patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ ΩΣ ΠΟΥ;

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 08, 2010 10:16 am    Θέμα δημοσίευσης: ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ ΩΣ ΠΟΥ; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΑΕΤΟΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΔΡΑΚΟ.

Πρός αναβίωση ενός ψυχροπολεμικού κλίματος

Δημήτρης Θωμάς 01/02/2010 |

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, που συνεχίζεται απρόσκοπτα με έντονους ρυθμούς, παρά τη διεθνή οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, κάνει πολλούς διεθνείς αναλυτές να εκτιμούν, ότι αργά ή γρήγορα, η οικονομική της δύναμη, θα εκδηλωθεί με δυναμική στρατιωτική παρουσία, και θα αποτυπωθεί με σαφείς παρεμβάσεις, στο διεθνές πολιτικό και οικονομικό σκηνικό.

Ήδη σε πολλά μέτωπα, στην Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και τον Ειρηνικό Ωκεανό, ο αμερικανο - κινεζικός ανταγωνισμός είναι έκδηλος.

Ένα θερμό μέτωπο, στο οποίο η ένταση κορυφώνεται, είναι αυτό της Ταϊβάν, όπου Κίνα και Ηνωμένες πολιτείες, ανταλλάσσουν κατηγορίες και προετοιμάζονται για μια πολιτική, οικονομική αλλά και στρατιωτική αναμέτρηση.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, κατηγόρησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες για πολιτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών» και για πολιτική αλαζονεία, επειδή προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις όπλων, δισεκατομμυρίων δολαρίων, προς το νησιωτικό κράτος της Ταϊβάν. Η κρατική China Daily και οι Global Times, προειδοποίησαν, ότι οι απειλές της Κίνας για αντίποινα είναι βάσιμες και ρεαλιστικές.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα ενέκρινε την πώληση όπλων αξίας 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ταϊβάν. Η Κίνα αντιδρώντας, προειδοποίησε, για «σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων της με τις Ηνωμένες Πολιτείες», για πιθανή διακοπή των στρατιωτικών επαφών και συνεργασίας των δύο πλευρών, αλλά και για κυρώσεις εναντίον των αμερικανικών εταιρειών που εμπλέκονται στις πωλήσεις όπλων προς την Ταϊβάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν ότι θα προχωρήσουν κανονικά με τις πωλήσεις των όπλων. Το Πεκίνο κατηγορεί τον Πρόεδρο Ομπάμα ότι εμφανίζεται ανειλικρινής καθώς είχε υποσχεθεί ότι δεν θα εφαρμόσει πολιτική «στρατηγικής περικύκλωσης της Κίνας», και κάνει λόγο για «υποκρισία» της Ουάσινγκτον.

Παρά τα βήματα πολιτικής προσέγγισης και συνεννόησης των δύο πλευρών, η Ταϊβάν των 23 εκατομμυρίων κατοίκων, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια σοβαρή στρατιωτική απειλή από την Κίνα. Τουλάχιστον 1,000 πύραυλοι της Κίνας, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, στοχεύουν την Ταϊβάν, ενώ το Πεκίνο δεν αποκήρυξε ποτέ την χρήση στρατιωτικής βίας για την επανακατάκτηση της νησιωτικής χώρας.

Αργά αλλά σταθερά η Κίνα έχει ανατρέψει υπέρ της, το συσχετισμό στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς έχει αποκτήσει προηγμένα πολεμικά αεροσκάφη και υποβρύχια, τα οποία η Ταϊβάν δεν διαθέτει. Οι τελευταίες πωλήσεις αμερικανικών οπλικών συστημάτων, απλά επιτρέπουν στην Ταϊβάν να μειώσει ελαφρά, την μεγάλη στρατιωτική υπεροπλία της Κίνας.

Η Ταϊβάν κυβερνάται από τις παλαιές εθνικιστικές δυνάμεις της Κίνας, που εγκατέλειψαν την ενδοχώρα, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1949. Η Κίνα εξακολουθεί να θεωρεί την Ταϊβάν μέρος της επικράτειας της.

Οι αμυντικές σχέσεις Κίνας - Ηνωμένων Πολιτειών παραμένουν παγωμένες, εξ’ αιτίας του ζητήματος της Ταϊβάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες «άλλαξαν» τη διπλωματική αναγνώριση που παρείχαν στην Ταϊβάν, και προτίμησαν το Πεκίνο το 1979, παραμένουν όμως ο ισχυρότερος σύμμαχος της Ταϊβάν, και έχουν δεσμευθεί με ψήφισμα του Κογκρέσου, να υποστηρίζουν την άμυνα της. Επίσημα οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ότι οι πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν ενισχύουν την τοπική ασφάλεια και σταθερότητα.

Η Κίνα εκτιμά ότι «οι αμερικανικές πωλήσεις όπλων απειλούν τη συνεργασία σε πολλά διεθνή και τοπικά ζητήματα κλειδιά, για τις σχέσεις Κίνας - Ηνωμένων Πολιτειών». Οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από διαμάχες και προβλήματα στο διεθνές εμπόριο και τη λογοκρισία στο διαδίκτυο.

Η πραγματικότητα είναι ότι το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα, συνεχώς διευρύνεται. Η Ουάσινγκτον αποδίδει τα οικονομικά μεγέθη στην «τεχνητή υποτίμηση» του κινεζικού νομίσματος, ώστε τα προϊόντα της Κίνας να είναι φθηνά στο εξωτερικό.

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας καλπάζει, λόγω των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, των τεράστιων επενδύσεων, και του φθηνού εργατικού δυναμικού. Αντίθετα, οι στρατιωτικές δαπάνες των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεπερνούν κατά πολύ αυτές της Κίνας, όμως ο στρατός της Κίνας παραμένει ο μεγαλύτερος στον κόσμο.

Ο συνολικός πληθυσμός της Κίνας έφτασε το 1,3 δισεκατομμύριο ανθρώπους, κάτι που δημιουργεί μεγάλες πιέσεις για το φυσικό περιβάλλον και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, ενώ η μεσαία τάξη της Κίνας, συνεχώς διευρύνεται.

Οι εξελίξεις στις σχέσεις Κίνας - Ηνωμένων Πολιτειών είναι ανησυχητικές. Η επιδείνωση τους μπορεί να οδηγήσει στην αναβίωση ενός ψυχροπολεμικού κλίματος, με ιδεολογικές, πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές διαστάσεις

Ένας από τους σοβαρότερους κινδύνους είναι η διατάραξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της Κίνας με τη Δύση, που μπορεί να προκαλέσει την επανεμφάνιση του οικονομικού εθνικισμού και του εμπορικού προστατευτισμού.

Κανείς δεν θα ήθελε να φαντασθεί τι μπορεί να συμβεί αν το Πεκίνο αποφασίσει να πουλήσει ξαφνικά, τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου που κατέχει, ή αν η Δύση ή η Κίνα αποφασίσουν να κλείσουν τις αγορές τους στα προϊόντα από το εξωτερικό.

Τόσο οι χώρες της Δύσης, όσο και η Κίνα έχουν επενδύσει τεράστια ποσά στο εξωτερικό, ένας οικονομικός πόλεμος μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες και να προκαλέσει παγκόσμιο οικονομικό σεισμό.

Ο πόλεμος αυτός θα έχει μάλλον και παράπλευρες οικονομικές απώλειες και για μικρές χώρες όπως η Ελλάδα. Αν η κρίση ενταθεί, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να ζητήσουν από τις συμμαχικές τους χώρες να περιορίσουν τα οικονομικά και πολιτικά ανοίγματα προς την Κίνα, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες οικονομικές απώλειες, και όχι μόνον.
Επιστροφή στην κορυφή
Kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 08, 2010 11:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ Ε.Ε.-ΗΠΑ.

Η αναβίωση του οικονομικό-ψυχρό-πολεμικού κλίματος μεταξύ ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ είχε σαν αποτέλεσμα το Πασοκ του Τζέφρυ να ταυτιστεί με την Αμερική και να αρνηθεί (εκτός από την αγορά των κρατικών μας ομόλογων με χαμηλό επιτόκιο) πρόταση δανείου με πολύ ευνοϊκούς όρους από Κινέζικες Τράπεζες.

Ο αμερικανόδουλος γες-μαν Τζέφρυ αντί να εκμεταλλευτή την αντίθεση ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ προς όφελος της χώρας μας προτίμησε ένα θανατηφόρο δάνειο με επιτόκιο 7%, ένα υπέρ -τοκογλυφικό φόρο υποτέλειας προς της ΗΠΑ την στιγμή που οι προσφορές από την Κίνα ήταν κάτω του 1%.

Το αμερικανόδουλο Πασοκ ακόμα και στις δύσκολες αυτές στιγμές για την οικονομία της χώρας μας δεν διστάζει να την φορτώνει με νέα δυσβάστακτα ληστρικά δάνεια από την αμερικανοκρατούμενη (ΚΕΤ) Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα με επιτόκιο 7% και όχι με το ευνοϊκό 1% από την Κίνα.

Θέλουν η δεν θέλουν αυτά τα τομάρια κρέμασμα από την γλώσσα στο Σύνταγμα;
Επιστροφή στην κορυφή
δεν είμαι ΟΑΚΚΕ αλλά...
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 08, 2010 11:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα άμα προσδεθούμε απόλυτα στο κινεζικό άρμα, καθώς τότε είναι που θα δεσμευτούμε απόλυτα και δεν θα μπορέσουμε να εκδιώξουμε ποτέ την κινέζικη μαφία από τη χώρα μας, η οποία ως γνωστόν καταστρέφει το μικρομεσαία εμπόριο και ωθεί μεγάλα στρώματα του πληθυσμού στην ανεργία. Η απεξάρτηση από τον Αμερικανό και Ευρωπαίο νταβά δεν πρέπει να μας οδηγήσει στην αγκαλιά ενός άλλου νταβά.

[quote:7074073c00="του Κωνσταντίνου Ρωμανού"]Μία πρόχειρη έρευνα του τηλεοπτικού καναλιού «Αντέννα» 17 Ιουλίου 2005 στη βραδινή κίνηση της αγοράς των Αθηνών έδειξε ότι η Κινεζική μαφία απαιτεί 10.000 ευρώ από κάθε μετανάστη που φέρνει στην Ελλάδα από την Κίνα, το Πακιστάν, την Ταûλάνδη κλπ. Με σκληρή βία και βασανιστήρια αποσπά το ποσό αυτό τμηματικά από τα θύματά της. Αυτό επιβεβαιώνουν και εκθέσεις της ελληνικής αστυνομίας. Πίσω από μεγάλο κομμάτι της κινεζικής εμπορικής δραστηριότητας -τα κινέζικα μαγαζιά με τους πωλητές-στρατιωτάκια με το απολιθωμένο χαμόγελο- κρύβεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Οι “Snake heads” της μαφίας όχι μόνον μεταφέρουν τα τελευταία χρόνια λαθρομετανάστες αλλά επιπλέον τροφοδοτούν κινεζικά καταστήματα με εμπορεύματα και παρέχουν προστασία («Η Καθημερινή» 22 Μαίου 2005 σελ 26).

Τα κινέζικα εμπορεύματα με τη μαφιόζικη διακίνησή τους έχουν φέρει σε αδιέξοδο την ελληνική βιοτεχνία και το εμπόριο σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ότι τη λοιπή Ευρώπη. Αυτό φαίνεται συν τοις άλλοις από το γεγονός ότι 10.000 Έλληνες έμποροι(!) αναμένετο να επισκεφθούν τις εμπορικές εκθέσεις της Κίνας, έναντι 5.000 μόνο γερμανών συναδέλφων τους. Όμως παρά τις μαζικές αγορές των Ελλήνων εμπόρων στην Κίνα, δεν είναι δυνατόν να ανταγωνισθούν τη μαφία, που στα κινεζικά μαγαζιά με κινέζους υπαλλήλους στο ελληνικό έδαφος προσφέρει ακόμα χαμηλότερες τιμές.

Προφανώς η ειδοποιός διαφορά της κινεζικής εμπορικής δραστηριότητας στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη είναι ο ανθρώπινος παράγων, δηλαδή η μαζική είσοδος Κινέζων -και της μαφίας- στην Ελλάδα. Οι Κινέζοι αποπειράθηκαν να κάνουν το ίδιο στη Σερβία επί Μιλόσεβιτς το 1999, όπου και δημιούργησαν σε ελάχιστο χρόνο Τσάϊνα Τάουν 35.000 ανθρώπων. Όμως ο διάδοχός του, Ζόραν Τζίντζιτς, άδειασε στη συνέχεια το Βελιγράδι από τους Κινέζους -όπως είχε υποσχεθεί- οι οποίοι ήλθαν το 2002 μέσω Αλβανίας και Σκοπίων που αλλού; στην ανοχύρωτη Ελλάδα.

Το δεύτερο κύμα Κινέζων ήρθε το 2003 στην Ελλάδα από τη γειτονική Ιταλία, η οποία επίσης αποφάσισε να καθαρίσει τη χώρα από τους Κινέζους («Η Καθημερινή» 22 Μαίου 2005 σελ 36). Οι νέοι αυτοί Κινέζοι είχαν ιταλικά διαβατήρια τα οποία όμως απαγορεύεται να χρησιμοποιούν στην Ιταλία. Φημολογείται ότι με το δεύτερο αυτό κύμα Κινέζων μεταφέρθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της κινεζικής μαφίας από την Ιταλία στην Ελλάδα.

Το 2003 είναι επίσης η χρονιά κατά την οποία ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης επισκέφθηκε την Κίνα, όπου έκλεισε συμφωνία για 120.000 Κινέζους να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Οι Κινέζοι, των οποίων η αναπαραγωγή υπόκειται στην Κίνα σε πληθυσμιακό έλεγχο, χαιρετίζουν την ελευθερία να τεκνοποιήσουν κατά βούληση στην υπογεννητική χώρα μας.

Οι Έλληνες έμποροι επανειλημμένα προέβησαν σε διαμαρτυρίες εναντίον των παρανόμων εμπορικών μεθοδεύσεων των Κινέζων. Φημολογείται ότι σε μία διαδήλωσή τους επενέβη η Ελληνική Αστυνομία και τους συνέστησε να… διαλυθούν για να μην προκαλέσουν τη μαφία.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 08, 2010 12:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

@ Κ.Ν. Επισκέπτης

Ρε φίλε, γιατί δεν παραθέτεις την πηγή; Πρώτη φορά γράφεις σε forum; Κείμενο χωρίς πηγή θεωρείται κλεψίτυπο. Τι διάολο, τόσο άσχετοι είστε;

Και τι σχέση έχει το κείμενο αυτό, με το σχόλιο παρακάτω (ωσαύτως κατά το ήμισυ κλεψίτυπο), το οποίο μιλά για την ζημιά που κάνουν στην Ελλάδα οι Κινέζοι έμποροι, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την Ιταλία και φορτώθηκαν σ' εμάς, με αποτέλεσμα να τσακίσουν τους μικρομεσαίους;

Δηλαδή, ο καθένας αρπά ένα κείμενο όπου το βρει, το κοτσάρει εδώ μέσα και σου λέει "διάλογο κάνω". Η ηλιθιότητα ορισμένων δεν έχει όρια.[/quote]
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 08, 2010 1:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΕΠΙΣΚΕΠΤΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕ

πηγή θές; πάρε ΣΚΑΙ ειδήσεις 1/2/2010 αν έψαχνες Κινέζικο δράκο θα το 'εβρικες. αλά και να την βρεις νερό δεν πρόκειται να πεις.ΟΠΟΤΕ...Τζίφος η δουλειά.
Επιστροφή στην κορυφή
δεν είμαι ΟΑΚΚΕ αλλά...
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 08, 2010 1:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:76b3abb92d="Anonymous"]@ Κ.Ν. Επισκέπτης

Ρε φίλε, γιατί δεν παραθέτεις την πηγή; Πρώτη φορά γράφεις σε forum; Κείμενο χωρίς πηγή θεωρείται κλεψίτυπο. Τι διάολο, τόσο άσχετοι είστε;

Και τι σχέση έχει το κείμενο αυτό, με το σχόλιο παρακάτω (ωσαύτως κατά το ήμισυ κλεψίτυπο), το οποίο μιλά για την ζημιά που κάνουν στην Ελλάδα οι Κινέζοι έμποροι, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την Ιταλία και φορτώθηκαν σ' εμάς, με αποτέλεσμα να τσακίσουν τους μικρομεσαίους;

Δηλαδή, ο καθένας αρπά ένα κείμενο όπου το βρει, το κοτσάρει εδώ μέσα και σου λέει "διάλογο κάνω". Η ηλιθιότητα ορισμένων δεν έχει όρια.
[/quote]

Στο σχόλιο του Κώστα Οικοδόμου αναφερόμουν, το οποίο έλεγε ότι θα ήταν καλύτερα να παίρναμε δάνειο από την Κίνα και με το οποίο κατά βάση συμφωνώ, απλά τονίζω και μια άλλη διάσταση του ζητήματος.

Και αν θες να ξέρεις, ηλίθιος είσαι και φαίνεσαι. Όποιος το λέει πρώτος είναι.
Επιστροφή στην κορυφή
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 08, 2010 1:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μη ΟΑΚΚΕ έγραψα.

«Ο αμερικανόδουλος γες-μαν Τζέφρυ αντί να εκμεταλλευτή την αντίθεση ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ προς όφελος της χώρας μας προτίμησε ένα θανατηφόρο δάνειο με επιτόκιο 7%, ένα υπέρ -τοκογλυφικό φόρο υποτέλειας προς της ΗΠΑ την στιγμή που οι προσφορές από την Κίνα ήταν κάτω του 1%.»

Τι αναφέρω ; να εκμεταλλευτούμε την αντίθεση ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ προς όφελος μας και όχι να υποταχθούμε στην Κίνα και καμμία συμφωνία να μην συνάψουμε μαζί της αν δέν υπάρχη το αμοιβαίο συμφέρων και να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που βλάπτει τα συμφέρoντα μας.Κανένα νταβά στο κεφάλι μας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 08, 2010 1:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: δεν είμαι ΟΑΚΚΕ αλλά... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:b7633a5bf1="kostas oikodomos"]μη ΟΑΚΚΕ έγραψα.

«Ο αμερικανόδουλος γες-μαν Τζέφρυ αντί να εκμεταλλευτή την αντίθεση ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ προς όφελος της χώρας μας προτίμησε ένα θανατηφόρο δάνειο με επιτόκιο 7%, ένα υπέρ -τοκογλυφικό φόρο υποτέλειας προς της ΗΠΑ την στιγμή που οι προσφορές από την Κίνα ήταν κάτω του 1%.»

Τι αναφέρω ; να εκμεταλλευτούμε την αντίθεση ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ προς όφελος μας και όχι να υποταχθούμε στην Κίνα και καμμία συμφωνία να μην συνάψουμε μαζί της αν δέν υπάρχη το αμοιβαίο συμφέρων και να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που βλάπτει τα συμφέρoντα μας.Κανένα νταβά στο κεφάλι μας.


Συμφωνώ και επαυξάνω
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 7079

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 08, 2010 2:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με βαση τα στοιχεια του αρθρου παρακατω η Αμερικη πρεπει να βρει αυτο το χρονο $3.5τρισεκατομμυρια δηλαδη το 30% του ΑΕΠ για να ξεπλυρωση τα χρεη της.

Δεν μπορει να τα βρει προφανως. Ετσι πιεζει την Κινα με τον μονο τροπο που νομιζη. Η Κινα ομως δεν ειναι η Κινα του χτες. Εχει προμηθευτει την τελευταια δεκαετια πολλα οπλα απ'την Αμερικη. Στο χερι της ειναι το οικονομικο βουλιαγμα της Αμερικης.

Εβαλε κυρωσεις σε μια σειρα απο αμερικανικης εταιριες οπως την Μποειγκ.

http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=17468

Σε διασπαση της Αμερικης οδηγει αυτη η κατασταση και σε πιεση προς πολεμο με την Κινα. Να μην ξεχναμε οτι πριν 3 δεκαετιες η Τζενεραλ Μοτορς ειταν η μεγαλυτερη εταιρια των ΗΠΑ. Τωρα ειναι η αλυσιδα σουπερμαρκετ Ουαλ Μαρτ. Με εδρα κυριως την Κινα.

Ενω των 19αιωνα ειχαμε τους απων ιδιοκτητες γης (πχ Βρετανων απο Ιρλανδια) τον 21αιωνα εχουμε τους απων καπιταλιστες-εργοστασιαρχες απ'την ιδια την Αμερικη αφου οι εταιριες τους λειτουργουν στις 4 γωνιες του πλανητη και οι χρηματιστες (στις οποιες ανηκουν) μονο τοκους θελουν να βγαζουν. Οι τοκοι ομως και τα χρεη τους εφεραν στο χειλος του γκρεμου...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας