patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Στόχος της Ρωσίας ένας πολυπολικός κόσμος, χωρίς Δ κυριαρχία

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 29, 2024 11:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Στόχος της Ρωσίας ένας πολυπολικός κόσμος, χωρίς Δ κυριαρχία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στόχος της Ρωσίας ένας πολυπολικός κόσμος, χωρίς Δυτική κυριαρχία
https://iskra.gr/becchi-italos-nomikos-stochos-tis-rosias-enas-polypolikos-kosmos-choris-dytiki-kyriarchia/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 10, 2024 3:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απο το σχέδιο Μάρσαλ και την Ούντρα για την "αποσοβιετοποίηση " ή "Αμερικανοποίηση" της Ευρώπης (με τις ευλογίες και του Στάλιν) περνάμε στο σχέδιο για τον πλήρη θάνατο της Ευρώπης.

Η Γερμανία σύντομα θα πάψει να είναι βιομηχανική δύναμη.

Αν και τα χειρότερα σενάρια για το κλείσιμο της θέρμανσης στα σπίτια και οι τεράστιοι περιορισμοί του φυσικού αερίου έχουν πάρει αναβολή με την παροχή του Αμερικανικού LNG , οι τιμές παραμένουν υψηλότερες απο ότι σε άλλες χώρες αυξάνοντας το κόστος ζωής που σχετίζεται με την αύξηση των μισθών και την πολυπλοκότητα των κανονισμών απο τους περιορισμούς και τις κυρώσεις μέχρι και την αποκλειστική αγορά αερίου απο το μεγάλο αφεντικό των Γερμανών...
Τα βασικά στοιχεία της βιομηχανικής μηχανής της Γερμανίας πέφτουν ένα-ένα σαν ντόμινο.Οι ΗΠΑ απομακρύνονται απο την Ευρώπη και επιδιώκουν να ανταγωνιστούν τους υπερατλαντικούς συμμάχους τους, μεταφέροντας όλες τις βιομηχανίες και τα οικονομικά συμφέροντα τους στην χώρα τους,βυθίζοντας στην οικονομική καταστροφή βιομηχανικές δυνάμεις όπως η Γερμανία.
Η Κίνα γίνεται σοβαρός αντίπαλος και δεν αγοράζει πλέον γερμανικά προιόντα με την ίδια ανυπομονησία όπως παλιά.Το τελευταίο πλήγμα για τους παραγωγούς βαριάς βιομηχανίας είναι η διακοπή των προμηθειών του φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου.
Μαζί με εσωτερικούς παράγοντες , όπως η αναταραχή στην χώρα εξαιτίας της έλειψης επε΄δύσεων σε όλους τους τομείς, και την γήρανση του εργατικού δυναμικού επιδεινώνει την κατάσταση του Βερολίνου με τις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια να κλείνουν κατά χιλιάδες καθημερινά σε ολόκληρη την χώρα.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά στην Γερμανία το γιουσουφάκι της καγκελαρίας βρίσκεται στις ΗΠΑ για συνάντηση με τον Μπάιντεν ό οποίος έδειχνε να μην να μην είχε πάρει πρέφα ποιόν του φέρανε να φωτογραφηθεί !!
Στην συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο ο Σόλτς επιτέθηκε επιδεικτικά στον Πούτιν για τα ψέματα (όπως είπε χαρακτηριστικά για να γλυψει τον ανίατο πρόεδρο) που είπε στην περίφημη συνέντευξή στον Αμερικανό δημοσιογράφο Κάρλσον.Και μόλις τελείωσε η επίσημη συνέντευξη μετέβει στις αίθουσες διαταγών της παγκόσμιας ελίτ για να πάρει το χαρτάκι με το τι πρέπει ακόμη να σκοτώσει κοινωνικά και πολιτικά στην χώρα του για να πα΄ρει παράταση ζωής ο καπιταλισμός.Μερικά απο αυτά είναι να δώσει χρήματα στην Ουκρανία να μην καταρρεύσει μέχρι τις εκλογές των ΗΠΑ και να στείλει και ότι όπλα και πυρομαχικά κυρίως παράγουν τα τελευταία εργοστάσια που βρίσκονται σε λειτουργία στην χώρα του. Προς το παρών αντιμετωπίζει τους εγχώριους αγρότες που έχουν ξεσηκωθεί, αλλά σε λίγο καιρό που θα αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετς απο προιόντα θα έχει να αντιμετωπίσει και το εξαγριωμένο πλήθος των πόλεων που έχει μέινει εκτός απο άνεργο και πεινασμένο...
Το βασικότερο πρόβλημα του θα είναι τα εκατομμύρια μεταναστών που ζούν στην χώρα του, με τους Τουρκικής καταγωγής να πλησιάζουν τα 25 εκ και τους Αφρικανικής καταγωγής να είναι άλλοι τόσοι και συνολικά με Ευρωπαίους και Ασιάτες να φτάνουν τα 80 εκ μετανάστες που έχει η Γερμανία και θα μείνουν άνεργα...χωρίς να υπολογίζουμε τα μερικά εκ Ουκρανών που φιλοξενούν οι ναζιστές φίλοι τους στα αστικά τους κέντρα.

Αυτο το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν όλοι οι δορυφόροι των ΗΠΑ στην Ευρώπη , σχεδόν ολόκληρη δηλαδή, απλα τα μεγέθη θα είναι διαφορετικά.Το ντόμινο της κατάρρευσης θα ξεκινήσει απο την βιομηχανική δύναμη την Γερμανία και την Γαλλία και θα φτάσει μέχρι την Ανδόρρα και το Λιχτένστάιν.Οι ευρωπαικές ηγεσίες δεν αντιδρούν όπως όλοι βλέπουμε γιατί με τις πλάτες των ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή και αν χαθούν οι ΗΠΑ θα πέσουν και αυτοί απο τις κυβερνήσεις.Άρα κανένας Μακρόν και κανένας Σόλτς δεν επιθυμούν την πτώση της ηγέτιδας δύναμης απο την κορυφή.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 24, 2024 5:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο χειμώνας στην Τσεχία...

Η τσεχική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την έκδοση βίζας και αδειών παραμονής σε Ρώσους και Λευκορώσους λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Αυτή η απόφαση ελήφθη για να δημιουργηθούν συνθήκες εργασίας στην Τσεχική Δημοκρατία για πολίτες ή αλλοδαπούς φοιτητές που δεν θέλουν να έχουν σχέσεις με το ρωσικό και το καθεστώς της Λευκορωσίας, αναφέρει η εφημερίδα Ceske Noviny.

Παρόλα αυτά, η Τσεχική Δημοκρατία συνεχίζει να αγοράζει πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία σε χαμηλές τιμές.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 26, 2024 1:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://twitter.com/front_ukrainian/status/1762035956180250986
Επιστροφή στην κορυφή
Στημένος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 28, 2024 6:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα αγγλοσαξονικά τραπεζικά συστήματα τυπώνουν νόμισμα από τον αέρα από το 1693 περίπου. ο σημερινός ευφημισμός είναι «κλασματική τραπεζική αποθεματικών». Επί του παρόντος, περίπου το 90%-100% των χρημάτων στο σύστημα που ελέγχεται από τις ΗΠΑ/Bretton-Woods είναι OTA(over-the-air )με τη μορφή χρέους με τόκο. Η κατάσταση του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος των δολαρίων ΗΠΑ επιτρέπει στις ΗΠΑ να «δανείζονται» (δημιουργούν OTA) νέα χρήματα για να πληρώνουν παλιά χρέη, ένα προνόμιο που προορίζεται αποκλειστικά για τις ΗΠΑ.
Η διατήρηση αυτού του συστήματος και η προσπάθεια εξασφάλισης των εμπορευμάτων που απαιτούνται για να εκβιάσουν τον υπόλοιπο κόσμο να το τηρήσει είναι η αιτία όλης της σύγκρουσης που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ, με σημερινά παραδείγματα το Ισραήλ και την Ουκρανία. Οι οικογένειες που ελέγχουν τις ΗΠΑ πιθανώς θεωρούν το τέλος αυτού του συστήματος ως υπαρξιακή απειλή.

Υπάρχει ένα ντοκιμαντέρ 46,5 λεπτών που ονομάζεται ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ που το συνοψίζει, παρά την τρομακτική μουσική και τις περιστασιακά ακατάλληλες αναφορές.

https://watchdocumentaries.com/money-as-debt/

Η σύγχρονη τραπεζική είναι απίστευτα πολύπλοκη και είναι ιδιαίτερα επιδέξιά σε ένα πράγμα — την παραγωγή ολοένα και μεγαλύτερου χρέους. Η ταινία κινουμένων σχεδίων Money as Debt του Καναδού σκηνοθέτη Paul Grignon επιχειρεί να απομυθοποιήσει τη σύγχρονη τραπεζική και τις νομισματικές της πρακτικές. Κατά την άποψη του Grignon, το χρήμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με το χρέος στη σύγχρονη εποχή, μοιάζει με ένα νέο είδος δουλείας.

Αν και κάθε καταναλωτής επηρεάζεται από τα νομισματικά συστήματα της σύγχρονης τραπεζικής, λίγοι από εμάς καταλαβαίνουμε τα μέσα και τα έξω. Αυτό το ντοκιμαντέρ καταφέρνει να μετατρέψει σύνθετες οικονομικές πρακτικές σε κατανοητά κομμάτια.

Παρά το βασικό κινούμενο σχέδιο, το Money as Debt καταρρίπτει αποτελεσματικά τις σχέσεις μεταξύ του χρέους των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και του κρατικού χρέους, συγκεκριμένα πώς το χρέος έχει εδραιωθεί στη σύγχρονη τραπεζική και πώς απειλεί να εξελιχθεί σε έναν ολοένα και χειρότερο πολλαπλασιασμό του αυξανόμενου χρέους.
Η εξισορρόπηση αυτού του σκοτεινού οράματος της σύγχρονης τραπεζικής είναι μερικές εναλλακτικές που προτείνονται στο ντοκιμαντέρ, όπως η εθνικοποίηση των τραπεζών και η καθιέρωση πληρωμών μερισμάτων στο ευρύ κοινό.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας