Συγγραφέας Μήνυμα
vngelis
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 25, 2009 1:19 am    Θέμα δημοσίευσης:

Οι μακαρονάδες ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ τους Σκανδιναυούς.
Υπάρχει quota εθνοτήτων σε ΟΛΑ τα Σκανδιναυικά σχολεία.
Δεν υπάρχει μόνο το 30%. Απαγορεύεται οποιαδήποτε εθνικότητα να υπερβαίνει το 10% των μαθητών μιας τάξης (πλην της Σουηδικής βέβαια Very Happy ) Ετσι όλοι οι αλλοδαποί αναγκάζονται να μιλούν Σουηδικά και αφομοιώνονται στην χώρα πιο εύκολα από μικροί.
Οταν Έλλην Πανεπιστημιακός εκ Σουηδίας ορμώμενος το είχε προτείνει στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το δικό μας, με το οποίο συνεργαζόταν τον είχαν πει φασίστα!!
(Σημειωτέον ότι ο τύπος είναι αριστερός εκ πεποιθήσεως !!! και αντιστασιακός φυλακισμένος επί Χούντας!!!)

freeromios

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=148541
vngelis
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 25, 2009 1:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Όριο 30% για τα παιδιά των αλλοδαπών στα σχολεία της Ιταλίας

Όριο 30% για τα παιδιά των αλλοδαπών στα σχολεία της Ιταλίας

Νέα δημοσίευσηαπό halvas » Τρί 24 Μαρ, 2009 9:46 pm
VIVA ITALIA!

Από το νέο σχολικό έτος στην Ιταλία θα τεθεί σε εφαρμογή νέος κανονισμός, βάσει του οποίου τα παιδιά των μεταναστών δε θα επιτρέπεται να ξεπερνούν το 30%, επί του συνόλου μαθητών της κάθε τάξης.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Μαρία Στέλλα Τζελμίνι, το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί στην αρχή πειραματικά, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον δώδεκα μήνες, για να μπορέσει να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία.

Η υπουργός έφερε ως παράδειγμα ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο στη Ρώμη, όπου σε σύνολο 180 μαθητών, οι 165 προέρχονται από οικογένειες μεταναστών.

«Περιπτώσεις σαν κι αυτή, πρέπει να μας κάνουν να προβληματισθούμε. Η γνώση της ιταλικής γλώσσας και του Συντάγματος της χώρας, είναι στοιχεία απαραίτητα για την ένταξη των παιδιών», επεσήμανε η Μαρία Στέλλα Τζελμίνι.

Ο νέος κανονισμός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία. Το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, το Cgil, έκανε λόγο για «κίνδυνο εκτοπισμού και υποχρεωτικής μετανάστευσης των ξένων παιδιών, από το ένα σχολείο στο άλλο». Η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Μαρία Κόσια, δήλωσε ότι αλλοδαπά θα πρέπει να θωρούνται μόνο τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ουσιαστικές δυσκολίες με την ιταλική γλώσσα.

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=148541

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group