patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Οι αγρότες δεν έχουν άλλη επιλογή

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Δ. Τούμπανης
Site Admin


Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 136

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 29, 2009 1:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι αγρότες δεν έχουν άλλη επιλογή Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, απάντησαν στην πρωτοφανή σε μαζικότητα και δυναμισμό κινητοποίηση των αγροτών με υποσχέσεις παροχών οι οποίες δεν είναι παρά επικοινωνιακά τρυκ, για να πιστέψει η κοινή γνώμη ότι τα αιτήματα ικανοποιήθηκαν και να στραφεί εναντίον των αγροτών, αν δεν άρουν τα μπλόκα στους δρόμους.

Οι αγρότες κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση θέλει να τους αποζημιώσει με τα δικά τους λεφτά! Τα 500 εκατομμύρια ευρώ, που υποσχέθηκε, θα τα εκταμιεύσει απ’ τον Οργανισμό «Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων» (ΕΛ.Γ.Α) τον οποίο στηρίζουν οικονομικά οι αγρότες και αφορά αποζημιώσεις στις περιπτώσεις που κάποιες καλλιέργειες καταστρέφονται από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το ταμείο του Οργανισμού είναι ελλειμματικό και η κυβέρνηση, υποτίθεται, ότι θα το δανειοδοτήσει με 425 εκατ. ευρώ. Φυσικά το δάνειο αυτό, όπως και κάθε άλλο, θα καταλήξει στις ράχες των αγροτών και των Ελλήνων εργαζομένων γενικότερα.

Παράλληλα με την διασπορά ψευτο-υποσχέσεων η κυβέρνηση κατάφυγε και σε άλλα τεχνάσματα για να κάμψει το ηθικό των αγροτών και να τους διασπάσει. Ένα τέτοιο τέχνασμα ήταν η κατάληψη μαϊμού του Ισθμού, που οργάνωσαν εγκάθετοι αγροτοπατέρες της Ν.Δούλας, για να την λύσουν την επομένη, επειδή τάχα τα αιτήματα των αγροτών της Πελοποννήσου ικανοποιήθηκαν. Και καθώς το κόλπο φάνηκε ν’ αποδίδει (με την συνδυασμένη βοήθεια των ΜΜΕ και των κάθε μάρκας αγροτοπατέρων) βιάστηκαν να προβάλουν τις ενστάσεις των Βρυξελών που απειλούν ότι στην περίπτωση που η κυβέρνηση πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της θα επιβληθεί στη χώρα πρόσθιμο εις διπλούν! Υπό το πρίσμα αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι αγρότες θα πάρουν έστω και ψίχουλα.

Ωστόσο, το πρόβλημα των αγροτών δεν λύνεται με τις οποιεσδήποτε παροχές. Είναι πολύ βαθύτερο και αφορά την ίδια την βιωσιμότητα των καλλιεργειών, αλλά και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Στην σημερινή της βάση έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο, γι’ αυτό και ο αγροτικός ξεσηκωμός (όποια κι αν είναι τα επόμενα στάδια απ’ τα οποία μπορεί να περάσει) δεν πρόκειται να καταλαγιάσει. Είναι για τους αγρότες η μοναδική επιλογή και δεν πρέπει να μη μείνουν μόνοι. Ο αγώνας τους είναι και αγώνας όλων των εργαζομένων. Αν ηττηθούν θα σημάνει το τέλος της πρωτογενούς παραγωγής. Συνεπώς και η κατάρρευση της χώρας ολόκληρης. Ας μην έχουμε γι’ αυτό καμία αυταπάτη.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 30, 2009 10:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οχι μονο δεν εχουν αλλη επιλογη, αλλα τα σουπερμαρκετ και οι εμποροι διαλεγουν προιοντα με το μονο κριτηριο να ειναι η τιμη και το κερδος τους.

Ετσι πιεζουν μονιμα την ΕΕ να καταργη τους φορους εισαγωγης προιοντων απο αλλες χωρες καταστρεφοντας την εγχωρια παραγωγη.

Χωρις εγχωρια παραγωγη σε περιοδους κρισης ο πραγματικος λιμος θα αρχισει να χτυπαει την πορτα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Δ. Τούμπανης
Site Admin


Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 136

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 30, 2009 3:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι αγρότες στο μπλόκο της Nίκαιας έξω απ’ τη Λάρισα επιμένουν και η θέση τους ενισχύεται με τρακτέρ απ’ τα Τέμπη και από άλλα μπλόκα που διέσπασαν οι κυβερνητικοί αγροτοπατέρες. Επιμένουν και στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, ενισχύοντας μάλιστα το μπλόκο τους με νέα τρακτέρ αγροτών που δεν το βάζουν κάτω παρά την προδοσία της ηγεσίας. Ο δρόμος για Αθήνα - Πειραιά - Νότια Ελλάδα παραμένει κλειστός. Το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών είναι ισχυρό, γεγονός που αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι η κοινωνική κρίση και τα αδιέξοδα ανάγονται στην κρίση πολιτικής και συνδικαλιστικής ηγεσίας των εργαζομένων. Απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους πήραν και οι αγρότες στα Χανιά της Κρήτης. Χαλάρωσαν, ωστόσο, το μπλόκο τους επιτρέποντας κάποιες ώρες διέλευση οχημάτων.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 31, 2009 12:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με αιτήματα να φύγει η ελλάδα απ'την ε.ε, να σταθεροποιηθεί η τιμή του σιταριού στα 60 λεπτά το κιλό γραφτηκε καπου οτι συνεχιζουν τα μπλοκα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Μ.Σ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 01, 2009 12:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κατάληψη του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης τη Δευτέρα

Οι εκπρόσωποι των αγροτών από ολόκληρη την Κρήτη συναντήθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στο Ηράκλειο, παρουσία των βουλευτών των νομαρχών και φορέων. Οι αγρότες της Κρήτης ζήτησαν από όλους τη στήριξη τους αγώνα τους.
Οι αγρότες της Κρήτης με αυτοκίνητα και τρακτέρ ανεβαίνουν τη Δευτέρα στην Αθήνα για να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,.
Η αναχώρηση για την Αθήνα με τα πλοία της γραμμής νωρίς το απόγευμα της Κυριακής θα σημάνει και το τέλος του μπλόκου στην εθνική Οδό.


http://deltio11.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Μ.Σ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 01, 2009 3:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν οι αγρότες κατάφερναν να αποσπάσουν απ’ την κυβέρνηση ενισχύσεις που αναπληρώνουν πραγματικά το χαμένο εισόδημα τους, θα κατάφερναν μόνο ν’ αναβάλουν για λίγο την κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής, η οποία είναι τελικά αναπόφευκτη όσο η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο συμμορφώνεται προς τις ντιρεκτίβες του διευθυντηρίου των Βρυξελών και παραμένει στη ζώνη του ευρώ χωρίς εθνικό νόμισμα και εθνική νομισματική πολιτική.

Εδώ και αρκετά χρόνια οι κόποι των αγροτών αποδίδουν μόνο χρέη. Η αύξηση του κόστους παραγωγής και η μείωση στις τιμές των αγροτικών προϊόντων τους έχουν φέρει σε αδιέξοδο. Για παράδειγμα η τιμή για το καλαμπόκι είναι 10-11 λεπτά το κιλό και το κόστος παραγωγής 17 λεπτά το κιλό. Για το λάδι 2 ευρώ το κιλό και το κόστος 2,40 ευρώ. Το σιτάρι 18 λεπτά το κιλό και το κόστος 22 λεπτά. Τα πορτοκάλια χυμού 5-6 λεπτά το κιλό με κόστος 12-13 λεπτά. Το βαμβάκι κάτω από 30 λεπτά το κιλό και το κόστος ξεπερνά τα 50 λεπτά. Υπ’ αυτούς τους όρους, δηλαδή επί ποινή οικονομικής καταστροφής, οι αγρότες είναι αδύνατο να συνεχίσουν την άσκηση του επαγγέλματος τους. Αυτό έχει γίνει ευρέως αντιληπτό και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν φόβους για επικείμενη κατάρρευση της πρωτογενούς παραγωγής. Αν αυτό συμβεί η χώρα μοιραία θα αντιμετωπίσει διατροφική κρίση ανάλογη μ’ αυτή που γνώρισε στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής.

Γιατί είναι τόσο χαμηλές οι τιμές; Μα επειδή οι κυβερνήσεις κατάντησαν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, όπου ο καθένας μπορεί να μπει και να το λεηλατήσει. Ξέφραγο αμπέλι όχι μόνο για την λαθραία, αλλά σκόπιμη εισαγωγή μαύρης εργασίας, αλλά και για φτηνά αγροτικά (και βιομηχανικά) προϊόντα από χώρες εκτός ευρωζώνης. Α' την Κίνα, την Ινδία, τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της ανατολικής Αφρικής. Προϊόντα με ελάχιστο κόστος παραγωγής, παραγόμενα από εργαζόμενους με ημερήσια αμοιβή που δεν ξεπερνά τα δύο δολάρια!

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα δεν λειτούργησε ποτέ σαν πραγματική κοινότητα. Δηλαδή με σεβασμό στην αρχή της κοινοτικής προτίμησης και με δασμούς στα εισαγόμενα από χώρες εκτός ευρωζώνης. Απέναντι στον ασυναγώνιστο τριτοκοσμικό ανταγωνισμό ο αγροτικός τομέας, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, αναγκαστικά επιβιώνει με επιδοτήσεις. Ας σημειωθεί δε, ότι οι επιδοτήσεις αυτές, απ’ το κοινό ευρωπαϊκό ταμείο, ποτέ δεν κατανεμήθηκαν δίκαια. Στην εφαρμογή της, η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μεροληπτεί υπέρ των πλούσιων χωρών του ευρωπαϊκού βορρά, αφού το 80% των επιδοτήσεων και ενισχύσεων της Ε.Ε. κατευθύνεται προς τα εκεί, ενώ μόλις το 20% απορροφάται από τις χώρες του Νότου και με ιδιαίτερη τσιγκούνικα απ’ τα μεσογειακά προϊόντα (φρούτα, ελαιοκομικά, καπνό).

Απ’ τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2004 αποφάσισε να μειώσει τις επιδοτήσεις, να τις καταργήσει εντελώς για την μικρή αγροτιά, να μειώσει τη συνολική παραγωγή και να προκαλέσει με αγροτοκτόνες μεθοδεύσεις συρρίκνωση του αγροτικού τομέα, η κρίση ήταν δεδομένη. Τις επιπτώσεις αυτής της αναθεώρησης βιώνει οδυνηρά σήμερα ο αγροτικός κόσμος και δεν θα αργήσει να τις νιώσει εξίσου οδυνηρά το σύνολο των Ελλήνων εργαζομένων.

Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν οι αγρότες για να βγουν απ’ το τραγικό αδιέξοδο; Τίποτε. Δεν έχουν καν την δυνατότητα να καταλήξουν μισθωτοί σκλάβοι. Να γίνουν δηλαδή εργάτες στην επαρχία ή στις μεγαλουπόλεις, αφού κι αυτοί οι παραδοσιακοί ντόπιοι εργάτες έχουν μπει στο περιθώριο και αντικατασταθεί από φτηνούς και εύκολα διαχειρίσιμους αλλοδαπούς. Τι θα απογίνουν; Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αγροτοπατέρα Βαγγέλη Μπούτα, μέλους του ΚΚΕ, που με τον δικό του τρόπο περιγράφει την κατάσταση:
«Δεν υπάρχουν προτάσεις. Μας προτείνουν να αφήσουμε το βαμβάκι και να γκαστρώσουμε τα γαϊδούρια και τα άλογα. Για να συμπληρώσουμε το εισόδημα που χάνουμε να φτιάσουμε κομμωτήρια στα χωριά για μανικιούρ-πατικιούρ. Οι Ευρωπαίοι αδιαφορούν για το τι θα γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας».

Ακριβώς επειδή «δεν υπάρχουν προτάσεις» και το αγροτικό πρόβλημα είναι πρόβλημα επιβίωσης, ακόμα κι αν τα τρακτέρ επιστέψουν χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα στα χωράφια, δεν πρόκειται να υπάρξει κοινωνική ειρήνη.

Μια χώρα δασμολογικά ανοχύρωτη απέναντι στα εμπορικά καρτέλ των φτηνών τριτοκοσμικών προϊόντων, χωρίς δικό της νόμισμα και εθνική νομισματική πολιτική, προσαρμοσμένη κάθε φορά στο εθνικό επίπεδο παραγωγικότητας, δεν σώζεται με τις οποιεσδήποτε ευρωπαϊκές ή κρατικές ενισχύσεις του αγροτικού εισοδήματος, ούτε αρκούν (από μόνοι τους) οι παραγωγικοί και καταναλωτικοί συνεταιρισμοί για να την βγάλουν απ’ το αδιέξοδο, μολονότι η απαλλαγή της αγοράς απ’ την βδέλλα των μεσαζόντων είναι απολύτως αναγκαίο στοιχείο σένα πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης και ανάκαμψης.

Διέξοδος απ’ την σημερινή κρίση δεν πρόκειται να υπάρξει χωρίς αποχώρηση απ’ την ληστρική Ένωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, εγκαθίδρυση κρατικού μονοπωλίου στο εξωτερικό εμπόριο, εφαρμογή μέτρων στην ίδια κατεύθυνση. Στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και διεθνούς εμπορίου με αμοιβαίο όφελος των συναλλασομένων.

Προφανώς η κυρίαρχη πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας δεν διανοείται καν τέτοια μέτρα. Είναι ικανή να παζαρέψει επιχορηγήσεις όχι όμως και να δώσει πραγματικές λύσεις. Νοιάζεται μόνο για τα προνόμια της, η διατήρηση των οποίων εξαρτάται απ’ την αγάπη των ευρω-ατλαντικών αφεντικών και καθόλου απ’ την αγάπη των παραγωγικών τάξεων της χώρας. Η κρίση βάζει πολύ ψηλά τον πήχη μπροστά στο λαϊκό κίνημα. Θα συνειδητοποιήσουν όλοι, θέλοντας και μη, ότι δεν υπάρχουν πλέον εμβαλωματικές, αλλά μόνο ριζικές λύσεις.
Επιστροφή στην κορυφή
Μ.Σ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 01, 2009 9:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι αγρότες της Κρήτης με τον τσαμπουκά τους μπήκαν στο πλοίο για Πειραιά, γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια την εισαγγελική απαγόρευση. Φορτηγά, αγροτικά και στο τέλος τρακτέρ και 1500 αγρότες μπήκαν στο πλοίο και θα κάνουν απόβαση στον Πειραιά Δευτέρα πρωί. Αυτό μεταδόθηκε στις ειδήσεις των 8μμ. Νωρίτερα, ανταπόκριση απ’ τα Χανιά ανέφερε ότι μπήκαν τα Ματ στο λιμάνι για να εμποδίσουν την επιβίβαση αλλά στο δελτίο των οκτώ δεν αναφέρθηκε τίποτα νεότερο γι’ αυτό.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 02, 2009 3:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Hρθαν τα τρακτέρ στην Αθήνα!
Σύγκρουση μεταξύ αστυνομικών και αγροτών της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά


Δεκάδες αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ έκαναν «απόβαση» στο λιμάνι του Πειραιά

Ένταση επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εμποδίζουν περίπου 1.000 αγρότες, που έφθασαν τα ξημερώματα από την Κρήτη με δεκάδες τρακτέρ, να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας με τα αγροτικά τους οχήματα.

Οι αγρότες έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οδό Αχαρνών με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, ωστόσο συνάντησαν την άρνηση του εισαγγελέα και της αστυνομίας.

Μετά από σύντομη διαπραγμάτευση που δεν είχε αποτέλεσμα, οι Κρητικοί επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με τα αγροτικά οχήματα και έριξαν ξύλα και πατάτες κατά των ανδρών των ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, ομάδα αγροτών έσπασαν μία σιδερένια πόρτα στο λιμάνι και βγήκαν στο δρόμο. Οι αγρότες απέκλεισαν το ρεύμα προς το κέντρο του Πειραιά, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Οι αγρότες έκαναν λόγο για τέσσερις τραυματισμούς και ανέφεραν ότι έγιναν συλλήψεις. Τις συλλήψεις δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία.

Την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα επιχειρεί να αποκλιμακώσει με μεσολάβησή του ο νομάρχης Πειραιά Γ.Μίχας, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου. Στο λιμάνι έχει μεταβεί και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

Την επίθεση κατά των αγροτών της Κρήτης καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αγρότες αρνούνται κατηγορηματικά να μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πεζή και πρότειναν να τους δοθεί μία λωρίδα κυκλοφορίας στην Πειραιώς, προκειμένου να μεταβούν στο υπουργείο με ορισμένα τρακτέρ, ειρηνικά και συντεταγμένα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τον εισαγγελέα και την αστυνομία.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.Παπαδόπουλος δήλωσε ότι περιμένει τους αγρότες στο υπουργείο για να συζητήσουν τα αιτήματά τους, ενώ σημείωσε ότι εάν δεν έρθουν εκείνοι θα μεταβεί ο ίδιος στο λιμάνι. Οι αγρότες απέρριψαν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο λιμάνι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης είχε απηυθύνει έκκληση στους αγρότες της Κρήτης να μη μεταβούν στην Αθήνα με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, καθώς -όπως είπε- η παρουσία αγροτικών οχημάτων και τρακτέρ στους δρόμους της πρωτεύουσας θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης ζήτησε από τους Κρητικούς αγρότες να μη δυσκολέψουν τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, να μη διαχωρίζουν τον αγώνα τους από τη στάση όλων των άλλων αγροτών της Ελλάδας και να μην δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αναταραχής στην Αθήνα, της οποίας, όπως είπε, «οι καταστηματάρχες και οι πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ.Χατζηγάκης θα βρίσκεται από σήμερα, Δευτέρα, στις Βρυξέλλες προκειμένου να έχει διαβουλεύσεις για το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τους αγρότες.

Οι αγρότες της Κρήτης διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν συμπεριληφθεί στο εν λόγω πακέτο ενίσχυσης - αποζημιώσεων.

Παραμένει το τελευταίο μπλόκο

Την απόφαση να κλείσουν οριστικά το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα έλαβαν οι αγρότες της περιοχής, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αγροτών της Κρήτης.

Τα σύνορα με τη Βουλγαρία παρέμειναν ανοιχτά για μία ώρα το πρωί, κατά την οποία επετράπη η διέλευση φορτηγών με ευπαθή προϊόντα. Ωστόσο, οι αγρότες δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν ξανά τα σύνορα, καταγγέλοντας τα επεισόδια στον Πειραιά.

Όσον αφορά στα μπλόκα, οι αγρότες στη Νίκαια Λάρισας αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και το πρωί της Δευτέρας αποσύρουν τα τρακτέρ από το δρόμο.

Newsroom ΔΟΛ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 02, 2009 4:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο ανδρισμός του μανικιούρ


Όταν οι λελέδες τον Δεκέμβρη έκαναν τα χάπενινγκ στην σημαντικότερη πλατεία της χώρας ή επιδίδονταν, σαν αριστοκράτες που είναι, στο σπορ της εξέγερσης μπας και σπάσει η ανία τους, τα μπατσάκια δεν τα είδαμε να κάνουν καμία σύλληψη κάποιου πορφυρογέννητου γόνου. Και μάλιστα οι λελέδες δεν ήταν μόνοι. Είχαν φέρει και τα παρακρατικά τσογλανάκια με τα οποία "κάνουν παρέα" για να την "σπάσουν στον λεφτά γέρο" τους, αλλά εννοείται τα μπατσάκια υποκλίθηκαν και σ' εκείνους.


Ά, και επειδή είναι λέει δημόσιο αγαθό οι ανοιχτοί δρόμοι και μιας κι ο κύριος Χατζηγάκης, ο κύριος Χατζηδάκης, ο κύριος Αντώναρος, ο Αρούλης, τα ιδιωτικά τους δάση, τα μανικιούρ τους και τα πεντικιούρ τους, θέλουν ανεμπόδιστη την συγκοινωία γιατί νοιάζονται πολύ για τον λαό, γι' αυτό απαγορεύουν στους αγρότες να διαδηλώσουν με τα τρακτέρ. Για να "μην κλείσουν οι δρόμοι". Κι όταν έκλειναν επί ένα μήνα συνέχεια από τους λελέδες, τότε το μανικιούρ γιατί δεν αγανακτούσε και δεν απαγόρευε;

Όταν ο στρατός από πρεζόνια, μαχαιροβγάλτες, ρουφιάνους και ναρκωτέμπορους του Κόκκαλη και του Βαρδινογιάννη διέσχιζε παρελαύνοντας την Αθήνα επίσης εποχούμενος για να πάει να κάνει επίδειξη του τραμπουκισμού των εθνικών προμηθευτών Αφεντικών του, τότε το μανικιούρ γιατί δεν πήρε τίποτα χαμπάρι να απαγορέψει;


Και εντάξει το μανικιούρ, προφανώς για μανικιούρ θα είχε πάει, πού να πάρει χαμπάρι από το Κολωνάκι. Αλλά τα μπατσάκια και τα "λαγωνικά της Ασφάλειας", δεν μυρίστηκαν τίποτα; Ολόκληροι στρατοί διέσχισαν την πόλη, δεν πήραν καθόλου είδηση;;


Αυτή είναι η χωροφυλακίστικη Αλητεία που τα μανικιούρ βάζουν στην μια περίπτωση να κρατάει τσίλιες ώστε απερίσπαστος ο κανακάρης των σαλονιών να τα σπάει και σε όλες τις άλλες που πρόκειται να στάξει του γαϊδάρου η ουρά να σπάει εκείνη τα κόκκαλα του αγρότη και να τον συλλαμβάνει.

Η αλήθεια είναι ότι από τα μπατσάκια τέτοια αλητεία θα περίμενε κανείς, και χειρότερη.



Αλλά τέτοια "επίδειξη ανδρείας" και απαγορεύσεων από τα μανικιούρ που ξαφνικά θυμήθηκαν την "τάξη", έ, πού να το φανταζόμασταν...
Επιστροφή στην κορυφή
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 02, 2009 5:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και το συμπέρασμα είναι ότι οι αγρότες, αφού δεν έχουν καλή σχέση με το μανικιούρ, και καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να είναι και παράλληλα λελέδες μες το χωράφι, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ επειδή δεν κάθονται ήσυχοι να παρακολουθήσουν το ξεκλήρισμά τους.

Τελικά όλα μα όλα στην ζωή εξαρτώνται από πού έχει κανείς φυτρώσει. Αν είναι εκ γεννετής μανικιουρίστας, ή τέλος πάντων νεόπλουτος μανικιουρίστας, αν είναι γόνος του Κόμητα Τάδε ή απλά μια στιγμιαία επιθυμία των γονέων του, και συνεπώς αν θέλει να είναι περιφερόμενος κοπρίτης μπονβιβέρ ή να ζεί από τον ιδρώτα του και τις πληγές των χεριών του.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 04, 2009 12:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Ελλάδα δεν παραγει ουτε αυτοκινητα, ουτε αεροπλανα, η Ελλαδα παραγει ότι της δινει η γη της
Οι πραγματικοι λοιπον κεφαλαιοκρατες στην Ελλαδα, είναι αυτοι που κατεχουν πραγματικο κεφαλαιο και αυτό είναι η γη
Οι αγροτες αυτή την στιγμη θα επρεπε να είναι οι Νο 1 κυρηδες και όχι τα γραβατομενα ρεμαλια που τους δουλευουν κανονικα

Ο αγροτης εχει το κεφαλαιο γη, εχει τα μηχανηματα του, πληρωνει για τις επιδοτησεις που παιρνει, ιδρωνει, αγωνια και στο φιναλε, ερχεται ενας φιογκος με μεταχρονολογημενες επιταγες και ο αγροτης πρεπει να τον εμπιστευτει και να του δωσει το χρυσαφι του, την παραγωγη του
Το πραγματικο χρυσαφι για τον ανθρωπο, δεν είναι ότι γυαλιζει, ουτε τα αυτοκινητα και τα κοτερα
Το χρυσαφι του αγροτη είναι αυτό που μας είναι απαραιτητο για να ζησουμε

Δυστυχως σημερα ετσι τα εχουν κανει οι <πανεξυπνοι> πολιτικαντηδες στην μπανανια μας, οι σκαταδες να εκμεταλλευονται τους κυρηδες

οι αγροτες μη θελοντας και τα παιδια τους να τραβανε τα ιδια με αυτους, κανουν τα παντα για να τα σπουδασουν και να μη ξαναασχολιθουν με τα αγροτικα
Το χειροτερο είναι, ότι ακομη και αυτά τα παιδια, μολις πιασουν μια καρεκλα γραφειου, ξεχνανε την αγωνια των γωνιων τους και του κάθε αγροτη και παρασυρονται στα σκατα ξεχνωντας ποιος τους σπουδασε και γιατι
Θυμουντε παντως τους <ευτυχισμενους> αγροτες γονεις τους, αυτους με τα μαυρα νυχια και την σακατεμενη μεση όταν πανε στο χωριο για τις γιωρτες και οι <φτωχοι> τους γεμιζουν και παλι με ότι εχουν στο κελαρι για να τα ευχαριστησουν και να φανε τα <καημενα> κατι καλο

Βγαινει ο αποτυχημενος Χατζιγακης που δεν εχει ιδεα από αγροτικα και τραυλιζει στα καναλια, (για οσους τον εχουν ξεχασει, είναι αυτος που για να καλυψει τους αφεντες του εδωσε +80% στους δικαστικους των χιλιαδων ευρω) που αν του πει καποιος ότι τα αυγα τα αλωνιζουν, την επομενη θα ψαχνει να δει τι προμηθεια παιρνει από την εισαγωγη των αλωνιστικων για αυγα

Παει ο Βαρβιτσιωτης junior κρουαζιερες με τις γκομενιτσες στα εξωτικα και καμαρωνει ο μπίκουλας στα πρωτοσελιδα με τα λεφτα των κεφαλαιοκρατων αγροτων

Οι <γενναιοι> τριακοσιοι τα ξερουν αυτά και ολοι τους δουλευουν τους κεφαλαιοκρατες αγροτες, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ αναιξερετως

Όταν θα αντιδρασουν πραγματικα οι αγροτες, ας γνωριζουν οι 300 και τα ρεμαλια ότι η τσαπα κανει βαρι το χερι
Ουτε μιση σφαλιαρα δεν θα αντεχουν τα γραβατομενα ρεμαλια

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=143081
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας