patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ο Σπ. Χατζάρας «γράφει» την ιστορία της Ρώσικης Επανάστασης!
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Ανιχνευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 10, 2009 9:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο Σπ. Χατζάρας «γράφει» την ιστορία της Ρώσικης Επανάστασης! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Ο Σπύρος Χατζάρας «γράφει» την ιστορία της Ρώσικης Επανάστασης!!!


Διαβάστε τα παρακάτω:

Όταν οι «περιούσιοι» δημιουργούν ιστορία που δεν γράφεται…….

http://deltio11.blogspot.com/2009/08/blog-post_06.html

Και εδώ:
http://deltio11.blogspot.com/2009/08/blog-post_10.html

Μια απάντηση του ΡΕΣΑΛΤΟ ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=21264#21264
Επιστροφή στην κορυφή
Δ. Τούμπανης
Site Admin


Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 136

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 10, 2009 11:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Tο φάντασμα του πρώην κνίτη και μετέπειτα πασόκου ξύπνησε!

Ποιος είναι ο Χατζάρας


Στην Κατάσταση των δημοσιογράφων που εργάζονταν στο δημόσιο μέχρι την 31/12/2003 (δεν ισχύει ως έχει απαραιτήτως και σήμερα) ο Σπ. Χατζάρας είναι ο υπ' αριθμόν 486 με την επισήμανση «Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ». Υπήρξε στα νιάτα του μέλος της ΚΝΕ, αργότερα, στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο βασικός παρουσιαστής ειδήσεων του κρατικού καναλιού και προσωπικός υπερασπιστής του Αντρέα (ειδικά από το Χέρφιλντ και μετά). Εκείνη την περίοδο τον βρίσκουμε στην «Αυριανή» και στο κανάλι 5 του Κουρή. Από το 1996 υπηρετεί στην ελλ. πρεσβεία στη Μόσχα (επικεφαλής του γραφείου Τύπου). Δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας τον εμφανίζει αναμιγμένο στην έκδοση της εφημερίδας των Ελλήνων της Μόσχας, της οποίας το πρώτο φύλλο κυκλοφόρησε με δική του πρωτοβουλία:

«ΓΕΜΙΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ το πρώτο φύλλο (Απρίλιο) της «Γκρέτσεσκαγια Γκαζέτα» (σ.σ.: «Ελληνική Εφημερίδα»), που άρχισε να εκδίδει η Ενωση Ελλήνων Μόσχας, με κάλυψη των πολιτικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών παρεμβάσεων της ελληνικής πρεσβείας. Και ο Σπύρος Χατζάρας, επικεφαλής του γραφείου Τύπου, που είχε την ιδέα και το συντονισμό, δεν συγκρατεί το διευθυντικό μεράκι του. Κορυφαία των εκδηλώσεων, η έκθεση «Ακρόπολις» στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής με διευθυντή τον Νταβίντ Σαρκισιάν. Η συζήτηση άναψε κι ενδεχομένως να οδηγήσει σε ρωσική πρωτοβουλία για να εκτεθούν τα Μάρμαρα στην Αθήνα, με αφορμή τους Ολυμπιακούς του 2004.».

Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που τον ανακαλύψαμε τον Χατζάρα στο κανάλι BLUE SKY, οικοδεσπότη στο « Δελτίο των 11». Είναι δημοσιογράφος που την ψάχνει και απ’ αυτή την άποψη μπορεί να χρησιμεύσει ως πηγή πολύτιμων πληροφοριών, αν και φρόνιμο είναι να τριπλο-ελέγχονται . Δεν του αρέσει του Χατζάρα η παγκοσμιοποίηση και η νέα τάξη, αλλά και δεν θέλει να χωνέψει ότι είναι μονόδρομος για το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο θεωρεί αιώνιο και το μοναδικό που ταιριάζει στην «εκλεκτή» ιδιοσυγκρασία του. Απ’ αυτή την άποψη παραμένει πάντα αντικομουνιστής, όπως ήταν και απ’ τα πολιτικά του γεννοφάσκια. Γι’ αυτό (μολονότι ευφυής) συχνά καταλήγει να λέει απίστευτες βλακείες. Μια απ’ αυτές διαβάζουμε στο άρθρο του «Λίγο πριν την λαϊκή «επανάσταση» στις Ηνωμένες Πολιτείες :

«Βασικά για να διαγράψουν το χρέος τους, ακολουθώντας τις πρωτότυπες ιδέες των Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών, που διέλυσαν τη χώρα τους για να αποφύγουν να αποπληρώσουν το συσσωρευμένο εξωτερικό χρέος.»

Να λοιπόν γιατί διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία! Για να την σκαπουλάρουν οι Γιουγκοσλάβοι κομμουνιστές και να μη εξοφλήσουν τα χρέη, στους δανειστές τους! [Λέτε να πέθανε για το ίδιο λόγο και ο πονηρούλης μπάρμπας μου, ο Κίτσος; Για να μη πληρώσει τα χρέη του στον μπακάλη;]

Όσο γι’ αυτά τα παλαβά του Χατζάρα περί «τροτσκιστικής παρέας» Νέας Υόρκης-Λονδίνου, ή αλλιώς περί των τροτσκιστών …Μπους και Μπράουν(!) ή για «Τροτσκιστές τραπεζίτες» της ανατολικής ακτής, αιτία δεν είναι ότι ξύπνησε μέσα του ο παλιός κνίτης. Ο χατζάρας μεταφέρει στην Ελλάδα την βλακώδη αντιτροτσκιστική προπαγάνδα των Ρώσων ολιγαρχών, που βλέπουν με αγωνία το φάντασμα του Τρότσκι να πλανάτε πάνω απ’ το Κρεμλίνο. Οι τιμές της ενέργειας και το ρούβλι κατρακυλούν λόγω της ύφεσης και το υβρίδιο δεν φαίνεται ότι θα καταφέρει ν’ αποφύγει την χρεοκοπία. Μια μπολσεβίκικη ρεβάνς βρίσκεται επί θύραις! Ήθελα όμως να ξέρω, δωρεάν προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ερμαφρόδιτο καθεστώς της Μόσχας, ο Χατζάρας;

Κατά σύμπτωση(?) τις ίδιες ακριβώς αντιτροτσκιστικές αηδίες γράφει, φάτσα κάρτα, και κάποιος Stanislav Mishin στην ιστοσελίδα της Πράβδα:

http://english.pravda.ru/world/americas/17-10-2008/106584-bank_panic_death_nato-0

Όπως και οι νέοι τυχάρπαστοι του Κρεμλίνου, ο Χατζάρας χαρακτηρίζει τον τροτσκισμό(1) «αίρεση». Και απ’ την πλευρά του είναι λογικό. Ο αντιτροτσκισμός είναι ο αληθινός αντικομμουνισμός. Στην κοινωνία-μπουρδέλο που ζούμε ο κομμουνισμός είναι πράγματι αίρεση. Και εκεί βρίσκεται η απόδειξη της δύναμης μας. Μπορούμε να είμαστε οι εραιτικοί της κοινωνίας-μπουρδέλο. Η ιστορία δεν θα είχε κάνει βήμα μπροστά αν κάποιοι δεν χωρίζανε απ’ το μαντρί και δεν βαδίζανε εναντίον του.

Οι αντιτροτσκιστές που κυβερνούσαν την ΕΣΣΔ δεν ήταν παρά αντικομμουνιστές, που όταν βεβαιώθηκαν ότι δεν θα συναντούσαν αντιδράσεις, πέταξαν την κόκκινη μάσκα, που χρόνια την ένοιωθαν βάρος και πούλησαν την πατρίδα τους στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Όπως την πέταξε κάποτε και ο Χατζάρας και την «έκανε» από την ΚΝΕ για να κοιτάξει την καριέρα του στα κόμματα εξουσίας. Και όχι μόνο αυτός. Οι μηχανισμοί είναι γεμάτοι από κουκουέδες του κώλου. Το σχόλιο του Χατζάρα για τους Γιουγκοσλάβους κομμουνιστές δίνει καθαρά και αναμφισβήτητα το πολιτικό του στίγμα. Αν μεταλαμπαδεύει αφιλοκερδώς την αντιτροτσκιστική-αντιλενινιστική-αντικομμουνιστική προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού και της νέας μοσχοβίτικης ολιγαρχίας, παραμένει για μένα ένα ερώτημα. Κι ας διαβεβαιώνει αυτός στην εκπομπή του ότι «η αλήθεια» του «δεν έχει χορηγό»!..

______________________
(1) Όταν υπερασπιζόμαστε τον τροτσκισμό σαν αυθεντική συνέχεια του μαρξισμού και του λενινισμού, φυσικά διαχωρίζουμε κάθετα τη θέση μας απ’ όλο αυτόν τον συρφετό των σφετεριστών κάθε μάρκας -κομμάτων και αποκομμάτων, της μεταλλαγμένης Αριστεράς- που μετά την κατάρρευση ΕΣΣΔ πέρασε ανοιχτά στο στρατόπεδο της Νέας Τάξης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Σπύρος Χατζάρας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 10, 2009 1:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κύριε Δ. Τούμπανη
Δανειστήκατε τον τίτλο σας αλλά και επιχειρήματα, από τους χαφιέδες του ΣΥΡΙΖΑ και του Ρουσόπουλου.
Δεν μπορώ να ξέρω τι υποδηλώνει αυτό.
Για να θα διορθώσω, τους «φακέλους σας», σας πληροφορώ ότι πήγα στη Ρωσία το 1999, και ότι το 1994 ήμουν προϊστάμενος στο γραφείο τύπου του Βελιγραδίου.
Από το ΚΚΕ με διέγραψαν το 1978 επειδή, δεν πλήρωνα τη συνδρομή μου, αλλά τις δαπάνες στο νοσοκομείο που πέθανε η μάνα μου από καρκίνο.
Θεωρείτε «βλακεία» την αλήθεια, και αυτό δείχνει ότι δεν σκέπτεστε. Δείχνει επίσης άγνοια, και κακή ενημέρωση.
Όταν η πραγματικότητα δεν σας βολεύει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Παρόλα αυτά. Δεν σας κάνει εντύπωση ο πρωταγωνιστικός ρόλος ορισμένων τροτσκιστικών οργανώσεων συγκρότηση της anti-fa ;
Μήπως στους φακέλους σας, έχετε στοιχεία για τους τροτσκιστές που συνεργάστηκαν με τον Μανιαδάκη, και στη συνέχεια μέχρι σήμερα, με όλες τις μυστικές υπηρεσίες και την Ασφάλεια;
Εγώ στη Γενική Ασφάλεια, έχω πάρει μόνο σαν κρατούμενος.
Το ίδιο ,δεν ενισχύει για αρκετούς από τους ομοϊδεάτες σας.
Η ιστορία της ρωσικής «επανάστασης» έχει γραφεί.
Απλά εσείς δεν την έχετε διαβάσει.
Εάν σας κουράζει το διάβασμα, υπάρχουν και ντοκιμαντέρ μεταγλωττισμένα στα ελληνικά, που έχουν προβληθεί και από την ΕΡΤ3 και μάλιστα προσφάτως.
Δεν σκοπεύω να συζητώ για να αποδείξω το δεδομένο, 100 χρόνια μετά.
Δεν είναι κακό να κάνει κάποιος λάθος.
Είναι όμως καταστροφικό να επιμένει σε αυτό.

Χατζάρας
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 10, 2009 3:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Από ΡΕΣΑΛΤΟ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=21271#21271






Η πρακτική των λαϊκών κινημάτων και τα κρατικά «αρχεία»


Η θεμελιακή διαφορά μας από τον Χατζάρα και τους ομοίους του είναι τούτη: οι δικές μας «πηγές» δεν είναι τα κρατικά «αρχεία», αλλά η κοινωνική πρακτική και οι Ιδέες των μεγάλων λαϊκών κινημάτων, πρακτική και ιδέες που καταγράφονται από την ιστορική επιστήμη και κωδικοποιούνται στη ΘΕΩΡΙΑ των επαναστατικών κινημάτων.

Τα κρατικά «αρχεία»
αποτελούν ένα επικουρικό και αυστηρά ελεγχόμενο «στοιχείο» της ιστορικής ανάλυσης. Ακριβώς γιατί τα «στοιχεία» αυτών των «αρχείων» είναι αστυνομικού χαρακτήρα τα περισσότερα ή χαλκευμένα από τις υπηρεσίες του κράτους που αποτελούν, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, εχθρό, συκοφάντη και διώκτη των ανατρεπτικών κινημάτων.

Τα «στοιχεία» των κρατικών «αρχείων» έχουν αξία ΤΟΤΕ μόνο όταν συμβαδίζουν με τη ροή των κοινωνικών γεγονότων και την επαληθεύουν. Δηλαδή όταν βρίσκονται σε ΑΡΜΟΝΙΑ με τους νόμους της εξέλιξης. Διαφορετικά αποτελούν «υλικό» πλαστογράφησης της Ιστορίας και παραποίησης των κοινωνικών αγώνων.

Αυτό το αλφάβητο της κοινωνικής διαλεκτικής και ιστορικής επιστήμης σκόπιμα το αγνοούν, οι μυστικές υπηρεσίες, οι ποικίλοι «μπράβοι» των εξουσιών και τα πολύχρωμα «παπαγαλάκια» τους.

Όλοι αυτοί έχουν βουτηγμένη τη μύτη τους στις ακαθαρσίες των κρατικών «υπογείων». Κριτήριό τους δεν είναι τα Μαζικά Κοινωνικά Κινήματα και οι μεγάλες Ιδέες που κινούν τον κόσμο, αλλά τα «μαγειρεία» των κρατικών υπηρεσιών και τα «αρχεία» τους.

Εξάλλου γι’ αυτό πληρώνονται:
Να αφυδατώνουν τα γεγονότα και από την κοινωνική τους ουσία και από τις Ιδέες τους και από τους χυμούς της ιστορία.

Και πάνω σε αυτό το ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ παράγοντα
της κοινωνικής και ιστορικής μεθοδολογίας ξεχωρίζουν αυτοί που είναι με τα λαϊκά κινήματα και τις μεγάλες ανατρεπτικές Ιδέες, από αυτούς που προσεγγίζουν τα πράγματα με τις λογικές των μυστικών υπηρεσιών και των ποικίλων κατεστημένων: Τους ασυμφιλίωτους εχθρούς των λαϊκών Επαναστάσεων και της ιστορικής κίνησης…

`Με τέτοιου είδους «πρακτορικά» γυαλιά προσεγγίζει ο Χατζάρας τη Ρώσικη Επανάσταση, το παγκόσμιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και τους ηγέτες του.


Κάνει ολοκληρωτική αφαίρεση της επαναστατικής σοσιαλιστικής κληρονομιάς, των πολύχρονων διεργασιών της Επανάστασης του Οκτώβρη, των ιδεολογικών και πολιτικών ζυμώσεων, των σταθμών της, των Ιδεών της και του τεράστιου επαναστατικού έργου των πρωταγωνιστών της. Αφαιρεί όλα αυτά και σπερμολογεί πάνω σε αποσπασματικά «επεισόδια» για «χορηγούς» και «χρηματοδοτήσεις»!!!

Για τον Χατζάρα
η Ρώσικη Επανάσταση ήταν ένα «πραξικόπημα» (αυτό λέει) των Μπολσεβίκων με χορηγούς τα αστικά κράτη. Δηλαδή τα αστικά κράτη χρηματοδότησαν μια σοσιαλιστική επανάσταση και έσπειραν στο εσωτερικό τους τη λαίλαπα των σοσιαλιστικών ιδεών και της ανατροπής τους!!!

Και μόνο να τεθεί έτσι το ζήτημα φαίνεται η χονδροειδής βλακεία του Χατζάρα και ο ρόλος του.

Αλλά ας δεχτούμε τις προβοκατόρικές ανοησίες του Χατζάρα. Τίθεται αμέσως το ερώτημα: Με ποιο όφελος το έκαναν αυτό οι «χρηματοδότες» του Λένιν και των λοιπών;

Ασφαλώς ΟΧΙ για να σπείρουν σε όλο τον κόσμο τις σοσιαλιστικές ιδέες και την ανατροπή του καπιταλισμού.

Ποιό δρόμο ακολούθησαν οι «επιδοτούμενοι»;


Λίγο να μελετήσει κανείς τα έργα και την πρακτική αυτών των μεγάλων επαναστατών θα διαπιστώσει ότι είχαν κηρύξει ανελέητο και ασυμφιλίωτο πόλεμο εναντίον του καπιταλισμού.

Είναι συνεπώς η πράξη τους και το κολοσσιαίο έργο τους το κριτήριο και όχι αν κάποιος τους έδωσε χρήματα.

Εξάλλου
είναι γνωστό ότι πολλοί αστοί ασπάστηκαν τις ιδέες του σοσιαλισμού και θυσίασαν χρήματα, ακόμα και τις περιουσίες τους, για το Σοσιαλισμό…

Η σοσιαλιστική θεωρία και πράξη έχει μεγάλη Ιστορία και αποτελεί την πεμπτουσία αιώνων: όλων τω μεγάλων επαναστάσεων και λαϊκών αγώνων μέσα στον καπιταλισμό.

Δεν αποτελεί «κατασκεύασμα» χορηγών ή «συνωμοσιών».

Και οι ηγέτες
της Ρωσικής επανάστασης πάνω σε αυτά τα βάθρα της πολύχρονης και ακριβοπληρωμένης σοσιαλιστικής Θεωρίας και Πράξης κινήθηκαν, εμπλουτίζοντας και την επαναστατική Θεωρία και την Πράξη.

Όποιος έχει τα κότσια και τα φόντα ας καταρρίψει αυτή τη σοσιαλιστική Επαναστατική Θεωρία και Πράξη και ας μην ανατρέχει στη «μούχλα» των κρατικών υπογείων να σπιλώσει τις λαϊκές Επαναστάσεις και τους πρωταγωνιστές τους.


Φυσικά
ο Χατζάρας δεν γνωρίζει τίποτε άλλο από τη «μούχλα» των αστυνομικών σεναρίων των ποικίλων «υπογείων».

Για Ιδέες και Λαϊκά κινήματα δεν τον είδαμε να μιλάει ποτέ. Ούτε φυσικά για την ανατροπή του καπιταλισμού, παρά το γεγονός ότι αποτέλεσε έναν από τους «μπράβους» του ανδρεϊκού (σοσιαλδημοκρατικού) ΠΑΣΟΚ.

Απλώς,
τώρα προσπαθεί να «αναρριχηθεί» στο νεοταξικό πλαίσιο, παίζοντας το βιολί του αφηρημένου, καπιταλιστικού πατριωτισμού και συκοφαντώντας τα ιστορικά κινήματα της ανθρωπότητας…

Υ.Γ. Και να μη ταυτίζουμε απολιτικές κουκουλοφόρικες "ανταρσίες" με τα μεγάλα λαϊκά κινήματα. Τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά τα "δεκεμβριανά" και έχουμε δείξει τις διαφορές Κινημάτων από τις προβοκάτσιες.
Ήταν δηλαδή η Ρώσικη Επανάσταση και τα εκρηκτικά μαζικά κινήματα που γέννησε προβοκάτσια;
Ας είμαστε σοβαροί...
Επιστροφή στην κορυφή
Χατζάρας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 10, 2009 4:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για τις επιθέσεις εναντίον μου από το resaltomag.gr
Οι συνεργάτες του Φόρουμ resaltomag ,για τα «Δεκεμβριανά» ,που τα είδαν και τα έζησαν, αντελήφθησαν ότι υπήρξε «χορηγός», και αντελήφθησαν επίσης ότι δεν επρόκειτο για «μαζικό κίνημα», αλλά για «επικοινωνιακό πραξικόπημα».
Έχουν αντιληφθεί και το τι γίνεται και το τι παίζεται με την λαθρομετανάστευση
Αρνούνται όμως να αντιληφθούν τα ίδια πράγματα, για γεγονότα του παρελθόντος, συνδέοντας, ένα μέρος του εαυτού τους και ιδίως της νεανικής ηλικίας τους, με μυθολογίες και ψέματα, που έχουν αποκαλυφθεί εδώ και χρόνια.
Ο συναισθηματισμός δεν είναι στοιχείο της πολιτικής ανάλυσης.
Πολιτικός διάλογος και ανάλυση ,με θρησκευτική λογική δεν γίνεται. Για ορισμένους που φοράνε φυλαχτά, από τον Λένιν και τον Τρότσκι, η παρουσίαση στην Ελλάδα στοιχείων, που είναι γνωστά, από το 1960 και το 1974, είναι «ιεροσυλία», οπότε βάζουν μπροστά την κασέτα με τις «κατάρες».
Με ρωτούν:
«Γράφουν πουθενά τα αρχεία ότι την πολιτική τους οι μπολσεβίκοι επί Λένιν την καθόριζαν από τις «σχέσεις» τους με τον Κεμάλ. Και αυτό το υπαινίσσεται ο Χατζάρας!!!»
Επαναλαμβάνω για τελευταία φορά.

Ο Ισραέλ Λαζάρεβιτς-Πάρβους, φίλος, συγκρατούμενος, και συνεκδότης της "Ροσσίσκαγια Γκαζέτα" με τον Τρότσκι, «μετακόμισε» το 1909 στην Κωνσταντινούπολη. Ο « επαναστάτης πράκτορας», έγινε εν μια νυκτί ,έμπορος όπλων, και αντιπρόσωπος τόσο της αγγλικής Βίκερς, όσο και της γερμανικής Κρούπ. Όχι μόνο ήταν ο αποκλειστικός προμηθευτής του οθωμανικού στρατού αλλά ανέλαβε αποκλειστικά και την τροφοδοσία σε τρόφιμα.
Ελπίζω να τους προβληματίσει, το γεγονός ότι ο Ισραέλ Λαζάρεβιτς έγινε στενός φίλος και συνεργάτης με την Τριανδρία των Ντονμέ Νεότουρκων, (Εβρέν,Ταλαάτ,Κεμάλ) με το «καλημέρα» και αρχισυντάκτης της εφημερίδας τους το 1912.
Το 1915, υπέβαλε στον Γερμανό πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη, το 20σέλιδο σχέδιο, για την εξουδετέρωση της Ρωσίας, και πρότεινε την συνεργασία με το Σοσιαλδημοκρατικό Επαναστατικό Κόμμα.
Για όλα αυτά υπάρχουν δεκάδες βιβλία που έχουν εκδοθεί για το 1960 και τα οποία στην Ελλάδα προτιμάμε να αγνοούμε. Το απόρρητο σχέδιο Ισραέλ Λαζάρεβιτς, έχει επίσης δημοσιευτεί.
Υπάρχει ακόμα η αυτοβιογραφία του Ισραέλ Λαζάρεβιτς-Πάρβους, του οποίου την ύπαρξη, αγνοεί η ελληνική πολιτική σκέψη αλλά και η ιστοριογραφία που τραγουδάει «Χάβα Ναγκίλα».
Ο ντονμές Κεμάλ Ατατούρκ ολοκλήρωσε το σχέδιο για την Οθωμανική αυτοκρατορία, που εφάρμοσαν στην πρώτη φάση οι Νεότουρκοι, Εβρέν,Ταλαάτ,Κεμάλ.
Η πολιτική των μπολσεβίκων καθορίστηκε από τη σχέση τραπεζίτες Λονδίνου- Πάρβους-νεότουρκοι. Και τη σχέση Πάρβους-Λένιν.
Αυτά σύντομα.
Καιρός για νέο διάβασμα, και διαλεκτική επεξεργασία του υλικού.

Σπύρος Χατζάρας

ΥΓ1. Αφού ξέρουν τον «σκοτεινό μου ρόλο» ,γιατί δεν τον λένε και σε μένα να τον μάθω!!!
ΥΓ2.Οι "μάζες" στην αγία Πετρούπολη έπαιρναν 70 ρούβλια το κεφάλι.
Επιστροφή στην κορυφή
Σπύρος Χατζάρας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 10, 2009 5:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αγαπητέ Θύμιο

Να σου επισημάνω ορισμένα διαλεκτικά λάθη σου.

Παραβλέπεις το ρόλο του Κεφαλαίου, στην ιστορική διαδικασία και την προσπάθεια του να ελέγξει και να κατευθύνει τις εξελίξεις. Την προσπάθεια να δημιουργήσει την
δική του τεχνητή και ελεγχόμενη σύνθεση που θα εκτονώσει την πραγματική αντίθεση.

Το κρίσιμο αυτό στοιχείο της ιστορικής διαδικασίας εξηγεί ως ένα βαθμό ,το φαινόμενο των χαμένων επαναστάσεων, και των πουλημένων αγώνων, και της γραφειοκρατικής μετεξέλιξης, που αλλιώς αντιμετωπίζονται σαν λάθη ή σαν ατυχήματα.
Το επαναστατικό κίνημα στην Ρωσία, δεν εμφανίστηκε και δεν γεννήθηκε από τους μπολσεβίκους. Οι πολύχρονες διεργασίες του επαναστατικού κινήματος , οι ιδεολογικές και πολιτικές ζυμώσεις, που δεν τους παραβλέπω και δεν τους παρακάμπτω, δεν είχαν ραντεβού με την ιστορία ,στον σταθμό της Φιλλανδίας.
Το ραντεβού αυτό, το καθόρισε ο Πάρβους για λογαριασμό του Γερμανικού Επιτελείου και των Τραπεζιτών, και όχι το «προτσες» της επανάστασης.

Το ζήτημα, για τους τραπεζίτες, που ήθελαν να ελέγξουν τους φυσικούς πόρους, ήταν ο έλεγχος των εξελίξεων και η κατοχή της εξουσίας από τους δικούς τους ανθρώπους. Ήταν ένας από τους υποκειμενικούς παράγοντες που προσπαθούσαν να επηρρεάσουν την ιστορία και το κατάφεραν.
Γι αυτό και το «πραξικόπημα».
Μην αυτοπαραμυθιάζεσαι με τις «μάζες».
Το σοσιαλδημοκρατικό επαναστατικό κόμμα δεν ήταν μαζικό και καθοδηγείτο από εθνικές μειονότητες.(Δαβίδωφ βασικά και Μουράτωφ στον Νότο).
Γιατί κλείνεις τα μάτια, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των στελεχών; Πόσοι από αυτούς ήταν εργάτες και αγρότες;
Μια ομάδα Εβραίων διανοούμενων ήταν, από μεσοαστικές οικογένειες ,με ολίγη σως από Ρώσους. Μια μειοψηφική κοινωνικά εθνική ομάδα, που κατέλαβε την εξουσία στην αγία Πετρούπολη , και που μετά εξαπέλυσε τον εμφύλιο πόλεμο για να επιβληθεί.
Μήπως ξέρεις καμία εξέγερση εκτός αγίας Πετρούπολης. Ούτε στη Μόσχα δεν κουνήθηκε φύλλο.
Τα εκατομμύρια των Ρώσων αγροτών που σκοτώθηκαν ήταν καπιταλιστές;

Τα Καναδικά κρατικά Αρχεία, κρατούσαν μυστικό τον Φάκελλο Τρότσκι γιατί περιείχε όλα τα τηλεγραφήματα της αμερικανικής και αγγλικής κυβέρνησης για την απελευθέρωση του.
Η στοά της Ν.Υόρκης που ενδιαφέρθηκε και η στοά του Χάλιφαξ, ήταν επαναστατικές οργάνωσεις;
Ο Ουίλσων που έδωσε το ΟΚ για να του δώσουν διαβατήριο ήταν επαναστάτης ή μαλάκας ;
Η σύλληψη του, ήταν ένα γραφειοκρατικό λάθος, ενός άσχετου στο Ναυαρχείο, που δεν ήξερε για την «αποστολή», και ζήτησε την σύλληψη του ως πράκτορα της Γερμανίας.
Μέχρι και η κυβέρνηση Κερένσκι ζήτησε την αποφυλάκιση του!!!!!
όλα όσα γράφεις ,είναι χοντρές ανοησίες. Τα στοιχεία αξιολογούνται και μετά απορρίπτονται.

Γράφεις: «Αλλά ας δεχτούμε τις προβοκατόρικές ανοησίες του Χατζάρα. Τίθεται αμέσως το ερώτημα: Με ποιο όφελος το έκαναν αυτό οι «χρηματοδότες» του Λένιν και των λοιπών;»

Οι Αμερικανοί ,που είπε ο Τρότσκι ,ότι τον περίμεναν στο γραφείο του, στην περίφημη ομιλία στο Σμόλνι, ήταν οι διευθυντές της εταιρείας Ορυχείων. Αυτοί έστειλαν το τηλεγράφημα στον Μόργκαν, για το 1000000 δολλάρια.
Η ασφάλεια είπε στον Τρότσκι να τους ανακοινώσει;
Η πρώτη διεθνής σύμβαση των μπολσεβίκων, ήταν με τον Ρότσιλντ, για τα πετρέλαια του Μπακού. Αυτό δεν σου λέει τίποτα;
Η παραχώρηση της Ουκρανίας στους Γερμανούς δεν σου λέει τίποτα;
Το βασικό διαλεκτικό λάθος είναι ότι βλέπεις την αντίθεση και όχι τη σύνθεση. Μετά την επανάσταση η Ρωσία, είναι εκτός διεθνούς οικονομικού συστήματος και πουλάει φθηνά πρώτες ύλες σε αποκλειστικούς αντιπροσώπους. Πόσοι δισεκατομμυριούχοι
γεννήθηκαν από την εκμετάλλευση του ρωσικού πλούτου και την πείνα του σοβιετικού λαού;
Σπύρος Χατζάρας
ΥΓ. Δεν καταλαβαίνω γιατί και εσύ και οι συνεργάτες σου γράφετε αυτές τις ανοησίες για σκοτεινούς ρόλους κλπ
Επιστροφή στην κορυφή
Δ. Τούμπανης
Site Admin


Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 136

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 10, 2009 5:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Την προηγούμενη φορά που μπήκες στο patari.org (ανώνυμα) δεν αμφισβήτησες αυτά που γράφω εδώ. Περιορίστηκες σε ένα σημείο-παρωνυχίδα (ΚΕΔ) όπου πράγματι είχα κάνει λάθος, κάτι που δεν είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ. Και αυτό πρέπει πάντα να κάνουμε. Όχι να οικοδομούμε πάνω στα λάθη μας…

Τώρα, ετεροχρονισμένα, θυμήθηκες ότι δίνω λάθος στοιχεία. Προσπερνώ αυτό τον ισχυρισμό σου, και άλλους ανάξιους σχολιασμού. Ωστόσο και οι ημερομηνίες που δίνεις εσύ αποδείχνουν τους δεσμούς σου με την μαύρη και διεφθαρμένη εξουσία. Άλλωστε η ταξική σου τοποθέτηση φανερώνεται και σ’ αυτά που γράφεις και που λες. Κύριε Χατζάρα, δεν απευθύνεσαι σε αφελείς.

Αντικομουνιστής είσαι, το ξέρουμε και το ξέρεις. Μιλούν άλλωστε γι’ αυτό οι εκπομπές και τας κείμενα σου. Μπας και νομίζεις ότι μπορείς να συγκαλύψεις την πολιτική σου ταυτότητα με την ανέξοδη φιλελεύθερη κριτική σου στην παρούσα κατάσταση, με κίνητρα που εσύ γνωρίζεις; Πολλοί είναι κριτικοί απέναντι στην παρούσα κατάσταση, την ίδια στιγμή που υπηρετούν την Νέα Τάξη, όπως κι εσύ άλλωστε. Γι’ αυτό και περιορίζεσαι σε αρνήσεις. Θετική πρόταση μηδέν.

Αν έχεις, γιατί δεν βγαίνεις στην εκπομπή σου να μας πεις ποια είναι;

Τι μπορούσε να περιμένει κανείς, κύριε Χατζάρα μου, από ανθρώπους σαν εσένα; Λες εν γνώση σου ψέματα για τον Λένιν και για τον Τρότσκι. Βρωμιά και απατεωνιά, που δεν αφορά απλώς ιστορικά πρόσωπα του παρελθόντος. Αφορά το παρόν. Αλλιώς δεν θα σε απασχολούσαν. Ζήλεψες φαίνεται τη δόξα της Ρεπούση και θέλεις να γίνεις η Ρεπούση στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων.

Να καθίσουμε τώρα να αποδείξουμε σε σένα ότι στην ιστορία ναι μεν καταγράφονται και συνωμοσίες και άπειρα άλλα γεγονότα, αλλά η εξέλιξη δεν μπορεί παρά να είναι η συνισταμένη τους, και σ’ αυτή επιβεβαιώνεται η τυφλή υλική αναγκαιότητα σαν μοναδικό κίνητρο της έως σήμερα ιστορικής πορείας;

Ότι είναι, όχι απλά αντεπιστημονικό, αλλά και ηλίθιο, να ερμηνεύονται τεράστιας σημασίας γεγονότα, όπως η Ρωσική, η Γαλλική επανάσταση, που άλλαξαν τον κόσμο, σαν αποτέλεσμα συνωμοσίας και μάλιστα συνωμοσίας κάποιων δαιμονικών Εβραίων; Περιττός ο κόπος. Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου, δεν έχει νόημα η συζήτηση μεταξύ μας. Το ήξερα πριν υποχρεωθώ να γράψω.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 10, 2009 6:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΒΑΦΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Ο Σπύρος ανδρώθηκε την περίοδο της «Αλλαγής». Η αδικία τον σκότωνε. Η αντιδημοκρατικότητα τον συνέτριβε. Η Δεξιά τον φούντωνε. Εφλέγετο η καρδιά του για τα ιδεώδη της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ο Σπύρος, ως αγνός και άδολος αγωνιστής του σοσιαλισμού που ήταν, δεν μπορούσε παρά να αξιοποιηθεί. Προς θεού – όχι ως ρουσφέτι. Υπηρεσίες στην πατρίδα και τη δημοκρατία προσέφερε (τσεπώνοντας και μια καλή αμοιβή ως τηλεοπτικός παρουσιαστής, καθώς και τη σχετική προβολή). Η συμπαθητική αυτή φάτσα του μπουλούκου παρουσιαστή ειδήσεων γέμιζε ευχάριστα (?) τις τηλεοπτικές οθόνες. Δεν έκανε απλώς δημοσιογραφία. Δεν εκφωνούσε μόνο ειδήσεις. Έκανε σοσιαλιστικό λειτούργημα. Χρωμάτιζε (σε πράσινες αποχρώσεις) τα λεγόμενά του, παίρνοντας πάντοτε θέση. Και η θέση του, όλως συμπτωματικώς, υπηρετούσε πάντοτε τα ιδεώδη του σοσιαλισμού και του πρασινοφρουρισμού. Τί να την κάνεις την αμεροληψία και την αλήθεια, όταν συγκρούεται με τα σοσιαλιστικά ιδεώδη; Σωστά το συνέλαβε ο Σπύρος... Οι λιβανωτοί του προς τον Παπανδρέου άφησαν εποχή. Ο αγαπημένος δημοσιογράφος της Μιμής και του Ανδρέα ξεροστάλιαζε, την εποχή του Harefield, έξω από το νοσοκομείο για την απρόσκοπτη ενημέρωσή μας, προκειμένου να μας μεταφέρει τα νέα για την «άφθονη διούρηση»… Στρατευμένη «δημοσιογραφία», εντούτοις γιομάτη από το σφρίγος της σοσιαλιστικής αλήθειας. Με την αποκαθήλωση του ΠΑΣΟΚ, εξεδιώχθη από την ΕΡΤ ο τίμιος αυτός αγωνιστής της δημοσιογραφίας. Η Αντίδραση τον έτρεμε και θέλησε να τον εξουθενώσει. Επέλεξε, τότε, να κάνει δημοκρατική αντίσταση από το Κουρο-κάναλο (γνωστό και ως «κουραδοκάναλο») Κανάλι 29, παρέα με όλη την κομπανία των «συντρόφων» του αυριανισμού. Με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το ’93, εξαργύρωσε την διαχρονική πίστη του στα σοσιαλιστικά ιδεώδη, τοποθετούμενος ως επικεφαλής του γραφείου τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι και τη Μόσχα. Αργομισθία, λένε κάποιοι κακόβουλοι, τουρισμός μετ’ επιδοτήσεως, λέγουν άλλοι κακοπροαίρετοι. Εμείς, όμως, νομίζουμε ότι ο Σπύρος πήγε να προσφέρει, εργαζόμενος σκληρά, ειδικά σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα. Γιατί (το είπαμε?) ο Σπύρος δονείται όταν ακούει για εθνικά θέματα. Δώσ’ του εθνικά θέματα και πάρ’ του την ψυχή… Δημοσιογραφικώς, εν τέλει, ο Σπύρος δεν έκανε και σπουδαία πράματα στην καριέρα του. Υπηρέτησε, όμως, τη σοσιαλιστική αλήθεια. Στο βιογραφικό του έχει και τον τίτλου του εκδότη. Εξέδιδε, για ένα φεγγάρι, το (βραχύβιο) περιοδικό TARKIDI. Αντιπροσωπευτική προσπάθεια για τον σοσιαλιστή οργανικό διανοούμενο (εδώ γελάνε?) και στρατευμένο δημοσιογράφο. Και έτσι, με τα πολλά, ο Σπύρος χάθηκε από το προσκήνιο και μας έλειψε. Όλοι εμείς, οι φαν του, ένα ερώτημα είχαμε στο στόμα, από την στιγμή της πρωινής εγέρσεως μέχρι την ώρα της εσπερινής κατακλύσεως: Πού είναι ο Σπύρος Χατζάρας; Τι κάνει το παιδί της Αλλαγής; Πολλές οι φήμες – τόσο γραφικές, όμως, που δυσκολευόμασταν να τις πιστέψουμε. Γιατί εμείς σεβόμαστε τους μεγάλους της δημοσιογραφίας, τιμούμε τις αξίες. Αίφνης, πριν από κανα-δυό χρόνια, να σου ο Σπύρος, από την οθόνη του BLUE SKY, ίδιος κι απαράλλαχτος – όπως τότε, την εποχή της μεγάλης ακμής… H μόνη διαφορά με το παρελθόν, τα έντονα καφεκόκκινα βαμμένα μαλλιά. Πάντα κοκέτης ο Σπύρος… Το μενού της εκπομπής του γνωστό: κατακεραυνώνουμε τη Δεξιά (ανάθεμα κι αν υπάρχει πια τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα), τους Εβραίους που κρύβονται πίσω από κάθε δεινό στον πλανήτη ετούτο, τη Λέσχη Bilderberg, τις πολυεθνικές και πάει λέγοντας… (Στη νέα version έχει προστεθεί και ο Soros, τον οποίον ο ευφάνταστος Σπύρος βλέπει να κρύβεται πίσω από τα πάντα...). Αν δεν ήμασταν, μάλιστα, απολύτως βέβαιοι για τη δημοκρατικότητα του Σπύρου (τι διάολο… τόσους αγώνες έδωσε για το πλάτεμα και βάθεμα της δημοκρατίας τη δεκαετία του ’80…), θα τολμούσαμε να τον υποπτευθούμε και για ρατσιστή. Αλλά είπαμε… Μεγάλωσε, λοιπόν, ο Σπύρος, έβαψε και το μαλλί, αλλά το ρεπερτόριο ίδιο και απαράλλαχτο. Η βελόνα κόλλησε και ο Σπύρος δεν έλεγε να την ξεκολλήσει με τίποτα… Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζει να αποτελεί το δικό του τοτέμ και ευαγγέλιο. Τα εθνικά θέματα, βεβαίως, και η ανάλογη ανιδιοτελής - φυσικά - ευαισθησία και πάλι, μονίμως, στην ημερήσια διάταξη. Ο Samuel Johnson είχε πει, ως γνωστόν, για τους εθνικώς ανησυχούντες και τους κατ’ επάγγελμα πατριώτες: «patriotism is the last refuge of a scoundrel» (για να το πούμε στη γλώσσα που παίζει στα δάχτυλα ο Σπύρος και να μην τον προσβάλουμε μεταφράζοντας την ρήση). Προφανώς, δεν είχε υπ’ όψιν έναν Σπύρο Χατζάρα… Όλα καλά, λοιπόν, ως εδώ. Ο Σπύρος επέστρεψε, αν και σε μικρό κανάλι, σώος και αβλαβής, ενημερώνοντας και ψυχαγωγώντας το (όχι και τόσο πολυπληθές, εδώ που τα λέμε) κοινό του. Μέχρι που ήλθαν κάποιες – κακόβουλες, χωρίς αμφιβολία και ατεκμηρίωτες, μετά βεβαιότητος – καταγγελίες από το PRESSMME.blogspot.com. Ο Σπύρος, λέει, αν και δημοσιογράφος και άρα, κατά τεκμήριο, κριτικός απέναντι στην εξουσία και το κράτος ήταν, λέει, κρατικοδίαιτος, έμμισθος υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, μαζί με άλλα εκλεκτά τέκνα της αλλαγής (και άλλων κομμάτων βεβαίως): Σπύρο Μεταξά, Μιχάλη Γαργαλάκο, Μάρκο Μουζάκη κ.α. Κρατικοδίαιτος ένας Σπύρος Χατζάρας; Ασφαλώς θα αστειεύεστε, κύριοι, με τις ψευτοκαταγγελίες σας. Σπύρος Χατζάρας και κρατική μισθοδότηση είναι, αναμφίβολα, έννοιες ασύμβατες… Ακόμη, όμως, και αν ισχύουν οι καταγγελίες και ο Σπύρος είναι κρατικός υπάλληλος, ουδεμία αργομισθία υφίσταται. Ασφαλώς θα εργάζεται με αυταπάρνηση, όπως έκανε σε όλη του τη ζωή. Πολλοί αναρωτιούνται κακόβουλα: Καλά, αργόσχολος είναι; Πώς είναι δυνατόν να εργάζεται σκληρά το πρωί στη Γ.Γ. Ενημέρωσης, να ετοιμάζει καθημερινή βραδινή εκπομπή στο BLUE SKY και, από την άλλη, να κάθεται με τις ώρες τα μεσημέρια στη Βαλαωρίτου, ενώ, ταυτοχρόνως, συντηρεί 5-6 blogs; Απλώς, είναι γρήγορος και προκομμένος κύριοι! Αυτή είναι η εξήγηση… Επιπλέον, η δύναμη των σοσιαλιστικών ιδεωδών αποτελεί καύσιμο πολλών οκτανίων, προσφέροντας δύναμη και ζωντάνια στον χαλκέντερο και απροσκύνητο δημοσιογράφο με τα full καραμπογιατισμένα μαλλιά…

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2009_02_08_archive.html
Επιστροφή στην κορυφή
no one
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 11, 2009 10:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:a1fe6aac00="Χατζάρας"]Η παραχώρηση της Ουκρανίας στους Γερμανούς δεν σου λέει τίποτα;


Μα τι λες ρε Χατζατζάρα; Τις ιστορικές μελέτες σου στη Wikipedia τις κάνεις; Ποιος σου είπε, αλητήριε, ότι οι μπολσεβίκοι εξαγοράστηκαν και έτσι παραχώρησαν την Ουκρανία ή οποιαδήποτε περιοχή της παλιάς τσαρικής αυτοκρατορίας; Την συνθήκη ειρήνης με τη Γερμανία αναγκάστηκαν να την υπογράψουν στο Μπρέστ-Λιτόφσκ, λόγω της κατάρρευσης του τσαρικού στρατού. Στη συνέχεια, με τον Τρότσκι οργανωτή και διοικητή, ο Κόκκινος Στρατός ανακατέλαβε την Ουκρανία, την Γεωργία, και όλες τις περιοχές που είχαν δεχτεί εισβολή από ξένα αντεπαναστατικά στρατεύματα. Λες να είχαν και πάλι «χορηγό» για την ανακατάληψη; Παραχώρησαν θεληματικά στην Φιλανδία την ανεξαρτησία της, ενώ στην Πολωνία απέτυχαν να νικήσουν στρατιωτικά την αντεπανάσταση του Πιλσούσκι και να ανακαταλάβουν τις χώρες της Βαλτικής, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία.
Επιστροφή στην κορυφή
Σπύρος Χατζάρας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 11, 2009 5:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: «Ε pur si muove!» (Γαλιλαίος) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

«Ε pur si muove!» (Γαλιλαίος)

«Ω ΠΛΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΑΣ
ΥΠΕΡΦΕΡΟΥΣΑ ΤΩ ΠΟΛΥΖΗΛΩ ΒΙΩ, ΟΣΟΣ ΠΑΡ' ΥΜΙΝ Ο ΦΘΟΝΟΣ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ» που θα πεί, «Πλούτε και βασιλεία, τέχνη ,από τις τέχνες, η πιο αψηλή σε μια ζωή όλο πάθη, πόσος φωλιάζει εντός σας μαύρος φθόνος». Σοφοκλής "Οιδίπους Τύρρανος" στ.380


-Η σοσιαλιστική επανάσταση δεν ήταν είναι δυνατόν να «θριαμβεύσει» στην Ρωσία πριν από τις καπιταλιστικές χώρες. Η πολιτική και κοινωνική ανάλυση έλεγε ότι δεν ήταν δυνατόν να έρθουν στην εξουσία σε μια καθυστερημένη, ημιφεουδαρχική χώρα όπως η τσαρική Ρωσία οι εργάτες.

Και όμως…. η «σοσιαλιστική επανάσταση» θριάμβευσε!!!!

Οι φυσικοί νόμοι της κοινωνικής εξέλιξης εκβιάσθηκαν .

Η «επανάσταση» τους μετέβαλε, «επαναστατικω δικαίω».

(Ο «Ροβεσπιέρος» την κατάλαβε και ελπίζω να μην την κάνει από το μπαλκόνι).

«Η «Επανάσταση», που αποτελούσε το σάλπισμα της ανατροπής του καπιταλισμού, την πρώτη μεγάλη ήττα της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας ήταν συνωμοσία του ιμπεριαλισμού»

Οι σύντροφοι Ρότσιλντ, είναι μια χαρά και κυβερνούν τον Κόσμο. Το ίδιο και οι Ροκφέλερ. και τα άλλα παιδιά. Και η παγκόσμια Διακυβέρνηση επίσης.
Δεν ξέρω αν το είπε και ο Τρότσκι ,αλλά το είπε σίγουρα ο Δημοσθένης ,(Ολυνθιακός Α´).: «προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται» (Ελπίζω να μην θέλετε μετάφραση).

Για τον αστοιχείωτο «Γίγαντα» της επαναστατικής ιστορίας, τον κατά τα άλλα «αλητήριο»:

Η Ανακωχή στο δάσος του Κομπιένης, με τις «Κεντρικές Δυνάμεις», υπεγράφη την 11η Νοεμβρίου 1918 .Η «ανακατάληψη» της Ουκρανίας, ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου 1918.(με τη συμμαχία των «αναρχικών» και των Κοζάκων( Гайдамаки), που πίστευαν στην ρωσική ιδέα, και τους οποίους εξόντωσαν μετά και μέχρι το 1922). Μετά τον «θρίαμβο των αγροτών», ήρθε ο λιμός. 11 εκατομμύρια νεκροί από την πείνα και τις εφόδους της κομματικής πολιτοφυλακής.

Στον Καύκασο: Ο «Κόκκινος στρατός», απέσυρε τη ρωσική μεραρχία από την Τραπεζούντα, και άφησε τον Κεμάλ να σφάξει (με την ησυχία του), Έλληνες και Αρμένιους.
Ο Κεμάλ με τη σειρά του ,απέσυρε τους δικούς του από τον Καύκασο.
Ο ηρωικός «κόκκινος στρατός», δεν πολέμησε με τους «συντρόφους» Τούρκους στον Καύκασο ,αλλά με τους Γεωργιανούς Μενσεβίκους ,(όσους δεν έσφαξαν οι Τούρκοι) και με κάτι ρεταλάκια του «λευκού στρατού».
Συνιστώ εντατικά μαθήματα στην «Κόκκινη Βικιπαίδεια»

Σπύρος Χατζάρας

ΥΓ. Δεν βάφω τα μαλλιά μου. Αυτή την δημοσιογραφία του ψεύδους και της παραπληροφόρησης υπηρετούν οι anergoi της κας daoundaki. Τούς κάλεσα να βάλουμε στοίχημα 10.000 ευρώ αλλά ο χορηγός τους προφανώς δεν ήθελε να χάσει τα λεφτά του. Η αναπαραγωγή που κάνετε μου θυμίζει το «δίκτυο Μίχα», για τους εθελοντές στη Βοσνία έχετε καμία σχέση βρε «χάβα να γκίλα» πατριωτάκια;
Επιστροφή στην κορυφή
Αμαν πια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 11, 2009 7:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χατζάρα μην κάνεις τον πονηρό σε μαρξιστές γιατί είσαι απελπιστικά ακατάρτιστος. Ζήτημα να έχεις διαβάσει στοιχειωδώς μαρξισμό.
Φυσικά το ότι είσαι άσχετος δεν είναι κακό. Το κακό είναι ότι κομπάζεις χωρίς να γνωρίζεις τα στοιχειώδη της μαρξιστικής θεωρίας. Ο κομπασμός της ημιμάθειας ή τίποτε ἀλλο;
Γιατί αν είχε κάποια επαφή με τη μαρξιστική διαλεκτική σκέψη δεν θα ξεστόμιζες όλα αυτά τα ηλίθια περί «φυσικών νόμων της κοινωνικής εξέλιξης»!!!
Φρόντισε πρώτα να μάθεις το αλφάβητο και μετά έλα για περισσότερες απορίες…
Φρόντισε ακόμα να μελετήσεις την πλούσια μαρξιστική βιβλιογραφία, μέσα στην οποία έχει λεπτομερειακά αναλυθεί το γιατί έγινε η Επανάσταση πρώτα στη Ρωσία.
Και έχουν αναλυθεί σε βάθος οι νόμοι της κοινωνικής εξέλιξης και τα «άλματα» στην ιστορία.
Γιατί το να σου να πω περί «διαρκούς Επανάστασης», αυτά είναι δύσκολα ακόμα για τον «αστυνομικό» σου εγκέφαλο…
Μη μας ζαλίζεις άλλο με τις «κοτσάνες» σου…
Επιστροφή στην κορυφή
no one
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 11, 2009 7:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάλι στη Wikipedia έκανες ιστορικές ανασκαφές, Χατζατζάρα; Και μετά τσουπ, φάντης μπαστούνι στο patari, να μας κάνεις επίδειξη ακατάστατης πολυμάθειας, για να διαπιστώσουμε ακόμα μια φορά ότι σε σένα πάει πάντα ζευγαρωμένη με την άγνοια.

Δεν έχουμε εδώ χρόνο για άχρηστες φλυαρίες. Πήγαινε αλλού ν’ αποδείξεις την αξία σου στον εαυτό σου.

Τι διάβαζες στην ΚΝΕ; Μόνο τη «Μάνα» του Γκόρκι και το «Πως δενότανε τ’ ατσάλι»; Θα σχολιάσω μόνο μια πρόταση σου για να διαπιστώσεις, ιδίοις όμασι, ότι έμεινες πάλι μετεξεταστέος:

«Η σοσιαλιστική επανάσταση δεν ήταν είναι δυνατόν να «θριαμβεύσει» στην Ρωσία πριν από τις καπιταλιστικές χώρες.»

Πρώτον. Οι Μαρξ και Ένγκελς, παρότι περίμεναν να θριαμβεύσει η προλεταριακή επανάσταση και η δικτατορία του προλεταριάτου πρώτα σε κάποια ανεπτυγμένη χώρα, δεν παρέλειψαν να επισημάνουν την δυνατότητα να συμβεί αυτό πρώτα στην Ρωσία (και στην Ινδία, αν θυμάμαι καλώς).

Δεύτερον. Είναι αδόκιμος ο όρος που χρησιμοποιείς, «μισοφεουδαρχική» χώρα. Δεν υπάρχει ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ φεουδαρχίας και καπιταλισμού. Η Ρωσία, στα τέλη του 19ου αιώνα ήταν ήδη μια χώρα, αποδειγμένα, καπιταλιστική. Είχε βέβαια άλυτο αγροτικό πρόβλημα, δεν είχε γίνει αγροτική μεταρρύθμιση και διανομή της γης. Υπάρχουν σήμερα στον κόσμο χώρες αναμφισβήτητα καπιταλιστικές, οι οποίες ποτέ δεν γνώρισαν αγροτικά μεταρρύθμιση. Καπιταλιστική είναι η χώρα στην οποία επικρατεί η εμπορευματική παραγωγή. Και στην Ρωσία η παραγωγή, και στις μεγάλες γαιοκτησίες απευθύνονταν στο εμπόριο, όχι στις ανάγκες του γαιοκτήμονα και των δουλοπάροικων του.

Αυτά, και πολλά σου είναι. Άντε τώρα να προετοιμαστείς για την εκπομπή σου, γιατί μου φαίνεται ότι έχουν δίκαιο οι συνάδελφοί σου όταν σε αποκαλούν αργόμισθο του κράτους και αργόσχολο.


Υ.Γ.: Με τις τρίχες σου κάνε ό,τι θέλεις.
Επιστροφή στην κορυφή
παναγιωτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 13, 2009 2:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρε παιδια ποιο ειναι το προβλημα?
οτι ο Χατζαρας ηταν καποτε στην ΚΝΕ?
ολοι καπου ειμασταν καποτε.
το 1/3 της νεολαιας στην δεκαετια του 1974-1984 περασε απο την αριστερα.
ο ρηγας φεραιος στα ΑΕΙ ειχε 12-15% ενω το κκε εσωτερικου ειχε 2%.

ποιο ειναι το θεμα?
1)αν ο Οχτωβρης ηταν επανασταση η πραξικοπημα? η
2)αν υπηρξε συναλλαγη καπιταλιστων ευρωπαιων με τους μπολσεβικους?

Μηπως το κομμα των μπολσεβικων ηταν 7%,σε αντιθεση με το κομμα των μενσεβικων που ηταν πλειοψηφια?Μπορει ενα τοσο μικρο κομμα να κανει επανασταση?


Και πως βλεπετε την δολοφονια των ανηλικων παιδιων της τσαρικης οικογενειας?
ηταν επαναστατικη πραξη?

Με τα οπλα του Λενιν
ο Μουσταφα Κεμαλ δεν εκανε την γενοκτονια των προγονων μου στον Ποντο?.

Ο Τροτσκι δεν εξοντωσε τους ναυτες της Κροστανδης?

Οταν συγκαλυπτεις τα εγκληματα της αριστερας δεν εισαι αριστερος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.
ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
Επιστροφή στην κορυφή
απελάτης



Συμμετέχουν: 17 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 527

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 13, 2009 5:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παναγιώτη, τα μπολσεβίκικο κόμμα στις πρώτες εκλογές, μετά την επανάσταση, έλαβε το 26% των ψήφων. Όχι 7%. Ήταν ψήφοι του πιο δραστήριου και πρωτοπόρου τμήματος του ρωσικού λαού, που έσυρε ξοπίσω του ολόκληρη τη χώρα. Έτσι συμβαίνει πάντα σε όλες τις επαναστάσεις. Στην συνέχεια κέρδισαν την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των λαών της ΕΣΣΔ. Απόδειξη Παναγιώτη, ότι κανείς δεν τόλμησε ακόμα ν’ αποσύρει τον νεκρό Λένιν απ’ το Μαυσωλείο της Κόκκινης Πλατείας, στη Μόσχα.
Θα μπορούσε το γερμανικό κεφάλαιο να έχει τον δικό του άνθρωπο, τον Χίτλερ, σε μαυσωλείο, στη πιο κεντρική πλατεία του Βερολίνου; Κάνε την σύγκριση και βγάλε τα συμπεράσματα σου. Απ’ ότι μπορώ να καταλάβω είσαι αρκετά ώριμος για να επιτρέπεις στον εαυτό σου να μιλάει αστόχαστα. Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
παναγιωτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 13, 2009 6:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:1c8d089ba8="απελάτης"]Παναγιώτη, τα μπολσεβίκικο κόμμα στις πρώτες εκλογές, μετά την επανάσταση, έλαβε το 26% των ψήφων. Όχι 7%. Ήταν ψήφοι του πιο δραστήριου και πρωτοπόρου τμήματος του ρωσικού λαού, που έσυρε ξοπίσω του ολόκληρη τη χώρα. Έτσι συμβαίνει πάντα σε όλες τις επαναστάσεις. Στην συνέχεια κέρδισαν την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των λαών της ΕΣΣΔ. Απόδειξη Παναγιώτη, ότι κανείς δεν τόλμησε ακόμα ν’ αποσύρει τον νεκρό Λένιν απ’ το Μαυσωλείο της Κόκκινης Πλατείας, στη Μόσχα.
Θα μπορούσε το γερμανικό κεφάλαιο να έχει τον δικό του άνθρωπο, τον Χίτλερ, σε μαυσωλείο, στη πιο κεντρική πλατεία του Βερολίνου; Κάνε την σύγκριση και βγάλε τα συμπεράσματα σου. Απ’ ότι μπορώ να καταλάβω είσαι αρκετά ώριμος για να επιτρέπεις στον εαυτό σου να μιλάει αστόχαστα. Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου.


ΑΠΕΛΑΤΗ ΕΝΩ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ
ΚΑΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.
Η συγκριση δεν μπορει να γινει ,γιατι ο χιτλερ αιματοκυλησε την Ευρωπη
και την ιδια φυσικα την Γερμανια.Στο τελος επιστρατευε 15χρονους για το μετωπο. Ο Ναζισμος ειναι θανατολαγνεια.
Και εκτος αυτου ο εθνικοσοσιαλισμος του Χιτλερ δεν καταργησε τις κοινωνικες ταξεις σε συγκριση με τους μπολσεβικους που ηταν στο προγραμμα τους.
Αλλο αν μετα ξεστρατισε ο σοσιαλισμος και δημιουργηθηκε η νομενκλατουρα του κομματος.Αυτα φυσικα εγιναν μετα τον θανατο του Λενιν.Πεθανε τοσο προωρα.
Ομως αν διαβασεις προσεχτικα τα κειμενα του Λενιν ,υπαρχουν χοντρα ψηγματα Σταλινισμου στην ιδεολογια του και κυριως στην πρακτικη του.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας