patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Τεξας-Αριζονα κατα της Λαθρομεταναστευσης

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Αντι-Αμερικανος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 24, 2010 5:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Τεξας-Αριζονα κατα της Λαθρομεταναστευσης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στη χωρα των μεταναστων αρχισε η αντιστροφη μετρηση.
Ο Ομπαμιας λεει οτι θα στειλη υπαλληλους απ'την Ουασιγκτον να τους κανει καλα...


Παράθεση:


Κατά της λαθρομετανάστευσης

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση των αρχών στην Αριζόνα, να εγκρίνουν αμφιλεγόμενο, πολύ αυστηρό νόμο κατά των λαθρομεταναστών, παραχωρώντας αυξημένες εξουσίες στην αστυνομία.



Η κυβερνήτης της Αριζόνα, μιας πολιτείας που συνορεύει με το Μεξικό και υπολογίζεται ότι έχει 460 χιλιάδες παράνομους μετανάστες, δήλωσε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή λόγω της απραγίας της Ουάσινγκτον.



Ο νέος νόμος που ισχύει μόνο για την Αριζόνα, δίνει στην αστυνομία αυξημένες αρμοδιότητες να ανακρίνει και να συλλαμβάνει όποιον υποπτεύεται ότι βρίσκεται στη χώρα παράνομα, αλλά και όσους βοηθούν ή προσλαμβάνουν μετανάστες χωρίς χαρτιά.



Ισπανόφωνοι και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ξεσηκωθεί, κρίνοντας τον νόμο ρατσιστικό, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει την συνταγματικότητα της απόφασης.



Ισπανόφωνοι πολιτικοί πιέζουν εδώ και καιρό τον Ομπάμα να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής, που αποτελεί μια από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και έχει εξελιχθεί σε ακανθώδες ζήτημα μεταξύ δημοκρατικών και ρεπουμπλικανών, εν όψει των εκλογών για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο.



Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε 90 ημέρες. Από το Μεξικό, η υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι το μέτρο αυτό θα πλήξει τις ήδη τεταμένες σχέσεις των 2 χωρών.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 26, 2010 12:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράνομη μετανάστευση: Παρά τις ... προτροπές Obama η Αριζόνα έκανε την αρχή

Η κυβερνήτης της Αριζόνα Jan Brewer υπέγραψε αργά εχθές το νομοσχέδιο κατά της παράνομης μετανάστευσης όπου σύμφωνα με πολλούς πρόκειται να «λύσει τα χέρια» της αστυνομίας στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης. «Εμείς στην Αριζόνα ήμασταν περισσότερο από υπομονετικοί περιμένοντας την Ουάσιγκτον να ενεργήσει. Δεκαετίες όμως απραξίας και άστοχης πολιτικής δημιούργησαν μια επικίνδυνη και απαράδεκτη κατάσταση» δήλωσε η κυβερνήτης της Αριζόνα.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αποκαλέσει το νόμο «παραπλανητικό» δηλώνοντας πως έδωσε εντολή στο ομοσπονδιακό υπουργείο δικαιοσύνης να ξεκινήσει έρευνες για την συνταγματικότητα ή όχι του νόμου. O Barack Obama επίσης δήλωσε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει σύντομα την επανεξέταση του καθεστώτος της παράνομης μετανάστευσης σε εθνικό επίπεδο, πριν αφήσουμε, όπως είπε χαρακτηριστικά «την πόρτα της ανευθυνότητας» ανοικτή σε άλλους.

Σύμφωνα με το νέο νόμο μετατρέπεται σε ποινικό αδίκημα η παραμονή στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, επιτρέπει στην αστυνομία να εξετάζει υπόπτους για παράνομη είσοδο στη χώρα, επιτρέπει την άσκηση μηνύσεων εναντίον υπηρεσιών του κράτους που εμποδίζουν την εφαρμογή του νέου νόμου, ενώ τέλος καθιστά ποινικό αδίκημα σε οποιονδήποτε έχει στην εργασία του παράνομο μετανάστη ή τον μεταφέρει εν γνώση του.

Ο νέος νόμος στέλνει ένα σαφές μήνυμα και αυτό είναι πως η Αριζόνα είναι πια όχι φιλική σε όσους στερούνται τα απαραίτητα έγγραφα, δήλωσε ο καθηγητής της νομικής Peter Spiro και συγγραφέας του βιβλίου «Η αμερικανική ταυτότητα μετά την παγκοσμιοποίηση». Ο γερουσιαστής της Αριζόνα Russell Pearce και ένας από τους κύριους υποστηριχτές του νομοσχεδίου δήλωσε «Η παρανομία είναι παρανομία. Με το νέο νόμο θα έχουμε λιγότερο έγκλημα, λιγότερους φόρους, ασφαλέστερες γειτονιές μικρότερες ουρές στα επείγοντα περιστατικά, μικρότερες αίθουσες διδασκαλίας στα σχολεία».

Αιτία για την επίσπευση του νόμου αποτέλεσε η δολοφονία του αγρότη Rob Krentz το ράντσο του οποίου βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Μεξικό ο οποίος πυροβολήθηκε από μετανάστη σχετιζόμενο με το εμπόριο των ναρκωτικών.

Την αντίθεσή τους στο νόμο εξέφρασαν πολλά ισπανόφωνα σωματεία, αλλά και χώρες που έχουν σημαντικό μέρος του πληθυσμού τους στις ΗΠΑ όπως το Μεξικό και η Γουατεμάλα. Το Μεξικό μάλιστα δε δίστασε να απειλήσει την πολιτεία της Αριζόνα με την οποία συνορεύει λέγοντας πως ο νόμος θα επηρεάσει τις διασυνοριακές σχέσεις των δύο μερών.

Η πολιτεία της Αριζόνα έχει έκταση 295.254 τ.χλμ. πληθυσμό 6,5 εκατομμύρια κατοίκους περίπου και ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στην πολιτεία –και ο οποίος έχει κριθεί ως υπερβολικός- είναι ο 460.000 περίπου.

Σύμφωνα τέλος με δημοσκόπηση που έκανε εφημερίδα στο Φοίνιξ το 70% των κατοίκων της πολιτείας επιδοκιμάζει το νέο νόμο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Επιστροφή στην κορυφή
νεοταξίτικη "πουταν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 30, 2010 2:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Shakira η βολεμένη νεοταξίτικη "πουτανίτσα"


Η Shakira στο πλευρό των Λατίνων μεταναστών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010, 12:54

Στη μάχη κατά του νέου νόμου για τη μετανάστευση στην Αριζόνα μπήκε και η Shakira. H βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια συναντήθηκε με ηγέτες την Πέμπτη, στην Αριζόνα, προτού εμφανισθεί σε εκπομπή του CNN.

«Όλοι ανησυχούν για τον αντίκτυπο της εφαρμογής αυτού του νόμου στις οικογένειες των λατίνων, είτε έχουν είτε δεν έχουν χαρτιά», είπε η Κολομβιανή καλλονή.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, η αστυνομία της Αριζόνας θα μπορεί να ελέγχει περισσότερο τους οικονομικούς μετανάστες για τη μονιμότητα της παραμονής τους στις ΗΠΑ.

Ο νόμος, που προγραμματίζεται να ισχύσει σε 90 μέρες, απαιτεί ακόμα οι μετανάστες να κουβαλούν πάντα μαζί τους τις άδειες παραμονής τους.

«Αν ο νόμος ίσχυε ήδη, για παράδειγμα, θα με συνελάμβαναν γιατί δεν έχω μαζί μου τα χαρτιά μου», είπε η Shakira.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6549

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 03, 2010 8:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υπερ των ανοιχτων συνορων και της Πρωτομαγιατικες πορειες των Αφεντικων στην Αμερικη που θελουν μονιμη και σταθερη λαθρομεταναστευση τασσεται το ΚΚΕ.....


Παράθεση:
Πρώτο πεδίο μάχης η Αριζόνα

Ραντεβού την 1η Μάη έδωσαν και πάλι οι μετανάστες


«Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε», κατά την αμερικανική εφημερίδα «Μπόστον Γκλομπ». Ενας χαρακτηρισμός που αφορά τις συνέπειες και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει όσον αφορά το μεταναστευτικό νομοσχέδιο της Πολιτείας της Αριζόνα, αλλά και την ίδια τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα ακραιφνώς «ρατσιστικό νομοσχέδιο», όπως χαρακτηρίστηκε, και το οποίο με σχετικά βίαιο τρόπο ανοίγει ένα ακανθώδες ζήτημα, που εκκρεμεί εδώ και χρόνια και προκαλεί τρομακτικούς κλυδωνισμούς στην εύθραυστη ισορροπία της αμερικανικής κοινωνίας, αλλά και της χειμαζόμενης οικονομίας.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5625992&publDate=2/5/2010
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας