patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Για τον ακήρυχτο (ακόμη) εμφύλιο στις ΗΠΑ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 23, 2020 2:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Για τον ακήρυχτο (ακόμη) εμφύλιο στις ΗΠΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχω έναν φίλο που έχει ζήσει τη μισή ζωή του στις ΗΠΑ. Σε αντίθεση με άλλους που ζούν εκεί, έχει ζήσει, δουλέψει και σπουδάσει σε διάφορες πολιτείες, με διαφορετικά δημογραφικά χαρακτηριστικά (ανατολικές πολιτείες, μεταξύ των οποίων η πολιτεία της Νέας Υόρκης και αυτές που την περιβάλλουν, Κολοράντο, πολιτεία της Ουάσιγκτον κ.α.). Στις περισσότερες έχει φίλους με τους οποίους κρατάει επαφή. Τελευταία φορά βρέθηκε εκεί στις αρχές του έτους, οπότε και αποκλείστηκε εκεί και γύρισε αρκετές πολιτείες. Όλα αυτά του έχουν δώσει τη δυνατότητα να έχει πολύ καλή εικόνα της κατάστασης στη χώρα - πολύ καλύτερη από κάποιον που ζεί όλη του τη ζωή μεν, αλλά σε μία μόνον πόλη.

Μερικές ημέρες πριν από τις αμερικάνικες εκλογές, συναντηθήκαμε και μου έκανε μία αναλυτική περιγραφή των αναμενόμενων από αυτόν αποτελεσμάτων, ανά πολιτεία και ακόμη πιο αναλυτικά. Για παράδειγμα μου είπε ότι το δημοκρατικό κόμμα έχει δύναμη μόνον στις μεγαλουπόλεις και ότι όλη η υπόλοιπη Αμερική θα ψηφίσει "μονοκούκι" Τραμπ. Οι προβλέψεις του φαίνονται να επαληθεύονται μέχρι κεραίας, με μία μόνον εξαίρεση: ΘΕωρούσε ότι θα γίονει μεν μεγάλης κλίμακας νοθεία, αλλά ότι το αποτέλεσμα θα είναι απλά να μειώσει την ψαλίδα ανάμεσα στον Τραμπ και τους Μπιντέν/Κρεμάλα, όχι να την κλείσει. Αυτά όλα ενώ όλα τα μέσα και τα γκάλοπ μας βεβαίωναν ότι ο Μπιντέν προηγείται πάνω από 10 εκατοστιαίες μονάδες.

Κάποια στιγμή του είπα ότι πιστεύω ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς εμφύλιο. Μου απάντησε ότι κάνω λάθος και ότι στην πραγματικότητα ο εμφύλιος έχει ήδη αρχίσει. Και σε αυτό το σημείο φαίνεται να τον επιβεβαιώνουν τα γεγονότα.

Ένα πράγμα που μου έκανε εντύπωση, είναι όταν μου είπε ότι ψηφοφόροι του Τραμπ βάζουν στις αυλές τους πλακάτ του Μπιντέν για να μην τους κάψουν τα σπίτια οι "προοδευτικές" ορδές.

Δεν ξέρω αν το βίντεο αυτό αφορά τέτοια περίπτωση, αλλά είναι πολύ πιθανό. Από την άλλη, μπορεί ο γεράκος να ήταν όντως οπαδός του Μπιντέν, αν και μάλλον θα έχει πλέον αλλάξει γνώμη. Στο βίντεο αυτό, που τραβήχτηκε στο Όρεγκον (προπύργιο των δημοκρατικών) φαίνεται ένας ηλικιωμένος που βγαίνει από το σπίτι του, δείχνει στους "διαδηλωτές" το πλακάτ και τους λέει: "Να το σήμα του Μπιντέν, μην κάνετε ζημιές. Διαμαρτυρηθείτε ειρηνικά", ενώ φαίνεται ένα πλακάτ του Μπιντέν καρφωμένο στο έδαφος στον κήπο του. Αμέσως δέχεται λεκτική επίθεση, από τους προοδευτικούς διαδηλωτές που του λένε, μεταξύ άλλων, ότι "το να λέει σε μαύρους πως να διαδηλώσουν είναι ρατσισμός", ότι "κανείς δε νιάζεται για τη λευκή του κωλο-άποψη" και άλλα τέτοια. Όταν ένας νεαρός λευκός πηγαίνει μέσα στον όχλο για να μιλήσει μαζί τους, και ενώ του φωνάζει "με το μέρος σας είμαι και εγώ" δέχεται χλευασμούς, τον κατηγορούν ότι με το να βγαίνει στον κήπο του προκαλεί και τελικά δέχεται και φυσική επίθεση. Το έγκλημά τους ήταν ότι ζήτησαν ευγενικά από τους "διαδηλωτές ενάντια στο ρατσισμό" να μην καταστρέψουν τα σπίτια τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η υποτιθέμενη "αριστερή" πτέρυγα του δημοκρατικού κόμματος (Alexandria Octavio-Cortez και οι περί αυτήν), οι εκλεκτοί του Σόρος δηλαδή, καλούν να... διαλυθεί η αστυνομία, ενώ στην ίδια ανάσα καλούν να αφαιρεθεί το δικαίωμα οπλοφορίας από τους πολίτες.

Αυτό είναι ένα μέρος του υπόβαθρου πάνω στο οποίο έγιναν οι πρόσφατες εκλογές. Αν δεν κατανοήσει κανείς την κατάσταση αυτή, όλες οι αναλύσεις για το αποτέλεσμα ελάχιστη σχέση μπορούν να έχουν με την πραγματικότητα.
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Εργατικο ατυχημα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 26, 2020 10:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Πρακτοραντζα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.newsit.gr/kosmos/stelexos-tis-CIA-skotothike-stin-somalia/3149059/
Επιστροφή στην κορυφή
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 12, 2020 3:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έγραψα και εδώ για τα πολύ δημοκρατικά σχέδια των δημοκρατικών για τη δημοκρατική Αμερική που ονειρεύονται: μία Αμερική όπου χωρίς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δε θα μπορεί κανείς να βρει δουλειά, να διδάξει σε πανεπιστήμιο και βέβαια να πάρει μέρος σε εκλογές.

Λες και προσπαθεί να κάνει τους Αμερικάνους - και αυτούς που δεν τον ψήφισαν ακόμη - να παρακαλάνε τον Τραμπ να κυρήξει στρατιωτικό νόμο και να συλλάβει τους επικεφαλής της νεοφασιστικής συμμορίας, ένα στέλεχος των "δημοκρατικών", η Σύνθια Τζόνσον, βουλευτής στο πολιτειακό κοινοβούλιο του Μίσιγκαν, κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο απειλεί του "Τραμπικούς" με τα παρακάτω λόγια:

"Λοιπόν, αυτή είναι απλά μια προειδοποίηση προς εσάς τους Τραμπικούς: Προσέχετε! Προσοχή στα βήματά σας! Δεν παίζουμε μαζί σας. Αρκετά με τις μαλακίες σας! Και η υπομονή έχει τα όριά της!
Και όσοι από εσάς είσαστε στρατιώτες, ξέρετε πως να το κάνετε. Κάντε το σωστά. Κάντε τους να πληρώσουν!"

Πριν από μερικές ημέρες, στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τη νοθείαα στις εκλογές του πολιτειακού νομοθετικού σώματος του Μίσιγκαν, η Τζόνσον ζήτησε από το Τζουλιάνι τα στοιχεία αυτών που είχαν υπογράψει ένορκες καταθέσεις με μαρτυρίες για τη νοθεία. Τώρα γίνεται φανερό γιατί ήθελε τα στοιχεία αυτά.

Μετά τη δημοσίευση του βίντεο, το πολιτειακό κοινοβούλιο την καθαίρεσε από τη θέση της στις τρεις κοινοβουλευτικές επιτροπές όπου συμμετείχε. Η (δημοκρατική) κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Ουίτμερ, δήλωσε:

"Νομίζω πραγματικά ότι η καθαίρεσή της από τις επιτροπές είναι υπερβολική. Απευθύνθηκα στην νεοεκλεγείσα ηγεσία του κοινοβουλίου και τους ζήτησα να την επανεξετάσουν"

Όπως είναι γνωστό, ο υποτιθέμενος "νεοεκλεγείς πρόεδρος" των ΗΠΑ, Τζο Μπιντέν, έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι να επουλώσει τα τραύματα που προκάλεσε η διχαστική πολιτική του Τραμπ και να ξαναενώσει τον Αμερικάνικο λαό.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Χυνεται αιμα στις ΗΠΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 12, 2020 11:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Ατυπος εμφυλιος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://m.naftemporiki.gr/story/1668904/nea-yorki-autokinito-epese-pano-se-diadilotes-tou-black-lives-matter
Επιστροφή στην κορυφή
Αποσχιση νοτου;
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 12, 2020 11:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Προαγγελμα εμφυλιου; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://dfw.cbslocal.com/2020/12/11/texas-gop-chair-allen-west-suggests-law-abiding-states-form-union-supreme-court-rejects-lawsuit-election-results/
Επιστροφή στην κορυφή
Ξεπαγωνουν εκτελεσεις
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 13, 2020 12:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Γιατι; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.cnn.gr/kosmos/story/246621/hpa-deyteri-ektelesi-thanatopoiniti-se-diastima-dyo-imeron-se-omospondiaki-fylaki
Επιστροφή στην κορυφή
Χαος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 13, 2020 10:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Συγκρουσεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.pronews.gr/kosmos/943914_ipa-symplokes-metaxy-patrioton-kai-antifa-prospathisan-na-dialysoyn-megali-sygkentrosi
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 21, 2020 4:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

CNN: "Εμφύλιος στον Λευκό Οίκο για το θέμα του Στρατιωτικού Νόμου". Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ της είδησης: Μέχρι τώρα η επιβολή στρατιωτικού νόμου από τον Τραμπ για να αντιμετωπιστεί το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της παγκοσμιοποιητικής συμμορίας Μπάιντεν-Κλίντον ήταν μια ΦΗΜΗ, Fake News και για πολλούς μια αστειότητα. Τώρα πλέον που το αναφέρει το "παγκοσμιοποιητικό" CNN σημαίνει ότι είναι μια ΠΙΘΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ... Μια ΥΠΑΡΚΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ που μπορεί να ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ.

Εν τω μεταξύ - σύμφωνα με ρεπορτάζ του καναλιού OPEN - διαδηλώσεις υπέρ του Τραμπ γίνονται στο Χονγκ Κονγκ, Νιγηρία, Νότιο Κορέα, Βρετανία... Ακόμη και οι Τριτοκοσμικοί αλλά και σοβαροί λαοί αντελήφθησαν ότι το μέλλον της Ανθρωπότητας παίζεται στις ΗΠΑ και στο θέμα των εκλογών.

Και, τέλος, στην Βουχάν, που ξεκίνησε η πανδημία, και γενικότερα στην Κίνα δεν υπάρχει ούτε Β' ΚΥΜΑ ιού (Ευρώπη και ΗΠΑ πάμε αισίως για το Γ' ΚΥΜΑ), δεν υπάρχει μετάλλαξη του ιού (Ευρώπη και ΗΠΑ πάμε ολοταχώς για την μετάλλαξη που ήδη λένε ότι έγινε). Επίσης στην Κίνα δεν ακούσαμε ΤΙΠΟΤΑ για μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Αντίθετα, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι θα εμβολιαστούν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ και με το ζόρι, έμμεσα ή άμεσα. Πολύ περίεργα πράγματα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας