patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ.

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kostas oikodonos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 11, 2010 1:25 am    Θέμα δημοσίευσης: ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ.

Οι Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης «συναινούν» σε κοινή γραμμή πλεύσης, στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια
.
Οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί, και ο Κάρολος Παπούλιας, συμφώνησαν με τα μέτρα λιμού και καταληστεύσης της χώρας από το ΔΝΤ και ΚΕΤ,καθώς για τον ευρωμηχανισμό στήριξης δηλαδή της άτυπης φασιστικής διακυβέρνησης των κρατών μελών της ευρωζώνης που μελλοντικά θα βρεθεί και η η Ελλάδα, εφόσον τηρήσει αυστηρά τα μέτρα φοροαφαίμαξης του Ελληνικού λαού.

Συμφώνισαν επίσης πως ο ευρωμηχανισμός στήριξης είναι ένα «πυρηνικό όπλο» άμυνας στα χέρια των ηγετών της ευρωζώνης. «Η Ελλάδα που ξέραμε πρέπει να αλλάξει» ήταν πρώτη φράση του τζέφρυ. Συναίνεση και ομόθυμη καταδίκη της βίας.

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του Καρόλου Παπούλια, όπου ανέφερε. «Πολλοί αμφιβάλλουν ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να τους διαψεύσουμε. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να κερδίσουμε τον πόλεμο εναντίον της φοροδιαφυγής…η σύλληψή της οποίας αποτελεί μέρος της λύσης του οικονομικού προβλήματος. Σας καλώ να συζητήσουμε τη μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα. Αντε και εξορία στην Φολέγανδρο όποιον μικρομεσαίο και εργαζόμενο δεν θα μπορούν να τον γδάρουν. Μπράβο εξελίξεις κρυπτοχαμούρ* προεδράρα μας;

Και η προεδράρα μας σαν καλό λαδωμένο γρανάζι του συστήματος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και να καλύψει την κρατική προβοκάτσια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των τριών αθώων ανθρώπων της Μαρφίν.

Σαν τους κοινούς μαφιόζους που θρηνούν πάνω στα φέρετρα των θυμάτων τους ο Παπούλιας είπε πως «είναι αξεπέραστη η οδύνη για τον φρικτό θάνατο τριών νέων ανθρώπων που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας» και σημείωσε ότι «οι διαδηλώσεις δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για την τέλεση παράνομων πράξεων. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος τώρα ανέφερε χωρίς να διευκρινίσει το πώς. γιά να αποσπάσει την ομόθυμη συναίνεση καταδίκη της βίας από τα 3 καθάρματα.

Ο Παπανδρέου στην έξοδό δήλωσε ότι υπήρξε κλίμα συναίνεσης με τους πολιτικούς αρχηγούς…και συνέχισε λέγοντας ότι ο μηχανισμός που πέρασε στις Βρυξέλλες «μας δίνει τον χρόνο να κάνουμε σοβαρές και μεγάλες αλλαγές». Να φέρουμε με άλλα λόγια την νεοκατοχή.

Αντώνης Σαμαράς. Σε δηλώσεις του είπε σχετικά με την συνάντηση: «υποστήριξα ότι, Ζούμε, σε έκτακτες καταστάσεις και απαιτείται έκτακτη αντιμετώπιση από όλους μας .Τότε Αντωνάκη γιατί διέγραψες την Ντόρα;

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μίλησε για οικουμενική συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Ηταν που προδότη ανέβαζε και κατέβαζε τον Γιώργκο για τους λαθρομετανάστες και την στάστη με την Τουρκία ο σιχαμένος.
Επιστροφή στην κορυφή
ο Λαφαζάνης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 11, 2010 2:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

«Τραγικές οι εξελίξεις στην ευρωζώνη»

«Το σχέδιο ΕΕ-ΔΝΤ για τον μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, που εγκρίθηκε σήμερα τα ξημερώματα από τους υπουργούς Οικονομίας της Ε.Ε., γενικεύει την καταστροφική συνταγή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα σε όλη την ευρωζώνη και συνιστά τον τέλειο μηχανισμό επιστροφής της ηπείρου σε ένα βαθύ κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την απόφαση των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ για τον μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, ύψους 720 δισ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «τραγικές ιστορικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, οι οποίες έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. έχουν μετατραπεί σε άβουλα πιόνια της ''δικτατορίας'' που έχουν επιβάλει οι κεφαλαιαγορές και σε δρεπανηφόρα άρματα, πρώτα απ’ όλα του χρηματιστικού κεφαλαίου, για την κοινωνική και εργασιακή διάλυση. Σε αυτόν τον καταστροφικό δρόμο η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου διεκδικεί επάξια το πρωτείο».

Καταλήγοντας ο κ. Λαφαζάνης, τόνισε ότι «αυτή την ώρα η Ελλάδα επιβάλλεται να αποχωρήσει άμεσα από τον μηχανισμό χρηματοδότησης Ε.Ε.-ΔΝΤ και να προχωρήσει τάχιστα στην επαναδιαπραγμάτευση για μια νέα ευνοϊκή ρύθμιση του δημόσιου χρέους, πρώτα απ’ όλα του εξωτερικού, ως άμεσο μέτρο ενός γενικότερου προοδευτικού και ανορθωτικού προγράμματος, σε σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μονεταριστικό πλαίσιο της ΟΝΕ και τους αγοραίους κανόνες της ΕΕ».

ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Η Ε.Ε. έχει μετατραπεί σε άβουλα πιόνια της ''δικτατορίας'' που έχουν επιβάλει οι κεφαλαιαγορές και σε δρεπανηφόρα άρματα, πρώτα απ’ όλα του χρηματιστικού κεφαλαίου, για την κοινωνική και εργασιακή διάλυση.Και η Ελλάδα επιβάλλεται να αποχωρήσει άμεσα από τον μηχανισμό χρηματοδότησης Ε.Ε.-ΔΝΤ.

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ.

"να προχωρήσει τάχιστα στην επαναδιαπραγμάτευση για μια νέα ευνοϊκή ρύθμιση του δημόσιου χρέους, πρώτα απ’ όλα του εξωτερικού" από ποιούς; Ασφαλώς απο τους ίδιους μηχανισμούς που κατηγορεί.
Ποιόν κοροιδεύει ποιόν ο Λαφαζάνης;

Ασε που για το καθοριστικό που είναι η παύση πληρωμών και όχι νέα ρύθμιση της εξωτερικής πρώτα από όλα ληστείας απο το ξένο τοκογλυφικό παρασιτικό κεφάλαιο που το έχουμε αποπληρώσει στο πολλαπλάσιο και ακόμα μας έχουν χρεωμένους.

Αλλα τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς από έναν αριστερό ψάλτη της ιμπεριαλιστικής και αμερικανοκρατούμενης ΕΕ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας