patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ο Αγγ. Κανάς για την εξάρτηση της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Συνήθης Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 21, 2009 1:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο Αγγ. Κανάς για την εξάρτηση της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υπόθεση δήθεν ΕΛΑ

Καταχωρήθηκε στα πρακτικά του 5μελούς Εφετείου Αθηνών
στην 38η Συνεδρίασή του, την Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009


Κυρίες και Κύριοι Δικαστές.

Την Δευτέρα 9/3/2009 ήρθαν στο Δικαστήριό σας και κατέθεσαν η κ. Δέσποινα Μπουρδάκου και ο κ. Νίκος Δαμασκόπουλος για να ζητήσουν αναβολή της Δίκης μέχρι να μπορέσει να παραβρεθεί στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος Κώστας Αγαπίου για να υπερασπίσει τον εαυτό του. Το αίτημα αυτό το δικαστήριό σας το απέρριψε κατά πλειοψηφία. Δηλαδή η πλειοψηφία με την απόφασή της αυτή έβαλε την ταφόπλακα στον Κώστα Αγαπίου. Τον θεωρεί νεκρό.
Αυτό είχε ως συνέπεια την παραίτηση του κ. Γιώργου Μπουμπάρη, διορισμένου από το δικαστήριό σας συνήγορο του κ. Αγαπίου.
Στην συνέχεια παραιτήθηκαν οι συνήγοροι της κ. Αθανασάκη, ο κ. Αριστείδης Κωνσταντάκης και η κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, αφού εξήγησαν τους λόγους που τους οδήγησαν στην παραίτηση αυτή.
Η κ. πρόεδρος παραβιάζοντας την δικονομία, αφού η κ. Αθανασάκη δεν είχε συνηγόρους, προσπάθησε να συνεχίσει τη δίκη και όταν αυτό της επισημάνθηκε, ρωτούσε τους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους να της πουν τι να κάνει, τι έχουν στο μυαλό τους λέγοντας: «Πέστε μας κύριοι τι θα κάνουμε αύριο;».
Αμέσως αναρωτήθηκα φωναχτά: «Κοιτάτε να δείτε, τι δικαστές μας δικάζουν. Από μας περιμένουν να τους πούμε τι θα κάνουν».
Αυτό δείχνει δύο πράγματα, το ένα είναι ότι είστε διεκπεραιωτές μιας προειλημμένης απόφασης και το άλλο ότι έχετε βρεθεί σε αδιέξοδο. Έχετε τινάξει τη δίκη στον αέρα και ψάχνετε σωσίβιο σωτηρίας. Αυτό να σας το δώσουν οι κατασκευαστές της σκευωρίας, οι οποίοι δυστυχώς εκτός από εμένα έχουν μπλέξει και εσάς. Σας χρησιμοποιούν. Εσείς θα βγάλετε την απόφαση που θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς και τα συμφέροντα όλων αυτών που στήσανε την πλεκτάνη και βέβαια με κάποια ανταλλάγματα.
Αυτό είναι κατάντια. Δείχνει ότι η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη. Είναι εξαρτημένη και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ που είμαι κατηγορούμενος και βρίσκομαι σε συνεχή ομηρία εδώ και 6 χρόνια. Το λένε χιλιάδες πολίτες, το λένε δημοσιογράφοι, το λένε δικηγόροι, το λένε επιστήμονες, το λένε Δικαστές.
Στο βιβλίο με τίτλο: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ – Η ανεξαρτησία και η αποτελεσματικότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης», που αποτελεί τα πρακτικά του συνεδρίου που οργάνωσαν η Εταιρία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες και το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (11, 18 και 25 Φεβρουαρίου 1997), ο καθηγητής του τμήματος της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κώστας Ε. Μπέης, στο κεφάλαιο: Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ, αναφέρεται στον Αριστοτέλη, στον Πλάτωνα, στον Αισχύλο, την Αγία Γραφή Γένεσις γ´3 – γ´9 – γ´11 και γ´16 έως 24, στον Ηρόδοτο και στον Βασιλιά Καμβύση της Περσίας, στο Σύνταγμα, στο άρθρο 6 παραγρ. 1 της ΕΣΔΑ καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επίσης αναφέρεται για την ανεξαρτησία, συστατικό στοιχείο της έννοιας της Δικαιοσύνης. Για τις θεσμικές εγγυήσεις. Τους αφανείς επηρεασμούς.
Στην σελίδα 17 επισημαίνει τις αδυναμίες του συστήματος των θεσμικών εγγυήσεων. Εσείς κυρίες και κύριοι δικαστές διαβάστε το βιβλίο ολόκληρο. Εγώ θα σας διαβάσω ένα μικρό κομμάτι: «…Αυτό το οπωσδήποτε γνωστό στους νομικούς της πράξης θεσμικό πλαίσιο δεν είναι απαλλαγμένο από σοβαρές αδυναμίες…
Η πρώτη και σημαντικότερη αδυναμία του συστήματος είναι ότι υποθάλπει τις ανθρώπινες αδυναμίες, που δεν μπορεί παρά να έχουν και οι δικαστές, και ιδίως τη φιλοδοξία για διάκριση και ανέλιξη σε δεσπόζουσες θέσεις – κάτι που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε ως αρετή ούτε ως αγαθός σύμβουλος για όποιον έχει ταχθεί να υπηρετήσει την αρχή της μεσότητας.
(α) Οι φιλοδοξίες ενθαρρύνονται με το σύστημα των ιεραρχικών εντάξεων και προαγωγών που ισχύει γενικώς. Ο δικαστής οφείλει να είναι ένα μόνο: ο δικαστής. Δίχως διαβαθμίσεις. Από τη στιγμή που διαβαθμίζεται σε ιεραρχικά επίπεδα, υπαλληλοποιείται και εξωθείται στην άγρα των διακρίσεων, ένα παιχνίδι που γενικώς στους κοινωνικούς ανταγωνισμούς παίζεται περισσότερο στο επίπεδο του φαίνεσθαι, και όχι αναγκαίως του είναι. Εξωθείται έτσι ο δικαστής να γίνει επαγγελματίας της καριέρας. Και αυτή η εξώθηση τον πειθαναγκάζει σε διασυνδέσεις. Ηθικά λοιπόν δεν επιτρέπεται να έχει ο δικαστής άλλη φιλοδοξία, πέρα από του να είναι με τον καιρό καλύτερος δικαστής …».
Σας καταθέτω φωτοτυπημένο το εξώφυλλο και 13 σελίδες από αυτό το βιβλίο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Σωτήρης Μπάγιας, ο οποίος διώκετε για τις συνεντεύξεις του για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης, τον Ιανουάριο του 2005 είχε δηλώσει ότι: Το 1/3 των δικαστικών λειτουργών είναι επίορκοι και διεφθαρμένοι. Το άλλο 1/3 είναι φοβισμένα ανθρωπάκια και το άλλο 1/3 προσπαθεί να αποδώσει δικαιοσύνη αλλά εμποδίζεται και τρομοκρατείται από την κλίκα των επίορκων Δικαστών, Εισαγγελέων, Δικηγόρων.
Κύριοι Δικαστές, αυτή την δήλωση την προσυπογράφω και συμφωνώ πέρα για πέρα και αυτός είναι ο λόγος που κάθομαι εδώ και διεκδικώ την ελευθερία μου. Διαφορετικά θα είχα πάει στην Κίμωλο να ασχοληθώ με την εργασία μου και με τα άλλα ενδιαφέροντά μου και θα περίμενα να βγάλετε επίσημα την απόφασή σας.
Επιστροφή στην κορυφή
Συνήθης Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 22, 2009 11:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μια διακοπή του ομιλητή Κανά απ’ την πρόεδρο του «δικαστηρίου», η οποία έχει χάσει την ψυχραιμία της και τις ξεφεύγουν πράγματα που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του κατηγορούμενου:

Κανάς: Αυτό δείχνει δύο πράγματα, το ένα είναι ότι είστε διεκπεραιωτές μιας προειλημμένης απόφασης και το άλλο ότι έχετε βρεθεί σε αδιέξοδο. Έχετε τινάξει τη δίκη στον αέρα και ψάχνετε σωσίβιο σωτηρίας. Αυτό να σας το δώσουν οι κατασκευαστές της σκευωρίας, οι οποίοι δυστυχώς εκτός από εμένα έχουν μπλέξει και εσάς. Σας χρησιμοποιούν….

Πρόεδρος: Αυτά θα διαβαστούν και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια που θα προσφύγετε…

Κανάς: …Εσείς θα βγάλετε την απόφαση που θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς και τα συμφέροντα όλων αυτών που στήσανε την πλεκτάνη και βέβαια με κάποια ανταλλάγματα.

Πρόεδρος:Όπως έχετε πει θα προσφύγετε. Να δούνε τι σεβασμό δείχνετε στα δικαστήρια.

Κανάς: Θέλετε να συνεχίσετε κα. Πρόεδρε;

Πρόεδρος: Όχι. Εσείς να συνεχίσετε. Να τελειώνετε αυτά που θέλετε να πείτε.

Κανάς: ….Εσείς θα βγάλετε την απόφαση….



Σχόλιο:

Η «δίκαιη» Δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί για πολλές βδομάδες ακόμα. Ωστόσο η πρόεδρος του δικαστηρίου προεξοφλεί την προσφυγή των κατηγορουμένων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Άρα προεξοφλεί καταδικαστική απόφαση! Τι άλλο είναι αυτό, αν όχι ομολογία ότι η Απόφαση έχει ληφθεί από εξωθεσμικά κέντρα, πριν καν αρχίσει η δίκη και ανεξάρτητα απ’ αυτήν; Δεν είναι επιβεβαίωση της καταγγελίας του κατηγορουμένου Κανά ότι οι διορισμένοι δικαστές στην συγκεκριμένη δίκη θέατρο, είναι μόνο «διεκπεραιωτές μιας προειλημμένης απόφασης»;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας