patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς

Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ανοιχτή επιστολή καταγγελία

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Γιώργος ανέντ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 30, 2025 7:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ανοιχτή επιστολή καταγγελία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παρακολουθώ όλα όσα ως "απαντήσεις"ή νουθεσίες μπαίνουν σε αυτά που γράφω. Αφορμη το πρόσφατο κείμενο μου για τον" Τραμπ ως ειρηνοποιο"και την θλιβερή επίθεση στο πρόσωπο μου.Ορισμενοι μάλιστα χωρίς να με ξέρουν μου έκαναν ανοιχτή επίθεση λασπολογία στο πρόσωπο μου περικόπτοντας φράσεις μου και κατηγορώντας με με επιθετικούς προσδιορισμους και ψέματα ψέματα και ατελείωτη λάσπη.Τους την επιστρέφω στο ακέραιο.

Ειδα και κάποιον να με περιγράφει ως δήθεν "μπερδεμένο"κλπ. Αλλοι ως "σταλινικό"κάποιοι ακόμα και για "σημιτικό εξυχρονιστη"κλπ βρισιές όλα αυτά γιατί προβάλλω ένα δικό μου ιδεολογικό προσανατολισμό αυθεντικό σοσιαλιστικό αντιιμπεριαλιστικο.

Λυπαμαι φίλοι και σύντροφοι αλλά σε κάποιους ο σταλινισμός είναι τρόπος ζωής ως τροτσκισμός.Ανεφερα ότι έχω κάποιες ιδεολογικές αναφορές.Και αμέσως πλάκωσε η αστυνομία σκέψης του κινήματος.Αρχισε ένας ολόκληρος μηχανισμός λάσπης και βούρκου.Αισχος.Κατα αρχάς με πρώτο κάποιο Οβελίξ άρχισε η προσπάθεια συκοφάντησης μου.Και μετά η γνωστή κασέτα περί τροσκισμου και σταλινισμού.

Εγραψα ένα κείμενο για το Τραμπ και αμέσως χωρίς καν να διαβαστεί σωστά έγινε μια αδικαιολόγητη επίθεση στο πρόσωπο μου και στις ιδέες μου.Ποιοι αναπαράγουν τις στημένες δίκες της Μόσχας; ποιοί κολλάνε ετικέτες και ταμπέλες; ποιοί κάνουν δική προθέσεων; Μπερδεμένος δεν είμαι εγώ αλλά εσείς.

Πρωτα από όλα εγώ έχω μια συνεπή σοσιαλιστική αντιιμπεριαλιστική πατριωτική στάση και ιδεολογία και έχω πραγματικά έρθει σε συνολική ρήξη με τον σταλινισμό αλλά και κάθε δόγμα καθώς βέβαια και σε συνολική αντίθεση με την δεξιά σοσιαλδημοκρατία.

Οι αναφορές μου ιστορικές και ιδεολογικές είναι σε κάθε Λαϊκό εθνικό επαναστατικό κίνημα των λαών της περιφέρειας του καπιταλισμού ιμπεριαλισμού, αναφορές σε σοσιαλιστικά κινήματα και μεγάλους επαναστάτες ηγέτες αντιμετωπίζοντας τους με κριτική διάθεση γιατί τίποτα δεν είναι ενιαίο στην πορεία των διαφόρων κινημάτων.Και μέσα σ'όλα αυτά ανέφερα και δύο κινήματα ορόσημα που με έχουν επηρεάσει και με καθοδηγούν (ΕΑΜ και ΠΑΚ ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτεμβρίου του Ανδρέα Παπανδρέου πέρα από τους συμβιβασμούς του κλπ) και κάποιοι από εσάς πέσατε στην κυριολεξία πάνω μου κάνοντας μου ατελείωτες επιθέσεις καλύπτοντας τη δική τους ιδεολογική αντίφαση.

Γιατι αντίφαση είναι από τη μια να είσαι τροτσκιστής και από την άλλη να στηρίζεις τον Πούτιν και να μην κάνεις ένα πραγματικό διαχωρισμό κάποιων πραγμάτων.Διαφοροι τρο.

Εγω όλο αυτό το καιρό έχοντας στείλει κείμενα πίστευα ότι τα έστελνα σε ένα σάιτ ναι μεν ανήκων στην παλιά ΚΔΕ αλλά σε ένα σάιτ που λέει ότι πιάνει το χώρο της ευρύτερης αντιιμπεριαλιστικής και πατριωτικής αριστεράς.Ματαιο όμως από ότι φαίνεται και μάλιστα είδα σε σημερινή ανάρτηση του Οβελίξ ότι κάποιοι λέει έπρεπε να μου "φερθούν με κουπεπε".

Όχι κύριοι δεν ζήτησα ούτε ειδική συμπεριφορά ούτε είμαι εν δυνάμει σύμμαχος της ΚΔΕ.Καποιοι από αυτό το σάιτ με ξέρουν πολύ καλά απ'τις διαδηλώσεις και το μαζικό κίνημα ξέροντας ιδεολογικά ότι ανήκω στην σοσιαλιστική αντιιμπεριαλιστική αριστερά.Μαζι με κάποιου συντρόφους βαδίσαμε στους δρόμους του μεγάλου λαϊκού αντιμνημονιακου κινήματος, μαζί βαδίσαμε στους δρόμους κόντρα στο καθεστώς της εμβολιαστικης τρομοκρατίας και της ψευτοπανδημιας , μαζί με κάποιους συντρόφους βαδίσαμε στα μπλοκ της ΛΑΕ και σήμερα στο ΔΗΚΕΑ του Λαφαζάνη.

Μας συνέδεε και μας συνδέει τουλάχιστον με κάποιους συντρόφους του σάιτ τα κοινά προτάγματα για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά του ιμπεριαλισμού.Και τώρα κάποιοι προσπαθούν ουσιαστικά να υποσκάψουν αυτή την ενότητα ενότητα στην διαφορετικότητα των ιδεολογικών ρευμάτων αλλά πατώντας πάνω στην ουσία των πραγματικών αντιθέσεων.Οχι σύντροφοι δεν ζητάω χάρες από κανέναν.Καταγγελω τή προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την βασική ιδέα των λεγόμενων μου παρατηρώντας μια άνευ ουσίας επίθεση.Τετοιες επιθέσεις είχα και στο παρελθόν αντιμετωπίσει και από τροτσκιστές και από σταλινικούς σε θέματα ιστορίας και πολιτικών προταγματων αλλά ειδικά από κάποιους από εσάς ειλικρινά δεν περίμενα τέτοιες επιθέσεις.

Με την καταγγελία αυτή σταματάω κάθε παρέμβαση στο σάιτ σας γιατί βλέπω μια προσπάθεια να φιμωθει και να απομονωθεί η δική μου σοσιαλιστική άποψη και κάθε άνθρωπος της αριστεράς που δεν έχει τέτοιου είδους στεγανά και δόγματα.

Καταγγελω ανοιχτά τον Οβελίξ ότι χρησιμοποιεί μεθόδους ιεράς εξέτασης και δίκης προθέσεων αλλά δυστυχώς και κάποιους "επισκέπτες"ότι βρήκαν απλά την ευκαιρία νά διαστρεβλώνουν τα λεγόμενα μου.Προς θλίψη δική τους όμως αλλά προς ευχαρίστηση δική μου ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΣΗ.Δεν αλλάζω ιδεολογική στάση.Ο δικός μου σοσιαλισμός είναι και εθνικός και διεθνιστικος ταυτόχρονα.

Στηριζεται σε μία σωστή μη δογματική ερμηνεία του μαρξισμού προσαρμοσμένη στα εθνικά δεδομένα της κάθε χώρας κι όχι με πλαίσια ευρωκεντρισμου.Δεν πιστεύω σε καμία "δικτατορία του προλεταριάτου"σε καμιά ταξική δικτατορία.Πιστευω αντιθέτως στην σοσιαλιστική δημοκρατία των πλατιων λαϊκών μαζών.Ο μόνος δρόμος είναι πάντα η επανάσταση αλλά βασισμένη σε εθνικά δεδομένα και ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας.Για να μην έχουμε ούτε σταλινικές δίκες της Μόσχας ούτε άλλη Κροστανδη ούτε σοσιαλδημοκρατικό "ανθρώπινο"καπιταλισμό.

Εγω πιστεύω σε μια αυθεντική λαϊκή εξουσία σε ένα αυθεντικό λαϊκό σοσιαλιστικο κράτος ενταγμένο σε μια χώρα αληθινά ανεξάρτητη.Το δικό μου πρόταγμα είναι : Έθνη ανεξάρτητα/κυρίαρχοι λαοί.Πανω στην πραγματική αντίθεση έθνους/παγκοσμιοποίησης στηρίζω τον άξονα αντίστασης από Ρωσία Λευκορωσία Ντονμπας έως Παλαιστίνη Λίβανο Υεμένη Βενεζουέλα δυτική Αφρική.Ομως πώς να το κάνουμε δεν είναι δυνατόν να στηρίξω τον Πούτιν και τη ρωσική ολιγαρχία όσες παραχωρήσεις και να κάνει στο λαό σε παροχές,η ταξική ανισότητα δεν αλλάζει το κράτος ανήκει στην ολιγαρχία και δεν χρειάζεται να ξαναπώ πάλι τα ίδια.Ομως σε αυτό το έδαφος ξεκάθαρα στηρίζω αυτή την Ρωσία και την Κίνα.

Λοιπον αυτά είχα να πω ως απάντηση στο οχετο τή λάσπη και τους διάφορους ιεροεξεταστές και χωροφύλακες της σκέψης. Η σταλινική νοοτροπία είναι η πραγματική τούς ταυτότητα,ο σταλινισμός είναι τρόπος ζωής για μερικούς τέτοιους ιεροεξεταστές.Αυτα είχα να πω για τελευταία φορά και μόνο απαντώντας στις συκοφαντίες και διάφορους ιεροεξεταστές.Με κάποιους συντρόφους θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους εγώ δεν ζητάω πιστοποιητικό αριστερόφροσυνης.Αλλα σε κάποιους τους συστήνω να μην με ξαναπιάσουν στο στόμα τους.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix

Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 30, 2025 11:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Σχόλιο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ένα μόνο σχόλιο:

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Ο δικός μου σοσιαλισμός είναι και εθνικός και διεθνιστικος ταυτόχρονα.

Ο Σοσιαλισμός είτε είναι ΚΑΙ Εθνικός ΚΑΙ Διεθνιστικός ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, είτε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Αυτή η φράση "δεν κομίζει καμία γλαύκα εις Αθήνας"...

Όλα τα άλλα θα μελετηθούν με προσοχή και θα ληφθούν υπ' όψη (πιστεύω από όλους).

Απάντηση από εμένα δεν θα δοθεί.

Μεταλληνός
Site Admin

Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 01, 2025 4:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

.Με κάποιους συντρόφους θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους εγώ δεν ζητάω πιστοποιητικό αριστερόφροσυνης.Αλλα σε κάποιους τους συστήνω να μην με ξαναπιάσουν στο στόμα τους.

Με αυτές τις γραμμές, ο "Γιώργος ο Ανένταχτος" τελειώνει την "καταγγελία του"(;) ενάντια στην πλειοψηφία (σύμφωνα με τα λεγόμενά του) αυτού του σάΙτ που ονομάζεται "ΠΑΤΑΡΙ". Την ίδια στιγμή μας αποχαιρετά (αν κατάλαβα καλά) δηλώνοντας πως θα σταματήσει να βάζει κείμενα εδώ. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, πρόκειται για πολύ σκληρή τιμωρία που μας επιβάλει, αλλά θα την υποστούμε!. Ωστόσο ο γράφων που "τολμά" έστω και για τελευταία φορά να "τον ξαναπιάνει στο στόμα του" έχει την κρυφή ελπίδα πως ο "Ανένταχτος" θα κρατήσει αυτή την φορά τον λόγο του, και δεν θα μας απαλλάξει και πάλι γρήγορα από την "τιμωρία μας" όπως το έκανε και για άλλη μία φορά πρόσφατα, κάνοντας ξανά αισθητή την παρουσία του εδώ.

Για να σοβαρευτούμε. Η συζήτηση με τον "Ανένταχτο" πρέπει πραγματικά να σταματήσει, επειδή δεν οδηγεί πουθενά. Όσοι προσπαθούν (και ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου) να τον κάνουν να καταλάβει κάποια πράγματα ματαιοπονούν. Είναι σαν να προσπαθούν να βουλώσουν μεγάλες τρύπες που υπάρχουν σε ένα χωράφι, ρίχνοντας μέσα τους λουκουμόσκονη. Επειδή το κακό στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι οτι αυτός ο άνθρωπος πολιτικά είναι πολύ μπερδεμένος σε όλα τα ζητήματα. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα, καθώς διανύουμε μία εποχή όπου τα γεγονότα εκτυλίσσονται καθημερινά σε παγκόσμιο επίπεδο με μεγάλη ταχύτητα, και τις περισσότερες φορές είναι αντιφατικά. Το κακό είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. Και το ακόμα χειρότερο, είναι πως θεωρεί κυριολεκτικά εχθρό του όποιον διαφωνεί με τα γραφτά του, και του τα επισημαίνει.

Με αυτή την αλαζονική έπαρση, μπήκε λοιπόν στο "ΠΑΤΑΡΙ", κουβαλώντας μαζί και τις όποιες πολιτικές αντιλήψεις του (ας το πούμε έτσι) οι οποίες αποτελούνταν (και ακόμα εξακολουθούν να αποτελούνται) από έναν θεωρητικό αχταρμά ο οποίος έχει εισβάλει μέσα στο κεφάλι του. Αυτό το μπέρδεμα που τον διακρίνει, προσπαθεί πολλές φορές να το καλύψει κάνοντας γενικόλογες αναφορές περι αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, περι επανάστασης και διάφορα άλλα τέτοια εντυπωσιακά συνθήματα.....

Θα μπορούσε κανείς να σταχυολογήσει μία σειρά από πολιτικά μπουμπούκια που έχει καρφιτσώσει κατά καιρούς μέσα από τα διάφορα κείμενά του εδώ, για να αποδείξει το πολιτικό κομφούζιο του μυαλού του.. Εγώ θα αρκεστώ μόνο σε ένα. Σε αυτό το τελευταίο (όπως αφήνει να εννοηθεί) αποχαιρετιστήριο κείμενό του, γράφει σε κάποιο σημείο θέλοντας να δείξει προφανώς πόσο "αντιδογματικός" είναι....

"Ο δικός μου σοσιαλισμός είναι και εθνικός και διεθνιστικος ταυτόχρονα.
Στηριζεται σε μία σωστή μη δογματική ερμηνεία του μαρξισμού προσαρμοσμένη στα εθνικά δεδομένα της κάθε χώρας κι όχι με πλαίσια ευρωκεντρισμου.Δεν πιστεύω σε καμία "δικτατορία του προλεταριάτου"σε καμιά ταξική δικτατορία.Πιστευω αντιθέτως στην σοσιαλιστική δημοκρατία των πλατιων λαϊκών μαζών.Ο μόνος δρόμος είναι πάντα η επανάσταση αλλά βασισμένη σε εθνικά δεδομένα και ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας."

Προσέξτε. Δεν πιστεύει σε καμία δικτατορία του προλεταριάτου - γράφει - και σε καμία ταξική δικτατορία αλλά δύο σειρές πιό κάτω συμπληρώνει πως ο μόνος δρόμος είναι η επανάσταση αλλά βασισμένη σε εθνικά δεδομένα και ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας...

Τί έχει μπερδέψει εδώ ολοφάνερα; Την πραγματική δικτατορία του προλεταριάτου με την σταλινική δικτατορία!. Πρώτα - πρώτα αγνοεί εντελώς, ή θέλει να αγνοεί οτι το καθεστώς που επέβαλαν οι μπολσεβίκοι τα πρώτα χρόνια της επανάστασης τουλάχιστον μέχρι το 1924 που πέθανε ο Λένιν ήταν η αποθέωση της πραγματικής δημοκρατίας που γνώρισαν οι καταπιεζόμενες μάζες για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία. Για πρώτη φορά μέσω των Σοβιέτ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ, ΑΠΟΦΆΣΙΖΑΝ, ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΝΟΜΟΥΣ για την ίδια την ζωή τους, νόμους που για πρώτη φορά έμπαιναν σε εφαρμογή αμέσως από την επόμενη ημέρα. Κι όλα αυτά μέσα σε μία χαώδη κατάσταση που την δημιουργούσαν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Είμαστε με την δικτατορία του προλεταριάτου, επειδή πρόκειται για την δικτατορία της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού εναντίον της μειοψηφίας των παράσιτων της κάθε χώρας.

Ο "Ανένταχτος" δεν θέλει την δικτατορία του προλεταριάτου, την ίδια στιγμή που υποστηρίζει γενικά και αφηρημένα την επανάσταση. Αγνοώντας φυσικά ότι αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα μεταξύ τους Δεν μπορεί να υπάρξει νικηφόρα επανάσταση χωρίς την δικτατορία του προλεταριάτου, μέχρι την εποχή εκείνη που η επανάσταση θα έχει όχι μόνο παγιωθεί στην θέση της αλλά και θα αποδίδει στον λαό της τα προνόμια σε όλους τους τομείς που είναι σε θέση (και θα είναι σίγουρα) να προσφέρει η καινούργια ανώτερη σοσιαλιστική κοινωνία... Ο Λένιν είχε χαρακτηρίσει την δικτατορία του προλεταριάτου σαν ένα αναγκαίο κακό. Αν λοιπόν ο "Ανένταχτος" μας λέει πως θέλει την επανάσταση αλλά δεν θέλει την δικτατορία του προλεταριάτου, στην πραγματικότητα μας λέει πως πιστεύει στο ειρηνικό πέρασμα στον σοσιαλισμό. Κούρευε λαγούς, κι αγνάντευε χελώνες δηλαδή...

Είναι αυτός ο βασικός λόγος, η θεωρητική του ανεπάρκεια δηλαδή, που τον κάνει να γίνεται ερειστικός απέναντι σε όποια δήποτε απόπειρα κριτικής των απόψεών του. Οι πάντες τον πολεμούν, τον καταδιώκουν, και τον υποβάλουν σε καταστάσεις "ιεράς εξέτασης". Και επειδή η μπερδεψούρα του μυαλού του δεν βρήκε κάποια απήχηση, μικρή έστω, εδώ μέσα στο "ΠΑΤΑΡΙ," κατέληξε στο συμπέρασμα πως είμαστε Σταλινικοί. Ναι την χρησιμοποιεί αυτή την λέξη. Σαν λέξη μόνο, επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζει ουσιαστικά τους ιστορικούς λόγους που την έκαναν να εμφανιστεί και να επικρατήσει μέσα στην χώρα που έγινε η πρώτη νικηφόρα προλεταριακή επανάσταση στον κόσμο...

Ναι, είναι σίγουρα καλύτερα να σταματήσει η συζήτηση με αυτόν τον άνθρωπο. Δεν μπορεί να προσφέρει πλέον τίποτα ούτε σ' εμάς, ούτε σε εκείνον. Καλύτερα να προσπαθήσει να βρεί άλλον χώρο να εκθέτει τις απόψεις του, και να είμαστε εμείς καλά, κι' αυτός καλύτερα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 01, 2025 9:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Και όμως έχει νόημα... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μεταλληνός έγραψε:
Η συζήτηση με τον "Ανένταχτο" πρέπει πραγματικά να σταματήσει, επειδή δεν οδηγεί πουθενά. Όσοι προσπαθούν (και ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου) να τον κάνουν να καταλάβει κάποια πράγματα ματαιοπονούν.

Συνομιλητές σαν τον "υπό εξέταση" μου έχουν τύχει πολλοί και διάφοροι. Όχι μόνο σε πολιτικού περιεχομένου συνομιλίες, αλλά και σε πολλές και ποικίλες άλλες περιπτώσεις. Σύντομα γινόταν σαφές ότι ίσχυαν για αυτούς όσα αποδίδει εδώ ο "Μεταλληνός" (και όχι μόνον αυτός) στον "υπό εξέταση" συνομιλητή. Κυρίως ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αντιληφθούν ΤΙ έλεγε η απάντησή μου (ή άλλες απαντήσεις) προς αυτούς. Διότι ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ να "αντιληφθούν" ΤΙΠΟΤΑ.

Ωστόσο εγώ, επίμονα και σε κάποιο είδος (ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΟΥ) "Καβαφικού χρέους" εννοούσα να απαντώ και μάλιστα μα ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΚΑΤΕΒΑΤΑ. Τόσο ώστε κάποιος έφτασε σε σημείο, μια φορά, να με ρωτήσει ευθέως:

"Τι του απαντάς; Δεν βλέπεις ότι δεν έχει πρόθεση να καταλάβει τίποτα;"

Για να πάρει από εμένα την απάντηση:

"Απαντώ για να διαβάσει την απάντησή μου ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ!"

Πράγματι, η ανάλυση των ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΩΝ σφαλμάτων και διαστρεβλώσεων στα οποία επιμένουν (ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ και ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ, θα έλεγε κανείς) ορισμένοι, έχει την αξία της σαν ΑΣΚΗΣΗ. Για να ξεκαθαρίζουμε ΤΙ πραγματικά ισχύει ΕΜΕΙΣ που απαντούμε και, μαζί με εμάς, όσοι άλλοι μας διαβάζουν (βγάζοντας τα δικά του συμπεράσματα έκαστος). Για να ωφελούνται, με δυο λόγια, ΟΛΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ) ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ.

(Χωρίς να θέλω να "βάλω τα μούτρα μου" ΟΥΤΕ "πλάι στον Ένγκελς", ΟΥΤΕ "πλάι στον Λένιν": Μήπως ο πρώτος έγραψε το "ΑΝΤΙ ΝΤΥΡΙΝΓΚ" για να "βάλει μυαλό ο...κ. Ντύρινγκ"; Μήπως ο δεύτερος έγραψε τον "Αποστάτη Κάουτσκι" για να "βάλει μυαλό ο ...Κάουτσκι";)

Μεταλληνός
Site Admin

Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 02, 2025 12:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Obelix, O Ένγκελς και ο Λένιν, με αφορμή τον Ντύριγκ και τον Κάουτσκι, ανέλυσαν με τον γνωστό ιδιοφυή τρόπο τους, προβλήματα ουσιαστικά της εποχής τους που ενδιέφεραν το παγκόσμιο εργατικό κίνημα. Σε τελευταία ανάλυση χρησιμοποίησαν αυτούς τους δύο κυρίους για να πουν αυτά που έπρεπε να πουν, αναπτύσσοντας ακόμα περισσότερο την Μαρξιστική θεωρία και την πρακτική, απευθυνόμενοι στην κοινωνική τάξη πρωτίστως που τους ενδιέφερε σε παγκόσμιο επίπεδο. Δηλαδή σε αυτιά καλοπροαίρετα....

Τα κείμενα του συγκεκριμένου, είναι άλλης κατηγορίας. Αν πάρει κανείς σαν παράδειγμα αυτό το τελευταίο (για άλλη μία φορά τελευταίο!) αποχαιρετιστήριο κείμενό του, διαπιστώνει αμέσως πως περιέχει περισσότερα λάθη και ανακρίβειες απ' όσα είναι τα γράμματα του αλφαβήτου που χρησιμοποιεί. Για να του απαντήσει κανείς με ακρίβεια σε όλα, πρέπει κάθε φορά να γράφει και μία μπροσούρα. Αυτοί οι επαναλαμβανόμενοι πολιτικοί καυγάδες, οι οποίοι δεν οδηγούν και πουθενά, έχω την εντύπωση πως μόνο κακό κάνουν στο "ΠΑΤΑΡΙ", επειδή μπορεί να κουράζουν αντί να εκπαιδεύουν ανθρώπους οι οποίοι ίσως μπαίνουν εδώ μέσα για πρώτη φορά.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 02, 2025 6:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Αξία απαντήσεων και σχολιασμών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μεταλληνός έγραψε:
Αν πάρει κανείς σαν παράδειγμα αυτό το τελευταίο (για άλλη μία φορά τελευταίο!) αποχαιρετιστήριο κείμενό του, διαπιστώνει αμέσως πως περιέχει περισσότερα λάθη και ανακρίβειες απ' όσα είναι τα γράμματα του αλφαβήτου που χρησιμοποιεί. Για να του απαντήσει κανείς με ακρίβεια σε όλα, πρέπει κάθε φορά να γράφει και μία μπροσούρα. Αυτοί οι επαναλαμβανόμενοι πολιτικοί καυγάδες, οι οποίοι δεν οδηγούν και πουθενά, έχω την εντύπωση πως μόνο κακό κάνουν στο "ΠΑΤΑΡΙ", επειδή μπορεί να κουράζουν αντί να εκπαιδεύουν ανθρώπους οι οποίοι ίσως μπαίνουν εδώ μέσα για πρώτη φορά.....

Κείμενα όπως το τελευταίο, με ΟΡΓΙΟ από κατηγορίες και χαρακτηρισμούς και τίποτα άλλο, σίγουρα δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον και μόνο κουραστική θα ήταν μια "απάντηση" σε αυτά. (ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ "απάντηση", πέρα ίσως από μια παρότρυνση της μορφής "άντε να σε δει κανένας γιατρός", θα μπορούσε να δοθεί., π.χ., στο "σενάριο" ότι εγώ αποτελώ..."ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΚΕΨΗΣ"; Ανήκοντας μάλιστα σε κάποιον..."μηχανισμό";)

Άλλα όμως κείμενα όπου διατυμπανίζεται η "καπιταλιστική ταυτότητα" της Ρωσίας ή η υποτιθέμενη "αειθαλής ηγεσία των Η.Π.Α." σε έναν ωσαύτως "αειθαλή" και "αθάνατο" καπιταλισμό (με ισχυρισμούς του τύπου: "ο Trump μεθοδεύει την επανεκκίνηση του καπιταλισμού υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. - και τα καταφέρνει μια χαρά") ίσως να αξίζουν απάντηση με επισήμανση των παραλογισμών τους (είναι παραλογισμοί που δεν λείπουν και από τα κείμενα που δημοσιεύουν αρκετά "παπαγαλάκια" των ΜΜΕ σπέρνοντας ίσως κάποια σύγχυση στον κόσμο). Χωρίς κατ' ανάγκην να επισημαίνεται και η ταυτότητα εκείνου στον οποίο ανήκουν.

Γιώργος ανέντ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 02, 2025 10:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Συνολική απάντηση σε κοινούς συκοφάντες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ειλικρινά δεν ήθελα να ξαναμπώ σε καμία συζήτηση μαζί σας.Σας είχα διαμηνυσει να μην ασχολείστε μαζί μου.Φαινεται όμως ότι τίποτα απολύτως τίποτα δεν σέβεστε και από τότε που έστειλα αυτή την ανοιχτή επιστολή καταγγελία άρχισαν οι ειρωνείες και οι χαρακτηρισμοί ξανά.Θελετε λοιπόν πόλεμο;Θα τον έχετε.Πρωτα από όλα απευθύνομαι στον "πατερουλη του ελληνικού τροτσκισμού"το Μεταλληνό και να τού πω ως εργάτης και σοσιαλιστής τα εξής:Λουκουμοσκονη είναι το ίδιο τού το μυαλό και βεβαίως δεν του ζήτησα ούτε καθοδήγηση ούτε συμβουλές., ούτε γραμμή.Πρωτα και κύρια απέναντι στην λάσπη και τη συκοφαντία που μου πέταξε για δήθεν "έπαρση"επειδή έστειλα κατά καιρούς κείμενα μου, έχω να τού πω ότι απ'την αρχή έχω διασαφηνησει τι είμαι και που ανήκω.Προφανως ο εν λόγω πατερουλης καθοδηγητής είδε ότι τα κείμενα μου δεν συμφωνούν με την κυρίαρχη θέση της οργάνωσης σας και άρχισαν τα όργανα κοινώς βάζουμε μπροστά διάφορους γνωστούς άγνωστους τύπου Οβελίξ κλπ να καθαρίσουν . Μήν τυχόν και μολυνθεί η σέχτα σας από μια άλλη θέση μια άλλη ιδεολογία.Αρχιζει τότε η δολοφονία χαρακτήρων,η συκοφαντία,η υποβάθμιση των άλλων αντιλήψεων η προβοκαρολογια το ψέμα ακόμα και πρωσοπικες επιθέσεις.Μεταλληνε τυχαίνει να σε έχω γνωρίσει σε κάποιες διαδηλώσεις και απεργίες αλλά όση εμπειρία χρόνων μπορεί να κουβαλάς προφανώς και κουβαλάς και το άγχος της χαμένης πρωτοπορίας του κινήματος.Βλεποντας ότι δεν έχουμε τις ίδιες αντιλήψεις άρχισες και σύ αυτό που έχω εδώ και 40και πλέον χρόνια από τα 14 χρονών αντιμετωπίσει από διάφορους μηχανισμούς της αριστεράς.Χλευη ειρωνεία, ότι είμαι "μπερδεμένος"ή ότι δεν "έχω άποψη"κλπ.Ολοι οι μηχανισμοί είτε σταλινικοί είτε τροτσκιστικοι τα ίδια κάνετε και το ξέρεις αυτό πολύ καλά.Τα ίδια ακριβώς έχω ακούσει από σταλινικούς όταν για παράδειγμα έπαιρνα θέση ιστορικά σε σχέση με την Ισπανία τού 36 υπέρ του POUM-CNTχωρις να είμαι ούτε τροτσκιστής ούτε αναρχικός ούτε βέβαια σταλινικός.Τις ίδιες διαστρεβλώσεις, ίδιες συκοφαντίες, ίδια ειρωνεία γύρω στα 1995 αντιμετώπισα από διάφορους "πατερουληδες"του σταλινισμού γιατί απλούστατα όπως και τώρα έβλεπα και βλέπω με βάση τα εθνικά δεδομένα της κάθε χώρας ποιες είναι οι δυνάμεις που έπαιζαν προοδευτικό επαναστατικό ρόλο.Ιδιες συκοφαντίες από κάποιους τροτσιστες πατερουληδες τύπου "ΟΚΔΕ Σπάρτακος"και αναρχικών αντιμετώπισα όταν τή δεκαετία του 90 στήριζα ανοικτά τη Σερβία και τους σερβοβοσνιους πατριώτες Κάρατζιτς Μλάντιτς και μάλιστα και αυτοί στο όνομα του Τρότσκι και της παγκόσμιας επανάστασης με έβγαζαν "εθνικιστή και σταλινικό ή τριτοκοσμικό".Οι ίδιοι "πατερουληδες"του τροτσκισμού σαν τή γνωστή ομάδα του ΕΕΚ και τού παλιού σας συντρόφου Σάββα Μιχαήλ ή Σαμπετάι μου επιτίθονταν για την αντίθεση μου απέναντι στην εμβολιαστικη τρομοκρατία του παγκόσμιου καπιταλισμού και το ψέμα της "πανδημίας"ή για τις θέσεις μου στο εθνικό ζήτημα της Κύπρου και της Παλαιστίνης επειδή πιστεύω στις εθνικές ταυτότητες των λαών σε μία ελληνική Κύπρο και σε δύο διάλυση του κράτους του Ισραήλ.Και εκεί τα ίδια είχα ακούσει περί "εθνικισμού"ή και "αντισημιτισμού"με τους ίδιους ακριβώς χαρακτηρισμούς.Για να μην πω για τις συκοφαντίες του ΚΚΕ εις βάρος μου το 89 για "αυριανισμο"κλπ.Να πω για το σάιτ της "παντιέρας"του ΝΑΡ πως με έλουσε με ψέματα και συκοφαντίες με διάφορους τύπους σαν τον Οβελίξ πότε για την ψευτοπανδημια ή για την στάση μου υπέρ των Ταλιμπάν το 2021 όταν νίκησαν στο Αφγανιστάν και πέταξαν έξω τις ΗΠΑ, ή και πάλι για την στάση μου υπέρ του Ντονμπας και Συρία ς;Το συμπέρασμα; Κοινό.Ειστε ακριβώς ίδιοι μηχανισμοί αποτυχημένες "πρωτοποριες"που το μόνο που κάνουν είναι η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός της αριστεράς ακόμα και σε δυνάμεις και κόσμο που έχει κοινά προτάγματα.Εγω Μεταλληνε δεν έστειλα κείμενα για να επιβάλλω την άποψη μου αλλά για ένα γόνιμο διάλογο και ουσιαστική αντιπαράθεση όχι συκοφαντίες και ψευδή.Δυστυχως αποδεικνύεται ότι παίζεις και σύ και άλλες "πρωτοποριες"τον ίδιο βρώμικο ρόλο . Όταν δεν συνάδει κάτι με την κυρίαρχη γραμμή τότε στέλνουμε διάφορους Οβελίξ.Ετσι αποδεικνύεται ότι ο Οβελίξ είσαι εσύ ο ίδιος σε γκαρμπον, γνωστό πασίγνωστο το κόλπο των διαφόρων δικτύων και μηχανισμών που διαβρώνουν το κίνημα και το έχουν οδηγήσει στην ανυποληψία.Ειδα και ένα άλλο ψέμα περί των ιδεολογικών μου θέσεων και της περιβόητης "δικτατορίας του προλεταριάτου"ότι δήθεν εγώ είμαι υπέρ της "ειρηνικής μετάβασης"κλπ.Ακου λοιπόν, όταν θες να συκοφαντησεις καλό είναι πρώτα από όλα να διαβάζεις σωστά τα γραφόμενα μου και ύστερα βάζε τον Οβελίξ να με θάψει.Δεν απολογουμαι για τις θέσεις μου και έχω πει έχω ξαναπεί τι είμαι και τι πιστεύω.Λουκουμοσκονη είναι το δικό σας μυαλό και η δική σας αποτυχία να βρείτε επίδοξα πρόβατα βαφτίζοντας τα "προλετάριους"για να τα "καθοδηγείτε"που έχετε μπερδέψει Τρότσκι με τον Πούτιν.Αληθεια που εισασταν όταν ένα κομμάτι του αριστερού χώρου (με το οποίο δεν συμφωνώ απόλυτα μαζί τους) ήταν στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του άξονα αντίστασης; Που εισουν Μεταλληνε όταν οργανώσεις όπως ΚΕΔ, κόκκινη γραμμή, πρωτοβουλίες υπέρ της αλληλεγγύης στο ηρωικό Ντονμπας ή η ΛΑΕ (όχι όλη αλλά το αριστερό ρεύμα του Λαφαζάνη ή το ΔΗΚΚΙ) κλπ οργανωνανε κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις με αντιφασιστικο αντιιμπεριαλιστικο προσανατολισμό; Και τότε κάποιοι άλλοι πατερουληδες του τροτσκισμού και του σταλινισμού όπως ΚΚΕ ΝΑΡ ΚΚΕ μλ κλπ τα ίδια ακριβώς μας λέγανε όπως εσύ τώρα.Να μιλήσουμε για την στάση σας απέναντι στην Συρία; που στηριζατε τη αντεπανάσταση και τους ισλαμοφασιστες μισθοφόρους του ιμπεριαλισμού και Σιωνισμού; Εγώ λοιπόν ως σοσιαλιστής και τότε και τώρα κατηγορηθηκα ως φίλος του Πούτιν κλπ συκοφαντίες.Τα ίδια ακριβώς είστε και εσείς.Για να τελειώνω.Δεν θέλω να ξανασχολειθητε μαζί μου, ούτε θέλω να στείλω κείμενο ούτε σε σας ούτε σε κανέναν μηχανισμό κατακερματισμού του κινήματος ούτε επιθυμώ καμμία σχέση μαζί σας.Οποιος όμως κάνει τέτοιου είδους πόλεμο θα χει την ανάλογη απάντηση.ΜεταλληνεΝο1κα και Νο2 επειδή η δουλειά μου ήταν να μαζεύω σκουπίδια εσείς έχετε μια θέση: στους κάδους ανακύκλωσης της ιστορίας.Σας το πα μην με προκαλείται άλλο.Ουτε σεβασμό ούτε συντροφικότητα με δήθεν πατερουληδες.Ειδικα αφιερωμένο!!!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 02, 2025 2:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Τι να πω; Λυπάμαι... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Από την 1η ανάρτηση του παρόντος νήματος (30 Νοεμβρίου 2025, 7:47 pm):

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Κατα αρχάς με πρώτο κάποιο Οβελίξ άρχισε η προσπάθεια συκοφάντησης μου.

Γιώργος ανέντ έγραψε:
...είδα σε σημερινή ανάρτηση του Οβελίξ ότι κάποιοι λέει έπρεπε να μου "φερθούν με κουπεπε"

(ΑΠΟ ΠΟΥ "βγαίνει" ότι "αναφερόμουν ΕΙΔΙΚΑ στον Γιώργος ανέντ"; Βέβαια, "όποιος έχει την μύγα...")

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Καταγγελω ανοιχτά τον Οβελίξ ότι χρησιμοποιεί μεθόδους ιεράς εξέτασης και δίκης προθέσεων...

Από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ ανάρτηση του "Γιώργος ανέντ" (2 Δεκεμβρίου 2025, 10:36 am):

Γιώργος ανέντ έγραψε:
...βάζουμε μπροστά διάφορους γνωστούς άγνωστους τύπου Οβελίξ κλπ να καθαρίσουν

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Όταν δεν συνάδει κάτι με την κυρίαρχη γραμμή τότε στέλνουμε διάφορους Οβελίξ. Ετσι αποδεικνύεται ότι ο Οβελίξ είσαι εσύ ο ίδιος σε γκαρμπον, γνωστό πασίγνωστο το κόλπο των διαφόρων δικτύων και μηχανισμών που διαβρώνουν το κίνημα και το έχουν οδηγήσει στην ανυποληψία

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Όταν δεν συνάδει κάτι με την κυρίαρχη γραμμή τότε στέλνουμε διάφορους Οβελίξ. Ετσι αποδεικνύεται ότι ο Οβελίξ είσαι εσύ ο ίδιος σε γκαρμπον, γνωστό πασίγνωστο το κόλπο των διαφόρων δικτύων και μηχανισμών που διαβρώνουν το κίνημα και το έχουν οδηγήσει στην ανυποληψία

Γιώργος ανέντ έγραψε:
...όταν θες να συκοφαντησεις καλό είναι πρώτα από όλα να διαβάζεις σωστά τα γραφόμενα μου και ύστερα βάζε τον Οβελίξ να με θάψει

ΕΠΤΑ - 7 - ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ έχει κάνει (με ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ) ο "Γιώργος ανέντ" (Και ΤΙ αναφορές! Ας δουν όλοι ΤΙ μου αποδίδει!) Και ταυτόχρονα ΑΠΑΙΤΕΙ (!!!) "κανείς μέσα από το ΠΑΤΑΡΙ να μην ασχοληθεί άλλη φορά μαζί του". Ενώ εκείνος "διατηρεί το δικαίωμα" να κάνει ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ σε μερικούς από εμάς. Τους μύδρους του, αυτήν την φορά, τους δέχεται κυρίως ο "Μεταλληνός" με τον οποίο είχε ξεκινήσει και η όλη κόντρα με αφορμή την Συρία, πέρσι, από όσο θυμάμαι και ο οποίος είναι ο αρμόδιος να απαντήσει για τον εαυτό του, όπως κρίνει.

Εκείνο που παρατηρώ είναι ότι, εκτός των άλλων, ο "Γιώργος ανέντ" εμφανίζεται τώρα ΝΑ ΕΧΕΙ "ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΟΥΛΙ" και να μας..."φρουρεί" (!!!) ώστε να μην παραβιάζουμε την απαίτησή του "να μην τον πιάνουμε στο στόμα μας". (Να υποθέσουμε ότι δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει;) Έτσι και τον αναφέρει κανένας..."εισβάλει ακάθεκτος και τρομερός" (και "πάντα θα εισβάλει από εδώ και πέρα, όταν δεν καθόμαστε φρόνιμα", όπως βγαίνει από τις τελευταίες γραμμές στην τελευταία του ανάρτηση - και όχι μόνο από αυτές!) και "μας...βάζει εμπρός"(!!!) Τρέμετε λοιπόν όσοι μπαίνετε στο "ΠΑΤΑΡΙ"! Από εδώ και πέρα μια νέα θεότητα στέκεται από επάνω μας και είτε "δεν τολμάμε να βλασφημήσουμε το όνομά του" (όπως προβλέπουν οι δικές του..."10 εντολές"!) είτε έχουμε να περιμένουμε (όσοι..."παραβάτες") τους ΜΥΔΡΟΥΣ και τις ΘΥΕΛΛΕΣ της επίθεσής του...

Δεν καταλαβαίνω πως κάποιοι από το site του απέδωσαν την ιδιότητα του "συντρόφου", με αυτά τα δεδομένα! (Ίσως πάντα το πρόβλημα της μη κατανόησης να είναι δικό μου. Ίσως πάλι κάποιος να είναι και σωστός και συντροφικός, αλλά από κάποια στιγμή και μετά "να τα παίζει" και να γίνεται άλλος άνθρωπος...) Εκείνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι, αν κάποιος γίνεται βάρος στο site, υπάρχουν και άλλοι τρόποι (τεχνολογικοί) να σταματήσει να το κάνει...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θυμάμαι ότι, σήμερα ακόμα, έγραψα πως "ίσως είναι ωφέλιμο να δίνονται απαντήσεις σε κάποιες εσφαλμένες θέσεις". ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή προέβλεπα τον κίνδυνο το "ΠΑΤΑΡΙ" να υποβαθμιστεί σε..."αρένα για ξεκατίνιασμα", προσέθεσα (τελευταία γραμμή) "Χωρίς κατ' ανάγκην να επισημαίνεται και η ταυτότητα εκείνου στον οποίο ανήκουν" (οι θέσεις στις οποίες απαντούμε). Ωστόσο, κάποιοι, ακόμα και όταν γίνεται χρήση ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΩΝ "ταυτοτήτων" ("Συνομιλητής Α", "Συνομιλητής Β") και πάλι "ανακαλύπτουν τον εαυτό τους" πίσω από ό,τι γράφεται (βλέπε πιο πάνω) Με άλλα λόγια:

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ. Διότι "ΕΦΟΔΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΕΝ ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΟ" ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 02, 2025 2:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Καλύτερα θα είναι... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Από πλευράς μου θα χαρώ να δω ΟΛΟ αυτό το νήμα να σβήνεται, εκτός από τις ιστορικές και ιστορικο - υλιστικές αναφορές και αναλύσεις, οι οποίες δεν χρειάζεται να περιέχουν ΚΑΝΕΝΑ όνομα χρήστη.
Γιώργος ανέντ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 02, 2025 2:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση για άλλη μια φορά. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε παρακαλώ πάρα πολύ, σου απαγορεύω να ασχολείσαι μαζί μου! Προσωπικό προσβολή έκανες εσύ και ο Μεταλληνός όχι εγώ.Εσυ δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις παρά να με βρίζεις και σύ και το αφεντικό σου ο μεγάλος πατερουλης καθοδηγητής σου;Να μην ξανασχολειθητε μαζί μου Τέλος!!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 02, 2025 3:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Όχι ότι "δεν το περίμενα"... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Σε παρακαλώ πάρα πολύ, σου απαγορεύω να ασχολείσαι μαζί μου! Προσωπικό προσβολή έκανες εσύ και ο Μεταλληνός όχι εγώ.Εσυ δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις παρά να με βρίζεις και σύ και το αφεντικό σου ο μεγάλος πατερουλης καθοδηγητής σου;Να μην ξανασχολειθητε μαζί μου Τέλος!!!!!

Όταν γίνεις ΣΑΤΡΑΠΗΣ ΤΟΥ 4ου ΡΑΪΧ (διότι, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ - αν δεν το έχεις πάρει είδηση!), ΤΟΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ "ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ". Αλλιώς, απλά, "ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ".

Όσο για "προσωπικές προσβολές", ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ο καθένας είναι σε θέση να δει ΠΟΙΟΣ έγραψε ΤΙ και ΠΟΤΕ.

vngelis

Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 04, 2025 10:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οσο πιο μακρυα τοσο πιο.... επαναστατικα.

Επειδη την ΚΕΔ τι γνωριζω απο πρωτο χερι πριν 20 χρονια ηταν οι θιασωτες της Ολυμπιαδας του 2004 και των ανοιχτων συνορων φανατικοι υπερασπιστές της αντικατάστασης πλυθησμων ειδηκα του Ελληνικου. Αντιρατσιστες με τι σεσουλα που χρησιμοποιουσαν τι λεξη φασισμό σε όποιον τους πηγαινε κοντρα και ειχαν βγαλει τι θεωρια οτι ο καπιταλισμος μπορει να ανανεωνεται απλα με την εισαγωγη τριτοκοσμικων δηλαδη την ιδια γραμμη με τους εφοπλιστες.

Ουτε μια πενταετια δεν περασε και ειχαμε την μεγαλύτερη μεταπολεμικη κριση και τα γεγονοτα στον Αγ Παντελεημονα. Και τι θεση κρατησαν στα δυο; Κατω η Αραβικη Ανοιξη, κατω ο εσωτερικος φασισμος των κατοικων του Αγ Παντελεημονα. Και αυτη η νεοταξικη πολιτικη δεν αλλαξε ποτε, απλα ανα περιοδους ασχολουνται με γεγονοτα στην αλλη ακρη τις υφηλίου να παρουν 'αριστερομετρο' και σε αυτο δεν εχουν πρωτια. Οι Κνιτες πηγαιναν παλιοτερα να μαζευουν καφε στην Νικαραγουα.

Για να δείξει καποιος οτι ο Πουτιν ειναι πληρες αντιδραστικος μας λεει οτι τον υποστηρίζουμε χωρις κριτικη και οτι ξεπουλησε τοσο τι Συρια οσο και το Ντονμπας. Δηλαδη του ανηκε η Συρια και το Ντονμπας; Ο Γιαννουκοβιτς και ο Ασσαντ παραιτήθηκαν και την εκαναν προς Μοσχα μεριά. Ευθύνη του Πουτιν και αυτο. Ο Τσιπρας που πηγε Μοσχα για εσωτερικη καταναλωση και ταχα ζητησε βοηθεια του Πουτιν δεν ευθύνεται για τις πραξεις του φταει ο Πουτιν.

Η αντι Πουτιν γραμμη που εμφανιζεται απο τα ορφανα του Σταλιν και δεν ειναι ενας αλλα πολλοι ειναι μια ταση ατομων που εχουν χασει ελπιδα οτι μπορει ποτε να αλλαξει μια κατασταση και δεν ειναι τυχαια. Οταν ερχονται μεγαλες αλλαγες φοβουνται οτι θα ερθουν τα πανω κατω γι αυτο μιλανε για ισχυροποίηση των καθεστώτων οπως η ΚΕΔ πριν μια εικοσαετια. Εβλεπαν συνεχως ανοδο του καπιταλισμου λογου της μεταναστευσης και αποκλειστικα αυτης την ιδια στιγμη που την επομενη δεκαετια το ΑΕΠ της χωρας επεσε κατα ενα τριτο και απο τοτε οι Ελληνες εχασαν κατα ενα τριτο την ιδιοκτησια τους. Εαν οι οργανωσεις αυτες ηταν σοβαρες και δεν ειναι, θα εκαναν καποια αυτοκριτικη για την πολιτικη τους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης