patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τον ΠΟΥ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 08, 2020 1:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τον ΠΟΥ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τον ΠΟΥ
Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατόπιν εντολής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό για κακοδιαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.
«Το Κογκρέσο έλαβε ειδοποίηση ότι ο πρόεδρος απέσυρε επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας», τόνισε με tweet του ο Ρόμπερτ Μενεντέζ, Δημοκρατικός γερουσιαστής, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας
https://www.lawandorder.gr/Article/83043/oi-ipa-apochorisan-apo-ton-poy

Π.Ο.Υ χωρίς Αμερική δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, όπως και η παγκοσμιοποίηση.Επομένως και οι μαϊμού πανδημίες,που δεν θα είναι αναγκασμένη να ακολουθεί η Αμερική, και συνεπώς το ρήγμα θα είναι παγκόσμιας διάταξης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 08, 2020 1:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τον ΠΟΥ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:

Π.Ο.Υ χωρίς Αμερική δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, όπως και η παγκοσμιοποίηση.Επομένως και οι μαϊμού πανδημίες,που δεν θα είναι αναγκασμένη να ακολουθεί η Αμερική, και συνεπώς το ρήγμα θα είναι παγκόσμιας διάταξης.



Και γι' αυτό το λόγο όλοι έχουν πέσει να τον φάνε, συμπεριλαμβανομένου και του Θύμιου που τον λέει φρενοβλαβή και γελοίο και χρησιμοποιούν ως όπλο τον τάχαμου "ιό" με το Θύμιο να ορκίζεται ότι υπάρχει.
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 09, 2020 1:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

«Εντελώς εκτός ελέγχου»: Η Κίνα κάνει λόγο για απειλή στον κόσμο, από την διαχείριση της πανδημίας από τις ΗΠΑ
https://guernicaeu.wordpress.com/2020/07/08/%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bb%cf%8e%cf%82-%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%b3%cf%87%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bb/
Ο Π.Ο.Υ. είναι καταδικασμένος, να διαλυθεί. ΗΠΑ και Κίνα αλληλοκατηγορούνται για διαφορετικούς λόγους και τότε όλη σαπίλα του ψεύδους περί κορωνοίων θα έρθει στην επιφάνεια.
Και τότε να δούμε πόσα «απίδια πιάνει ο σάκος».
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 09, 2020 2:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

¿ρα να αποσυνδέσoυμε το γουάν από το δολάριο, προτρέπει ανώτερος διπλωμάτης του Κ(Κ) Κίνας.
Του Orange Wang για το South China Morning Post

Οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν ολοένα και σοβαρότερη απειλή για τη μελλοντική κινεζική ανάπτυξη μέσω του παγκόσμιου μονοπωλίου του δολαρίου. Οι προετοιμασίες για τη σταδιακή αποσύνδεση και τη διεθνοποίηση του γιουάν θα πρέπει να ξεκινήσουν ΤΩΡΑ

Η Κίνα πρέπει να προετοιμαστεί για την πλήρη κλιμάκωση του αγώνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να προετοιμαστεί για τη σταδιακή αποσύνδεση του κινεζικού γιουάν από το δολάριο ΗΠΑ, προειδοποίησε πρώην ανώτερος Κινέζος διπλωμάτης εν μέσω της συνεχούς καθοδικής σπείρας στις σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Ο Zhou Li, πρώην υποδιευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Συνδέσμου του Κομμουνιστικού Κόμματος — το οποίο διαχειρίζεται τις σχέσεις με τα ξένα πολιτικά κόμματα, οργανισμούς και ελίτ — είναι ο τελευταίος σε σειρά φωνών στην Κίνα που καλεί τη χώρα να είναι έτοιμη για νομισματική διαίρεση με τις ΗΠΑ εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων οικονομικού πολέμου τις τελευταίες εβδομάδες.

“Εκμεταλλευόμενες την παγκόσμια μονοπωλιακή θέση του δολαρίου στον οικονομικό τομέα, οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν μια ολοένα και πιο σοβαρή απειλή για την περαιτέρω ανάπτυξη της Κίνας”, έγραψε ο Zhou στην πλήρη έκδοση ενός άρθρου που δημοσιεύθηκε το Σάββατο από το Ινστιτούτο Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Renmin, το οποίο εδρεύει στο Πεκίνο, στο Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών Chongyang .

Η Κίνα θα πρέπει τώρα να προετοιμαστεί για να απομονωθεί από την “ηγεμονία του δολαρίου και να επιτύχει σταδιακά την αποσύνδεση του ρενμινμπί από το νόμισμα των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Ζου. “Το δολάριο των ΗΠΑ θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό ζήτημα κινδύνου το οποίο “μας έχει στο χέρι”.

Τα σχόλια του Zhou έρχονται καθώς η Ουάσινγκτον πρόκειται να επιβάλει νέες κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους και οικονομικές εταιρείες, από την πλευρά τους, στο νέο νόμο εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ. Ο Νόμος Αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος ψηφίστηκε από το αμερικάνικο Κογκρέσο την προηγούμενη βδομάδα, απαιτεί από την κυβέρνηση να τιμωρήσει τις ξένες τράπεζες εάν συνεχίσουν να συναλλάσσονται με αξιωματούχους που έχουν τιμωρηθεί, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής άρνησής τους να έχουν πρόσβαση στο παγκόσμιο σύστημα πληρωμών σε αμερικάνικα δολάρια.

Τα σχόλιά του αντικατόπτριζαν επίσης την αυξανόμενη συναίνεση στο Πεκίνο ότι η Κίνα πρέπει να “εγκαταλείψει την ψευδαίσθηση” της φιλίας, αλλά αντ’ αυτού να προετοιμαστεί για μια πλήρη σύγκρουση με τις ΗΠΑ.

Ο Zhou -μέλος της εθνικής επιτροπής της Κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης (CPPCC), το ανώτερο πολιτικό συμβουλευτικό σώμα της χώρας- προειδοποίησε ότι το απεριόριστο πρόγραμμα ποσοτικής άμβλυνσης που ανέλαβε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δημιούργησε πραγματικό κίνδυνο υποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων σε δολάρια που κατέχουν κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες και ιδιώτες.

Οι ΗΠΑ ήταν σε θέση να αξιοποιήσουν το σύστημα διεθνών πληρωμών SWIFT, το οποίο κυριαρχείται από δολάρια, για να επεκτείνουν τη “μακροχρόνια δικαιοδοσία” για τις πολιτικές τους εκτός Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία και το Ιράν, σημείωσε ο Zhou. Οι κυρώσεις εναντίον προμηθευτών ενέργειας ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της Κίνας, προειδοποίησε.

Η Κίνα κατέχει πάνω από 2 τρισεκατομμύρια αμερικάνικα δολάρια σε ξένες επενδύσεις, τη συντριπτική πλειονότητα στις ανεπτυγμένες χώρες. Η Κίνα κατέχει επίσης 1,07 τρισεκατομμύρια δολάρια σε τίτλους του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στο πλαίσιο των συναλλαγματικών αποθεμάτων της αξίας 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Κίνα πρέπει να επισπεύσει τη διεθνοποίηση του γιουάν, να επισπεύσει την αύξηση των διασυνοριακών πληρωμών και των ρυθμίσεων συμψηφισμού για το γιουάν, να καθιερώσει τοπικούς μηχανισμούς διακανονισμού νομίσματος με περισσότερες χώρες και να δημιουργήσει τις συνθήκες για μεγιστοποίηση της χρήσης του κινεζικού νομίσματος στις παγκόσμιες αλυσίδες βιομηχανικών παροχών, δήλωσε ο Zhou.

Οι απόψεις του επανέλαβαν έκκληση του Fang Xinghai, αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Επιτροπής Κινητών Αξιών της Κίνας, ο οποίος προειδοποίησε σε πρόσφατη ομιλία του ότι η Κίνα πρέπει να προβεί σε επείγουσες προετοιμασίες για την αποκοπή από το σύστημα πληρωμών σε δολάρια . “Η διεθνοποίηση του Γουάν είναι απαραίτητη για να αντισταθμιστεί η εξωτερική οικονομική πίεση”, δήλωσε ο Φανγκ.

Οι νομοθέτες των ΗΠΑ έχουν θεσπίσει μια σειρά νόμων που έχουν σχεδιαστεί για να τιμωρήσουν την Κίνα για φερόμενα παραπτώματα στο Σινγιάνγκ και το Χονγκ Κονγκ. Επιπλέον, μια ομάδα εργασίας της κυβέρνησης Τραμπ εξετάζει τρόπους να αναγκάσει τις κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στα αμερικανικά χρηματιστήρια να μοιράζονται τα εσωτερικά λογιστικά τους αρχεία, δεδομένων των πρόσφατων σκανδάλων που κοστίζουν στους επενδυτές δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Zhou είπε ότι το Πεκίνο δεν πρέπει ποτέ να υποτιμήσει την αποφασιστικότητα τόσο της κυβέρνησης Τραμπ όσο και του αμερικανικού Κογκρέσου να συνεχίσουν να καταστέλλουν την Κίνα. Η κινεζική ηγεσία πρέπει να κατανοήσει με νηφαλιότητα ότι η πλήρης ρήξη με την Ουάσιγκτον θα μπορούσε να είναι αναπόφευκτη.

Ήταν πλέον βέβαιο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα λάμβανε πρόσθετα μέτρα για να καταστείλει την Κίνα, επεκτείνοντας τις διειρηνικές εντάσεις από το εμπόριο σε άλλα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας Covid-19, των μέσων ενημέρωσης, της Ταϊβάν, της Νότιας Κίνας, της Xinjiang και του Χονγκ Κονγκ. “Συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο επί του παρόντος να παρακολουθούμε τον κίνδυνο του θα απαιτήσουν οι ΗΠΑ αποζημίωση από την Κίνα για την πανδημία του κορονοϊού”.

Το Πεκίνο θα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία για την κατασκευή περιφερειακών βιομηχανικών αλυσίδων με επίκεντρο την Κίνα, δεδομένης της συνεχιζόμενης καταστροφής της υπερπόντιας ζήτησης και της διακοπής των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού που προκαλούνται από τον κορονοϊό. Επιπρόσθετα, προειδοποίησε ο Zhou, η Κίνα πρέπει να προετοιμαστεί για παγκόσμια επισιτιστική κρίση και την επιστροφή της διεθνούς τρομοκρατίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Share this:
Επιστροφή στην κορυφή
Θα αντέξει;;;
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 10, 2020 9:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γενικευμένη επίθεση κατά του tramp από τους νεοταξίτες
https://www.cnn.gr/style/psyxagogia/story/226553/o-tramp-einai-pseytis-narkissos-kai-kakopoiimenos-os-paidi-ypostirizei-sto-vivlio-tis-i-anipsia-toy
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας