patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-Άλλος ένας κλόουν στην πολιτική σκηνή

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 21, 2023 4:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-Άλλος ένας κλόουν στην πολιτική σκηνή Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
https://www.zougla.gr/kosmos/chavier-milei-pos-katafere-o-anarchokapitalistis-na-ginei-proedros-tis-argentinis/
Άλλος ένας κλόουν στην πολιτική σκηνή αποτέλεσμα του αδιεξόδου της καπιταλιστικής κρίσης και παρακμής
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 21, 2023 8:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έπιασε τελικά η συνταγή…

Στην Αργεντινή που για πάνω από 2 δεκαετίες έχουν “ξεσκίσει” το Δ.Ν.Τ και οι πιστωτές, με τις παραδοσιακές δυνάμεις (δεξιά και περονιστές) να συναγωνίζονται σε επικύψεις και δουλικότητα απέναντί τους, εκλέχτηκε Πρόεδρος ο “μοντέρνος φασίστας” Javier Miley με ποσοστό 55 και κάτι…

? Από το Σεπτέμβρη ήδη είχαμε προειδοποιήσει για το “ανατριχιαστικό παράδειγμα της Αργεντινής” και λέγαμε ότι μοιάζει μάλλον με “συνταγή” που θα βλέπουμε κι αλλού σε τέτοιου είδους χώρες/αποικίες χρέους:
https://t.me/thersitis/7381

? - Οι BRICS θα χάσουν τώρα ένα από τα νέα μέλη,
- οι ΗΠΑ και το Ισραήλ που χρηματοδότησαν πλούσια την εκστρατεία του Miley θα αποκτήσουν ένα σοβαρό “προγεφύρωμα” στη Λ. Αμερική,
- γειτονικές χώρες όπως η Βραζιλία, Βενεζουέλα, Κολομβία, Χιλή θα αποκτήσουν ένα “εχθρό” (τους θεωρεί όλους … “κομμουνιστές που θα πολεμήσει” ο νέος Πρόεδρος) και
✔️ η Αργεντινή θα γίνει “πειραματόζωο” σε δοκιμαστικό σωλήνα για να εφαρμοστεί το οικονομικό μοντέλο του φασίστα Πινοσέτ στη Χιλή, με το Δολλάριο σαν νόμισμα, την ασυδοσία του Κεφαλαίου και την αντικατάσταση του Κράτους από Ιδιωτικές εταιρείες!

?Πολλοί παρατηρητές, θεωρούν ότι ο καραγκιόζης που εμφανίστηκε από το πουθενά, δεν θα πάει μακριά και σε λίγους μήνες η Αργεντινή θα γίνει ξανά ένα από τα “καυτά σημεία” του πλανήτη.
Όσο για τον Miley,
είτε θα την κοπανήσει, με ελικόπτερο μετά την αποτυχία των δοκιμών του σαν ένα άλλο υπερφιλελεύθερο πειραματιστή τον Ντε Λα Ρούα,
ή θα βρεθεί μπροστά στη φυλακή όπως ένας άλλος “μεγάλος φίλος των ΗΠΑ” ο πρώην πρόεδρος Κάρλος Μένεμ

⁉️ Όπως και να είναι οι διάφοροι “Κασσελάκηδες” ή “επίδοξοι Τράμπ” σε μια σειρά χώρες με παρόμοια σχετικά κατάσταση με την Αργεντινή, παρακολουθούν με ενδιαφέρον κι ίσως αντιγράψουν το μοντέλο “πουλάω τρέλα και οι απελπισμένοι το αγοράζουν…”
Είχε εξάλλου πιάσει και στη γειτονική Βραζιλία παλιότερα με τον ακροδεξιό Μπολσονάρου…

Θερσιτης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 23, 2023 3:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μετά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας στις ΗΠΑ και την συνάντησή του με τον Μπάιντεν και την αμερικανική ελίτ σε ένα φόρουμ στην Καλιφόρνια όπου όλοι χειροκροτούσαν όλους και οι δηλώσεις του Σί ότι μπορούμε να τα βρούμε και να μοιράσουμε τον κόσμο στην μέση οικονομικά,θέωρησε ότι οι αμερικάνοι θα τηρήσουν την συμφωνία τους,όπως έκαναν στο παρελθόν με όλες τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη τις οποίες προσπαθούσαν να καθηποτάξουν σιγα σιγά.Και με το που έφυγε απο τις ΗΠΑ ο Σί βγαίνουν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αργεντινή και πρώτος βγαίνει ένας δεξιός κλόουν που μιλά για δολλαριοποίηση και πολλά άλλα,και το βασικότερο είναι ότι μιλά για επαναπροσδιορισμό των κακών μέχρι τώρα σχέσεων τους με τις ΗΠΑ .

Ο νέος ηγέτης της δεξιάς κατηγόρησε την Κίνα για την επιδείνωση του προβλήματος χρέους της Αργεντινής.Η Αργεντινή είναι έτοιμη να υποβαθμίσει τις σχέσεις με την Κίνα και να αναβαθμίσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ σε μια γεωπολιτική αλλαγή που οδηγείται από την κάλπη(τρύπια η όχι). Αλλά το δηλωμένο σχέδιο του νέου προέδρου της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι να δολαριοποιήσει την εξαρτώμενη από την Κίνα οικονομία του είναι ο πυρσός της νίκης του αδώ και λίγες μέρες. Ο Μιλέι θα αναλάβει καθήκοντα στις 10 Δεκεμβρίου.Ο Μιλέι έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό την κατάργηση του πέσο Αργεντινής και τη χρήση του δολαρίου ΗΠΑ , ισχυριζόμενος ότι η αλλαγή νομίσματος θα σταματήσει τον υψηλό πληθωρισμό της χώρας του.

Επίσης, επέκρινε ανοιχτά την Κίνα, λέγοντας δημόσια ότι δεν θα τα βάλει με «κομμουνιστές» και επιδιώκει τους ισχυρότερους δεσμούς με τις ΗΠΑ. Πετώντας το διπλωματικό γάντι, ο Mίλει και οι συνάδελφοί του είπαν ότι η Αργεντινή θα σταματήσει τις εμπορικές συμφωνίες μεταξύ κρατών και τις μυστικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, τον βασικό εμπορικό της εταίρο, πιστωτή και επενδυτή.«Θα σταματήσουμε να αλληλεπιδρούμε με τις κυβερνήσεις της Βραζιλίας και της Κίνας», είπε η Νταϊάνα Μοντίνο, πιθανή υπουργός Εξωτερικών του Μιλέι, σε συνέντευξή της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti όταν ρωτήθηκε εάν η Αργεντινή θα ενθαρρύνει τις εξαγωγές και τις εισαγωγές με τη Βραζιλία και την Κίνα.Η Mondino είπε στα μέσα ενημέρωσης νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής είχε πραγματοποιήσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες πολλές «μυστικές» διαπραγματεύσεις με ξένες χώρες, μεταξύ άλλων μια συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων 18,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα. Είπε ότι αυτές οι μυστικές συμβάσεις είναι ανώμαλες και ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Μιλέι θα σταματήσει αυτή την πρακτική.


«Σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση που λαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό εταιρειών, που αποφασίζει ποιος μπορεί να αγοράσει, σε ποια τιμή μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει», είπε σχετικά με τη διοίκηση υπό την προεδρία του Alberto Fernandez. Είπε ότι η πρακτική πρέπει να σταματήσει καθώς «ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να είναι ελεύθερος να λαμβάνει τις αποφάσεις του» και έδειξε ότι οι κινεζικές εταιρείες είναι αυτές που είχαν την πρωτοκαθεδρία στις συμφωνίες με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η Αργεντινή βρίσκεται ήδη στο οικονομικό και χρηματοπιστωτικό χείλος με ετήσιο πληθωρισμό 142,7% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Το νόμισμα πέσο της Αργεντινής υποτιμήθηκε κατά 53,9% στα 356 πέσος ανά δολάριο τον περασμένο χρόνο.
Εν τω μεταξύ, το δημοσιονομικό έλλειμμα της κυβέρνησης ισοδυναμούσε με 2,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας πέρυσι. Στα τέλη Ιουνίου 2023, το εξωτερικό χρέος της Αργεντινής έφτασε τα 276,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το 44,9% του ονομαστικού ΑΕΠ το 2022.Το έθνος της Νότιας Αμερικής εξακολουθεί επίσης να οφείλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) περίπου 46 δισεκατομμύρια δολάρια από προηγούμενα προγράμματα διάσωσης.
Αυτό εξηγεί γιατί ο Milei συχνά πόζαρε για φωτογραφίες με ένα αλυσοπρίονο στην εκστρατεία, μια θεατρική στάση της πρόθεσής του, εάν εκλεγεί, να κάνει μεγάλες περικοπές στις κρατικές δαπάνες.Η Αργεντινή είχε επίσης έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 5% του ΑΕΠ, το 2022, που σημαίνει ότι ξόδεψε περισσότερα από όσα κέρδισε στο εξωτερικό εμπόριο. Πέρυσι, η Αργεντινή είχε εμπορικό έλλειμμα 1,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 9,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 9,93 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Βραζιλία, την Κίνα και τις ΗΠΑ, αντίστοιχα. Με την απότομη υποτίμηση του πέσο, οι Αργεντινοί προτιμούν όλο και περισσότερο να διατηρούν ξένα νομίσματα, κυρίως το δολάριο.

Στα μέσα του 2020, η Αργεντινή και η Κίνα υπέγραψαν μια γραμμή ανταλλαγής 130 δισεκατομμυρίων γιουάν (18,2 δισεκατομμύρια δολάρια), η οποία επιτρέπει στις εταιρείες να δανείζονται νομίσματα από την άλλη πλευρά. Φέτος, μια επιπλέον γραμμή ανταλλαγής 70 δισεκατομμυρίων γιουάν-πέσο παραχωρήθηκε στην Αργεντινή από την Κίνα.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι Αργεντινοί εισαγωγείς δανείζονται δάνεια σε γιουάν για να πληρώσουν για εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα και να αποπληρώσουν τα δάνεια συν τους τόκους σε γιουάν.Με απλούς όρους, η Κίνα ουσιαστικά εξέδωσε πιστωτική κάρτα στην Αργεντινή για να αγοράσει περισσότερα κινεζικά προϊόντα, ενώ η κυβέρνηση της Αργεντινής τυπώνει χρήματα για να αγοράσει ξένο νόμισμα και να εξοφλήσει το χρέος.
Πέρυσι, το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά 29% στα 25,4 δισεκατομμύρια δολάρια από 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.
Η Αργεντινή εισήγαγε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια μηχανικών και ηλεκτρονικών προϊόντων, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και φυσικών πόρων από την Κίνα, ενώ εξήγαγε αγαθά αξίας 7,93 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων σόγιας, φρούτων, κρέατος και δημητριακών στην Κίνα.

Κάποιοι ανησυχούν ότι η Κίνα θα μπορούσε να έχει συσσωρεύσει μεγάλη ποσότητα αργεντίνικων πέσος που μπορεί να καταστεί άχρηστη στο μέλλον, ανα αποφασιστεί η δολλαριοποίηση της χώρας και η συμφωνία με τις ΗΠΑ θέσει σε λειτουργία τις μηχανές κοπής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ τα οποία ο Μίλει θα χρησιμοποιήσει για να ξεπληρώσει τα χρέη της προς την Κίνα, δηλαδή με ένα άχρηστο χαρτί θα ξεχρεώσει και θα αποτάξει απο πάνω της την Κίνα για να φέρει τις ΗΠΑ πάλι σε θέση ισχύος στο Μπουένος Άιρες...
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 13, 2023 7:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η παγκόσμια κατάρρευση αρχίζει απ' την Αργεντινη....

Σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας του Μίλεϊ, Luis Caputo, με το επιχείρημα “Δεν υπάρχουν λεφτά” (το … θυμάστε και σε μας ακουγόταν ?), ανακοίνωσε:
✔️ Την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος πέσο με μιας κατά 55%! Η ισοτιμία με το Δολάριο από 365 πέσος ορίστηκε στα 800!
✔️ Προαναγγέλθηκε η … κατάργηση του εθνικού νομίσματος και η αντικατάστασή του από το δολάριο ΗΠΑ! Δεν αναφέρθηκε κάποια “ισοτιμία αντικατάστασης” αλλά όλοι περιμένουν ότι θα είναι πολύ πάνω από 1 $ προς 1000 πέσος!
✔️ Καταργήθηκαν οι κρατικές επιδοτήσεις στα καύσιμα και τις μεταφορές με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την υποτίμηση και την κατάργηση κάθε κρατικού ελέγχου οι τιμές να εκτοξευτούν κατά 200% σε μια μέρα και βλέπουμε!

Τώρα, σε μια χώρα που το 40% του πληθυσμού ζει πια κάτω από τα όρια της φτώχειας και ο πληθωρισμός έτρεχε (πριν τη … θεραπεία) με 140% σε ετήσια βάση, όλοι κρατάνε την ανάσα τους για το Βήμα 4, το 5ο, το 6ο κλπ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας