patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Αρχή του τέλους για την ευρωζώνη;

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 21, 2010 11:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αρχή του τέλους για την ευρωζώνη; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αρχή του τέλους για την ευρωζώνη;

Κατά την επίσκεψή του Γ. Παπανδρέου στη Μόσχα, στα μέσα του Φλεβάρη, ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ τον συμβούλεψε, «Εγκαταλείψτε την ευρωζώνη της καταστροφής και απευθυνθείτε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.» Ενώ συμπλήρωσε με νόημα: «Εμείς κάθε χρόνο δίνουμε 10 δις στο ΔΝΤ για τη στήριξη χωρών που έχουν προβλήματα», εννοώντας μάλλον ότι το ΔΝΤ δεν είναι πλέον αποκλειστικά αμερικάνικο μαγαζί και ότι η Ρωσία έχει και δικούς της λόγους να κάνει αυτή την πρόταση!
Η πρόταση Μεντβέντεφ δεν μπορεί παρά να έγινε με αμερικάνικη προτροπή και ο Γκιώργκος την γνώριζε απ’ τα πριν.
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που καταφεύγει στο ΔΝΤ. Γιατί δεν θα ακολουθήσουν σαν ντόμινο τον δρόμο προς το αμερικρατούμενο ΔΝΤ η Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία; Οπότε η προσφυγή της Ελλάδας σαλπίζει την αρχή του τέλους για την ευρωζώνη;
Επιστροφή στην κορυφή
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 22, 2010 2:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-THN ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ- ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΤΖΕΦΡΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΡΟΛΟ.

ΔΝΤ: Βλέπει κίνδυνο «μόλυνσης» της Ευρώπης από την Ελλάδα

Δυσοίωνες είναι οι προοπτικές της Ευρώπης σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία για το 2010, λόγω των αδυναμιών που αντιμετώπιζαν οι οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών πριν την εκδήλωση της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνονται ιδιαίτερα τα μεγάλα ελλείμματα, όχι μόνο της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, αλλά και της Βρετανίας και της Λιθουανίας.

Οι συντάκτες της έκθεσης εκφράζουν την ανησυχία τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να μεταδοθούν και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης (π.χ. Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία) δημιουργώντας ένα πολύ μεγαλύτερο και πιο δύσκολο να αντιμετωπισθεί πρόβλημα.

Δεύτερη απειλή για την Ευρώπη, σύμφωνα με την έκθεση, αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας στην Ελλάδα, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως ευπρόσδεκτο και σημαντικό βήμα η συμφωνία για την παροχή στήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αρνητικές είναι, τέλος, οι προοπτικές για την ανάπτυξη στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, καθώς μετά το -2% του 2009, οι ρυθμοί θα παραμείνουν αρνητικοί και για τα επόμενα δυο χρόνια και συγκεκριμένα θα κινηθούν στο -2% για το 2010 και στο -1,1% για το 2011.
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 22, 2010 2:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 4 ΡΑΙΧ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΔΝΤ: Αναμένουμε σωστές κινήσεις από Ελλάδα και Πορτογαλία

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=126791&cid=8
Επιστροφή στην κορυφή
πάνε όλοι για φούντο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 22, 2010 3:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νέο πληθωριστικό χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων τυπώνει η Αμερική για αντικατάσταση του ευρώ.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=126771&cid=5
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 22, 2010 3:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νικ Κλεγκ:ο τσοπάνης της Αμερικής, Να συνεργαστούν ΕΕ και ΔΝΤ. Με άλλα λόγια δεν είναι η ώρα για κοντρίτσες.Αν πέσει η Αμερική χαθήκαμε όλοι μας.

Δεν είναι ώρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να δείξουν ποιος είναι ο πλέον ισχυρός, σχολίασε ο αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών της Βρετανίας, Νικ Κλεγκ, αναφερόμενος στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

«Με ενοχλεί ιδιαίτερα η ένταση που υπάρχει μεταξύ των θεσμικών φορέων» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Βρετανού πολιτικού.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας