patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Μαθήματα μαρξιστικής ανάλυσης από Ισλαμιστές της Υεμένης

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 08, 2024 2:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Μαθήματα μαρξιστικής ανάλυσης από Ισλαμιστές της Υεμένης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το κείμενο που ακολουθεί είναι παρμένο από το πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης, που ελέγχεται από το επαναστατικό κίνημα των Άνσαρ Άλλαχ (αυτό που στη δύση ονομάζουν "Χούθι" από το όνομα του πολιτικοθρησκευτικού τους ηγέτη)


2024 Έτος παγκόσμιων επαναστάσεων, στρατηγικές αλλαγές μετά την καταιγίδα του αλ Άκσα

Κόσμος: Η επιχείρηση Καταιγίδα του αλ Άκσα δεν ήρθε από το πουθενά. Δεν ήταν μια τυχαία σύμπτωση χωρίς υπόβαθρο, προετοιμασία ή προγραμματισμό.

Μπορεί να σχεδιάστηκε στρατηγικά ως μια τακτική επιχείρηση, αλλά η εντατικοποίηση των συνθηκών, των δεδομένων και των συσσωρευμένων ποσοτικών παραγόντων στους γύρους της αραβοϊσραηλινής σύγκρουσης, καθώς και η κατάσταση εξάντλησης, στειρότητας και αποσύνθεσης του Ισραήλ, το κατέστησαν εξαιρετικό. και θαυμαστό γεγονός.

Προκάλεσε ένα ιστορικό, άνευ προηγουμένου, ποιοτικό άλμα στα πρελούδια, τις ισορροπίες και τα αποτελέσματά του, που θα αξιολογηθούν και θα καταγραφούν το 2024 και με βάση την τρέχουσα πραγματικότητα, είναι πιθανό να είναι η χρονιά της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα. Αυτό θα απελευθερώσει τα αποτελέσματα μιας νέας εποχής για τον αραβικό κόσμο, την περιοχή και τον κόσμο, και αυτή η εποχή θα διαρκέσει για αιώνες.

Έτσι, το 2024 θα είναι μια θεμελιώδης χρονιά για ένα νέο αραβικό και περιφερειακό σύστημα που είναι ποιοτικά διαφορετικό από αυτό που υπήρχε εδώ και ενάμιση αιώνα. Ολόκληρο το σύστημα καθεστώτων, οντοτήτων και περιφερειακών διευθετήσεων που προέκυψαν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και επέζησαν επί ενάμιση αιώνα θα ανατραπεί και οι δυνατότητες του παρελθόντος να συνεχίσει θα εξαφανιστούν, προκαλώντας πλήγμα στα Αραβικά καθεστώτα και την περιοχή που αναδιαρθρώνονται τα συστήματα και οι γεωγραφίες.

Δεδομένου ότι τα συστήματα και οι γεωγραφίες σχεδιάστηκαν με βάση τα αποτελέσματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, έχουν χάσει τις λειτουργίες, τις ικανότητες, τις προστατευτικές δυνάμεις και τα σχέδια και τις προσπάθειες για διαίρεση και διατήρηση του χάους. Λογικά, η αναδιάρθρωση θα σημαίνει διεύρυνση της γεωγραφίας και επαναπροσδιορισμό των πολιτικών και κοινωνικών συστημάτων και της λογικής της ζωής, και τα διδάγματα που αντλήθηκαν επιβεβαιώνουν ότι ο νικητής στον πόλεμο γράφει την ιστορία και οδηγεί το μέλλον. Ο νικητής είναι ο άξονας της αντίστασης και του έθνους του και μέσω αυτού θα εδραιωθεί μια νέα εποχή αραβικής και περιφερειακής ηγεσίας και κυριαρχίας.

Όσο για το μέλλον των συστημάτων και των οντοτήτων που δημιουργήθηκαν για να εμπλακούν με το Ισραήλ και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της Δύσης, θα χτυπηθούν από σεισμούς και καταιγίδες, προκαλώντας την κατάρρευσή τους και διευκολύνοντας την αναδιάρθρωση των Αράβων, του συστήματος και των δυνάμεών τους . Οι Άραβες ήταν πάντα οι ιδρυτές της αναδιάρθρωσης της περιοχής, των συστημάτων της και των δυνάμεών της, και η περιοχή είναι καθοριστική για την αναμόρφωση των παγκόσμιων ισορροπιών και δυνάμεων.

Δεδομένου ότι ο κόσμος βρίσκεται στη δίνη της γέννησης ενός νέου κόσμου, λογικά, το 2024 θα είναι καθοριστικό για τα γεγονότα του, επισπεύδοντας τη γέννηση του νέου και στη συνέχεια θάβοντας τον αγγλοσαξονικό κόσμο, ο οποίος έχει γεράσει, έχει γίνει άγριος, έχει χάσει τους λόγους ύπαρξης συνέχειάς του, και έγινε μάρτυρας της κατάρρευσης των δυνατοτήτων και των αξιών του.

Συνέπειες, Αποτελέσματα

"Το 2024, θα γίνουμε μάρτυρες της απελευθέρωση της Παλαιστίνης και του πολέμου για την εξάλειψη του αγγλοσαξονικού ελέγχου στις τέσσερις κυρίαρχες θάλασσες στο παγκόσμιο εμπόριο. Θα είναι επίσης η χρονιά της αποχώρησης της Αμερικής και του ΝΑΤΟ από τον Αραβικό κόσμο και πιθανότατα από ολόκληρη την περιοχή που θα επιταχύνει την κατάρρευση του παλιού κόσμου.

Το 2024, η ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία θα επιτύχει τέλεια τους στόχους της, γεγονός που θα ανοίξει την όρεξη του Κρεμλίνου να ανακτήσει τον έλεγχο της Ανατολικής Ευρώπης και να επιδιώξει να υποτάξει τη Δυτική Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία και τη Γαλλία, οδηγώντας σε σύγκρουση με τη Βρετανία, η οποία οδήγησε τον ΝΑΤΟϊκό πόλεμος στην Ουκρανία για την ανατροπή και διάλυση της Ρωσίας, αλλά ηττήθηκε. Η Ρωσία θα έχει το πάνω χέρι στην Αρκτική, το θέατρο μελλοντικών συγκρούσεων.

Στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και την Ανατολική Ασία, η Κίνα και η Βόρεια Κορέα θα κυριαρχήσουν και θα ξεκινήσει η διαδικασία μείωσης του αμερικανικού ελέγχου και παρουσίας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, που θα επιταχύνει την εξέγερση της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Ινδονησίας εναντίον των Αμερικανών εντολών, ακολουθώντας ίσως τα μοντέλα της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας που επαναστάτησαν και απελευθερώθηκαν από τον έλεγχο και τις εντολές των ΗΠΑ.

Η Ευρώπη και η άρχουσα ελίτ της, που υπάρχει ελέω της αμερικανικής κυβέρνησης, και το άγριο φιλελεύθερο μοντέλο της, θα πληγούν από πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις. Η ήττα στην Αραβική Ανατολή και στην Ουκρανία θα ρίξει λάδι στη φωτιά και θα γίνει μάρτυρας εκτεταμένων αναταραχών που είτε θα αναγκάσουν τις κυβερνήσεις να επαναστατήσουν ενάντια στις αμερικανικές επιταγές είτε θα οδηγήσουν σε δραστικές αλλαγές στην άρχουσα ελίτ μέσω των εκλογών. Διαφορετικά, η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διατάραξη των εθνικών ενοτήτων, η κλιμάκωση των αντιθέσεων και η είσοδος σε μια εποχή χάους και επιστροφής στον Μεσαίωνα και στην οπισθοδρόμηση».

Τέλος της Ηγεμονίας των ΗΠΑ

Το πιο σημαντικό γεγονός και καταιγίδα θα χτυπήσει και θα επιφέρει μια θεμελιώδη αλλαγή στις ΗΠΑ. Οι προεδρικές εκλογές θα είναι κρίσιμες, όχι μόνο για την Αμερική και το μέλλον της, αλλά και για τις εκτεταμένες επιπτώσεις τους που θα σαρώσουν στον αγγλοσαξονικό κόσμο, όπου οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν βάρος και παγκόσμια παρουσία.

Οι εκλογές και οι συνθήκες και οι μεταμορφώσεις που θα επέλθουν θα βάλουν την Αμερική μπροστά σε πολυάριθμα σενάρια, όπως:

- Εάν το βαθύ κράτος του επιτύχει, θα αναδιαρθρωθεί και θα εκσυγχρονίσει το μοντέλο, το σύστημά του και τη μετάβασή του μακριά από τον επιθετικό και αυταρχικό φιλελευθερισμό. Θα γίνει πιο ορθολογικό και θα αποφασίσει να ρυθμίσει και να υποχωρήσει, διατηρώντας την πολικότητα μεταξύ των πόλων στον νέο κόσμο. Αν και αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο, οι πιθανότητές του δεν είναι βέβαιες ή σημαντικές.

- Εάν η πολιτική κρίση συμπέσει με μια σοβαρή οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάρρευση, όπως έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό οι ειδικοί - και οι δείκτες και οι παράγοντες που δείχνουν προς μία τέτοια κατεύθυνση αυξάνονται - θα εξαπολύσει μια καταιγίδα που θα ξεπεράσει την κρίση του 2008. Αυτό θα οδηγήσει σε οριζόντιες και κάθετες ρωγμές στην κοινωνική δομή της Αμερικής, που θα πλήξουν τον πυρήνα της ενότητας και του ομοσπονδιακού κράτους της. Θα οδηγήσει σε καταστροφικές ένοπλες συγκρούσεις και θα οδηγήσει σε ένα από τα τρία μονοπάτια: είτε μια αναδιάρθρωση της Αμερικής με βάση τη Μαύρη Αμερική και την Αγγλοσαξονική Λευκή Αμερική, είτε τη διάλυση του ομοσπονδιακού κράτους προς όφελος της διάλυσης της Ένωσης σε πολλαπλά κράτη και δημοκρατίες. Ένα άλλο ενδεχόμενο που έχει προτείνει ο Ναζάροφ είναι η δημιουργία μιας διαγεωγραφικής ομοσπονδιακής οντότητας από τη Μεγάλη Βρετανία, ενοποιώντας τα διάσπαρτα αγγλοσαξωνικά στοιχεία.

- Υπάρχει επίσης πιθανότητα οι εκλογές να γίνουν εν μέσω οξείων κρίσεων και το βαθύ κράτος να καταφέρει να συγκρατήσει τις εντάσεις και να αποδεχθεί την κυριαρχία των ηλικιωμένων Λευκών και του εκπροσώπου τους, του Τραμπικού κινήματος. Οι στόχοι τους είναι ξεκάθαροι: «Πρώτα η Αμερική», εγκατάλειψη σχεδίων παγκοσμιοποίησης και ηγεμονίας, υποχώρηση στη διεθνή σκηνή. Θα αποσύρουν δυνάμεις και βάσεις και θα επικεντρωθούν σε μερικές δεκαετίες αναμόρφωσης της Αμερικής και ανανέωσης του συμβολαίου και της δομής της για να διατηρήσουν το καθεστώς της ως πολικό κράτος στον αναδυόμενο νέο κόσμο.

- Η Αφρική και η Λατινική Αμερική, οι πολλά υποσχόμενες ήπειροι, θα επενδύσουν σε μετασχηματισμούς και θα ανέλθουν χωρίς απαραίτητα να καταφύγουν σε πολέμους και χάος, καθώς έχουν ήδη υποφέρει αρκετά από τα χέρια των αποικιστών και την αδηφάγα αγριότητά τους.

Οι ερωτήσεις θα αυξηθούν και θα αυξηθούν για το μέλλον:

- Η Ιορδανία, η Αίγυπτος, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που συνθηκολόγησαν εθελοντικά και ομαλοποιήθηκαν. Επίσης, το μέλλον και οι ρόλοι του κυβερνώντος τριγώνου ισχύος: Ιράν, Συρία και Σαουδική Αραβία.

- Το πιο σημαντικό, τι γίνεται με τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη ενός αραβικού προγράμματος που αλληλεπιδρά με ένα περιφερειακό έργο αλληλεπίδρασης και δημιουργίας μιας περιοχής με παγκόσμια επιρροή.

- Και τι γίνεται με την Υεμένη και τον ρόλο της στην αναμόρφωση των ισορροπιών και των ρόλων στην Αραβική Χερσόνησο και τις θάλασσες, καθώς αναδεικνύεται σε ανερχόμενη περιφερειακή δύναμη;

Πηγή : Πρακτορείο Ειδήσεων της Υεμένης
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3794

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 08, 2024 7:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Σύνδεσμος; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το Πρακτορείο Ειδήσεων της Υεμένης λέγεται μήπως και "SABA"? Έχει κάποια σχέση με αυτό: https://www.saba.ye/en ;

Ποιος είναι ο τίτλος του ανωτέρω δημοσιεύματος στα Αγγλικά; Ή μήπως δεν υπάρχει στα Αγγλικά;

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 17, 2024 8:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Re: Σύνδεσμος; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Obelix έγραψε:
Το Πρακτορείο Ειδήσεων της Υεμένης λέγεται μήπως και "SABA"? Έχει κάποια σχέση με αυτό: https://www.saba.ye/en ;

Ποιος είναι ο τίτλος του ανωτέρω δημοσιεύματος στα Αγγλικά; Ή μήπως δεν υπάρχει στα Αγγλικά;


Ναι και όχι. Και το SABA είναι υεμενίτικο πρακτορείο ειδήσεων, το παραπάνω όμως είναι από το al Masirah. το Link στο αγγλικό κείμενο είναι εδώ: https://english.almasirah.net.ye/post/36988/2024-Year-of-Worldwide-Revolutions%2C-Strategic-Changes-After-Al-Aqsa-Storm
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας