patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΚΝ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 15, 2023 5:03 am    Θέμα δημοσίευσης: ΓΕΡΜΑΝΙΑ:ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΞΕΠΕΡΝΌΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΌ ΦΑΣΙΣΜΟ

Οι Γερμανοί πολιτική μη ξεχνώντας το χιτλερικό παρελθόν απαγόρευσαν όχι μόνο τις διαδηλώσεις αλλά και την παλαιστινιακή καφίγια στα σχολεία, καθώς αυτοκόλλητα με επιγραφές όπως «Ελεύθερη Παλαιστίνη»,η χρήση κινητών τηλεφώνων,τα συναισθήματα,και τις σκέψεις υπέρ της υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού και ενάντια του φασιστικού Ισραήλ. [/color]

Στη Γαλλία διαδηλωτής έφαγε πρόστιμο 135 ευρώ επειδή φορούσε το παλαιστινιακό μαντήλι

Ντόμινο φασιστικών απαγορεύσεων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκαλεί παραμικρή η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού στους κατακτητές των παλαιστινιακών εδαφών και σφαγείς του του φυτευτού Ισραήλ με το τέλος του Β.Π.Πολέμου ως κράτος μπράβου στην εξυπηρετήσει του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού της σημερινής παγκοσμιοποίησης του 4ου ΡΑΙΧ του νεοφασισμού.

Η Γερουσιαστής για την εκπαίδευση ζητά ακόμη από τους εκπαιδευτικούς να εξηγήσουν στους μαθητές γιατί δεν πρέπει να επιδεικνύουν τα συγκεκριμένα σύμβολα και να τους μιλήσουν για τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις πηγές της πληροφόρησής τους.
Το απαράδεκτο μίσος για τους Εβραίους το οποίο έχει αναπτυχθεί σε κοινότητες μεταναστών για γενιές δεν πρέπει να βιώνεται στα σχολεία μας και να συνεχίσει να εξομαλύνεται», δήλωσε επικροτώντας την απόφαση, ο Κρίστοφερ Φέρστερ, βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) από την περιοχή του Νοϊκέλν στο Βερολίνο, όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι και τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν απαράδεκτες εκδηλώσεις υποστηρικτών της Χαμάς.
https://www.protothema.gr/world/article/1423824/polemos-sto-israil-oi-germanoi-apagoreusan-tin-palaistiniaki-kafigia-sta-sholeia/
ΥΓ
Υπάρχει ένας πόλεμος αντιπροσώπων μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών και φούντωσε στο πλαίσιο των επιτυχιών του Πεκίνου στη Μέση Ανατολή, αφού ο Σι έλυσε τις σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας και ήθελε να κάνει το ίδιο στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Αλλά τον Ιούνιο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ακύρωσε την πρόσκληση να επισκεφθεί την Κίνα και τον Αύγουστο οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν στο G20 μια διαδρομή από την Ινδία μέσω των Σαουδάραβων και του Ισραήλ προς την Ευρώπη, δηλαδή αμφισβήτησαν το Belt and Road.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να φοβούνται σοβαρά την αποχώρηση του Ισραήλ στην τροχιά επιρροής της Κίνας.

"Οι ΗΠΑ και η Κίνα διεξάγουν έναν ψυχρό πόλεμο αντιπροσώπων και βρίσκεται στο απόγειό του. Η Κίνα κυριολεκτικά αναχαιτίζει τις αποικίες των ΗΠΑ και οι ΗΠΑ προχωρούν στην επίθεση όπου κι αν συμβεί αυτό".
Φυσικά, ο Xi θα αναζητήσει συμμάχους, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της Ταϊβάν, και η Ρωσία έχει εμπειρία σε έναν τέτοιο πόλεμο.

Να γιατί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν με την προτροπή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού μη χάσουν τον τελευταίο χωροφύλακα τους στην μέση ανατολή βομβάρδιζε τους παλαιστίνιους στην ΓΑΖΑ με πολλούς νεκρούς όπως πρίν μια εβδομάδα είχε 257 νεκρούς και συλλήψεις νεαρών παλαιστίνιων όπου με σφυριά τους έσπαζαν τα γόνατα για να μην μπορούν να τρέχουν όταν τους πετούν πέτρες με τις σφεντόνες. αναγκάζοντας να πραγματοποιήσει η ΧΑΜΑΣ την επίθεση με ρουκέτες και εισβάλει στο Ισραήλ.
Με τους Αμερικάνους και τους συμμάχους να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί μετά την ταπεινωτική τους ήττα στο Αφγανιστάν στο ΙΡΑΚ, ΣΥΡΙΑ, ΛΙΒΥΗ και φυσικά στην Ουκρανία ώστε να δείξουν πως η χρεοκοπημένη αυτοκρατορίας τους είναι παρόν
.
Επιστροφή στην κορυφή
Σε πανικο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 16, 2023 3:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ξεφυγαν Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.gazzetta.gr/football/bundesliga/2265679/mpagern-monahoy-politiko-thema-stin-omada-me-boyleyti-na-zita-tin
Ξεφυγαν οι γερμανοι
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 22, 2023 9:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://youtu.be/KrjwG_DdmyY?si=jSGfTSwJvqRepj5b

Μιλώντας την Πέμπτη σε συγκέντρωση στο Halle an der Salke, η Wagenknecht περιέγραψε τα κύρια χαρακτηριστικά του Νέου Κόμματος που ξεκινάει με τον προσωρινό τίτλο BSW (Συμμαχία Sahra Wagenknecht).

H Wagenknecht εξηγεί ότι η ονομασία δεν έχει να κάνει με ματαιοδοξία, προσωποκεντρισμό ή προσωπολατρεία αλλά με την αναγνωρισιμότητα της και τη συζήτηση πολλών μηνών που έκανε όλους να μιλούν για το “Κόμμα της Wagenknecht” - Εξάλλου λέει είναι προσωρινό και σημάδι γνωριμίας κι επαφής μέχρι τη συγκρότησή μας σε κάθε ένα από τα 16 κράτη της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει, πέρα από το θέμα της Ουκρανίας και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που έφθασε στα άκρα την κόντρα της με το Die Linke, υπάρχουν κυρίως θεμελιώδεις διαφορές “στο τι Αριστερά έχει ανάγκη η εποχή μας”.

Μπορεί τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ομιλία της στο κοινοβούλιο η Wagenknect να αποκάλεσε την κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς «πιο ηλίθια κυβέρνηση της Ευρώπης» γιατί επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία, τώρα όμως υπάρχει και το θέμα της Παλαιστίνης και της τυφλής
υποστήριξης Ισραήλ από την κυβέρνηση Σόλτς.

Κυρίως όμως διακηρύττει την επιστροφή της Αριστεράς στις ρίζες της:
- να είναι ξανά ένα κόμμα των εργατών και όχι των κοινωνικών κινημάτων ή ακτιβιστών.

Η Wagenknecht, παρόλο που ξεκαθαρίζει ότι “Πολιτικός της αντίπαλος είναι η Ακροδεξιά του AfD κι όχι το Die Linke”
ασκεί σφοδρή κριτική στην Αριστερά κατηγορώντας την πως έχει μεταμορφωθεί σε «ανελεύθερη και mainstream», χαρακτηρίζει τη νέα γενιά αριστερών «bobo» (μποέμ μικραστούς) και στρέφει τα βέλη της κατά αυτών που αποκαλεί «λάιφ στάιλ αριστερούς, των οποίων οι πολιτικές για την ένταξη των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων καταλήγουν να περιθωριοποιούν τους ψηφοφόρους του Die Linke».
Γι’ αυτό και απορρίπτει την αυτοδιάθεση φύλου, τη συμπεριληπτική γλώσσα ή τις επιθετικές πολιτικές κατά της κλιματικής αλλαγής (που όπως υποστηρίζει συνήθως αποδυναμώνουν τη μάχη κατά της φτώχειας) θεωρώντας πως στρέφουν την προσοχή των πολιτών από τα ουσιώδη προβλήματα. Μιλά για κοινωνική δικαιοσύνη και φορολογία των πλουσίων και συντάσσεται με τις θέσεις των συνδικάτων.

Η Wagenknecht λέει εντελώς ανοιχτά ότι η δυσαρέσκεια για την κατάσταση της Αριστεράς δεν είναι όμως το αποφασιστικό σημείο, για να εγκαταλείψει το παλιό της κόμμα.

Όχι, δεν είναι αυτό.
Αυτό που τους οδηγεί είναι η δυσαρέσκεια με την κατάσταση της χώρας.
Και ο Βάγκενκνεχτ λέει έχει τη σιδερένια πολιτική βούληση να το αλλάξει αυτό.
Να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα, καλύτερη κατεύθυνση.
Με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, ισχυρά εργατικά δικαιώματα, υψηλότερους μισθούς, δίκαιες συντάξεις και ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Στο ερώτημα “γιατί ΤΩΡΑ;” η πρώτη απάντηση της Βάγκενκνεχτ είναι ότι
- βλέπει ένα κενό στη δημοκρατία που πρέπει να καλυφθεί με μια σοβαρή αντιπολίτευση, γιατί το AfD δεν μπορεί να είναι αυτό.
- Και δεύτερον η Wagenknecht λέει ότι κατανοεί ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν αισθάνονται πλέον ότι εκπροσωπούνται από κανένα κόμμα. Και θέλει να τους μαζέψει.

? Πραγματικά ενδιαφέρον πείραμα…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 09, 2024 8:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Γερμανός οικονομολόγος Ernst Wolf μιλά για το τι θα σημαίνει για την ανθρωπότητα ο «Διανθρωπισμός Schwab/Harari»:

✔️ Έχουν αυτόν τον ιεραποστολικό ζήλο. Πιστεύουν ότι πρέπει να ηγηθούν του κόσμου στο μέλλον. Άρα η δημοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Αυτό είναι ένα είδος υπεράνθρωπης σκέψης. Και αν διαβάσετε το βιβλίο του Schwab, θα καταλάβετε ότι θεωρεί τον εαυτό του ξεχωριστό άτομο και πιστεύει στην αρχή των ελίτ που πρέπει να οδηγήσουν τον κόσμο στο μέλλον.

✔️ Πέρα από αυτό, πιστεύει ότι όλοι θα είμαστε ευτυχισμένοι στον διανθρωπισμο χωρίς περιουσία. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα τρομακτική πτυχή, επειδή ο Schwab είναι ένας άνθρωπος που είναι πολύ καλός γνώστης της τεχνολογίας. Και γράφει ανοιχτά ότι στο μέλλον ο άνθρωπος θα συνδεθεί με τον ψηφιακό κόσμο και έτσι θα ανέβει σε υψηλότερο επίπεδο. Και αυτή είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη έννοια! Με αυτόν τον διανθρωπισμό, από τους ανθρώπους αφαιρείται ο αυτοπροσδιορισμός, οι άνθρωποι θα συγχωνευθούν με τον ψηφιακό κόσμο και θα επιτρέψουν στην τεχνητή νοημοσύνη να τους καθοδηγήσει. Αυτό θα είναι ένα τρομακτικό μελλοντικό σενάριο.

✔️ Σε συνέντευξή του, ο Schwab είπε ότι πρώτα σχεδιάζεται να εμφυτευτεί ένα τσιπ σε ρούχα για να παρακολουθεί την κίνηση των ανθρώπων και στη συνέχεια να εμφυτεύσει το τσιπ κάτω από το δέρμα ή ακόμα και στον εγκέφαλο. Και τότε ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: θα χρειαζόμαστε το τηλέφωνο? Ο Schwab απάντησε: όχι, απλώς θα πείτε ότι θέλετε να τηλεφωνήσετε και θα πραγματοποιηθεί η σύνδεση. Αλλά ένα τέτοιο τσιπ έχει τη λειτουργία όχι μόνο ενός πομπού, αλλά και ενός δέκτη. Μοιάζει ήδη με ανθρωποειδές ρομπότ.

✔️ Αυτός είναι ίσως ένας από τους στόχους. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη, που έτσι θα κυριεύσει την ανθρωπότητα, βρίσκεται στα χέρια πολύ λίγων ανθρώπων. Και επιδιώκουν τα δικά τους συμφέροντα. Γι' αυτό είναι όλα τόσο επικίνδυνα. Οι τεχνολογικές καινοτομίες χρησιμοποιούνται όχι προς όφελος των πολλών, αλλά προς όφελος της μειονότητας.

✔️ Το τρομερό είναι ότι αυτή η σταδιακή διαδικασία είναι μέρος της λεγόμενης «μετατροπής» που αντιμετωπίζουμε. Και αυτός είναι ένας διεστραμμένος κόσμος στον οποίο η εικονική πραγματικότητα τοποθετείται πάνω από την πραγματική. Δυστυχώς, πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι βρισκόμαστε σε μια τέτοια μετάβαση. Και αυτή η μετάβαση πρέπει να σταματήσει πάση θυσία.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 09, 2024 8:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χιλιάδες αγρότες συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο της Γερμανίας παραλύοντας για πρώτη φορά την πολιτικά ιστορική πόλη μετά την Επανένωση!

Αμέτρητα τρακτέρ έφτασαν στο Βερολίνο το απόγευμα της Κυριακής για να λάβουν μέρος στις σημερινές γιγάντιες διαδηλώσεις!

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας γύρισαν μπούμερανγκ στην λεγόμενη «ατμομηχανή» της Γηραιάς Ηπείρου. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση Σολτς σε μια προσπάθεια να κλείσει την “μαύρη τρύπα” ύψους 17 δισ. ευρώ, η οποία προκλήθηκε λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία και της απώλειας των αγωγών Nord Stream, ανακοίνωσε περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό!

Διαβάστε επίσης: Έκτακτη οικονομική και πολιτική κρίση στην Γερμανία: Τρύπα 60 δισ. στην οικονομία λόγω Ουκρανίας – Σενάρια για πρόωρες εκλογές

Μάλιστα, αγρότες, οι οποίοι αντιτίθενται στην φτωχοποίηση των παραγωγικών μονάδων της χώρας ώστε να αναλάβουν οι πολυεθνικές., απέκλεισαν ένα οχηματαγωγό στο Σλίτσιελ, στην βόρεια Γερμανία, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ, και παραλίγο να τον προπηλακίσουν!

Αρκετές εκατοντάδες αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στην πύλη του Βρανδεμβούργου.

Η αστυνομία του Βρανδεμβούργου ανέφερε αποκλεισμούς σε όλο το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων του κράτους σήμερα το πρωί. Σχεδόν όλοι οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι.

Πολλοί περισσότεροι ελκυστήρες και γεωργικά μηχανήματα βρίσκονται στον δρόμο προς την πολιτικά ιστορική πόλη, η οποία πάλαι ποτέ ήταν χωρισμένη σε δυτικό και ανατολικό Βερολίνο!


https://iskra.gr/germania-ypo-katarrefsi-maches-stin-pyli-vrandemvourgou-oi-kyroseis-kata-rosias-tin-dialyoun/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 23, 2024 1:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Γερμανία, η άλλοτε κραταιή, βρίσκεται σε οικονομικό «αδιέξοδο»

https://www.zougla.gr/kosmos/i-germania-i-allote-krataii-vrisketai-se-oikonomiko-adiexodo/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 23, 2024 1:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χάος στη Γερμανία: Στον δρόμο - μαζί με τους αγρότες - και οι οδηγοί φορτηγών (βίντεο)

Πάμε για άλλα...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 24, 2024 5:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εξέγερση!-Εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί αγρότες «πλημμύρισαν» τους δρόμους Βερολίνου-Ζητούν παραίτηση Σολτς
https://iskra.gr/exegersi-ekatontades-chiliades-germanoi-agrotes-plimmyrisan-tous-dromous-verolinou-zitoun-paraitisi-solts/
και στα δικά μας
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 24, 2024 6:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το 2022, οι δυτικές χώρες πάγωσαν στα πλαίσια των διεθνών κυρώσεων ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επί του παρόντος, υπάρχει έντονη συζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα επόμενα βήματα για τη χρήση αυτών των κεφαλαίων.Η πρόταση για σύλληψη και κατάσχεση ρωσικών αποταμιεύσεων συζητήθηκε ευρέως, ειδικότερα, στο πρόσφατο οικονομικό φόρουμ στο Νταβός, σημειώνει το γερμανικό δημοσίευμα της T-Online.

Το πρακτορείο επίσης σημειώνει ότι η Ρωσία δεν αγνόησε αυτές τις συζητήσεις και υποσχέθηκε αντίποινα. Και η Μόσχα είναι πολύ σοβαρή.
Οι συντάκτες της γερμανικής έκδοσης τονίζουν ότι η Γερμανία θα μπορούσε να υποφέρει σοβαρά σε περίπτωση ανάλογων μέτρων. Εάν η Ρωσία ανταποκριθεί, οι δυτικές χώρες κινδυνεύουν να χάσουν 288 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία .

Η Γερμανία θα μπορούσε να χάσει σημαντικά ποσά, δεδομένων των επενδύσεων της Γερμανίας στη Ρωσία, οι οποίες υπολογίζονται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Άλλες χώρες της G7 ενδέχεται να υποστούν παρόμοιες απώλειες. Εδώ δεν μιλάμε μόνο για δημόσια κεφάλαια, αλλά και για επενδύσεις από ιδιώτες επενδυτές και εταιρείες , γεγονός που εγείρει σοβαρές ανησυχίες.
«Οι περισσότερες από αυτές τις επενδύσεις προήλθαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνουν Γερμανοί δημοσιογράφοι. Οι προβλεπόμενες απώλειες της Γερμανίας σε περίπτωση κατάσχεσης ρωσικών κεφαλαίων θα ανέλθουν σε περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Γαλλία (18,6 δισεκατομμύρια) και η Ιταλία (12,9 δισεκατομμύρια) θα υποστούν επίσης σημαντικές απώλειες και το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να χάσει 19,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, η κατάσχεση ρωσικών κεφαλαίων, εάν συμβεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές οικονομικές απώλειες και απώλειες φήμης για τις δυτικές χώρες. Επιπλέον, τόσο στην παγκόσμια όσο και στην εσωτερική πολιτική σκηνή, δεδομένης της ήδη υπάρχουσας δυσαρέσκειας των επιχειρήσεων για τις ενέργειες των αρχών σε αυτές τις χώρες.

Να σημειωθεί ότι προχθές πηγή του Reuters σε ευρωπαϊκούς πολιτικούς κύκλους ανέφερε ότι δεν υπάρχει συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με πιθανή κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων. Και πιθανότατα αυτό δεν θα συμβεί καθόλου και αυτό γιατί κυρίως πλήττονται οι χώρες απο την Ευρώπη.
Η Ε.Ε προσπαθεί τώρα να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας. Μιλάμε για ένα ποσό περίπου τριών δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Και φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για αυτό το θέμα μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Αν και υπήρχαν προηγούμενες αναφορές ότι ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, ήταν αντίθετες σε αυτό . Και επίσης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, το θέμα της δήμευσης των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων πρόκειται να συζητηθεί ακόμη στο πλαίσιο της Ομάδας των G-7. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, που προωθούν αυτήν την ιδέα, θα ασκήσουν τη μέγιστη πίεση στους δορυφόρους τους. Και τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της Ουκρανικής άμυνας που μέχρι τώρα έχει στερέψει και αναζητούν πόρους (εκτός Αμερικής φυσικά)για να την βοηθήσουν να συνεχίσει να μάχεται στα μέτωπα της Σοβιετικής Ένωσης είς βάρος των χωρών της Ευρώπης που ήδη βουλιάζουν ενεργειακά, οικονομικά και πολιτικά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας