patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΠΟΛΕΜΟΣ:Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ...

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1708

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 30, 2024 9:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΠΟΛΕΜΟΣ:Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε τον Αύγουστο του 2023 από τον Κωνσταντίνο Ι Βαθιώτη για τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές (διάβαζε εμπρησμούς) που κατέστρεφαν όλη την χώρα, και δημοσιεύτηκε στο "Ρεσάλτο". Ο Βαθιώτης στηριζόμενος σε παλιότερα κείμενα του Θ. Παπανικολάου, κάνει μία πολύ σύντομη αλλά και πολύ ουσιαστική περιγραφή των μεθόδων που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες της νέας τάξης προκειμένου να πετύχουν την πραγματοποίηση των σχεδίων τους....


– «Oι εμπρησμοί αποτελούν ένα οργανωμένο σχέδιο των υπερεθνικών ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων, πολλαπλών στόχων. Οικονομικός στόχος: η καταστροφή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Κοινωνικός: η λαϊκή εξαθλίωση. Πολιτικός: η τρομοκρατία (εδώ αποκαλυπτική είναι και η ιστορική συνιστώσα: το φαινόμενο της τρομοκρατίας και το φαινόμενο των εμπρησμών, ως πάγια και σταθερά φαινόμενα, έχουν την ίδια ιστορική αφετηρία…)»
– «Οι εμπρησμοί είναι η πιο μακάβρια μορφή τρομοκρατίας του πολυεθνικού κεφαλαίου, η θηριώδης υλοποίηση των στόχων του. Είναι η επιβολή, μέσω της οικονομικής καταστροφής, της κοινωνικής εξαθλίωσης και τρομοκρατίας όλων αυτών που προωθεί πολιτικά η Νέα Τάξη και ο εγχώριος υπηρέτης της: η κυβέρνηση [Χ]. Μόνο όσοι δεν θέλουν να σκεφτούν δεν το βλέπουν…»
– «Ο πόλεμος σήμερα δεν γίνεται ανάμεσα στις γνωστές μεγάλες δυνάμεις, αλλά γίνεται από τον πλανητικό ιμπεριαλισμό (ένωση των ιμπεριαλιστών-ληστών) ενάντια στους λαούς ολόκληρου του πλανήτη. Η αναμέτρηση αυτή […] είναι η μεγαλύτερη και η κρισιμότερη στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Η νέα εποχή δεν είναι μια εποχή αρμονίας, ανάπτυξης, προόδου και ειρήνης, όπως προπαγανδίζεται από τα φερέφωνα της πλανητικής λεηλασίας. Είναι μια εποχή καταστροφών και πολέμων. Μια εποχή εφιαλτική για τον άνθρωπο, αν δεν αναχαιτιστούν και συντριβούν οι δυνάμεις του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού»
– Η πλανητική ιδεολογία είναι η ιδεολογία της «μιας σκέψης, της μιας πλανητικής εξουσίας: της “Νέας Τάξης”. Δηλαδή, ολοκληρωτικός φασισμός!»
– «Η Νέα Τάξη επιδιώκει την αγελοποίηση του κόσμου, δηλαδή τη μετατροπή της ανθρώπινης κοινωνίας σε αγέλη ατόμων, σε ένα “μοναχικό πλήθος” πρόθυμο να δέχεται διαταγές, να κάνει ό,τι απαιτούν από αυτό, να εφαρμόζει καλά στην παγκόσμια μηχανή, χωρίς τριβή»
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 31, 2024 4:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μάτι: «Η φωτιά ήρθε στο Νταού, δεν την έβαλα εγώ» είπε ο κάτοικος που κατηγορείται για την έναρξη της πυρκαγιάς

https://www.zougla.gr/greece/mati-i-fotia-irthe-sto-ntaou-den-tin-evala-ego-eipe-o-katoikos-pou-katigoreitai-gia-tin-enarxi-tis-pyrkagias/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 04, 2024 5:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φέτος, το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε μια τολμηρή, αλλά πολύ ουσιαστική κίνηση, αποφάσισε να προσκαλέσει τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον σπουδαίο τραγουδοποιό που με την τέχνη του, αλλά κυρίως με τη στάση του απέναντι στα πράγματα, μπολιάζει εδώ και δεκαετίες τις ψυχές μας με ευγενή υλικά.

Η ομιλία του αγαπημένου τραγουδοποιού είχε τίτλο «Τραγούδι: Η ανάσα της ανθρωπότητας στους αιώνες»,κ και είναι πραγματικά συγκλονιστική και εμείς ευγνώμονες που μπορούμε να την παρακολουθήσουμε έστω και βιντεοσκοπημένη. Γιατί με αφορμή το τραγούδι, η ομιλία του αφορά τελικά την ίδια τη ζωή και τη στάση μας μέσα σ’ αυτήν.

Απόσπασμα από την ομιλία του τραγουδοποιού Αλκίνοου Ιωαννίδη στην καθιερωμένη "Γιορτή των Γραμμάτων" του Πανεπιστημίου Κύπρου:
“Οφείλουμε να βρούμε τους τρόπους να τα βοηθήσουμε(Τα νεαρά παιδιά,τους φοιτητές) να καλλιεργηθούν συνολικά, πριν, αλλά και μαζί με την όποια εξειδίκευση. Ένας γιατρός χωρίς καλοσύνη, ένας αρχιτέκτονας χωρίς ενσυναίσθηση, ένας πολιτικός χωρίς ηθικές αναστολές, ένας καλλιτέχνης χωρίς ευγνωμοσύνη, ένας έμπορος χωρίς αίσθημα ευθύνης, ένας οικονομολόγος χωρίς γενναιοδωρία, ένας δικαστής χωρίς επιείκεια, ένας στρατιωτικός χωρίς ανθρωπιά, κάθε ακαλλιέργητος πτυχιούχος, οποιοσδήποτε άνθρωπος χωρίς συμπόνια, είναι επικίνδυνος και καταστροφικός. Και, τις περισσότερες φορές, δυστυχισμένος.
Η Τέχνη δίνει σχήμα σε όλες αυτές τις απαραίτητες για την ανθρώπινη ευημερία αξίες, και τις ακουμπά στα χέρια και στην ψυχή μας. Όπως έγραψε ο Wittgenstein: «Στο έσχατο βάθος, η αισθητική και η ηθική συμπίπτουν.» Το έδαφος πάνω στο οποίο φυτρώνουμε, δεν είναι η επιφάνειά του που βλέπουμε, αλλά το βάθος του και οι ουσίες που κρύβονται εκεί. Σ' αυτό το βάθος, σε αυτή την ουσία μάς πηγαίνει η τέχνη. Η απαξίωσή της, από κύριο συστατικό της ύπαρξής μας σε εμπορικό προϊόν, επιφανειακή κατανάλωση, διακοσμητική πολυτέλεια ή κουτσομπολιό διασημοτήτων, είναι άδικη και καταστροφική.
Λένε ότι όπου χτίζεται ένα σχολείο, γκρεμίζεται μια φυλακή.
Θα έλεγα ότι ένα καλό σχολείο, πράγματι, γκρεμίζει μια φυλακή. Ένα κακό σχολείο όμως, γίνεται το ίδιο φυλακή για τις ψυχές των μαθητών του και ζημιώνει τελικά το σύνολο της κοινωνίας. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου, πρώτα πρέπει να φροντίζουν να βγάζουν ελεύθερους ανθρώπους και μετά καταρτισμένους επαγγελματίες. Η Τέχνη, πρέπει να βρίσκεται δυναμική, συμπεριληπτική, δημιουργική, ελεύθερη και προσβάσιμη, σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης, αλλά και σε όλη μας τη ζωή.
Η Δημόσια Εκπαίδευσή μας οφείλει να αναβαθμίσει τα μαθήματα τέχνης στα σχολεία σε γιορτή και σε εμπειρία για τους μαθητές και τους δασκάλους, αντί να μειώνει τις ώρες τους.”

Ολόκληρη εδώ:
https://ucy.cloud.panopto.eu/Panopto/Pages/Viewer.aspx?id=d2bd5c53-2960-4afe-95a5-b0f2007f5355
Επιστροφή στην κορυφή
ΚΝ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 06, 2024 7:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χιλή: Στους 112 ανέρχονται οι νεκροί από τις νέοταξίτικες πυρκαγιές
https://www.zougla.gr/kosmos/chili-stous-99-anerchontai-oi-nekroi-apo-tis-fonikes-pyrkagies/
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 11, 2024 4:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μεγάλη Φωτιά στην Εύβοια – Καίγεται υδροβιότοπος
https://www.enikos.gr/society/fotia-stin-evvoia-kaigetai-ydroviotopos/2105888/
Άλλος ένας νεοταξίτικος εμπρησμός που όλοι γνωρίζουν αλλά δεν τολμούν να τα βάλουν τον μπαρμα Σάμ παρότι ο Μηστοτάκης τους κάνει όλα τα χατίρια. Νομίζοντας ο άθλιος πως αν βοηθήσει το λύκο να φάει τα πρόβατα στο τέλος θα την γλυτώσει.Τόσο ηλίθιος είναι
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας