patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Στη μπουζού ο Σαρκό;

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 01, 2021 11:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Στη μπουζού ο Σαρκό; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με σημερινή απόφαση γαλλικού δικαστηρίου, ο πρώην πρόεδρος της χώρας Νικολά Σαρκοζί καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός χρόνου και επιπλέον δύο χρόνια με αναστολή. Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η ποινή μπορεί να εκτιστεί στο φτωχοκαλυβάκι του πρώην προέδρου, ο οποίος στην περίπτωση αυτή θα υποχρεωθεί να φορέσει βραχιόλι στο πόδι του. Ενδέχεται λόγω ειδικών συνθηκών το βραχιόλι να είναι μάρκας καρτιέ, από ατόφιο χρυσάφι.

Η καταδίκη αφορά κατηγορία για διαφθορά. Από παρακολούθηση των τηλεφωνημάτων του πρώην προέδρου με το δικηγόρο του για άλλη υπόθεση, προέκυψε ότι ο πρώην υποσχέθηκε να βοηθήσει το δικαστή που χειριζόταν την υπόθεση (ο οποίος ήταν μαζί με το δικηγόρο συγκατηγορούμενος και στους οποίους επιβλήθηκε η ίδια ποινή) να πάρει προαγωγή και να διοριστεί δικαστής στο Μονακό. Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι το νόημα όλης του της πολιτικής ζωής ήταν το να βοηθάει τους άλλους, επομένως το να βοηθήσει τον αναξιοπαθούντα δικαστή ήταν απολύτως συνεπές με το βίο και την πολιτεία του. Παραδόξως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις αιτιάσεις του, αντίθετα έκρινε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συνάψει "συμμαχία διαφθοράς".

Εναντίον του προέδρου εκκρεμούν και άλλες κατηγορίες, όπως αυτή της δωροληψίας από τον Καντάφι για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας.

Από τη μεριά μας, να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις:

- Χαιρόμαστε που διαπιστώνουμε ότι η γαλλική δικαιοσύνη λειτουργεί, έστω και αν είναι μόνον εν μέρει τυφλή. Θα προτιμούσαμε ο συμπαθής Σαρκό να εκτίσει την ποινή του σε κανονική φυλακή. Παρ' όλα αυτά, στην Ελλάδα ούτε στον ύπνο μας δε θα βλέπαμε μια τέτοια απόφαση υπό το σημερινό καθεστώς (για το αυριανό, επιφυλασσόμαστε - αν θα είναι αυτό που ελπίζουμε, θα δώσει σε όλο τον κόσμο, και στη Γαλλία, μαθήματα δικαιοσύνης και ισονομίας)

- Συνιστούμε στο Σαρκοζούλη να αλλάξει δικηγόρο. Στις επόμενες υποθέσεις του, ίσως δε θα έκανε άσχημα να προσλάβει τον πλέον επιτυχημένο ποινικολόγο. Ο οποίος είναι σίγουρο ότι θα δεχτεί την υπόθεση επειδή έτσι γουστάρει και μας έχει όλους γραμμένους. Άλλωστε ο Σαρκό είναι τάπας, επομένως δε θα τον ενοχλεί το ελλειπές ύψος του διαπρεπούς νομικού.

- Ελπίζουμε η γαλλική δικαιοσύνη να δείξει την ίδια ανεξαρτησία (έστω και μερική) όταν κληθεί να δικάσει τη μήνυση που έχουν υποβάλλει 1500 γάλλοι γιατροί κατά της κυβέρνησής τους για τη διαχείριση της κρίσης του κοροϊδο-ιού.

- Και στα δικά μας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 05, 2021 10:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ενημερωσε κανεις τον Σαρκοζι για το ποσο καλους δικηγορους εχουμε στην Ελλαδα,ή θα παει σαν το σκυλι στ'αμπελι;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας