patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ρώσοι κοσμοναύτες ύψωσαν σημαίες του Λουχάνσκ και Ντονέσκ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
εύγε
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 05, 2022 2:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Ρώσοι κοσμοναύτες ύψωσαν σημαίες του Λουχάνσκ και Ντονέσκ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρώσοι κοσμοναύτες ύψωσαν σημαίες του Λουχάνσκ και του Ντονέσκ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
https://www.skai.gr/news/world/diethnis-diastimikos-stathmos-rosoi-kosmonaytes-giortazoun-gia-to-lisitsansk
Επιστροφή στην κορυφή
Ιστορικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 08, 2022 10:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το Donbass είναι ιστορικά η πρώτη βιομηχανική πολύ αστικοποιημένη περιοχή στην πρώην EΣΣΔ (και μία από τις πρώτες στην Ευρώπη, που προέκυψε κατά την πρώτη βιομηχανική επανάσταση του 19ου αιώνα (οι ευρωπαϊκοί αντίστοιχοι είναι η περιοχή του Ρουρ στη Γερμανία και το Νιούκαστλ στην Αγγλία).
Το Donbass γνώρισε ιδιαίτερα έντονες περιόδους ανάπτυξης απο το 1870 μέχρι το 1970 αν εξαιρέσουμε τις περιόδους των δύο πρώτων Π.Π. Επί του παρόντος, παρά την οικονομική καταστροφή της δεκαετίας του 1990 με την διάλυση της ΕΣΣΔ,παραμένει η πιο ανεπτυγμένη περιοχή ,και κυριολεκτικά η «ατμομηχανή της οικονομίας» της Ουκρανικής περιφέρειας με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα και το υψηλότερο κατά κεφαλήν επίπεδο εισοδήματος του πληθυσμού.
Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, η ​​πρώτη νέα πολιτική ελίτ της Ουκρανίας είχε σχηματιστεί στο Donbass, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα του εκεί αναπτυσσόμενου κεφαλαίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η νέα ελίτ ανατράπηκε από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών κατά τη διάρκεια των πραξικοπημάτων του 2004 και του 2014 («Μαϊντάν»), επειδή εμπόδισε τη Δύση να ελέγξει πλήρως την Ουκρανία, μετατρέποντάς την σε εξάρτημα πρώτης ύλης και προμηθευτή φθηνής εργασίας και στην πραγματικότητα , σε μια αποικία του δυτικού κεφαλαίου χωρίς δικαιώματα. Αλλά το Donbass δεν το δέχτηκε αυτό και επαναστάτησε.
Ο 20ός αιώνας στην ιστορία του Donbass χαρακτηρίστηκε από συνεχείς προσπάθειες «ουκρανοποίησης» του, κατά τη διάρκεια της φασιστικής κατοχής του 1940 αλλά και από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, που είχε επιθετικό χαρακτήρα. Αυτές οι απόπειρες ήταν ανεπιτυχείς, καθώς ήρθαν σε κατάφωρη αντίφαση με τη διαδικασία ολοκλήρωσης του ρωσικού πολιτιστικού και γλωσσικού χώρου που παραδοσιακά βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο σε παγκόσμια κλίμακα. Ως εκ τούτου, από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, η σταλινική ΕΣΣΔ "αναγκάστηκε" να μειώσει το μερίδιο της εκπαίδευσης στην ουκρανική γλώσσα και το μερίδιο των έντυπων εκδόσεων στην ουκρανική γλώσσα λόγω της έλλειψης ζήτησης από τον πληθυσμό. Οι προσπάθειες «ουκρανοποίησης» του Donbass έχουν γίνει απολύτως απελπιστικές, επηρεάζοντας μόνο κάποιες στενές ομάδες καριερίστικης διανόησης επηρεασμένες απο την δυτική καπιταλιστική κουλτούρα.
Το Donbass ήταν ο κύριος «δωρητής» της Ουκρανίας σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής:
-Οικονομικός (η περιοχή του Ντόνετσκ παρείχε το 1/5 του κρατικού προûπολογισμού)
-Κοινωνικός (τα υψηλότερα ποσοστά δημιουργίας θέσεων εργασίας και βελτίωσης της συνολικής ποιότητας ζωής μετά την πρωτεύουσα το Κίεβο)
-Πολιτικό (συγκρότηση νέας ελίτ)
-Πολιτισμικό (διατήρηση παγκόσμιων προτύπων στην επιστήμη, την τέχνη, την τεχνολογία).
Το Donbass ήταν πάντα και παραμένει ένα συγκεκριμένο δημιούργημα της ιστορίας του Ρωσικού Κόσμου και ο πιο σημαντικός παράγοντας στην περαιτέρω ιστορική του μοίρα. Γι' αυτό το Donbass ξεσηκώθηκε ενάντια στον ουκρανικό ναζισμό και γι' αυτό θα κερδίσει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας