patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Αποδόμηση του κράτους Εθνους οι συμφωνίες με την COSCO.

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 22, 2010 2:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αποδόμηση του κράτους Εθνους οι συμφωνίες με την COSCO. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ COSCO.

Αποικιακές συμφωνίες με την πολυεθνική COSCO στα πλαίσια της αποδόμησης του Εθνικού κράτους και αφαίρεσης των εργατικών δικαιωμάτων

Η παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στην πολυεθνική COSCO (παραχωρήθηκε για 35 χρόνια ) που επεκτείνεται τώρα και στα άλλα λιμάνια της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στο Πέραμα τον Εμπορευματικό Σταθμό, στο Θριάσιο Πεδίο, αλλά και το αεροδρόμιο στο Καστέλι και τον ΟΣΕ με τους σιδηροδρόμους του, χωρίς το κράτος να έχει το πάνω χέρι (εδώ ούτε καν συμμετοχή) είναι συμφωνίες ξετσίπωτης αποικιοκρατίας αποδόμησης της Ελληνικής οικονομίας και «χρυσές δουλειές» για την πολυεθνική COSCO.

Κι όπως είπε το αφεντικό της COSCO, η Ελλάδα, αποτελεί πεδίο προσοδοφόρων επενδύσεων. ως πύλη προς τις αγορές της Ευρώπης, που τους έρχεται ...κουτί.

Είναι φανερό ότι τα γεωφυσικά πλεονεκτήματα της χώρας και οι υποδομές της, που χαίρουν άκρας εκτίμησης στις αξιολογήσεις των πολυεθνικών, δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης για παραχώρηση στον οποιοδήποτε επίδοξο επενδυτή αν αυτό δεν αποτελεί αμοιβαίο οικονομικό και κοινωνικό συμφέρον.

Με τις συμφωνίες της COSCO το Ελληνικό κράτος δεν παίρνει ευρουλάκι τσακιστό, παρά μόνο την υπόσχεση να του παραχωρηθούν οι νέες επενδυτικές εγκαταστάσεις μετά την πάροδο της 35ετίας. Σκέτη κοροϊδία, δηλαδή. Στο δε εργασιακό τομέα και στα δικαιώματα των εργαζομένων η συμφωνία είναι παραχώρησης "λευκού χαρτιού". Ήδη γίνονται απολύσεις και επαναπροσλήψεις κάτω από την κατώτερη συλλογική σύμβαση εργασίας όπου ο βασικός μισθός περιορίζεται στα 520 καθαρά ευρώ μηνιαίως.

Οι νέες αποικιοκρατικές συμφωνίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την πολυεθνική COSCO, δεν εξυπηρετούν κανένα απολύτως Εθνικό και λαϊκό συμφέρον. Αποτελούν ευθύ χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από την κρατική Εθνική οικονομία και δικαιώματα των εργαζομένων

Είναι τα πλέον μελανά χρώματα στην οικονομική ζωή της χώρας και συνέχεια της αποδόμησης του Εθνικού κράτους και αφαίρεσης των εργατικών δικαιωμάτων που άρχισε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, συνέχισαν Σημίτης και Καραμανλής και φιλοδοξεί να αποτελειώσει ο Παπανδρέου.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, και εκχωρήσεις - ενοικιάσεις στην ουσία είναι εκποίηση της Εθνικής κρατικής οικονομίας και κατά συνέπεια της χώρας στους ξένους δυνάστες. Ανεξάρτητο κράτος Έθνος χωρίς την δική του εθνική οικονομία κρατική ή ιδιωτική δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι ένα άδειο τσόφλι ένα έρμαιο που παραδίδεται άνευ όρων στους παγκοσμιοποιητές της νέας τάξης πραγμάτων του ΔΝΤ και ΕΕ. Πράγμα το οποίο διαπιστώνουμε με δραματικά αποτελέσματα στις μέρες μας.

Με δεδομένο την πλήρη ενσωμάτωση του πρώην ντόπιου ιδιωτικού μεγάλου Εθνικού κεφαλαίου (για τα Ελληνικά μέτρα ) στο υπερεθνικό κεφάλαιο η μόνη λύση είναι η κρατική εθνικοποιημένη οικονομία.

Το παράδειγμα με την Κίνα και την Ρωσία είναι τρανταχτό. Η Ρωσία με το «σόκ» των ιδιωτικοποιήσεων επί του μεθύστακα Γέλτσιν έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Σώθηκε με τις επανακρατικοποιήσεις που προχώρησε ο Πούτιν με την συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα όπου το κράτος έχει το πάνω χέρι.

Έκτοτε η οικονομία της Ρωσίας αναπτύχτηκε με γοργούς ρυθμούς μαζί με την Κίνα που και εκεί η οι μεγάλοι τομείς τις οικονομίας είναι κρατικοί είναι οι μόνες χώρες που έχουν ενεργητικό ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών με την Ρωσία να έχει την περσινή χρονιά πλεόνασμα 270 δις δολάρια, την δε Κίνα 1,2 τρις δολάρια.

Γιατί δεν ακολουθούμε το παράδειγμα τους;
Επιστροφή στην κορυφή
Σωστά αλλά....
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 22, 2010 3:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Π. Λαφαζάνης: Εκποιούν στρατηγικά «φιλέτα»

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, εξαπολύει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Cosco, Γουέι Ζιαφού, αλλά και τις προτάσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορεί την κυβέρνηση πως εκποιεί στρατηγικά «φιλέτα», όπως τον ΟΣΕ στους Κινέζους, «ως η Ελλάδα να έχει μεταβληθεί σε νεοαποικία και χώρα-μπανανία!»

Η δήλωση του κ. Λαφαζάνη:

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, όχι μόνο ξέχασαν τι έλεγαν, ως αντιπολίτευση, για τη νεοαποικιακή συμφωνία παράδοσης του κερδοφόρου λιμανιού του Πειραιά στην Cosco, αλλά και καταγέλαστοι έσπευσαν να υποδεχθούν πανηγυρικά, περίπου ως «αυτοκράτορα», τον Πρόεδρο της Cosco και να εκθειάσουν τη δήθεν «σωτήρια» κινέζικη παρουσία στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να προσφέρει προς εκποίηση στον Πρόεδρο της Cosco και άλλους κρίσιμους και στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, όπως το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, τα «φιλέτα» του ΟΣΕ, το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης και τον τομέα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, εκλιπαρώντας, περίπου, για το κινέζικο ενδιαφέρον.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με το δικομματικό και οικονομικό κατεστημένο, αφού εξώθησαν τη χώρα σε ένα καθεστώς οικονομικής κατοχής, όπως το σημερινό, είναι έτοιμοι πλέον να προσφέρουν προς λεηλασία σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο όσα στρατηγικά «φιλέτα» της οικονομίας έχουν απομείνει, ως η Ελλάδα να έχει μεταβληθεί σε νεοαποικία και χώρα-μπανανία!»
Επιστροφή στην κορυφή
Βίλια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 22, 2010 4:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η COSCO Pacific Ltd είναι πολυεθνική με έδρα τα νησιά Βερμούδες (βρετανικό έδαφος) στο δυτικό Ατλαντικό. Ο όμιλος εταιριών COSCO περιλαμβάνει 6 εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, και έχει πάνω από 300 θυγατρικές στην Κίνα και στο εξωτερικό, που δραστηριοποιούνται στους τομείς υπηρεσιών μεταφοράς φορτίων, κατασκευής πλοίων, επισκευής πλοίων, λειτουργίας τερματικών σταθμών, κατασκευής εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και σε εμπορικές δραστηριότητες εμπόριο, χρηματοδότηση, διαχείριση ακίνητης περιουσίας, και πληροφορική.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 23, 2010 1:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

O αντικομμουνισμός, ορισμένων εδώ μέσα, δεν θα περάσει !

Οι Κινέζοι σύντροφοι μέσα σε 4 μήνες αύξησαν την παραγωγικότητα στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων κατά 43%, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της Cosco Wei Jiafu.


ΝΑΙ! Θέλουμε τους Κομμουνιστές συντρόφους στο λιμάνι ...




Wei Jiafu, Πρόεδρος της Cosco και εξέχων στέλεχος του μεγαλύτερου Κομμουνιστικού Κόμματος στην υψήλιο (Το ΚΚ Κίνας αριθμεί με πάνω από 200 εκατ. μέλη !!!)
Επιστροφή στην κορυφή
Cosco-γεφύρια.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 23, 2010 3:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναί-ναί-αύξησαν την παραγωγικότητα στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων κατά 43%,-μείωσαν τους μισθούς κατά 44% και στο κράτος έδωσαν τα 2 τους τα αρχ*δια για να τα κάνουμε Cosco-γεφύρια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 23, 2010 9:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:be8ef0af56="Cosco-γεφύρια."]Ναί-ναί-αύξησαν την παραγωγικότητα στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων κατά 43%,-μείωσαν τους μισθούς κατά 44% και στο κράτος έδωσαν τα 2 τους τα αρχ*δια για να τα κάνουμε Cosco-γεφύρια.



Από πού προκύπτει μείωση μισθών ?
Εκτός αν εννοείς "μισθό" τις πλασματικές υπερωρίες της συντεχνίας των Μανιατών με τις οποίες φέσωναν τον ΟΛΠ και , κατ´επέκταση όλο τον ελληνικό λαό.
Επιστροφή στην κορυφή
λατάκι απο πίσω.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 23, 2010 9:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο βασικός μισθός περιορίζεται στα 520 καθαρά ευρώ μηνιαίως, Από τα 780 καθαρά που ήταν πρίν τις απολύσεις-επαναπροσλήψεις τι είναι ρέ εργατοφάγε;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας