patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Όλοι στη πορεία την Τετάρτη 22/6/2022

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 18, 2022 10:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Όλοι στη πορεία την Τετάρτη 22/6/2022 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, μπροστά από την παλιά βουλή στη Σταδίου και πορεία στο υπουργείο εξωτερικών, οργανώνει η Πρωτοβουλία κατά της συμμετοχής της Ελλάδας στον Νατοϊκό πόλεμο στην Ουκρανία.

-----------------------------------------------

Καμμιά συμμετοχή στον Νατοϊκό πόλεμο!


Η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία αποσκοπεί στην ανάσχεση των επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία περικυκλωμένη από εχθρικές βάσεις και πυραύλους, μάχεται για την ελευθερία, την ύπαρξή της, υπερασπιζόμενη τα στοιχειώδη δικαιώματα των λαών της Ανατολικής Ουκρανίας. Μαζί τους και των Ελλήνων της περιοχής.
Οι κάτοικοι της Κριμαίας και της Ανατολικής Ουκρανίας, εξεγέρθηκαν ενάντια στο Αμερικανικό πραξικόπημα του 2014. Η Κριμαία -μετά από πάνδημο δημοψήφισμα- πέτυχε την ένταξή της στη Ρωσική Ομοσπονδία. Οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ κέρδισαν την αυτοδιοίκηση του Ντονμπάς μέσα στην Ουκρανία, όπως κατοχυρώθηκε στις δύο Συμφωνίες του Μινσκ. Το Κίεβο προσυπέγραψε. Έκτοτε οι Ουκρανικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να τιμήσουν τις υπογραφές τους. Αντίθετα συνέχισαν να βομβαρδίζουν τους πολίτες τους… 14.000 νεκροί και δεκάδες χιλιάδες τραυματίες, καταγράφηκαν από τον ΟΑΣΕ. Την οκταετή αυτή σφαγή των αμάχων, γυναικών και παιδιών -ανάμεσά τους και ομογενών- που αποσιωπούσε η Δύση και τα δυτικά ΜΜΕ, θέλησε να σταματήσει η Ρωσία. Γι αυτό αναγνώρισε την κρατική υπόσταση των Λ. Δ. του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ κι έσπευσε σε βοήθειά τους, αποτρέποντας σαρωτική επίθεση εναντίον τους.
Όλα αυτά τα χρόνια, στην Ουκρανία, πολιτικά κόμματα απαγορεύτηκαν, τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα κι εφημερίδες το ίδιο. Οι Ουκρανοί ναζί, οι δωσίλογοι φονιάδες Εβραίων, Ουκρανών, Ρώσων και Πολωνών, στα σχολικά βιβλία παρουσιάζονται και τιμούνται ως εθνικοί ήρωες. Οι σημερινοί συνεχιστές και ομοϊδεάτες τους, οι οργανώσεις, τα «τάγματά» τους, εντάχθηκαν στον Ουκρανικό στρατό που οργανώθηκε από το ΝΑΤΟ κι εξοπλίζεται συνεχώς. Η Δύση και οι κυβερνήσεις του Κιέβου μετέβαλλαν την Ουκρανία σε πολεμικό εφαλτήριο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Απέναντι σε αυτούς επιχειρεί ο Ρωσικός στρατός και οι λαϊκές πολιτοφυλακές του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ. Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους στην ΕΕ πυροδοτούν αδιάκοπα την κλιμάκωση της έντασης, χρηματοδοτούν τη συνέχιση του πολέμου, ενώ δείχνουν να αδιαφορούν για τον κίνδυνο να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις… Παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο με τις κυρώσεις τους ενάντια στη Ρωσία και το λαό της. Κυρώσεις που αποδεικνύονται αυτοκτονικές… Θυσιάζουν την ενεργειακή κι επισιτιστική ασφάλεια, τα εθνικά συμφέροντα, υπηρετώντας τις Αμερικανικές επιδιώξεις.
Η ανατροπή των Νατοϊκών σχεδίων στον υβριδικό πόλεμο «δι αντιπροσώπου» που διεξάγουν, θα είναι νίκη τόσο του Ρωσικού, όσο και του Ουκρανικού λαού. Θα σημάνει δε όχι μόνο την ήττα των πιο επιθετικών μερίδων των ηγετών της Δύσης, αλλά και τη χαραυγή σε ένα νέο, πολυπολικό κόσμο.
Η Κυβέρνηση από εθελοδουλία απέναντι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κατέστησε τη πατρίδα μας ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο, ενεργά συμμέτοχο στον αντιρωσικό υβριδικό πόλεμο. Αδυνατίζει την εθνική μας άμυνα και καταστρέφει τις σχέσεις με τη -φίλη και αρωγό στο Κυπριακό- Ρωσία. Πέτυχε ακόμα να «ανυψώσει» τον Ερντογάν τόσο στη Δύση, όσο και στη Ρωσία.
Διεκδικούμε:
• Άμεσο τερματισμό κάθε εμπλοκής, έμμεσης και άμεσης, της χώρας μας σε ενέργειες εναντίον της Ρωσίας. Καμιά συνέργεια στην επέκταση του ΝΑΤΟ.
• Καμία συμμετοχή στα μέτρα κυρώσεων οικονομικών, πολιτιστικών και άλλων. Οι κυρώσεις πλήττουν το βιοτικό επίπεδο του λαού μας, εντείνουν την ενεργειακή ένδεια ενώ μας φέρνουν πιο κοντά στην επισιτιστική κρίση.
• Ομαλοποίηση των διπλωματικών σχέσεων της χώρας μας με την Ρωσία, με ανάκληση των απελάσεων.
• Άρση των απαγορεύσεων κατά των ρωσικών και άλλων μέσων ενημέρωσης. Το δικαίωμα στη πολυφωνία και την πλουραλιστική ενημέρωση, δεν ταυτίζεται με τον μονόπλευρο προπαγανδιστικό βομβαρδισμό από τα ΜΜΕ των Δυτικών και του Κιέβου.
• Άρση των ρατσιστικών μέτρων κατά των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα. Η ρωσοφοβία, ο ρατσισμός βλάπτουν σοβαρά την ειρήνη και τον πολιτισμό.
• Η ανάπτυξη των σχέσεων με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, είναι προûπόθεση της ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου της περιοχής.
• Όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Άκτιο και αλλού νομιμοποιούνται ως στρατιωτικοί στόχοι των Ρωσικών πυραύλων και βομβαρδιστικών. Η αναστολή της λειτουργίας, το κλείσιμό τους, είναι στοιχειώδες μέτρο αυτοπροστασίας.

Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 22/6/2022, 7:30 μ.μ. στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη (Σταδίου) και στην πορεία προς το Υπουργείο Εξωτερικών


Πρωτοβουλία κατά της συμμετοχής της Ελλάδας στον Νατοϊκό πόλεμο στην Ουκρανία

_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας