patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Συστατικά αμερικανικής συνταγής για θεραπεία των Σκοπιανών

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Διακομιστής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 25, 2008 3:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Συστατικά αμερικανικής συνταγής για θεραπεία των Σκοπιανών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Το παρακάτω άρθρο του Μιχαήλ Στυλιανού, σημαντικό και ως προς το θέμα του και τις πληροφορίες που περιέχει δοκίμασα να το ανεβάσω στην ιστοσελίδα «Πολιτικό Καφενείο», εν μέσω συζήτησης για το πρόσωπο και την πολιτεία του κυρίου Γρ. Βαλλιανάτου. Ο σερ ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, Π. Βήχος, έσπευσε να το εξαφανίσει εν ριπή οφθαλμού. Αυτή είναι συνήθης πρακτική που χρησιμοποιεί ο ίδιος και οι συναγελαζόμενοι με αυτόν στην ιστοσελίδα του, την οποία διαφημίζει ως «Ελεύθερο φόρουμ για ελεύθερους ανθρώπους»! Σ’ αυτό λοιπόν το κατά τα’ άλλα ελεύθερο σάιτ για ελεύθερους ανθρώπους δεν μπορείτε να ανεβάσετε άρθρο αν δεν έχετε παραδώσει τα στοιχεία σας και αν δεν εγκριθεί προηγούμενα απ’ τον λογοκριτή υπηρεσίας. Όπως επί χούντας.
Την ίδια ταχτική εφαρμόζει και η ιστοσελίδα του «Ρεσάλτο». Στο indymedia όμως βασιλεύει η «ελευθερία»! Γράφεται ελεύθερα, χωρίς προαπαιτούμενα, και οι διαχειριστές το ίδιο ελεύθερα εξαφανίζουν το κείμενο σας!
Αυτό είναι το καθεστώς που επικρατεί σε όλες τις κατ’ επίφαση αριστερές ιστοσελίδες, που μάχονται, λένε, τον …φασισμό!
Θα έλεγα ότι ο φασισμός στην εποχή μας έρπει με αριστερίζουσα παραλλαγή. Ωστόσο η ιστορία διδάσκει ότι το ίδιο συνέβαινε πάντα. Ο φασισμός του μεσοπολέμου τα ίδια τεχνάσματα χρησιμοποίησε.
Για την φύση αυτών των μεθόδων δεν έχω καμιά αμφιβολία. Αυτό που με προβλημάτισε όμως είναι τι ακριβώς ενόχλησε περισσότερο, σ’ αυτό το άρθρο, τον κ. Βήχο που σημειώτεον είναι καλλιεργημένο άτομο, εξαιρετικός Καλλιτέχνης ο οποίος δεν παραλείπει ποτέ να υπογράψει ως «Μουσικοσυνθέτης - Καθηγητής Μουσικής - Πιανίστας»(!!) Μήπως το γεγονός ότι ο αρθρογράφος εκθέτει τον γλοιώδη Βαλλιανάτο, και μέσω αυτού τον Γ.Π. και το ΠΑΣΟΚ; Ή επειδή ξεσκεπάζει τον όψιμο προστάτη των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και φερέφωνο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Παναγιώτη Δημητρά με την «μη κυβερνητική» οργάνωση του ΕΠΣΕ; (Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι). Κάτι μου λέει ότι συμβαίνει το δεύτερο. Γιατί οι μαϊμού-αριστεροί μας περιλαμβάνουν το ΕΠΣΕ, με τσιφ τον Π. Δημητρά, στη μεγάλη «προοδευτική» οικογένεια, πράγμα που ξεσκεπάζει τις δικές τους καταβολές και το δικό τους παιχνίδι. Ο Στυλιανού πληροφορεί, όσους δεν το γνωρίζουν, ότι ο προστάτης των «δικαιωμάτων» της δήθεν μακεδονικής μειονότητας Παναγιώτης Δημητράς, διδάχθηκε τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απ’ τον πατέρα του Ηλία Δημητρά, υπουργό της χούντας των συνταγματαρχών και της CIA! Ο Ηλίας Δημητράς ανήκε στην κατηγορία «ασφαλίτες με τήβεννο».
Διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο των Ιών της Ελευθεροτυπίας: «Επικουρικός καθηγητής της Παντείου, διορίστηκε υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας (ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η «παρουσία του στην κυβέρνηση εθεωρήθη διεθνώς άνοιγμα προς τα αριστερά»). Ο Δημητράς τιμωρήθηκε με οριστική απόλυση, επειδή, μεταξύ άλλων, στις 23.10.1967 παγίδευσε στο γραφείο του τον επιστημονικό του συνεργάτη Γεράσιμο Νοταρά, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης Δημοκρατική Αμυνα, «συλληφθέντα υπό του αναμένοντος αυτόν αστυνόμου της Γενικής Ασφαλείας Σπανού, με συνέπειαν την καταδίκην τούτου εις 8ετή κάθειρξιν».
Λέτε ν’ ακούσουμε κάποτε ότι η πολιτική ταύτιση της μαϊμού-αριστεράς με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι ήταν …άνοιγμα της Νέας Τάξης προς τ’ αριστερά;





Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ, ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ, ΤΖΟΖΕΦ, ΦΡΙΝΤ, ΝΙΜΙΤΣ:

Συστατικά αμερικανικής συνταγής για θεραπεία των Σκοπιανών

Του ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

«Οι Έλληνες εδίδαξαν την εθνοκάθαρση»

«To κόμμα και το κράτος είναι ο Βαλλιανάτος», κατά το σύνθημα που κυκλοφορούσε (ψιθυριστά) μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μετά τις εμφανίσεις του αρχηγού τους στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης - όπως αποκάλυψε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» την προπερασμένη Κυριακή. Το σύνθημα ενέπνευσε η κυριαρχική επανεμφάνιση στα γραφεία και στο επιτελείο του κόμματος και ο εξουσιαστικός ρόλος στην οργάνωση της επιχείρησης πολιτικού μάρκετινγκ στη Θεσσαλονίκη του κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτου, στενού και άλλοτε συνεργάτη και συμβούλου του κ. Γ. Α. Παπανδρέου ως υπουργού Παιδείας.

Αλλά ποιος είναι αυτός ο κύριος Βαλλιανάτος, τον οποίο ο «δυνάμει πρωθυπουργός» περιβάλλει με ακλόνητη, με την πάροδο των χρόνων, εκτίμηση, εμπιστοσύνη και φιλία, σε βαθμό που να εγείρεται το ερώτημα εάν τον προορίζει για το υπουργείο Παιδείας;

Οι τηλεθεατές ταυτίζουν το όνομα με την εικόνα ενός κυρίου που, άλλοτε με τρόπους χαριτοβριθείς και άλλοτε σε τόνους απρόκλητης υστερίας, προμάχεται των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» των συμπολιτών μας με σεξουαλικές ιδιαιτερότητες, όπως το δικαίωμα συνεύνων του ιδίου φύλου στον γάμο και στην υιοθεσία.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη της προσωπικότητας και της δράσης του στενού συνεργάτη και συμβούλου του κ. ΓΑΠ, που παραμένει άγνωστη στη μεγάλη πλειοψηφία των τηλεθεατών, επειδή -όπως κατήγγειλε ο ίδιος- τα αφιλόξενα ελληνικά κανάλια αρνούνται επί χρόνια να την παρουσιάσουν.

Πρόκειται για την όψη και ιδιότητα του κ. Βαλλιανάτου που αποκαλύπτεται σε δεκάλεπτο απόσπασμα τηλεοπτικής εκπομπής, την οποία οι αναγνώστες θα ανακαλύψουν (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.youtube.com/watch?v=-_8RByLF260).

Την ιδιότητα του προπαγανδιστή της υπόθεσης «μακεδονική μειονότητα» και τροχού του ιμάντα διακίνησης της σκοπιανής, τουρκικής και αλβανικής (τσάμηδες) δολαριοκίνητης προπαγάνδας περί καταπιεσμένων εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα. Ενός ιμάντα που υπηρετείται από παντοειδή τοξικά παράγωγα του έρωτα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης στη μετα-ελλαδική «δημοκρατία».

Για όσους δεν έχουν την οικειότητα σχέσης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με το διαδίκτυο, το YouTube είναι ένας μεγάλης δημοτικότητας –κυρίως στους νέους– δίαυλος επικοινωνίας, όπου διακινούνται μουσική, εικόνες και λόγος – και προπαγάνδα. Οι Σκοπιανοί έχουν αξιοποιήσει στο μέγιστο αυτό το δημοφιλέστατο όχημα για τη διάδοση του εθνικού μύθου τους, μέσω αμέτρητων βίντεο που φαίνεται να διαχειρίζεται ένας ενιαίος φορέας «Μakedonier», όπως θα διαπιστώσει ο επισκέπτης της παραπάνω ηλεκτρονικής διεύθυνσης.

Σ' ένα από αυτά ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος φιλοξενεί και προβάλλει την προσωπικότητα και τις θέσεις του κ. Πάβλε Φιλίποφ-Βοσκόπουλοy και του κόμματος του οποίου ηγείται, του «Vinozito» ή «Ουράνιου Τόξου». (Άλλο βίντεο του ιδίου πλουσίου λευκώματος, στη «μακεδονική» γλώσσα προβάλλει την ενημέρωση της απεσταλμένης του ΟΗΕ Γκέι ΜακΝτούγκαλ στη Φλώρινα από εκπροσώπους της «μακεδονικής μειονότητας», δηλαδή του Πάβλε Βοσκόπουλου, με εικόνες του διώροφου οικήματος των γραφείων, με τεράστιες επιγραφές «Ουράνιο Τόξο».)

Πρακτορείο εθνικής κατασπίλωσης

Μετά την εισαγωγική ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, όπου ο κ. Βαλλιανάτος εξηγεί ότι αγωνίσθηκε επί χρόνια για την πραγματοποίηση αυτής της εκπομπής στα ελληνικά κανάλια και ο πρόεδρος του «Ουράνιου Τόξου» τον ευχαριστεί για την ευκαιρία της «προβολής του ζητήματος», ακολουθεί –στον δίαυλο YouTube– μια παράσταση συνέντευξης, όπου ο πρώτος, με ερωτήσεις-πάσες, σεκοντάρει τον δεύτερο στην ανάπτυξη του αντικειμένου του, που « είναι ζήτημα ταμπού για την ελληνική κοινωνία και αφορά όχι μόνο τη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα αλλά γενικά τις διαφορετικότητες της εθνικής ταυτότητας των πολιτών της χώρας». (Βοσκόπουλος και Βαλλιανάτος μιλούν έτσι εξ ονόματος «όλων των καταπιεσμένων μειονοτήτων» στην Ελλάδα.)

Συνοπτικά από τις ερωταποκρίσεις τους μαθαίνουμε ότι διακριτικό στοιχείο της «μακεδονικής μειονότητας» είναι η γλωσσική ετερότητα, ότι η απαγορευμένη επί δεκαετίες μακεδονική γλώσσα «Μακεδόνσκι» μιλιέται «όχι μόνο στον Νομό Φλωρίνης, αλλά σε χωριά του Νομού Σερρών, σε χωριά της Καστοριάς, σε χωριά της Νάουσας, όπως οι Καρυές και η Επισκοπή, του Νομού Κιλκίς, όπως η Κρίβα και η Γουμένισσα, ακόμη και σε χωριά κοντά στη Θεσσαλονίκη, όπως ο Πεντάλοφος, και ότι αυτή η γλωσσική ετερότητα γίνεται αντιληπτή από τον οποιονδήποτε επισκέπτη της περιοχής μας…» (Περιγράφει έτσι έναν χάρτη που αντιστοιχεί σ' εκείνους των σκοπιανών σχολείων, αλλά δηλώνει έλληνας πολίτης και παρουσιάζεται από τον Βαλλιανάτο ως εκπρόσωπος νόμιμου πολιτικού φορέα.)

«Πριν από σαράντα χρόνια –συνεχίζει– μιλούσαν αποκλειστικά τη μακεδονική, μέσα στο σπίτι και έξω, όταν δεν υπήρχε η πολιτική βία της απαγόρευσης, από τα χρόνια του Μεταξά». Η αναφορά στον Μεταξά αποβλέπει στο να συσχετίσει τη «πολιτική της μειονοτικής καταπίεσης» με ναζιστικά πρότυπα, αν και τοποθετεί την αφετηρία της «στην εξάπλωση του ελληνικού κράτους προς βορρά» και πιο πίσω, στη δημιουργία του «εθνικού μύθου» με τη συγκρότηση του ελληνικού κράτους και την υιοθέτηση της πολιτικής της «εθνικής ομογενοποίησης». (Ανακαλύπτουμε εδώ τη συνάντηση πνευμάτων –και συνθημάτων– των κυρίων Βοσκόπουλου - Βαλλιανάτου με ιστορικούς του συρμού, της σχολής Βερέμη, Λιάκου, Ρεπούση, Άννας Τριανταφυλλίδου και άλλων δασκάλων του ιδίου φυράματος.)

Διδάσκαλοι της εθνοκάθαρσης
οι Έλληνες…


«Η πολιτική της εθνικής ομογενοποίησης της ελληνικής πολιτείας -εξηγεί ο λογιώτατος συνομιλητής του κ. Βαλλιανάτου (δεν μάθαμε τι επαγγέλλεται, εάν έχει άλλο επάγγελμα)- βασίστηκε στο μοντέλο του γερμανικού εθνικισμού, που θεωρεί τη φυλετική (νέα έμμεση αναφορά στον ναζισμό) και την εθνική ομογενοποίηση σαν απαραίτητη προûπόθεση για την ανάπτυξη και ευημερία της Ελλάδας. Έτσι λοιπόν, στη βάση αυτής της αντίληψης και αυτής της φιλοσοφίας, έχουμε την εξάπλωση του εθνικού μύθου (σ.σ.: ότι οι Έλληνες είμαστε απόγονοι του Αλεξάνδρου, εννοεί) και τη μετεξέλιξή του σε συνάρτηση με την εξάπλωση του ελληνικού κράτους ή του ελληνικού βασιλείου. Με την εξάπλωση του ελληνικού κράτους προς βορρά, εξελίσσεται η αντίληψη για την εθνική ομογενοποίηση, ότι πρέπει να εξελληνίσουμε τους κατοίκους των νέων χωρών, οι οποίοι είναι αλλοεθνείς, αλλόγλωσσοι ή έχουν οποιαδήποτε άλλη διαφορετική ταυτότητα».

Όσο για τις μεθόδους; Ο προσκεκλημένος του συμβούλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει, παραπέμποντας και στη «Λιμπερασιόν», ότι ο πρώτος διδάξας την εθνοκάθαρση στα Βαλκάνια είναι η Ελλάδα:

«Σε συνέπεια αυτής της προσπάθειας ομογενοποίησης, ξεκίνησε μια πολιτική εθνικών εκκαθαρίσεων. Ξέρετε, ο πρώτος διδάξας στα Βαλκάνια την πολιτική των εθνικών εκκαθαρίσεων πληθυσμών, όπως έγραψε και η “Λιμπερασιόν” στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, είναι η Ελλάδα».

Βαλλιανάτος, συμφωνεί: «Ναι».

Βοσκόπουλος: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στη διάρκεια των βαλκανικών πολέμων, πριν μπει ο ελληνικός στρατός στο Κιλκίς, η πόλη είχε ισοπεδωθεί από το πυροβολικό, μία μέρα πριν. Ε, βέβαια αυτά είναι πράγματα που δεν τα ξέρει ο πολύς κόσμος…».

Βαλ.: «Η…[ευθύνη;] ανήκει στους εχθρούς, ξέρω εγώ».

Βοσκ.: «Και έτσι αναγκάσθηκαν χιλιάδες Μακεδόνες να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες. Έτσι λοιπόν, μετά την εδραίωση του ελληνικού κράτους, έχουμε και τις ανάλογες διοικητικές ρυθμίσεις…».

(Γεύση του δηλητηρίου της συκοφαντικής για την Ελλάδα προπαγάνδας μπορείτε να έχετε και στην ιστοσελίδα του «Ουράνιου Τόξου» με την προκλητική ταυτότητα www.florina.org, στα κείμενα της οποίας η Φλώρινα ονομάζεται και Λερίν και η Έδεσσα Βόντεν.)

Ψηφίδα μωσαϊκού στρατηγικής

Μπορεί η προβολή αυτών των ισχυρισμών -μέσω διεθνώς δημοφιλούς διαύλου του διαδικτύου, χάρη και στην ευγενή φροντίδα του κ. Βαλλιανάτου- να αντιμετωπισθεί, με τη συνήθη αθηναϊκή ελαφρότητα, ως το παραλήρημα ενός «πολιτικού φορέα» που σε εκλογική συνεργασία με την παράταξη των ομοφυλοφίλων συγκέντρωσε περί τις 6.500 ψήφους. Λάθος! Επειδή:

Πρώτον: Πρόκειται απλώς για μια βολή, σε σφυροκόπημα από αμέτρητα παρόμοια προπαγανδιστικά βίντεο, στα τοξικότερα των οποίων πρωταγωνιστεί ο εκπρόσωπος του «Παρατηρητηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων της συμφωνίας του Ελσίνκι» και βασικός τροφοδότης των ετησίων εκθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Παναγιώτης Δημητράς (που προφανώς διδάχθηκε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον πατέρα του, υπουργό της χούντας των συνταγματαρχών και της CIA - ή DIA, της ίδιας πατρότητας).

Δεύτερον: Συμβάλλει, αθροιστικά, στο υποστηρικτικό υπόβαθρο της επιθετικής εκστρατείας που εξαπέλυσε ο Γκρούεφσκι, με θέμα «μακεδονική μειονότητα» και «περιουσίες», η οποία αποτελεί αντεπίθεση, αμερικανικού σχεδιασμού, στο ελληνικό βέτο του Βουκουρεστίου.

Τρίτον: Εντάσσεται ως ψηφίδα σε μωσαϊκό στρατηγικής εξαναγκασμού της Ελλάδας σε μεταμφιεσμένη (για τους έλληνες ψηφοφόρους) συνθηκολόγηση, όπου «σύνθετη ονομασία, γεωγραφικού προσδιορισμού» θα παραχωρεί στους Σκοπιανούς (με την αναλώσιμη προσθήκη του «Άνω» ή «Βόρεια», που δέχεται η κ. υπουργός Εξωτερικών) το όνομα Μακεδονία, μακεδονική εθνοτική ταυτότητα και «μακεδονική γλώσσα», τη «Μακεδόνσκι» του Βοσκόπουλου, που δήλωσε ότι επίσης δέχεται η κ. υπουργός Εξωτερικών).

Το στρατηγικό αυτό σχέδιο δημοσιοποίησε, προφανώς ως υπόδειξη προς νατοϊκούς συμμάχους, με άρθρο του στις 6 Ιουνίου ένας Έντουαρντ Π. Τζόζεφ, «επισκέπτης διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς της Ουάσινγκτον», με τίτλο «Πώς να λύσουμε την ελληνική διαμάχη για το όνομα της Μακεδονίας», που δημοσιεύθηκε και στο «Σπίγκελ».

Η συνταγή της επανόρθωσης του αποτελέσματος του βέτο στο ΝΑΤΟ και της αποτροπής επανάληψής του στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πρόβαλε ο Τζόζεφ είναι η ακόλουθη:

Τακτική (εικονική) υποχώρηση, με αποδοχή σύνθετης ονομασίας, και αντεπίθεση του ΝΑΤΟ, με θέμα μακεδονικής μειονότητας, με επίκληση των εκθέσεων και μαρτυριών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να κτυπηθεί η Ελλάδα στο ευαίσθητο σημείο της, του «μύθου της εθνικής ομοιογένειας», και να εξαναγκασθεί να συνθηκολογήσει στο καίριο για τα Σκόπια ζήτημα της μακεδονικής εθνοτικής ταυτότητας και γλώσσας.

Η αποδοχή από τους Σκοπιανούς της σύνθετης ονομασίας θα αφόπλιζε την Ελλάδα από νέο βέτο, ή θα την εξέθετε διεθνώς ως επικίνδυνα αδιάλλακτη για τη βαλκανική σταθερότητα. (Ο φερόμενος ως συντάκτης του άρθρου επεκαλείτο, για τη διάγνωσή του περί «ευαίσθητου σημείου», τη μελέτη Άννας Τριανταφυλλίδου, Μ. Καλλόνι και Α. Μικράκη «Νεοελληνικός Εθνικισμός».)

Αυτού του δημοσιεύματος είχαν όμως προηγηθεί κατά αρκετές εβδομάδες οι τροχιοδεικτικές βολές της δήλωσης Ντάνιελ Φριντ περί «μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας», που υποδηλώνουν και την πηγή εμπνεύσεως ή και το κείμενο του Τζόζεφ.

Η αιφνίδια προβολή θέματος μειονότητας και περιουσιών από τον Γκρούεφσκι δεν οφειλόταν επομένως, όπως επιπόλαια αποδόθηκε από τους φωστήρες του ΥΠΕΞ, σε αυτοκαταστροφική κρίση δημαγωγικής υστερίας. Εντασσόταν στην εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου. Όπως και οι πρόσφατες «ουρανοκατέβατες» δηλώσεις του Νίμιτς. Η αιφνίδια αποστολή της Γκέι ΜακΝτούγκαλ, «ανεξάρτητης (όσο και ο Νίμιτς) εμπειρογνώμονος του ΟΗΕ» για τις μειονότητες, και οι έρευνές της σε Θράκη και Φλώρινα (και στους τσιγγάνους για καμουφλάζ) αποτελεί πρόσθετη κραυγαλέα «σύμπτωση».

Κόμμα και κράτος = Βαλλιανάτος

Ιδού πώς οι κύριοι Βαλλιανάτος και Βοσκόπουλος αποτελούν μιαν άκρη του μίτου στον λαβύρινθο που οδηγεί στις «ανασκευασθείσες» μεν δηλώσεις αλλά και στις επικείμενες προτάσεις του Νίμιτς, τον οποίο δεν είχε τον χρόνο και τη φρόνηση να καταγγείλει και να αποκλείσει η περί άλλα περίφροντις υπουργός Εξωτερικών και η κυβέρνηση, μετά την κατάφωρη υπέρβαση της εντολής του υπέρ των Σκοπιανών. Και ήδη η κ. υπουργός Εξωτερικών έχει γνωστοποιήσει ότι η Ελλάδα αποδέχεται το Άνω ή Βόρεια Μακεδονία και τη γλώσσα Μακεδόνσκι. Η Ελλάδα είναι πιασμένη χειροπόδαρα στην παγίδα που περιέγραψε ο κ. Τζόζεφ. Το σύνθημα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να έχει πανηγυρικότερη επαλήθευση. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το κράτος.

Όσον αφορά το κόμμα: Στα περιθώρια της ομιλίας του στην ελληνική ομογένεια της Νέας Υόρκης, στη συνοικία Αστόρια, τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ πλησίασε η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης κ. Νίνα Γκατζούλη και του έθεσε το ερώτημα γιατί η Ελλάδα δεν περιμένει τις αμερικανικές εκλογές, όταν ο δημοκρατικός υποψήφιος Ομπάμα έχει δεσμευθεί στο Σκοπιανό υπέρ των ελληνικών θέσεων. Ο κ. ΓΑΠ απάντησε κοφτά ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις και συνέχισε τον δρόμο του.

Σωστά λοιπόν, κράτος και κόμμα = Βαλλιανάτος. Συν Ρόντος, συν Καραχασάν. Συν Πάβλε Φιλίποφ-Βοσκόπουλος; Δεν θα 'ταν περίεργο. Ο δυνάμει πρωθυπουργός μήπως δεν έχει ταχθεί δημόσια υπέρ του εθνικού αυτοπροσδιορισμού και της μειονότητας στη Θράκη;

Άλλωστε και στην αντίπερα κομματική όχθη, ο διορισμένος από τη κυβέρνηση, αμερικανικής εισαγωγής και ταυτότητας πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου (!) κ. Θάνος Βερέμης, του ΕΛΙΑΜΕΠ, δεν μίλησε στην «Καθημερινή» για «ελληνοποίηση αρβανιτών, βλάχων και σλάβων» και σε σύναξη στου Ελευθερουδάκη για γενοκτονία από τον Κολοκοτρώνη στην Τριπολιτσά;

Μήνυμα ανωτάτου εκπαιδευτικού στα ελληνόπουλα της μετα-ελλαδικής νεωτερικότητας: Ο Κολοκοτρώνης δίδαξε στους Τούρκους την τέχνη της γενοκτονίας. Αυτόν λοιπόν ας καταριούνται οι Αρμένιοι, οι Πόντιοι, οι Κούρδοι και οι λοιποί…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας