patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

To "δελτιάκι των 11" δεν μας τα λέει καλά...

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
βραχυκ. εκσυγχρονιστήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 03, 2009 3:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: To "δελτιάκι των 11" δεν μας τα λέει καλά... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Διαβάζουμε σήμερα στο "Δελτίο των 11" το εξής:


"Επιτέλους ο Γιώργος πήρε το όπλο του. Με επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Καραμανλή, ανοίγει το ζήτημα των καρτέλ διύλισης και τραπεζών."

http://deltio11.blogspot.com/2009/03/blog-post_8412.html



Επιτέλους, το ΠΑΣΟΚ ακούει και βλέπει.
Κάποιος δεν σφυρίζει αδιάφορα.
Η δημοκρατική πολιτική εξουσία, οφείλει να αντιδράσει με μέτρα, στην ασυδοσία των καρτέλ της ολιγαρχίας.
Επιτέλους πρέπει να τους σταματήσουν.


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε , στο πλαίσιο της «¿ρας του Πρωθυπουργού» , στη Βουλή, επίκαιρη ερώτηση, για την πιστωτική ασφυξία στην αγορά και το έλλειμμα πολιτικής που εμφανίζει η κυβέρνηση.
-«Ο σκληρός πυρήνας του πληθωρισμού, παραμένει στο 3%, με μεγάλους χαμένους παραγωγούς και καταναλωτές, και κερδισμένους τους μεσάζοντες», επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου.
-«Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει αυξηθεί από τις αρχές τους έτους, παρά το γεγονός ότι η διεθνής τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί, ενώ το φυσικό αέριο πωλείται ακριβότερα από το πετρέλαιο σε Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δείχνοντας την καρδιά του προβλήματος . Το καρτέλ διύλισης. Που όλοι ξέρουμε ποιες οικογένειες το συγκροτούν.
- «Οι τράπεζες δεν επιτελούν το ρόλο τους, παρά τη δραστική μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ και του euribor και το πακέτο στήριξης των 28 δις, καταγγέλλει ο κ. Παπανδρέου, θέτοντας το ζήτημα του τραπεζικού καρτέλ.

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

Η αγορά έχει παγώσει, η ανεργία αυξάνεται και η ακρίβεια δεν υποχωρεί παρά την πτώση της ζήτησης. Σύμφωνα με στοιχεία των αντιπροσωπευτικών οργανώσεων των εργαζομένων, το τελευταίο δίμηνο του 2008 χάθηκαν άνω των 6,000 θέσεων εργασίας, άλλες 1,500 τον Ιανουάριο του 2009 ενώ μόνο το μήνα Φεβρουάριο ανακοινώθηκαν άνω των 4,000 απολύσεων. Την ίδια ώρα ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία μειώθηκε κατά 17% το 2008 σε σχέση με το 2007, ενώ ο γενικός δείκτης νέων παραγγελιών μειώθηκε κατά 8%. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο σκληρός πυρήνας του πληθωρισμού παραμένει στο 3%, με μεγάλους χαμένους τα δύο άκρα της παραγωγικής αλυσίδας, παραγωγούς και καταναλωτές, και κερδισμένους τους μεσάζοντες. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει αυξηθεί από τις αρχές τους έτους, παρά το γεγονός ότι η διεθνής τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί, ενώ το φυσικό αέριο πωλείται ακριβότερα από το πετρέλαιο σε Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα. Τέλος, οι τράπεζες δεν επιτελούν το ρόλο τους ως παρόχων ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία, παρά τη δραστική μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ και του euribor και το πακέτο στήριξης των 28 δις. Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ οι πιστώσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2008 για νέα στεγαστικά δάνεια υποχώρησαν κατά 42% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και τα νέα καταναλωτικά δάνεια κατά 34%. Παράλληλα, τον Ιανουάριο υπήρξε καθαρή μείωση της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας.
Έχει συνεπώς δημιουργηθεί μια εξαιρετικά αρνητική οικονομική κατάσταση με καθημερινά θύματα επιχειρήσεις, σκληρά εργαζόμενους πολίτες και τις οικογένειές τους.
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός
-Για το έλλειμμα πολιτικής που εμφανίζει η κυβέρνηση, όσον αφορά την ενίσχυση της ζήτησης, την αποτροπή των συνεπειών της ανεργίας και την αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης των Ελλήνων καταναλωτών που πλήττονται από την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία.
-Γιατί δεν ασκεί μια πολιτική δεσμευτική για τις τράπεζες, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και σταθερή ροή χρήματος προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά;




Και αναρωτιώμαστε: Μα καλά, πριν μερικές ημέρες δεν είναι που έλαβε χώρα αυτό;;:

Ο "μυστικός δείπνος" του Γιώργου (χορηγία Eurobank) στην Εκάλη με 12 επιχειρηματίες
27 February 2009

http://orfni.blogspot.com/2009/02/eurobank-12.html


Διαβάζουμε το εξης πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ στον "Βηματοδότη":


"Αποκαλύπτω «μυστικό δείπνο» του κ. Γ. Παπανδρέου στην Εκάλη, στο σπίτι του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εurobank κ. Ν.Καραμούζη. Ελαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας και συνελήφθη αμέσως από τις κεραίες μου, παύοντας έτσι να είναι μυστικός, προς απογοήτευσιν (υποθέτω) του προέδρου του ΠαΣοΚ, των δύο στελεχών του κόμματος που τον συνόδευαν, του οικοδεσπότη και των 12 επιλεγμένων εκπροσώπων της επιχειρηματικής τάξης που είχαν προσκληθεί.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το δείπνο διοργάνωσαν ο κ. Καραμούζης και ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Ι.Ραγκούσης, ο οποίος, σε συνεννόηση πάντοτε με τον κ. Παπανδρέου, προχωρεί τον τελευταίο καιρό σε πρωτοβουλίες που ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ και σε παράγοντες της δημόσιας ζωής.

Με άκρα μυστικότητα (πού να ´ξεραν...) οι κκ. Ραγκούσης και Καραμούζης επέλεξαν 12 επιχειρηματίες οι οποίοι κατά κύριο λόγο δεν έχουν δοσοληψίες με το κράτος. Εγραψα «κατά κύριο λόγο» διότι, όπως βεβαιώνεται από τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς αυτόπτες μάρτυρες, συμμετείχε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας.

Εκτός από αρκετή ενέργεια, ο μυστικός δείπνος είχε, μεταξύ άλλων, αεροπλάνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καράβια και τσιμέντα (όχι ότι ακόμη και αυτοί οι τομείς δεν κρέμονται από το βυζί του κράτους, αλλά τέλος πάντων...). Το δείπνο είχε ακόμη απορρυπαντικά, κέτσαπ, σκούπες, τροφές για κατοικίδια, τομάτες, τυριά, οδοντόπαστες κ.ά., αφού συμμετείχε και ένας εκπρόσωπος σουπερμάρκετ. Ολόκληρη η ελληνική οικονομία λοιπόν στο πιάτο του Γιώργου.

Η ώρα προσέλευσης ορίστηκε μετά τις 9.30 το βράδυ και φυσικά ο κ. Παπανδρέου, τηρώντας τον άγραφο νόμο, δεν θα μπορούσε παρά να καθυστερήσει για 20 λεπτά.
Είχαν ήδη καταφθάσει ο κ. Ι. Ραγκούσης και η διαχρονική ηγερία του Τομέα Οικονομίας του ΠαΣοΚ κυρία Ντίνα Λάζαρη . Η οικονομολόγος με διδακτορικό κυρία Λάζαρη διατηρεί ιστορική πολυετή σχέση με την οικογένεια Παπανδρέου και ο πρόεδρος την εμπιστεύεται απόλυτα.
Εχει τεράστια σημασία ότι ο κ. Παπανδρέου απέφυγε συνειδητά να ζητήσει να τον συνοδεύσει η πολιτική εκπρόσωπος Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, ο πολιτικός εκπρόσωπος Ανάπτυξης κ. Μιχ.Χρυσοχοΐδης , ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Γ.Παπακωνσταντίνου ή η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου .

Πρόκειται για τους τέσσερις σφοδρότερους διεκδικητές του υπουργείου Οικονομίας σε περίπτωση νίκης του ΠαΣοΚ, παρ´ ότι οι τρεις τελευταίοι το διαψεύδουν κατηγορηματικά. Παρένθεση: Εχει πλάκα που, ενώ στη ΝΔ κανένας δεν θέλει το υπουργείο Οικονομίας, στο ΠαΣοΚ το θέλουν όλοι.
«Εχουν άγνοια κινδύνου» μου λέει κυβερνητικός, «αφού ούτε που φαντάζονται πόσο σκ...τα έχουμε κάνει».

Στο θέμα μας όμως.
Μαθαίνω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πήρε μαζί του στο δείπνο κάποιον από τους «μεγαλοκαρχαρίες» γιατί ως το πρωί της υποθετικής ορκωμοσίας δεν πρόκειται να δώσει οποιοδήποτε υπουργείο σε κανέναν. Θα τους χορέψει όλους στο ταψί.
«Ο Μιτεράν το ´81 είχε δείξει με ποιους θα κυβερνήσει» είπε ευγενικά στον κ. Παπανδρέου κάποιος διαβασμένος. Ο Γιώργος δεν τσίμπησε.

Στην ευρύχωρη τραπεζαρία του κ. Καραμούζη κάθε επιχειρηματίας έπαιρνε τον λόγο και έλεγε τα δικά του. Ο κ. Παπανδρέου έκανε δύο παρεμβάσεις, μία στη μέση και μία στο τέλος. Κάθε επιχειρηματίας έλεγε κάτι για τον κλάδο του και κάτι για τη χώρα (αποδεικνύοντας ότι διακρίνονται από αίσθημα κοινωνικής ευθύνης).

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ένα νέο αναπτυξιακό όραμα (δηλαδή την «πράσινη ανάπτυξη») και για την ανάγκη ενός «κυρίαρχου κράτους». Ασκησε μάλιστα κριτική στον κ. Κ.Καραμανλή και στο σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου που «δεν κάνει follow up σε αυτά που αναθέτει» .
Οι επιχειρηματίες δεν ήταν το ίδιο ευγενικοί.

«Δεν μας νοιάζει αν αυτό που θα κάνετε θα είναι δεξιό ή αριστερό, προωθημένο ή συντηρητικό» είπε κάποιος . «Απλώς κάντε κάτι!». Ολοι κούνησαν το κεφάλι τους.

Η δραματική παραίνεση ερμηνεύεται ως κραυγή αγωνίας της επιχειρηματικής τάξης για την υποτιθέμενη... «αδράνεια του Πρωθυπουργού».
Το συμπέρασμα είναι ότι ο «μυστικός δείπνος» πήγε πολύ καλά, γι´ αυτό άλλωστε κράτησε ως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.
Οι συνδαιτυμόνες έφαγαν σοσιαλιστικό ψάρι και σαλάτες (αφού τα φιλέτα είναι για τους καπιταλιστές).
Μάλιστα κάποιοι εκ των επιχειρηματιών ανέβαλαν ταξίδια στο εξωτερικό για να μη χάσουν τη θέση τους στο δείπνο Καραμούζη.
Δεν είχαν πολλά περιθώρια. Η κρίση δαγκώνει και οι δημοσκοπήσεις είναι αδυσώπητες.".

Ασχετο: Το...κάρφωμα του Σταύρου (που προφανώς έχει πληροφόρηση "απο πρώτο χέρι") με μπόλικη...ειρωνία, προφανώς υποκρύπτει ένα σαρδόνιο χαμόγελο μέχρι τα αυτιά σε στυλ "Αλ Καπόνε". Τώρα που "η κρίση δαγκώνει και οι δημοσκοπήσεις είναι αδυσώπητες", τώρα που εκλογες...δεν υπάρχουν στον ορατό ορίζοντα, τώρα θα δούμε "ποιός παίζει με ποιόν και σε τι και για ποιο λόγο...". Τώρα "όλα είναι φράγκα" περισσότερο απο κάθε άλλη φορά...(ιδεολογίες, όπως εξήγησε και ο επιχειρηματίας στον ΓΑΠ στο σπίτι του Καραμουζη, μας τελείωσαν....πάπαλα...- ειναι αυτό που ρωτούσαν κάποτε: "Ο πεθαμένος κλάνει;" - με άλλα λόγια το πρώτο ζητούμενο είναι "να μείνουμε ζωντανοί, γιατί αν τεζάρουμε, τι να τα κάνουμε τα ...παχιά και ωραία λόγια και τις καλές προθέσεις μετά θάνατον; ). Σειρά έχουν άλλοι τραπεζίτες,εκδότες,βιομήχανοι κλπ για "τραπεζωμα";



Τί έγινε ξαφνικά και το "Δελτίο των 11" φιλοξενεί, ανυπόγραφο έστω, κείμενο με τον σούπερ αβανταδόρικο τίτλο "ο Γιώργος πήρε το όπλο του"; Ποιός Γιώργος; Ο μέχρι πρότινος Γιωργάκης; Και ποιός Γιωργάκης; Αυτός του Δείπνου στο φτωχικό του Καραμούζη;

Κάπου δεν μας τα λέει καλά το Δελτιάκι των 11. Το οποίο βλέπει παντού εβραίους και καλά κάνει γιατί κι εγώ βλέπω παντού εβραίους αλλά και μαζί με άλλους, όχι μονάχους τους. Κι ο Γιωργάκης από πότε έπαψε να είναι αμερικανοεβραιόδουλος; Και από πότε έπαψε να είναι "πολυπολιτισμικός" και ανοιχτοσυνορίτης και Σορικός;

Τί τρέχει λοιπόν;

Προσωπικά, έχω την εντύπωση πως μάλλον καταλαβαίνω τί τρέχει αλλά θα ήθελα να ακούσω και μια άλλη γνώμη γιατί μπορεί να είμαι και αφελής...
Επιστροφή στην κορυφή
-Γαβριάς-
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 03, 2009 11:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το χαφιεδάκι παίζει. Μπανάρισέ τον.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας