patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΗΠΑ: ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΟΡΩΝ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΣΤΕΦΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 15, 2020 1:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΗΠΑ: ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΟΡΩΝ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα αποτελέσματα του Κολεγίου των εκλεκτόρων που ανακοινώθηκαν εχθές στις ΗΠΑ, ανέδειξαν ακόμα περισσότερο την έκταση της εκλογικής νοθείας που υπήρξε στις πρόσφατες Αμερικάνικες εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό, το ότι στις πολιτείες που η νοθεία υπήρξε οφθαλμοφανής, δεν προέκυψε...νικητής, καθώς οι μισοί ψήφισαν υπέρ του Τράμπ, και οι άλλοι μισοί υπέρ του Μπάϊντεν. Αυτό συνέβη στις πολιτείες της Πενσιλβάνια, του Μίτσιγκαν, της Τζώρτζια, της Αριζόνα, του Ουισκόνσιν, της Νεβάδα και του Νέου Μεξικού. Συγκεκριμένα, υπήρξαν δύο διαφορετικά σετ εκλεκτόρων. Ένα που ψήφισε υπέρ του Τράμπ, και ένα υπέρ του Μπάϊντεν. Αν αναλογισθεί κανείς το ότι αυτές οι επίμαχες πολιτείες είναι που "ανέδειξαν τον Μπάϊντεν νικητή", τότε είναι εύκολο να υποθέσει πως ο σχηματισμός αυτού του τελευταίου κυβέρνησης στις 20 του Γενάρη σύμφωνα με το σύνταγμα, φαίνεται να χωλαίνει πολύ. Κατά τα φαινόμενα, οριστική λύση ( χωρίς να γνωρίζουμε κατά πόσο θα είναι "οριστική") μπορεί να δοθεί μόνο από το ανώτατο δικαστήριο. Εν αναμονή λοιπόν.....

Εδώ το σχετικό ρεπορτάζ

"Σε φάση οξείας και μακράς πολιτική κρίσης εισέρχονται οι ΗΠΑ, καθώς οι πολιτείες στις οποίες υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις νοθείας κατά του Ντόναλντ Τραμπ έβγαλαν δύο διαφορετικά σετ εκλεκτόρων(!), ένα που ψήφισε υπέρ του Τζο Μπάιντεν κι ένα που ψήφισε υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα αυτό συνέβη στις πολιτείες της Πενσιλβάνια, του Μίτσιγκαν, της Τζώρτζια, της Αριζόνα, του Ουισκόνσιν, της Νεβάδα και του Νέου Μεξικού. Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο οι πολιτείες έδειξαν ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση τουλάχιστον της μισής Αμερικής, η οποία θεωρεί ότι κέρδισε με νοθεία, κάτι που δημιουργεί σοβαρά ζητήματα για το μέλλον, όχι μόνο της προεδρίας του, αλλά και της ίδιας της υπερδύναμης.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η έρευνα εναντίον του γιου του για διαφθορά.

Ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ βλέποντας πως ένα μεγάλο μέρος των Αμερικανών δεν τον θεωρεί νόμιμο πρόεδρο χθες, σε μία αποκρουστική εικόνα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας τα πράγματα χειρότερα και πολώνοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Αυτή είναι ακραία θέση, που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ μέχρι τώρα», «ο απερχόμενος πρόεδρος αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού, να σεβαστεί το κράτος του δικαίου, να τηρήσει το Σύνταγμά μας», πρόσθεσε ο Μπάιντεν και προέτρεψε τους Αμερικανούς να «γυρίσουν τη σελίδα» της εποχής του Τραμπ.

«Η φλόγα της δημοκρατίας άναψε σε αυτήν τη χώρα πολύ καιρό πριν. Και ξέρουμε ότι τίποτα, ούτε μια πανδημία, ούτε η κατάχρηση εξουσίας, μπορεί να σβήσει αυτήν τη φλόγα. Στη μάχη για την ψυχή της Αμερικής, η δημοκρατία υπερίσχυσε», είπε ο Μπάιντεν".


http://sfairika.gr/site/%ce%bf%ce%be%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b5-%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%ce%ad%ce%b2%ce%b3%ce%b1/
Επιστροφή στην κορυφή
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 15, 2020 6:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μερικές διευκρινήσεις ίσως είναι χρήσιμες:

α) Παρότι συνηθίζουμε να λέμε "συνέρχεται το κολλέγιο των εκλεκτόρων και ψηφίζει, αυτό στην πραγματικότητα δε γίνεται και δεν έγινε και το βράδυ (για εμάς) που πέρασε. Αυτό που γίνεται είναι ότι οι εκλέκτορες της κάθε πολιτείας μαζεύονται στην πολιτεία τους και ψηφίζουν. Έτσι, δε γίνεται καταμέτρηση κατά τη σύνοδο του κολλεγίου, αλλά στις 6 Ιανουαρίου που συνέρχεται το κογκρέσο για να μετρήσει τις ψήφους. Εκεί μπορεί να γίνει και ένσταση από το κογκρέσο.

β) Το παραπάνω συνήθως δεν έχει σημασία, αυτή τη φορά όμως έχει. Ο λόγος είναι ότι σε επτά πολιτείες (συνολικά 84 εκλέκτορες), αυτή τη φορά υπήρχαν ΔΥΟ ομάδες εκλεκτόρων στην κάθε μία: Μία η επίσημη που βγήκε από τις μαϊμού εκλογές και μία ανεπίσημη που έβγαλαν τα τοπικά ρεπουμπλικάνικα κόμματα. Μέχρι την 6η Γενάρη, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν προσπάθειες από την πλευρά Τραμπ να αφαιρεθεί η επίσημη πιστοποίηση από τις αποφάσεις των δημοκρατικών εκλεκτόρων και να δοθεί στις αποφάσεις των ρεπουμπλικάνων. Επομένως η είδηση των τσοντοκάναλων και κιτρινοφυλλάδων είναι ανακριβής.

γ) Η κίνηση αυτή δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων. Οι επτά πολιτείες στις οποίες έγινε είναι oi πολιτείες για τις οποίες εκκρεμούσαν ήδη δικαστικές προσφυγές (Μίσιγκαν, Τζόρτζια, Ουισκόνσιν, Πενσυλβάνια, Νεβάδα και Αριζόνα), συν το Νέο Μεξικό για το οποίο κατατέθηκε σήμερα προσφυγή.

δ) Αν αναγνωριστεί η ψήφος των ρεπουμπλικάνων εκλεκτόρων σε όλες τις παραπάνω πολιτείες, ο Τραμπ θα έχει 316 ψήφους και ο Μπιντέν 222.

ε) Η κίνηση αυτή δεν αλλάζει στην ουσία κάτι, απλά αφαιρεί τη δυνατότητα σε όσους κληθούν να κρίνουν τις προσφυγές (δικαστήρια, νομοθετικά σώματα) να πουν ότι το θέμα έχει λήξει. Είναι δηλαδή μία διαδικαστική μανούβρα. Υπενθυμίζω ότι από τις δεκάδες προσφυγές που έχουν απορρίψει μέχρι σήμερα δικαστήρια όλων των βαθμίδων, δεν έχουν εξετάσει ούτε μία.

στ) Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα επίσης είναι ότι αν και οι ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία και στα δύο τμήματα του κογκρέσου (στην περίπτωση που αυτό κληθεί να εκλέξει πρόεδρο), στην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς είναι νεοταξίτες και θα ήθελαν να ψηφίσου τον Μπιντέν.
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας