patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Φρουροί της Επανάστασης εξαπέλυσαν επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
K.N.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 16, 2024 6:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Φρουροί της Επανάστασης εξαπέλυσαν επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι Φρουροί της Επανάστασης εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον κέντρων κατασκοπείας και «χώρων συγκεντρώσεων αντιιρανικών τρομοκρατικών ομάδων»

https://www.zougla.gr/kosmos/oi-frouroi-tis-epanastasis-exapelysan-pyravlikes-epitheseis-sto-voreio-irak/
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3794

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 16, 2024 10:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο πόλεμος γενικεύεται... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

<<Στόχοι της επίθεσης, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, ήταν επίσης θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση της 3ης Ιανουαρίου στην πόλη Κερμάν του Ιράν, στην οποία σκοτώθηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.>>

Γνωστοί αμερικανοχαφιέδες (ISIS).

ΑΥΤΟ εννοεί ο Netanyahu όταν λέει ότι "ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ"; Μια επί πλέον διατύπωση της επαιτείας του Ζελένσκι: "Αμερικανοί ακουμπήστε μας τα dollars πλουσιοπάροχα, αν θέλετε να κρατήσουμε!"...

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 16, 2024 8:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νομίζω ότι ο χρόνος είναι ιδανικός για το Πεκίνο να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική του επιχείρηση. Κραταμε ακομα σταθερα, αφοθ όλοι έχουν χορτάσει τους Ναζί στο Κίεβο. Το Ισραήλ συνεχίζει να σφαγιάζει Παλαιστίνιους, οι Αμερικανοί ρίχνουν πυραύλους στην Υεμένη, τώρα οι Χούτι είναι ήρωες του Ισλάμ και θα καταλάβουν τη χώρα - όλοι όσοι δεν είναι Ζελένσκι είναι τώρα για αυτούς. Και τότε η Κίνα ξεκινά τη λειτουργία της.

Ο Μπάιντεν θα φυγει σαν τον Υπουργο Αμυνας Όστιν. Και τελικά σπάμε το λαιμό του θηρίου. Μετά εμπλέκεται το Ιράν, ο κλόουν από την Αργεντινή πάει να πάρει πίσω τις Μαλβίνες. Ο Μαδούρο κινείται στη Γουιάνα. Η Αυτοκρατορία του Μάλι επιτίθεται στη Νιγηρία. Οι Γερμανοί αγρότες θα επαναστατήσουν και η Κοκκινη Σαρα θα έρθει στην εξουσία. Ο Μακρόν θα καταφύγει στο Σουνάκ. Κάτι τέτοιο.
Είναι ένα από τα δύο πράγματα: είτε κερδίζουμε και η ανθρωπότητα σώζεται, είτε όχι.
— Αλεξάντερ Ντούγκιν, Ρώσος φιλόσοφος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 19, 2024 12:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το Ιράν χρησιμοποίησε drone και πύραυλο για να χτυπήσει φερόμενους στόχους μιας αυτονομιστικής ομάδας Μπαλότσι, Jaish Al-Adl, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν την Τρίτη, σκοτώνοντας δύο παιδιά.

Το Ιράν είπε ότι το χτύπημα ήταν ως απάντηση σε χτυπήματα στο έδαφός του, επικεντρώθηκε στις θέσεις του Jaish Al-Adl και σεβάστηκε την κυριαρχία του Πακιστάν.

Έπειτα από μια σειρά επιθέσεων από μαχητές της Jaish Al-Adl κατά των δυνάμεων ασφαλείας στο ανατολικό Ιράν, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα τον Δεκέμβριο που σκότωσε 11 αστυνομικούς.

Ο Τεχάν ανησυχεί επίσης ότι ο βομβαρδισμός σε μια εκδήλωση μνήμης για τον Κασέμ Σουλεϊμάν Ι στο Ιράν πριν από δύο εβδομάδες, που σκότωσε 84 άτομα, την έκανε να φαίνεται αδύναμη ως προς την ασφάλεια.

Το Ισλαμαμπάντ απάντησε με αεροπορικές επιδρομές σε βάσεις δύο αυτονομιστικών ομάδων Μπαλότσι στο Ιράν την Πέμπτη, σκοτώνοντας εννέα άτομα.

Το Πακιστάν είχε νωρίτερα επιστρέψει τον πρεσβευτή του από την Τεχεράνη και είπε ότι δεν θα επιτρέψει στον Ιρανό πρεσβευτή, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός χώρας, να επιστρέψει στο Ισλαμαμπάντ.

Η Κίνα προσπαθεί να επιλύσει τη διαφορά μεταξύ των δύο συμμάχων της.

Ποιοι είναι οι Baloch και πού είναι το Balochistan;

Οι Baloch είναι μια γλωσσική και εθνική μειονότητα στο Ιράν και το Πακιστάν, των οποίων τα 10 εκατομμύρια πληθυσμού ζουν κυρίως στην τελευταία χώρα.Είναι κατά κύριο λόγο σουνίτες μουσουλμάνοι, καθιστώντας τους επίσης θρησκευτική μειονότητα στο Ιράν, όπου η κυρίαρχη θρησκεία είναι ο σιιτικός κλάδος του Ισλάμ.

Ζουν στις ως επί το πλείστον απομακρυσμένες, παραμεθόριες περιοχές του Πακιστάν και του Ιράν που είναι από τις φτωχότερες και λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές των δύο χωρών. Και στις δύο χώρες, οι Baloch μαστίζονται από διακρίσεις, κακές δημόσιες υπηρεσίες, παραμέληση από τις κεντρικές κυβερνήσεις και σκληρή μεταχείριση από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Αυτό έχει δει την ανασφάλεια και τα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του λαθρεμπορίου, να ευδοκιμούν στις περιοχές με την πλειοψηφία των Μπαλόχ, συμβάλλοντας ίσως στην εμφάνιση αυτονομιστικών και σουνιτικών φονταμενταλιστικών πολιτοφυλακών.

Τι είναι το Jaish Al-Adl

Η Jaish Al-Adl , μια αυτονομιστική και σουνιτική μαχητική ομάδα, επιδιώκει τη δημιουργία μιας πατρίδας στις επαρχίες Sistan-Balochistan του Ιράν και στο Balochistan του Πακιστάν.

Αυτό τους έχει καταστήσει στόχο τόσο των ιρανών όσο και των πακιστανικών στρατιωτικών που επιδιώκουν να εξαλείψουν τον αυτονομισμό στα εθνικά και θρησκευτικά διαφορετικά έθνη τους, αν και η εξέγερσή τους επικεντρώνεται στο Ιράν.

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν γίνει ιδιαίτερος στόχος της Jaish Al-Adl, η οποία περιλαμβάνει τη σουνιτική μαχητική ομάδα Jundullah .

Ο Jaish Al-Adl κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε την επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν για να πραγματοποιήσει διασυνοριακές επιθέσεις στο νοτιοανατολικό Ιράν, μια περιοχή που πλήττεται από τα δικά της προβλήματα ασφαλείας. Η Τεχεράνη έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ, το Πακιστάν και άλλους ότι υποστηρίζουν την πολιτοφυλακή.

Το Ισλαμαμπάντ είπε ότι στόχευσε τον Απελευθερωτικό Στρατό του Μπαλουχιστάν και το Απελευθερωτικό Μέτωπο του Μπαλουχιστάν στο ανατολικό Ιράν αυτή την εβδομάδα, τα οποία πραγματοποιούν τις δικές τους εκστρατείες εξέγερσης στο Πακιστάν.

Το Μπαλουχιστάν μαστίζεται από ανασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων κατά της αστυνομίας και του στρατού, πολιτών και αμερικανικών συμφερόντων.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας