patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς

Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ"ΡΗΓΑΣ&q
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 01, 2009 6:25 am    Θέμα δημοσίευσης: ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΛΗΟΣ "ΡΗΓΑΣ"ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ 1974-1993.ΑΠΟΧΩΡΗΣΑ ΜΕΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1993 ΓΙΑΤΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΔΙΕΓΝΩΣΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ".ΕΚΤΟΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ(ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΚΑΘΟΡΙΖΟΜΑΙ).ΤΟ 2000 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004 ΣΤΗΡΙΞΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ.
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ
ΘΕΜΟΥ ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΔΗΝ.
ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ.ΟΙ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ.ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.
Επιστροφή στην κορυφή
epikeptis
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 01, 2009 8:35 am    Θέμα δημοσίευσης: καλα τα λες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φιλε παναγιωτη δεν ειμασρε με το ΛΑΟΣ αλά συμφωναμε μαζι σου ολοι εδω στο παταρι.
Επιστροφή στην κορυφή
Γαβριάς
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 01, 2009 10:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάνεις ένα λάθος. Δεν χαρακτηρίζεται το Λά.ο.ς. "κεντροδεξιά". Χαρακτηρίζεται "ακροδεξιά".
Και το ίδιο χαίρεται πάρα πολύ γι' αυτό, αν και ουσιαστικά δεν είναι τίποτα. Τον παλιό "εθνολαϊκισμό" της Δεξιάς αναπαράγει. Ο ρόλος του είναι να αμαυρώσει κάθε αξία που καπηλεύεται με την εν λόγω ρετσινιά. Ένας δευτερεύων λόγος ύπαρξής του είναι τα σχέδια του Μητσοτάκη. Πολύ πιθανόν όταν η Ντόρα γίνει αρχηγός της νουδούλας να διαλυθεί και να προσχωρήσει εκεί. Υπάκουο παιδί του Μητσοτάκη ο Καρατζαφέρης. Πειθήνιο.
Τόσο πειθήνιο ώστε όλο το διάστημα '90-93 που ο μέντοράς του άνοιγε τα σύνορα για να μπούνε μέσα όλοι οι δολοφόνοι-βαρυποινίτες από τις φυλακές του Μπερίσα, δεν είχε καμία αντίρρηση.

Μετά του είπαν να σχηματίσει το Λά.ο.ς.

Θα μπορούσες πάντως να ψηφίσεις εξ' ανάγκης και το ΚΚΕ. Και αυτό κατά της ένταξης της Τουρκίας είναι αφού εναντιώνεται (έτσι λέει) στην ύπαρξη της Ε.Ε. συνολικά.

Οι όροι δεξιά-αριστερά, δεν πρόκειται να παύσουν ποτέ. Εξάλλου τα τελευταία είκοσι χρόνια την έξαρση και την ασυδοσία της δεξιάς θηριωδίας ζούμε.
Τί φρούτο καινούριο είναι λοιπόν αυτό το παραμυθάκι που αναμασά συνεχώς το Λά.ο.ς "δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά";
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 01, 2009 11:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΕ.
ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΜΙΑ ΕΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΤΟ 1977.
ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΩ .
ΑΠΟ ΤΑ 92 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ?
ΜΟΝΟ 1941-1944
1)ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ?(ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΚΕΟΡΚΙ ΔΗΜΗΤΡΩΦ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ).
2)ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?
ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΣΤΙΚΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ.
ΕΣΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ.ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ.ΠΟΥ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ.
Επιστροφή στην κορυφή
nemo
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 01, 2009 2:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γαβριάς έγραψε:
Παράθεση:
Τί φρούτο καινούριο είναι λοιπόν αυτό το παραμυθάκι που αναμασά συνεχώς το Λά.ο.ς "δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά";

Εν πρώτοις, το όνομα του κόμματος είναι ΛΑÚΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, άρα Ο ΛΑ.Ο.Σ. και τονίζεται στην λήγουσα.
Το "δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά" αφορά στα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό πρωτίστως και είναι όντως έτσι. Ή είσαι πατριώτης, ή δεν είσαι. Μέσος όρος δεν χωρά. Ενώ στην πολιτική υπάρχει "μεσαίος" χώρος και άλλα παρόμοια νεφελώδη και φαιδρά.
Εφ' όσον το ΚΚΕ επιθυμεί την διάλυση της ΕΕ, γιατί συμμετέχει στις ευρωεκλογές; ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα και όχι στην Ευρώπη-αχταρμά, που πάνε να μας επιβάλουν.
Θυμάσαι τι έλεγε ο Λιονέλ Γιοσπέν; "Ευρωπαίος ναι, αλλά πρώτα Γάλλος".
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 01, 2009 6:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλε μου αυτά είναι αντιεπιστημονικές απλουστεύσεις. Τυπικές εξισώσεις που εμανίζουν το μαύρο άσπρο.
Ο πατριωτισμός δεν είναι υπεριστορική και υπερκοινωνική έννοια.
Ως ιδεολογία είναι της αστικής τάξης και ως λαϊκή συνείδηση είναι κοινωνικό πρϊόν, δηλαδή κοινωνικός αγωνιστικός συντελεστής.
Σε πολιτικούς όρους αυτό μεταφρέζεται ως εξής:
Οι δυνάμεις του κεφαλαίου, δηλαδή η ΔΕΞΙΑ είναι υπέρ του κοινωνικού κατεστημένου, δηλαδή εναντίον του λαϊκού "κοινωνικού" πατριωτισμού. Ο " κοινωνικός" πατριωτισμός αντίθετα, δηλαδή τα λαϊκά κινήματα, αγωνίζονται για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του κατεστημένου και τη ΔΙΑΣΩΣΗ της Πατρίδας ως ιστορική και πολιτισμική οντότητα.
Στον Αντίποδα του κεφαλαίου βρίσκονται οι ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ αριστερές δυνάμεις που ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ από τη λαϊκή κίνηση και συνείδηση.
Αυτοί που ήταν ενάντια στην ΠΑΤΡΙΔΑ (ανεξάρτητα από τα ιδεολογήματα που καλλιεργούσαν) είναι οι δυνάμεις του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, και τα πολιτικά τους όργανα (ΔΕΞΙΑ) και σήμερα είναι αυτοί που θελουν να τη διαλύσουν. Η μόνη διαφορά είναι ότι στις ΔΕΞΙΕΣ αυτές δυνάμεις υπάρχουν και αυτο-ονομαζόμενες "αριστερές" δυνάμεις.

Παράδειγμα:
Για να να μη διαλυθούμε σήμερα σαν χώρα, για να διασωθούμε από την αλλοδαπή εισβολή και για να μην γίνουμε προτεκτοράτο πρέπει ΟΛΑ αυτά τα ζητήματα να συνδεθούνε με το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, δηλαδή με την προώθηση ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ.

Αυτα τα λίγα και πολύ τηλεγραφικά για να μην παίζουμε με τις αφηρημένες έννοιες και εξισώσεις και ιδιαίτερα με την αφηρημένη έννοια του πατριωτισμού...
Επιστροφή στην κορυφή
απελάτης

Συμμετέχουν: 17 Μάρ 09

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 01, 2009 6:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα θέματα τα πολιτικά μπορούμε να τα συζητήσουμε. Oμως ο τονισμός του ΛΑ.Ο.Σ δεν είναι ζήτημα ορθογραφίας αλλά ζήτημα κοινής λογικής. Δεν μπορείς να λες: αυτό το είπε ο ΛΑΟΣ! Οφείλεις να κάνεις διάκριση ανάμεσα στον ελληνικό λαό και στο κόμμα του Καρατζαφέρη. Και γι’ αυτό υποχρεούσαι να το προφέρεις Λάος, και όχι Λαός, Έτσι;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
απελάτης

Συμμετέχουν: 17 Μάρ 09

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 01, 2009 6:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:29e0d817db="ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ"ΡΗΓΑΣ&q"]ΟΙ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ.

Παναγιώτη οι ορολογίες «Δεξιά - Αριστερά - Κέντρο» θα υπάρχουν όσο υπάρχει κοινωνία χωρισμένη σε τάξεις. Μεγαλο-αστική τάξη, εργατική, και μεσαία τάξη. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι ορολογίες, σ’ αυτή την φάση, έχουν χάσει το νόημα τους επειδή η «Αριστερά» έχει ευθυγραμμιστεί με την Δεξιά, και το Κέντρο (η μεσαία τάξη) σέρνεται πίσω απ’ τη Δεξιά. Και σέρνεται πίσω απ’ τη Δεξιά, επειδή έχει χάσει πλέον κάθε εμπιστοσύνη και ελπίδα προς την «αριστερά». Διότι η Αριστερά είναι σήμερα «αριστερά» εντός πολλών εισαγωγικών.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 01, 2009 7:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΘΟΣΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
PATRIA A MUERTA (ΠΑΤΡΙΔΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ )ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο CHE GUEVARA.
"ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ"ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ.
Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ"ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ (ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ) ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ .
ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΛΠ)ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ 2 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ,ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.
ΕΜΕΙΣ ΤΟ 1974 ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΟΡΑΜΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ - ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.
ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
1)ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΥΛΩΝ
2)ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
3)ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
4)ΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ(ΔΗΛ.ΣΚΕΤΗ)ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
5)ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ(ΔΕΝ ΤΗΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ).
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ)ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΚΕ (ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΑΠΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ)
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ".ΕΓΩ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΜΑΙ 55 ΕΤΩΝ ΔΑΚΡΥΣΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 01, 2009 8:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προς Παναγιώτη

Επειδή δεν έχω χρόνο να αναλύω αλφαβητικά πράγματα (πρέπει εσύ ο ίδιος να μελετήσεις λίγο), θα σου μιλήσω με παραδείγματα:

«Πατριώτες» ήταν και ο Μεταξάς, Χίτλερ, και όλοι οι ηγέτες των καπιταλιστικών κρατών!!!

Πατριώτες ήταν και οι Αριστεροί που μάχονταν τους γερμανούς κατακτητές, ο Αρης, και ο ελληνικός λαός που αγωνιζόταν εναντίων των «πατριωτών» που τους τουφέκιζαν.

Σαν άτομα αγαπούν τον τόπο τους (την Ελλάδα) όλοι της Ν.Δ. του Λάος (όχι Λαός, αυτό είναι απάτη), του ΠΑΣΟΚ (πλην του Γιωργάκη») ο Λαμπράκης, ο Βαρδινογιάννης και λοιποί κεφαλαιοκράτες.

Σαν πολιτική αντίληψη είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της πατρίδας. Σαν πολιτική προωθούν τη διάλυση της Ελλάδας. Πάντα το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του καθοριζόντουσαν από τα συμφέροντά τους και όχι από καμία αγάπη προς την πατρίδα. Αν πουλούσαν «πατρίδα» το έκαναν για τα δικά τους συμφέροντα για την «πατρίδα» του κεφαλαίου.

Ποια σχέση, λοιπόν, μπορεί να έχει αυτός ο «πατριωτισμός» με τη τον πατριωτισμό του λαού που αγωνιζόταν για μια καλύτερη πατρίδα (Τους);

Σήμερα σε ποια βάση ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ θα συνδεθούν οι λαϊκές πατριωτικές δυνάμεις. Γιατί χωρίς βάση κοινωνική ο «πατριωτισμός» μένει μετέωρος, μια κούφια φράση δημαγωγίας για να ξεγελάει τους αφελείς.
Αυτός που εκφράζει σήμερα τον αυθεντικό και γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό είναι αυτός που αναιρεί ΡΙΖΙΚΑ το σύστημα, την πολιτική του και το ΚΡΑΤΟΣ τους που διαλύουν την πατρίδα.
ΟΤΑΝ αποδέχεσαι το σύστημα του κεφαλαίου και το κράτος του, μαζί με τους δημαγωγούς πολιτικάντιδες, ΤΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ είσαι με το πλευρό αυτών που θέλουν να διαλύσουν την πατρίδα και να τη μετατρέψουν σε ένα πολυπολιτισμικό προτεκτοράτο του διεθνούς συστήματος.
Ο αγώνας για την πατρίδα μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού πλέγματος, μέσα στα πλαίσια του κράτους που υπάρχει είναι καταστροφική ουτοπία.
Και αυτό το ΚΡΑΤΟΣ δεν μπορεί ΠΟΤΕ να γίνει «ελληνικό» μέσα σε αυτά τα πλαίσια.
ΔΕΝ μεταλλάσσεται σε «εθνικό», ανεξάρτητο κράτος, πάει αυτή η εποχή.
ΜΟΝΟ ανατρέπεται και αντικαθίσταται από ένα άλλο κράτος μιας άλλης κοινωνικής τάξης, μιας τάξης που θα απελευθερώσει την κοινωνία, το κράτος και την Πολιτική από την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του κεφαλαίου.

Βλέπουμε, λοιπόν, πολύ συγκεκριμένα ότι η έννοια «πατριωτισμός» έχει κοινωνικό υπόστρωμα και δεν είναι μια λεξούλα για πάσα χρήση…
Πιο λιανά δεν μπορώ να τα κάνω…
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 02, 2009 6:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΦΙΛΕ ΝΤΑΒΕΛΗ ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.
ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΙΣΩ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΜΟΥ.
ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ?.
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΟΠΩΣ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ-ΚΡΑΤΗ ,ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ 5 ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-ΚΚΕ-"ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ .ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΕΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ?ΚΑΝΕΝΑ.
ΕΧΘΕΣ 1 ΜΑΙΟΥ ΠΕΡΙΗΓΗΘΗΚΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ -"ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ"-ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.
ΕΦΡΙΞΑ.ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ.ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ .ΠΑΝΤΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.
ΒΑΖΩ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΣΤΟΥΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ"(ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΠΟΥ Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΧΑΒΟΥΖΑ.ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix

Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 02, 2009 6:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Σχόλια: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:65d8900810="ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ"]ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΕ.
ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΜΙΑ ΕΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΤΟ 1977.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί χωρίς διάλυση της υπάρχουσας Ε.Ε.; Με απλή "αναβάπτιση" ή "μετεξέλιξή" της;

[quote:65d8900810="ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ"]ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?
ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΣΤΙΚΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ.

Εσένα ΠΟΙΑ είναι η θέση σου για τη Μικρασιατική Εκστρατεία; (Άνοιξε άλλο βήμα, αν θέλεις.)

Γνωρίζεις τη στάση των Μπολσεβίκων την περίοδο εκείνη; Του Πουλιόπουλου; ΠΩΣ τις κρίνεις;

MPOLSEBIKOS
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 02, 2009 7:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μακαρι να γραφοταν απο τον obelix η θεση του Π Πουλιοπουλου και των μπολσεβικων στην τοτε εποχη.
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 02, 2009 12:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΦΙΛΟΙ-ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤHΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ patari.org
ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΜΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.
BEBAIA KAI H ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΑΝΕΚΟΨΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ.ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΗ ΜΙΣΣΙΟ -KAΛΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ-.
ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ(ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ)ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΣΥΝΑΜΑ.
ΤΩΡΑ Ο MPOLSEBIKOS KAI O Obelix ΙΣΩΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ .
ΚΑΙ ΕΓΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΘΟΣΟΝ
ΗΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΝΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗΣ ΤΟ 1921 ΟΤΑΝ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ Ο ΤΡΟΤΣΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΚΑΤΕΠΝΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΣΟΒΙΕΤ(ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ).
ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΓΩΜΑΣΤΕ ΜΕ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΕΝΩ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ?ΕΔΩ ΚΟΝΤΕΥΕΙ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΗ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΙΣΗ.
ΜΕ ΤΗ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ "ΚΕΝΤΡΩΩΝ"ΚΑΙ ΤΗΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ.
Επιστροφή στην κορυφή
?
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 02, 2009 12:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΡΑΔΕΣ ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.......
ΟΥΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης