patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Επιστημονική ανακάλυψη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 25, 2010 4:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άχρηστες οι θεωρίες του Άνταμ Σμιθ, του Ντέιβιντ Ρικάρντο, του Καρλ Μαρξ! Την βρήκανε την αιτία της παγκόσμιας κρίσης τα ευρω-αμερικάνικα λαμόγια! Είναι μόλυνση απ’ τον «ιό» της Ελλάδας! Σε λίγο θα βγάλουν και εμβόλιο!!!!!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 25, 2010 5:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ

Στην Αργεντινή στην διάρκεια της επιτηρήσεις από το ΔΝΤ ο δημόσιος τομέας ξεπουλήθηκε οι δημόσιοι υπάλληλοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία απολύθηκαν. Οι συντάξεις τσεκουρώθηκαν. Το ίδιο και τα μεροκάματα Τότε φτιάχτηκαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας… Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης και έξω, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει.

Μάνες να πουλάνε τα παιδιά τους όπως γίνεται στο LA από το 1960. Άνθρωποι να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους να μην έχουν να δώσουν απόλυτως τίποτα, όταν το κράτος τους ζητούσε διαμέσου της φοροληστείας τον οβολό τους ο οποίος δεν υπήρχε.

Μάνα να εκλιπαρεί να κόψουν κομμάτι από το κρέας της για να φάει το μικρό παιδί της. Ο κόσμος τότε βγήκε στους δρόμους με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια και όπλα, εισέβαλε σε σούπερ-μάρκετ σε τράπεζες στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς διευθυντές, δημοσιογράφους, newscasters – οι οποίοι ήταν στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίσοιχου Υπουργείου Οικονομικών.

Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25,000 αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά απείρως λιγότερους και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.

Πλάνο από κάπου ψηλά, έδειχνε μία “αδέσποτη” αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή (!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας για το σπίτι του.
Επιστροφή στην κορυφή
Πολύ σημαντική είδηση!
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 25, 2010 8:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πολιτική | 25.04.2010
Το FDP δεν μπλοκάρει τη βοήθεια προς την Ελλάδα




Ο Γκίντο Βεστερβέλε

Το συνέδριο των συγκυβερνώντων φιλελευθέρων δεν έδεσε τελικά τα χέρια του αντικαγκελαρίου Γκίντο Βεστερβέλε στο ζήτημα της βοήθειας προς την Ελλάδα

Το συγκυβερνών κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) θα υποστηρίξει, εάν χρειαστεί, τη βοήθεια προς την Ελλάδα με κύριο στόχο τη διαφύλαξη της σταθερότητας του ευρώ. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η πλειονότητα των 600 αντιπροσώπων στο κρίσιμο για την ελληνική υπόθεση συνέδριο που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα. Συμπέρασμα ο πρόεδρος του κόμματος Γκίντο Βεστερβέλε διατηρεί την ευχέρεια κινήσεων προκειμένου να χειριστεί ο ίδιος το θέμα χωρίς δεσμεύσεις από τη βάση. Η προσπάθεια μιας ισχυρής ομάδας των Φιλελευθέρων να περάσει ένα «όχι στη βοήθεια» έπεσε στο κενό. Χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο Βεστερβέλε προκειμένου να συμφωνηθεί ένα συμβιβαστικό κείμενο που απορρίπτει μεν μια ευρωζώνη της ανακατανομής πόρων μεταξύ των χωρών, δεν βάζει όμως κορσέ στην ηγεσία.

Σημαντικός ο ρόλος του Χατζημαρκάκη



Γιώργος Χατζημαρκάκης

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του συμβιβασμού διαδραμάτισε ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, που απευθυνόμενος στους συνέδρους υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας «ενός προστατευτικού πυροσβεστικού τείχους γύρω από την Ελλάδα». Στο τέλος, ψήφισε το κείμενο και ο βουλευτής Φρανκ Σέφλερ, που είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία κλίματος κατά της γερμανικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Το FDP τάχθηκε υπέρ του ορισμού ειδικού εντεταλμένου από την ΕΕ για τον έλεγχο της εφαρμογής του σταθεροποιητικού προγράμματος της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ντόιτσε Βέλε οι Φιλελεύθεροι προτιμούν για τη θέση αυτή τον Γιώργο Χατζημαρκάκη. Οι σύνεδροι απέρριψαν επίσης τη δημιουργία μιας οικονομικής κυβέρνησης της ΕΕ.

Τέλος, την τελευταία στιγμή και με παρέμβαση πάλι του κ. Βεστερβέλε απαλείφθηκε το αίτημα για έξοδο από την ευρωζώνη στην περίπτωση χρεοκοπίας ενός κράτους-μέλους.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην αυριανή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του κυβερνητικού συνασπισμού, όπου θα συζητηθεί η διαδικασία έγκρισης από το κοινοβούλιο της ενεργοποίησης της γερμανικής συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης.



Σταμάτης Ασημένιος

Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5504634,00.html
Επιστροφή στην κορυφή
απελάτης.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 25, 2010 9:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δανειζόμαστε για να εξυπηρετήσουμε προηγούμενα δάνεια που συνάψαμε για να αποπληρώσουμε προηγούμενα τοκοχρεολύσια –και ούτω καθεξής.

Νέος δανεισμός σημαίνει ότι θα συνεχιστεί το άρμεγμα της χώρας απ’ το ξένο και ντόπιο τοκογλυφικό κεφάλαιο που μας έχει βάλει στο χέρι από ιδρύσεως του νεότερου ελληνικού κράτους.

Αυτά που μας έχουν δανείσει τα έχουν εισπράξει στο πολλαπλάσιο. Να βγουν οι αρμόδιοι να μας εξηγήσουν πως και γιατί έχει συσσωρευτεί το χρέος.

Μας χρωστάνε οι τοκογλύφοι, δεν τους χρωστάμε. Και καλά θα κάνει το γερμανικό κράτος να μας καταβάλει τις επανορθώσεις για τις ληστείες, τις καταστροφές και τα εγκλήματα που διέπραξε στην Ελλάδα, στα χρόνια τις κατοχής.

Η ένταξη στην ΕΟΚ -που ουδέποτε λειτούργησε σαν ΕΟΚ- ήταν έγκλημα, που οι κυβερνήσεις ανδρείκελα διέπραξαν ερήμην του ελληνικού λαού και το ολοκλήρωσαν -ξανά ερήμην- βάζοντας την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Στο ανάθεμα και τα δύο. Εθνικοποίηση του πιστωτικού συστήματος υπό τον έλεγχο των εργαζομένων, συγχώνευση όλων σε ένα ενιαίο πιστωτικό φορέα. Επαν-εθνικοποίηση όλων των κοινωφελών υπηρεσιών και όλων των στρατηγικών βιομηχανιών, πάντα κάτω απ’ τον έλεγχο των εργαζομένων και ένα πρώτο πενταετές σχέδιο ανάπτυξης.

Κράτος φθηνό. Τέρμα οι σκανδαλώδεις μισθοί που πάντα πάνε σε αργόμισθους. Δημόσια αναπτυξιακά έργα από κρατικό φορέα, με πλήρη διαφάνεια. Τουφέκι σε μερικούς κλέφτες του δημοσίου, (αφού πρώτα απαλλοτριωθούν οι περιουσίες τους) για παραδειγματισμό. Κλπ, κλπ, κλπ, κλπ, κλπ, κλπ, κλπ!

Έτσι μόνο θα αντιμετωπιστεί η κρίση, που δεν είναι ελληνική αλλά παγκόσμια.
Επιστροφή στην κορυφή
Μιχάλης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 25, 2010 11:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αντί να υπερασπίζεσαι την Γκόλντμαν Σάκς σε αυτό το σάιτ, μπορείς πολύ άνετα να το κάνεις στο σάιτ "Χαφιεδομήντια". Θα σε καλοδεχτούν.
Επιστροφή στην κορυφή
Πίπερμαν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 26, 2010 12:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο κυνισμός της Χίλαρι Κλίντον Πίπερμαν


Τα κουβανικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν για «κυνισμό» την αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, η οποία υποστήριξε πως ο κουβανός ηγέτης Ραούλ Κάστρο και ο αδελφός του Φιδέλ, δεν επιθυμούν την άρση του εμπάργκο, ούτε την εξομάλυνση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, γιατί θα έχαναν κάθε δικαιολογία για όσα συνέβησαν στην Κούβα την τελευταία 50ετία.

«Εάν ο κυνισμός χρειάζεται μία ρηματική έκφραση για να απαθανατισθεί, τότε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ μόλις της ξεστόμισε», μεταδίδει το Ράδιο Ρελόχ (Ρολόϊ).

«Εάν η κουβανική επανάσταση είχε ανάγκη το εμπάργκο για να υπάρχει, τότε ας το άρετε για να πέσει μέσα σε έναν χρόνο. Όμως ο Λευκός Οίκος δεν έχει αποδεχθεί αυτήν την πρόκληση, απεναντίας έχει κλείσει τις στρόφιγγες», σχολιάζει το Ράδιο Ρελόχ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 26, 2010 1:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:7b6a445198="Μιχάλης"]Αντί να υπερασπίζεσαι την Γκόλντμαν Σάκς σε αυτό το σάιτ, μπορείς πολύ άνετα να το κάνεις στο σάιτ "Χαφιεδομήντια". Θα σε καλοδεχτούν.


Tί δουλειά έχει η Γκόλντμαν-Σακς (από τα ονόματα των Εβραίων που την ίδρυσαν), με το γεγονός πως δεν μπορεί μια οικονομία να επιβιώσει όταν δεν παράγει και έχει να ταϊσει 130.000 υπεράριθμους διεφθαρμένους και αδρά αμοιβόμενους (με βάση την παραγωγική δυνατότητα της χώρας)δημοσιοûπάλληλους ?

Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι των οποίων τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν επενδύσει πάνω από 60 δις ευρώ σε ελληνικά ομόλογα είναι κορόϊδα ή φταίνε αυτοί για το χάλι μας ?

Κορόϊδο που να σε δανείζει εσαεί για να χάσει τα λεφτά του δεν υπάρχουν !
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΣΟ-ΣΚΟΠΟΙ
Επιστροφή στην κορυφή
χαμένα κορμιά
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 26, 2010 3:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το αμερικανάκι δήλωσε για λογαργιασμό του ΔΝΤ

«Δεν θα πάρετε λευκή επιταγή»

Η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει πρώτα στην λήψη νέων σκληρών μέτρων πριν λάβει οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αν δεν ενεργήσει κατ´αυτόν τον τρόπο, θα θέσει σε κίνδυνο μια τέτοια στήριξη!

Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Το γεγονός ότι ούτε η ΕΕ ούτε η γερμανική κυβέρνηση έχουν λάβει απόφαση για παροχή βοήθειας, αυτό σημαίνει ότι η απάντηση μπορεί να είναι είτε θετική είτε αρνητική».

«Αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το εάν η Ελλάδα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια το αυστηρό πρόγραμμα μέτρων εξοικονόμησης που έχει ξεκινήσει. Αυτό κατέστησα σαφές στον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας», είπε ο Σόιμπλε.

Μάλιστα επανέλαβε πως η Γερμανία θα μπορούσε να πει όχι στο αίτημα βοήθειας προς την Ελλάδα, αν η Αθήνα δεν εφαρμόσει τα προσεχή έτη μια «απαραίτητα αυστηρή πολιτική».

Η Γερμανία «δεν είναι έτοιμη να δώσει λευκή επιταγή στην Ελλάδα», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε απόψε, σε δηλώσεις του στη δημόσια γερμανική τηλεόραση.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια λευκή επιταγή», δήλωσε ο υπουργός όταν ρωτήθηκε από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF σε σχέση με την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Μπορεί να υπάρξει βοήθεια, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη σταθερότητα του κοινού μας νομίσματος», πρόσθεσε.

ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΟΙ ΑΘΛΟΙ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Σελίδα 2 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας