Συγγραφέας Μήνυμα
Γοργοπόταμος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 24, 2009 9:20 pm    Θέμα δημοσίευσης:

24 Μάρτη 1999

Άρχιζε η Νατοϊκή σφαγή στην Γιουγκοσλαβία


24 Μάρτη 2009

Δεκά χρόνια μετά, μούγκα. Το πρόβλημά μας πιά είναι όλο κι όλο ο "αναχρονισμός"...Δεν είναι ωραίος ο Μουσσολίνι ανάποδα;
Κ.Σ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 24, 2009 7:49 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Κοροβέση, απατεωνάκο της πολιτικής, γλύψε-γλύψε έγινες και βουλευτής, ε; «Χαρά να σε γιαούρτωνα», «αριστερέ» Μαυρογιαλούρε! Κάτι σαν και σένα είχε στο νου του ο Σαββόπουλος όταν έγραφε το γνωστό τραγουδάκι.
Ώστε στρατικοποιείται η ελληνική νεολαία όταν παρελαύνει στην επέτειο του Εικοσιένα; Κοντά δύο αιώνες, απ’ τα γεννοφάσκια τού σύγχρονου ελληνικού κράτους, η ελληνική νεολαία τιμά με παρελάσεις τις εθνικές γιορτές. Σου μοιάζει στρατικοποιημένη;
Ακόμα και κάτω απ’ την φασιστική Κατοχή η νεολαία της Αντίστασης, η ΕΠΟΝ, τιμούσε τους αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία με τον ίδιο τρόπο. Ήταν στρατευμένη «αριστερέ» δωσίλογε, όχι στρατικοποιημένη.
«Μολονότι σήμερα πλέον στη Δυτική Ευρώπη» δεν γίνονται παρελάσεις εμείς εδώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο επιμένουμε. Ο «εκσυγχρονιστής» Κοροβέσης το βρίσκει οπισθοδρομικό!
Είμαστε το ίδιο με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης, απατεωνάκο; Αυτές που ρήμαξαν πριν λίγα χρόνια την Γιουγκοσλαβία; Που συνεχίζουν τις αποικιοκρατικές τους παραδόσεις με άλλες μορφές και άλλα μέσα; Έχουν αυτές οι Δυνάμεις τμήματα της εθνικής τους επικράτειας κάτω από ξένη κατοχή ή κατέχουν οι ίδιες ξένα εδάφη; Είναι περικυκλωμένες, όπως η Ελλάδα, από όρνεα που (με αμερικάνικη υποκίνηση) ψάχνουν την ευκαιρία να την κατασπαράξουν;
Η διαφορά βγάζει μάτι, αλλά ο εκσυγχρονισμένος και καλοταϊσμένος «αριστερός» δωσιλογισμός φοράει παρωπίδες. Βλέπει και μιλάει αμερικάνικα. Δεν θέλει παρελάσεις επειδή δεν θέλει ούτε εθνικές επετείους. Πρέπει να ξεχάσουμε ιστορία και εθνική ταυτότητα και ν' αποδεχτούμε την μοίρα που μας επιφυλάσσει η «νέα τάξη». Ποια είναι αυτή; Την προανήγγειλε η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη μιλώντας δημόσια και με τον πιο επίσημο τρόπο, για περιορισμό των εθνικών μας συνόρων, μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας!
Επισκέπτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 24, 2009 12:44 pm    Θέμα δημοσίευσης:

Ίδιες αρλούμπες κάθε χρόνο. Evil or Very Mad
Δεν έχουν με τίποτε σοβαρότερο ν' ασχοληθούν και ασχολούνται με τις παρελάσεις! ΕΛΕΟΣ Exclamation
dartanian
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 23, 2009 9:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Περ.Κοροβέσης: " Φτάνει πια με τις παρελάσεις"

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαθητικές παρελάσεις, εμμένει η κυβέρνηση

Μολονότι σήμερα πλέον στη Δυτική Ευρώπη μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος εξακολουθούν να οργανώνουν μαθητικές παρελάσεις, η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται την διατήρηση τους, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε σχετική ερώτηση μας (αρ.κατ.9506/6.11.2008).

Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι παρελάσεις αποτελούν στρατιωτικής- μιλιταριστικής λογικής διαδικασία που αντίκειται στην καλλιέργεια φιλειρηνικών στάσεων και δεν έχει γενικώς τίποτα το κοινό με τις εκπαιδευτικές αρχές που πρέπει να ευδοκιμούν στο ελληνικό σχολείο, η κυβέρνηση χωρίς κανένα απολύτως επιχείρημα , επιμένει στην συνέχιση τους. Το Υπουργείο δεν ενοχλείται από το ότι τα φασιστικά καθεστώτα, στη προσπάθεια τους να ελέγξουν ευρύτερα την κοινωνία, ήταν αυτά που πρώτα συνέλαβαν την ιδέα και οργάνωσαν μαθητικές παρελάσεις στα μέσα του 20ου αιώνα - στην Ελλάδα ως γνωστόν επιβλήθηκαν από το δικτάτορα Μεταξά. Στην εύλογη απορία τού γιατί πρέπει να εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αν.Λυκουρέντζος στην απάντησή του(144569/ΙΗ) επικαλείται τη Γ4/150 εγκύκλιο του ΠΑΣΟΚ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 246/2-3-2000 για να ρυθμίσει το τραγελαφικό καθεστώς επιλογής σημαιοφόρων και όπου απλώς αναφέρεται ότι «επειδή η παρέλαση γίνεται για την ανάμνηση αλλά και για να τιμηθούν πρόσωπα και γεγονότα μιας ορισμένης χρονικής περιόδου που έχει αξία για μας σήμερα, θα πρέπει η ποιότητα αυτής της εκδήλωσης να είναι η υψηλότερη», προσποιείται δηλαδή η κυβέρνηση ότι αγνοεί πως ο οφειλόμενος φόρος τιμής στους αγωνιστές του ιστορικού παρελθόντος μπορεί να αποδίδεται μέσα από τις υπόλοιπες σχολικές δραστηριότητες (επισκέψεις μαρτυρικών τόπων, ομιλίες, θεατρικά δρώμενα, προβολή κινηματογραφικών ντοκουμέντων κλπ ), όπως ακριβώς γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Π. Κοροβέσης δηλώνει σχετικά: «Δεν μπορώ να πω πως ένοιωσα έκπληξη. Το Υπουργείο Παιδείας διοικείται από ανθρώπους που, στην πλειοψηφία τους, αν δεν μισούν την ελληνική νεολαία, -κάτι που το φοβάμαι-, στην καλύτερη περίπτωση την αντιμετωπίζουν ως εχθρό. Η ανάγκη των νέων ανθρώπων για ελευθερία κατά το Υπουργείο πρέπει να κατασταλεί και φυσικά οι παρελάσεις αυτήν ακριβώς τη λογική υπηρετούν: την προβολή ενός ιδεώδους νέου, που ομαδοποιημένος και χωρίς μυαλό βαδίζει υπό τον ήχο των στρατιωτικών μαρς. Το Υπουργείο είναι συνεπές στις επιδιώξεις του, ο δήθεν διάλογος αυτήν τη λογική εξυπηρετεί, το πόσο λάθος κάνει και το πόσο ματαιοπονεί αποδείχθηκε στο παρελθόν και θα ξανααποδειχθεί στο κοντινό μέλλον.»

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, εν όψει και των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, σάς επισυνάπτουμε την σχετική ερώτηση μας, καθώς και την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας.23/3/2009


ΜΟΝΟ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥΣ.ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.ΒΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group