patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Να Επιστρεψουν οι Τραπεζες Πισω στην Παλια Εποχη...

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 20, 2009 2:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Να Επιστρεψουν οι Τραπεζες Πισω στην Παλια Εποχη... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σχεδον ολος ο πολιτικος κοσμος στην Αγγλια ζηταει και απαιτει να επιστρεψουν οι τραπεζες πισω στον παλιο καλο καιρο. Ποτε δεν λενε να τις αφησουν να χρεοκοπησουν, να δουμε μπροστα και οχι πισω, να πουμε πως οι παλιες νοοτροπιες δεν ισχυουνε αλλο.

Σχεδον για καθε κλαδο οι πληρωμενοι δημοσιογραφοι εγραφαν μονιμως οτι δεν χρειαζονται ποια.
Να κλεισουν τα ανθρακωρυχεια.
Να κλεισουν τα χαλυβδουργια.
Να κλεισουν ολα τα εργοστασια που εφτιαχναν πλοια, τραινα, αυτοκινητα, αεροπλανα.

Δεν ειναι ανταγωνιστικα πλεον, δεν βλεπουν το μελλον, δεν ειναι μοντερνες επιχειρησεις. Ας βουλιαξουν...

Ομως τωρα λενε ακριβως το αντιθετο για τις τραπεζες. Να σωθουν, να δωθουν εγγυησεις για τα χρεη τους, να επιστρεψουν στον παλιο καλο καιρο, με τα χρεη που δημιουργουν, τις πιστωτικες κρατες, τα δανεια κατοικιων, αυτοκινητων και παει λεγοντας.

Κανενας μα κανενας δεν λεει οτι δεν προκειται τιποτα να παραμεινη το ιδιο. Οχι επειδη δεν το γνωριζουν ολοι, ακομα και οι πετρες, αλλα δεν νοηται καπιταλισμος χωρις χρεη και πλαστο χρημα. Οτιδηποτε αλλο οδηγει σε απολυτη χρεοκοπια. Αυτο θα ειναι το αποτελεσμα τελικα. Οι ιδιοι τωρα το δημοσιοπουν στα καναλια τους για πρωτη φορα με τετοια ανοιχτο τροπο.

Στο cnbc ανοιχτα λενε οτι η Αμερικη ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ.
http://www.cnbc.com/id/29769858

Οι μονοι που παραμενουν κολλημενοι στο παρελθον εκτως απ'τις κυβερνησεις ειναι οι αριστεριστες. Ολοι νομιζουν οτι με λιγα νεα δανεια, με καινουργιους νομους ελεγχου των τραπεζων, με νεες επιδοτησεις σε νεα κρατικα προγραμματα ολα θα επιστρεψουν εκει που ειταν προηγουμενα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 21, 2009 10:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πως να βγουμε απ'την κριση ολο και ολοενα αναρωτιουντα πολλοι.
Την μαγικη λυση φαινεται οτι τωρα την προσφερουν οι 'προοδευτικοι'.
Να χτισουμε κι'αλλα σπιτια, εργατικες κατοικιες να σπιτωσουμε τα 5εκ που περιμενουν στις λιστες γι'αυτα, ετσι δινουμε δουλειες στους οικοδομους.

Κανενας ομως δεν ρωταει τι θα γινουν τα λαθρομεταναστευτικα ρευματα.
Δηλαδη δεν εχουμε να κανουμε απλως με 5εκ λαου μονο στην Βρεττανια αλλα θεωρητικα ολο τον πλανητη αφου δεν σταματανε τα κυματα τα λαθρομεταναστευτικα. Οταν το κρατος ειναι ειδη χρεοκοπημενο και επισημως τωρα απ'τον Σεπτεμβρη του 2008, που θα βρεθουν τα χρηματα για να αγοραστουν τα υλικα και να πληρωθουν οι εργατες γι'αυτες τις κατοικιες?

Το οτι ο λαος χρειαζεται κατοικιες, δουλεια ειναι αμφισβητητο αλλα αυτο φυσικα δεν μπορει να σημαινει οτι οποιος φθανει σε μια γεογραφικη περιοχη ξαφνικα εχει δικαιωμα σε αυτες τις απαιτησεις. Οταν το κρατος το ιδιο χαριζει εργατικες κατοικιες μονιμως σε μεταναστες που το ιδιο το κρατος χωρις ελεγχο τους χαρακτηρισε 'πολιτικους προσφυγες' ενω θα επρεπε να ειχαν βαφτιστη δοσιλογοι, τοτε ειναι καθαρο οτι ο σκοπος του κρατους ειναι να χαθουν τα δικαιωματα σε ενα πολυπολιτισμικο αχταρμα γενικων απαιτησεων οπου ο τελευταιος που φθασει εδω εχει πιο πολλα δικαιωματα απο αυτον που μεγαλωσε σε μια χωρα.

Χωρις να απαιτηση ο πραγματικος προοδευτικος το δικαιωμα στη δουλεια, στην κατοικια, στην ανθρωπινη ζωη με τον ΟΡΟ οτι θα πρεπει να σταματησουν τα λαθρομεταναστευτικα ρευματα, ο απλος κοσμος το κατανοει οτι πιο πολλες κατοικιες σημαινει πιο πολυ μεταναστευτση και αρα δεν προκειται να δει ποτε καλο καιρο στον οριζοντα, μονο συννεφιες.

Να που ομως οι αριστεριστες τα εχουν βαλει με τον Βρεττανο εργατη και θεωρητικοπιουν το συνθημα Βρεττανικες δουλιες για Βρεττανους εργατες (που στην επομενη φαση θα γινει Βρεττανικες κατοικιες για Βρεττανους εργατες!) σαν αντιδραστικο, ρατσιστικο, φασιστικο....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 23, 2009 12:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο καθε δημοσιογραφος που πριν μια δεκαετια υποστηριζε ακραδαντα την παγκοσμιοποιση, τις ιδιωτικοποιησεις και εγινε και αντιρατσισης επισημως λογω των μεταναστευτικων ρευματω τωρα τα βαζει με τους ...τραπεζιτες.

Εχουμε χασει ολες μας τις συνταξεις στο χρηματιστηριο γραφουν, οι τραπεζιτες φταινε για ολλα τα κακα και οι ιδιοι περνουν παχυλους μισθους και συνταξεις. Ξαφνικα απο αντι-ρατσιστες εγιναν και ...αντι-τραπεζιτες. Ποιοι?
Οι δημοσιογραφοι που υποστηριζαν το καθε αντιδραστικο μετρο που οδηγησε στην σημερινη χρεοκοπια. Τι παιζεται λοιπον?

Μπορει να εχουμε καπιταλιστικο αντι-καπιταλισμο? Το φαινομενο ειχε πραγματοποιηθει στην Ιταλια του Μουσσολινι. Οι ιδιοι γκαγκστερ τα εβαζαν με το συστημα τους ταχα, οχι για να λυσουν τα κοινωνικα προβληματα των λαων αλλα για να αναλαβει το ιδιο το κρατος τις υποχρεωσεις των χρεοκοπημενων εταιριων.

Μονο οταν οι τραπεζιτες γενικως δεν εχουν μισθο περαν του ειδικευμενου εργαζομενου και η παραγωγη στρεφεται προς τις ανθρωπινες αναγκες προκειται να βγουμε απ'την κριση. Το γνωριζουν και αυτο οι δημοσιογραφοι.

Αφου ομως και αυτοι εχουν μισθους τραπεζιτων για την ωρα νομιζουν οτι θα μπορεσουν να ελεξουν τις αντιδρασεις των λαων οταν αυτοι στραφουν δυναμικα εναντια στο τραπεζιτικο κινημα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας