάσης Βαλτινός
Κική Δημουλά
Απόστολος Δοξιάδης
Τάκης Θεοδωρόπουλος
Αθηνά Κακούρη
Μένης Κουμανταρέας
Γιάννης Κουνέλης
Πέτρος Μάρκαρης
Τάσος Μπουλμέτης
Βασίλης Παπαβασιλείου
Διονύσης Σαββόπουλος
Γιώργος Σκαμπαρδώνης
Aλέκος Φασιανός

Από την ακαδημαϊκή - επιστημονική κοινότητα:

Νίκος Αλιβιζάτος
Νάσος Βαγενάς
Γιάννης Βούλγαρης
Γιώργης Γιατρομανωλάκης
Άγγελος Δεληβοριάς
Γιώργος Δερτιλής
Αρίστος Δοξιάδης
Ορέστης Καλογήρου
Στάθης Καλύβας
Βάσω Κιντή
Ανδρέας Κούρκουλας
Νίκος Μουζέλης
Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος
Γιώργος Παγουλάτος
Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου
Παύλος Σούρλας
Γιάννης Στουρνάρας
Σταύρος Τσακυράκης
Χαρίδημος Τσούκας
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis

Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 09, 2013 10:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

«Η κοινοτοπία του ρατσιστικού λόγου»

Παράθεση:
Η επικράτηση του ρατσιστικού λόγου χωρίς αιδώ και περίσκεψη. Η έλλειψη της παιδείας που θα τον συγκρατούσε»
...

Ο καπιταλισμος στην ανοδο του φυτειες με σκλαβους εχει.
Στην διαλυση του οι μοντερνες φυτειες ειναι στις χωρες του τριτου κοσμου οπως το Μπαγκλαντες και μετατρεπουν τα παλια ιμπεριαλιστικα κεντρα σε γκετοποιημενες τριτοκοσμικες μπανανιες.

Αυτοκλητοι κλητηρες μονοι τους περνουν διπλωματα 'αντιρατσισμου' μαζι με τους οικονομικους δολοφονους που εισαγουν την παγκοσμια σκλαβια.

Οποιος παει κοντρα τον βαφτιζουν φασιστα ενω οι ιδιοι ειναι παραδειγματα δημοκρατιας και ευαισθησιας με τα Ευρω 590 κατωτατο μισθο και τους φορους στους ανεργους και τις τρωγλες στις συγχρονες φυτειες οπου ζωα και ανθρωποι ξαναεγιναν ενα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ιακωβίνος
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 09, 2013 7:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

φυσικά η Δημουλά δεν έγινε ξαφνικά ούτε Εθνικίστρια ούτε τίποτα απο όσα λένε οι κατήγοροι της νέας τάξης.
Αλλά έχει πλάκα να βλέπει κανείς πως αντιμετωπίστηκε επειδή δεν γουστάρει την ΧΑ. Αν διαβάσετε το κείμενο αλλά και τα περισσότερα σχόλια εδώ http://ygro-pyr.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9261.html θα δείτε πόσο ορισμένοι είναι τυφλωμένοι και νυχτωμένοι.
Έχουμε λοιπόν την περίπτωση μιας ποιήτριας , γέννημα-θρέμμα της ΝΤΠ , σάρκα απο την σάρκα της και λέει επιτέλους το προφανές . Αυτό που δεν κρύβεται.
Και τι κάνουν όλοι οι ακροδεξιοί ;
Ψάχνουν και βρίσκουν απο το παρελθόν της (σιγά το δύσκολο) διάφορα για να την στολίσουν. Για ποιόν λόγο ; Γιατί έθιξε το κόμμα τους.
Πως τα έχουν φτιάξει έτσι λοιπόν ώστε αν κάποιος λέει τα προφανή και μιλάει για το κακό που κάνουν οι λαθρομετανάστες στην χώρα πρέπει σώνει και καλά να είναι με την ΧΑ.
Αντι να εστιάσουν στο οτι αυτη η συγκεκριμένη γυναίκα , του συστήματος ως τώρα λέει κάτι σωστό , δέχεται συντονισμένες επιθέσεις απο τους νεοταξίτες , τι κάνουν οι ακροδεξιοί ;
Την βρίζουν και αυτοί !
Είναι προφανώς άνθρωποι της λογικής πως αν κάποιος πάει σε πορεία ή συγκέντρωση εναντίον της μετανάστευσης θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι χρυσαυγίτης . Είναι δυστυχώς οι πορτιέρηδες των κινημάτων που απο τα δεξιά φωνάζουν "αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτη η γη δεν σας ανήκει" αποτελώντας το αντίπαλο ηλίθιο δέος των 100 ανόητων απο τα αριστερά που φωνάζουν για "μελιγαλάδες".
Κάποιος υποστήριξε την βασική θέση του Ελληνικού λαού αλλά επειδή δεν συμπαθεί το κόμμα τους τον βρίζουν.
Μιλάμε για πρόωρη πολιτική ανάπτυξη...
Επιστροφή στην κορυφή
νεώτερα απ' το μέτωπο
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 10, 2013 3:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

"Παγώνει" το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη για το "ρατσισμό"

Τελικά, δεν θα τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον ρατσισμό της παλιοελληναράδικης και φοβικιάς παλιοκενωνίας, καθώς η πρώην τροχονόμος των εθνικοφρόνων τρικύκλων ΕΡΕ και νυν "αντιρατσιστικιά" ΝουΔούλα αποφάσισε ότι "χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας και μελέτης".
Την ενημέρωση για αυτή την εξέλιξη έλαβε ο κάργα "αριστερός" υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτης, από τον επίσης "αντιρατσιστή" υφυπουργό ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, γραβατωμένον κύριον Κωνσταντίνον Καραγκούνην.
Ήδη, από την "αντιρατσιστική" νεοκατοχική κυβέρνηSSη αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα επεξεργαστούν έτεροι κατοχικοί κι όψιμοι "αντιρατσισταί" και συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας, κ. Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, κ. Μπαλτάκος προκειμένου αυτό να επανέλθει από μια μελλοντική ΕΡΕ, ίσως και την παρούσα, σε άγνωστο ωστόσο χρόνο.

Περισσότερη μεγκαλίσιους τεκμηρίωση, εδώ:

http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=31152293
Επιστροφή στην κορυφή
Ιακωβίνος
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 10, 2013 8:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://redskywarning.blogspot.gr/2012/02/blog-post_07.html

ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΟΠΑΝΟΙ !!!
Διαβάστε κριτική ανάλυση αποκορύφωμα της βλακείας που τρώει τους αντιδραστικούς.
Στο ρηχό μυαλό των χριστιαναράδων παπαδολάγνων , μπατσόκαυλων ακροδεξιών ο Τρότσκυ είναι κάτι σαν τον Κωνσταντίνου.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 12, 2013 1:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι ακριβως ειπε....απλα οτι εχουν κλεψει την αδερφη της δυο φορες και τα παγκακια και οι πλατειες ειναι γεματες και οι νεοταξιτες ετρεξαν σαν τα κορακια να την φανε. Ανθελληνες ως το τελος, δοσιλογοι της ξενης κατοχης.

Κική Δημουλά: «Καλησπέρα λοιπόν στους γείτονες τους αγαπητούς... Ε, όλοι γείτονες είστε, όλη η Αθήνα είναι μια γειτονιά… Τέλος πάντως εγώ ζω στην Κυψέλη 76 χρόνια και στον ίδιο δρόμο. Είναι κάπως μοιραία τα πράγματα,το δικό μου σπίτι ήταν λίγο πιο κάτω από το πατρικό οπότε ούτε ατμόσφαιρα ούτε δεσμά άλλαξα εύκολα.

Εζησα τα ωραία χρόνια της κυψέλης όσο μπορεί κανείς να δει το ωραίο όταν είναι παιδί που προέχει πάντα αυτή η νεότητα και φτιάχνει τα πράγματα πάντα όπως τα θέλει.

Η Κυψέλη ήταν παράδεισος, η οδός Πυθίας που έζησα ήταν ωραίες μονοκατοικίες με κήπους όλα τα σπίτια, γνώριμοι οι κάτοικοι πάρα πολύ, γραφική η Φωκίωνος Νέγρη όπου κατηφόριζα για το Γυμνάσιο το 6ο για την οδό Επτανήσου.

Τώρα έχουν φυτρώσει πάρα πολλά καφενεία εκεί ,τέλος πάντων έζησα εκεί αφού ήταν του πατέρα μου το σπίτι, μετά παντρεύτηκα το 1954, πήγα δυο γωνίες παρακάτω έζησα και εκεί για 15 χρόνια με μια συνεχή νοσταλγία καθώς άρχισαν να χαλάνε τα πράγματα στην περιοχή να φυτρώνουνε οι πολυκατοικίες οι άχαρες και να γκρεμίζονται εικόνες στην ουσία όχι σπίτια, εικόνες που είχαμε επί χρόνια ενστερνιστεί και άρχισα να γκρινιάζω και να λέω: "Θεέ μου θα φύγω από εδώ θα πάω κάπου αλλού".

Επεισα τον απρόθυμο Αθω Δημουλά και πήραμε ένα δάνειο και πήραμε ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή όπου ζούσε και ο γιος μου εκεί παντρεμένος.

Αγοράσαμε λοιπόν με κόπο και ένα δάνειο ένα σπίτι στην Αγία Παρασκευή και σε έξι μήνες ξαναμετακόμισα στην οδό Πυθίας 26. Είχα μάλιστα καταφύγει σε έναν γιατρό στην γειτονιά, ορθοπεδικό-ποιητή, τον Δημητρη Παπαδίτσα - ήταν στην οδό Πατησίων - του λέω: "Κάτι μου συμβαίνει έχει πλακωθεί η καρδιά μου…"

Μου λέει: "Τα πεύκα σε πειράζουν», τέλος πάντων, με πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια του Αθω Δημουλά μεταφέρθηκα πάλι στην οδό Πυθίας 26, ευφρόσυνα και ευδαίμων.

Εκείνος άπαξ και τον πήγα εκεί δεν είχε μεγάλη μανία, δεν άντεχε και τις μετακινήσεις δεν ήταν και της αντοχής άνθρωπος πάντα αλλά υπέκυψε αφού εγώ δεν ήμουν υποχωρητική κι έζησα αρκετά χρόνια ώσπου πριν εφτά χρόνια η κόρη μου αγόρασε ένα σπίτι, τρία σπίτια πιο κεί, από το πατρικό της Φαέθοντος δηλαδή, έμεινε εκεί οκτώ χρόνια, της ντάντεψα τα παιδιά της και αίφνης κατελήφθη κι αυτή από την μανία του προαστίου, έφυγε εντέλει και με πολύ λύπη το έζησα αυτό: συγχρόνως να εγκαταλείψω το συζυγικό μου σπίτι, διότι είχε πάρα πολλές σκάλες και όντως είχα μεγαλώσει πια αρκετά για να μην μπορώ να σαλτάρω.

Έτσι μεταφέρθηκα Φαέθοντος πάλι 26, γωνία Πυθίας. Επομένως η Πυθία δεν έφυγε από το οπτικό μου πεδίο και ζω τώρα εκεί όχι πάρα πολύ συμφιλιωμένη με την αλλαγή.

Τώρα όσοι αναρωτιούνται γιατί δεν ήθελα να φύγω…

Μα γιατί όλη μου η ζωή διεπράχθη σε αυτό το μέρος. Πουθενά αλλού. Ό,τι έζησα σημαντικό και δεν έζησα - και κακά και αρρώστιες και δυσάρεστα και εκπλήξεις - έγιναν σε αυτή την περίφημη Κυψέλη.

Θα πει κανείς, δεν έβλεπα τις παραμορφώσεις;

Ξέρετε, ο άνθρωπος έχει και μια φαντασία. Μπορούσε κανείς να γκρεμίζει τα εξαμβλώματα και να προκύπτουν από κάτω παλιές μορφές του τόπου. Νομίζω πως γεωγραφήθηκε αρκετά η αφοσίωσή μου στην Κυψέλη, αν έχετε κάτι άλλο ρωτήστε με...

Μην ξεχνάμε πως οι ξένοι που βρέθηκαν εδώ ήταν λόγω της φτώχειας των χωρών εκείνων. Ηλθαν να ζήσουν εδώ πέρα. Οι ξένοι (οι Αλβανοί τουλάχιστον) επιστρέφουν βέβαια στις πατρίδες τους. Το μόνο που κάνω για την Κυψέλη είναι να ζω ακόμη εκεί.

Θα πρέπει να το πούμε πάντως και αυτό, πρέπει να πω όμως ότι είναι και ένας συνεχής κίνδυνος, κινδυνεύουν οι ντόπιοι από κλοπές φοβερές ακόμη και στον δρόμο.

Σας λέω ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο πράγμα: Πυθίας 42 ήταν το πατρικό μου όπου ζει σε ένα διαμέρισμα η αδελφή μου. Δύο φορές την πήγαν στο νοσοκομείο, δύο φορές την παραμόρφωσε ένας έξω από το σπίτι διότι δεν έβρισκε τα κλειδιά για να μπει μέσα…

Την πρώτη φορά και εκείνη και τον άνδρα της επί δύο ώρες τους έκλεισαν το στόμα, τους έκλεισαν στο μπάνιο και έκλεβαν το σπίτι ανενόχλητοι.

Περιορισμένα περιστατικά ναι αλλά ο φόβος είναι απεριόριστος. Δεν θέλω να πω ότι οι ξένοι της Κυψέλης είναι και ληστές.

Πάντως εάν πάει κανείς στην πλατεία της Κυψέλης, δεν έχει χώρο να πατήσει. Στα δε παγκάκια κάθονται άνθρωποι ξένοι - πολύ φυσικό βέβαια πώς να περάσουν την ώρα τους - και παίζουν κάτι δικά τους χαρτιά και με χαρτάκια γεμίζει ο τόπος.

Βεβαίως οι Κυψελιώτες έχουν εκτοπιστεί, αυτό είναι μια πραγματικότητα, βεβαίως τους αγάπαμε τους ξένους αφού φύγαν από εκεί για έλθουν και να ζήσουν να δουλέψουν αλλά κάπως πρέπει να μοιραστούν οι χώροι.

Παίζαμε πεντόβολα ώρες ολόκληρες στα σκαλάκια του σπιτιού. Ητανε μια άλλη κατάσταση, την νοσταλγώ πάρα πολύ και δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος που δεν ακολούθησα την κόρη μου στο προάστιο ή απλά ο φόβος να προσαρμοστώ στο καινούριο.

Εγώ συνήθισα με τους ξένους, να ξυπνώ και να τους βλέπω. Έχω συναντήσει πολλούς μαύρους με καρότσια του σούπερ μάρκετ… έχει όμως κι έναν μόδιστρο πακιστανό η γειτονιά μου που δεν τον φτάνει κανείς στο διόρθωμα, Φαέθοντος βρίσκεται… και ανδρικά και γυναικεία.

Είναι περιοχή μετάβασης η Κυψέλη, όλοι σχεδόν έχουν ζήσει εδώ. Φιλόξενη περιοχή.

Μετάβασης, διότι κρίθηκε αυτομάτως επειδή ήταν προσιτή, δεν μπορούσαμε να πάμε στο Κολωνάκι.
Μακάρι να μην υπήρχε αυτό το θέμα της πείνας, μακάρι οι φυλές του κόσμου να ήταν ανακατωμένες, εδώ πια είναι ένα πρόβλημα πώς συντηρούνται αυτοί οι άνθρωποι.

Ευχαριστήθηκα πολύ σήμερα που ήμουν με τους Κυψελιώτες, πάρα πολύ».

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5016105/ti-akribws-eipe-h-kikh-dhmoyla-gia-thn-kypselh-kai-toys-metanastes/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 12, 2013 2:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μετα απο 7,000 αυτοκτονιες, μετα απο παιδια να λυποθυμουν απο ασυτια, μετα την τεραστια ανεργια αυτο γραφουν παρακατω αυτοδηλωμενοι 'αριστεροι' ανθελληνες παρασιτα της νεας αμερικανικης πολυπολιτισμικης ταξης.

Τα δημοσια παγκακια δεν ανηκουν αλλο στον ελληνικο λαο αλλα σε οποιον τα καταλαβει τελευταιος. Οι 40 νεκροι ελληνες απο λαθρο εγκληματιες πολλαπλων εθνοτητων το 2012 προφανως δεν εγιναν.

«Τα παγκάκια για τους μετανάστες είναι ο πάνω κόσμος. Είναι ο διαφορετικός αέρας από τα ανήλιαγα δωμάτια με την υγρασία των υπογείων, τις αναθυμιάσεις και τους θορύβους από τους καυστήρες του πετρελαίου. Είναι η καφετέρια τους, είναι η παραλία τους. Είναι η θέα τους, είναι το παρατηρητήριο που βλέπουν τους άλλους να περνούν με τις καινούργιες γόβες και τα iphone, είναι μια σταλίτσα από το όνειρο για καλύτερη ζωή. Ούτε στα εστιατόρια που τρώμε και πίνουμε, ούτε στα θέατρα που πηγαίνουμε, ούτε στα Μέγαρα και τις Ακαδημίες που διαθέτουμε, έχουν πρόσβαση οι μετανάστες που συχνάζουν στην Πλατεία Κυψέλης. Ας είμαστε λίγο γενναιόδωροι, αν όχι ως αριστεροί, τουλάχιστον ως χριστιανοί ή πολιτισμένοι Ευρωπαίοι. Ας κάνουμε αυτή τη θυσία, να τους αφήσουμε να καταλαμβάνουν τα παγκάκια στις πλατείες μας. Η συνείδησή μας, εκ φύσεως ή εκ Θεού νομίζω ότι θα ευχαριστηθεί».

Αυτά έγραψε ο Στέλιος Ελληνιάδης, στο Δρόμο της Αριστεράς
Επιστροφή στην κορυφή
ΤΑΡΙΦΟΔΙΑΙΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 12, 2013 3:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

vngelis έγραψε:
Μετα απο 7,000 αυτοκτονιες, μετα απο παιδια να λυποθυμουν απο ασυτια, μετα την τεραστια ανεργια αυτο γραφουν παρακατω αυτοδηλωμενοι 'αριστεροι' ανθελληνες παρασιτα της νεας αμερικανικης πολυπολιτισμικης ταξης.

Τα δημοσια παγκακια δεν ανηκουν αλλο στον ελληνικο λαο αλλα σε οποιον τα καταλαβει τελευταιος. Οι 40 νεκροι ελληνες απο λαθρο εγκληματιες πολλαπλων εθνοτητων το 2012 προφανως δεν εγιναν.

«Τα παγκάκια για τους μετανάστες είναι ο πάνω κόσμος. Είναι ο διαφορετικός αέρας από τα ανήλιαγα δωμάτια με την υγρασία των υπογείων, τις αναθυμιάσεις και τους θορύβους από τους καυστήρες του πετρελαίου. Είναι η καφετέρια τους, είναι η παραλία τους. Είναι η θέα τους, είναι το παρατηρητήριο που βλέπουν τους άλλους να περνούν με τις καινούργιες γόβες και τα iphone, είναι μια σταλίτσα από το όνειρο για καλύτερη ζωή. [b]Ούτε στα εστιατόρια που τρώμε και πίνουμε, ούτε στα θέατρα που πηγαίνουμε, ούτε στα Μέγαρα και τις Ακαδημίες που διαθέτουμε, έχουν πρόσβαση οι μετανάστες που συχνάζουν στην Πλατεία Κυψέλης.[/b] Ας είμαστε λίγο γενναιόδωροι, αν όχι ως αριστεροί, τουλάχιστον ως χριστιανοί ή πολιτισμένοι Ευρωπαίοι. Ας κάνουμε αυτή τη θυσία, να τους αφήσουμε να καταλαμβάνουν τα παγκάκια στις πλατείες μας. Η συνείδησή μας, εκ φύσεως ή εκ Θεού νομίζω ότι θα ευχαριστηθεί».

Αυτά έγραψε ο Στέλιος Ελληνιάδης, στο Δρόμο της Αριστεράς

Δεν ξέρω την προσωπική ιστορία του κυρίου Ελληνιάδη πολιτικά, αλλα κι'ούτε μ'ενδιαφέρει. Εκείνο που γνωρίζω για τον κύριο (όπως και αρκετός κόσμος) είναι οτι έγινε γνωστός εκμεταλευόμενος στο έπακρον το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι μαζί και τους δημιουργούς με τους περισσότερους εκ των οποιών συνεργάστηκε. Αυτοί είναι εκείνοι που τον έκαναν "μεγάλο" παραγωγό δίσκων και μουσικών εκπομπών. Κράτος εν κράτει (ένα πράγμα που λένε) μέσα στο ευρύτερο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι ιδιαίτερα στον χώρο των μουσικών εταιρειών οι οποίες και κατευθύνουν τα πάντα....

Δεν δημιουργεί καθόλου απορία λοιπόν το γεγονός των όσων λέει. Ο βολεμένος και ("συμπαθητικός" παρακαλώ!!) μικροαστούλης και "αριστερός" (όσο πατάει η γατούλα) αν δεν κάνω λάθος της ΔΗΜΑΡ, που ο καπιταλισμός τον έκανε "κάποιον", δεν είναι δυνατόν να ταυτιστεί με την "πλέμπα". Για τα μέλη της οποίας( "πλέμπας") δεν έχει ιδέα με ποιό τρόπο τα καταφέρνουν(;) να ζουν σήμερα. Ούτε ξέρει, αλλά ούτε και θέλει να μάθει. Απλά γράφει αυτά που θέλει να φαντάζεται. Προσέχτε τι γράφει.:"Ούτε στα εστιατόρια που τρώμε και πίνουμε, ούτε στα θέατρα που πηγαίνουμε, ούτε στα Μέγαρα και τις Ακαδημίες που διαθέτουμε, έχουν πρόσβαση οι μετανάστες που συχνάζουν στην Πλατεία Κυψέλης."
Μόνο οι μετανάστες δεν μπορούν να πάνε σ'όλα αυτά τα τόσο υπέροχα μέρη που περιγράφει ο κύριος Ελληνιάδης,(και στα οποία ο ίδιος και οι όμοιοί του έχουν άνετη πρόσβαση) γι αυτό τον λόγο κάθονται στα παγκάκια.

Ο Ελληνικός λαός που διαμαρτύρεται για όλον αυτή την απελπιστική κατάσταση που τον έχουν φέρει, (αυτή η "πλέμπα" λοιπόν) δεν έχει ανάγκη απο τα παγκάκια, αφού ξημεροβραδιάζεται κατα την γνώμη αυτού του κυρίου καθημερινά στα Εστιατόρια και τα θέατρα. Όσο για τα Μέγαρα πια (ιδιαίτερα αυτό της Μουσικής) ο φτωχόκοσμος τα έχει σαν το ....σπίτι του. Εκεί μπαινοβγαίνει απο το πρωϊ μέχρι το βράδυ....

Κάποιοι δεν εννούν ν' αφήσουν ήσυχο το πνεύμα της Μαρίας Αντουανέτας το αιώνια συνδιασμένο με το παντεσπάνι.......
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης