patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΟΚ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΑΜ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ Giorgaki

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
κουβαλητής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 11:53 am    Θέμα δημοσίευσης: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΟΚ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΑΜ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ Giorgaki Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΟΚ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΑΜ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ Giorgaki.


Διαβάστε εδώ κατάντημα βαλκανικής Αποικίας: Θρασύτατος ο Θείος Σαμ. Διατάσσει απαρέγκλιτη τήρηση γραμμής. Κοιτάχτε διατεταγμένα πρωτοσέλιδα του ηλιόλουστου και τουριστικού Προτεκτοράτου μας σε Ελευθεροτυπία και ΝΕΑ. Είναι ολόιδια τα δυό τους τα καημενούλια στις 14 Οκτώβρη 2007. Όπως και στις 2 Οκτώβρη του 2009. Δις εξαμαρτείν! Επιπλέον: η "σύμπτωση" ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ αφορά στα φύλλα εκείνα των δύο εφημερίδων που βγήκαν ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ πριν τις εκλογές! Τυχαίο ΚΑΙ ΑΥΤΟ;;;




Όλα ΤΥΧΑΙΑ είναι; Τελικά πόσο πιά "συνωμοσιολόγοι" είμαστε; Ή μήπως η πολλή φιλολογία για "συνωμοσιολογίες" που έχει πέσει πολύ τώρα τελευταία στην πιάτσα είναι για να περνάνε οι δουλειές πιο μουλωχτά;;;

Για όσους ΕΞΑΚΟΥΛΟΥΘΟΥΝ να διατηρούν αμφιβολίες δείτε εδώ όπου
http://www.antinews.gr/?p=17109
ΤΟ MEGA,

(δηλαδή πάλι ο Τεγόπουλος - Λαμπράκης) βγάζει φόρα παρτίδα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ όταν βάσει Νόμου απαγορεύεται κάτι τέτοιο και όταν ΗΔΗ έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε άλλους.


Δείτε:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3727
http://apolitistosteki.blogspot.com/2009/10/blog-post_9186.html
http://ixnos.blogspot.com/2009/10/blog-post_9950.html


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΧΑΤΗΡΙ ΣΤΟΝ ΘΕΙΟ ΣΑΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ Γιωργάκις!
Κοιτάχτε επίσης ποιούς άλλους θέλουν στο πόστο τους οι υπερατλαντικοί προστάτες μας. Ο καλλίτερος του χωριού, ο "πιό πατριώταρος", ο Καρατζαφέρης! Που προτρέπει ανοιχτά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!!!
Αυτές τις επιλογές, με αφρούς στο στόμα από την υστερία και σε κατάσταση σεληνιασμού προωθούν οι Αμερικάνοι, έξαλλοι από το κακό τους!!!



Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 12:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ..ΓΙΩΡΓΟ;

Άρχισαν να παίζουν απροκάλυπτα τα όργανα στην Νέα Υόρκη. Νοιώθουν πολύ σίγουροι. Γιατί άραγε ; Αγνοούν ότι η παράσταση δεν τελειώνει πριν πέσουν οι …τίτλοι του τέλους ;

Από την μια ο Τ.Ερντογάν δήλωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ , ότι η ΕΕ ….δεν θα πρέπει να αναμειχθεί στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού ..

Υπογράμμισε ότι «μία συνολική διευθέτηση πρέπει να επιτευχθεί τη βάση των καθιερωμένων παραμέτρων των…. Ηνωμένων Εθνών, που θα διασφαλίζει την ίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού στην Κύπρο, η οποία θα απολαμβάνει την ανοιχτή υποστήριξη της Τουρκίας ως…. εγγυήτριας δύναμης». Ζήτησε δε επιδιαιτησία και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στη διαπραγματευτική διαδικασία

Επέκρινε την ελληνοκυπριακή πλευρά, κατηγορώντας την για την ...«αδιαλλαξία» του 2004 (σχέδιο Ανάν) και τόνισε ότι θα ήταν εφικτή η εξεύρεση συνολικής διευθέτησης μέχρι το... τέλος του 2009.

Υπογράμμισε ότι πρέπει ο κοινός μας στόχος ( Τουρκίας και ΟΗΕ, προφανώς) να είναι η λύση που θα επιτευχθεί να τεθεί σε δημοψήφισμα , το αργότερο την άνοιξη του 2010. ( Γιατί …άραγε ; ) Τελειώνοντας τόνισε με νόημα ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν προσπάθειες ώστε ….το παράθυρο ευκαιρίας… να εκμεταλλευτεί δεόντως!

Από την άλλη πλευρά για το ίδιο …παράθυρο μίλησε και ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κ. Matthew Nimetz, μόνο που αυτός το ονόμασε … χρονική στιγμή ! Μη σαν ξεγελά η λεκτική διαφοροποίηση. Για το ίδιο πράγμα ομιλούν!

Συγκεκριμένα μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Gjorgje Ivanov, δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετές ιδέες στο τραπέζι για την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, για να αρχίσουν αυτές να σκέφτονται ....δημιουργικά για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος.

Σύμφωνα με το «ΜΙΑ», ο κ.Nimitz αναμένει να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες μετά την εκλογή.... νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα.
"Πρόθεσή μου είναι μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα να συνεχίσουμε τις συνομιλίες, να εκμεταλλευτούμε.... τη χρονική στιγμή.... και να δούμε αν μπορεί να βρεθεί λύση», δήλωσε ο κ. Nimetz.

Ο κ. Ivanov, όπως μεταδίδει το «ΜΙΑ», ανέφερε στον κ. Nimitz ότι η χώρα του παραμένει ενεργή στη διαπραγματευτική διαδικασία και αναμένει να εξευρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία «δεν θα θίξει την ταυτότητα, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα των ....μακεδόνων πολιτών».

Είναι άραγε τυχαίο ότι την ίδια ακριβώς ημέρα και στον ίδιο χώρο βρέθηκε στην Νέα Υόρκη και ο κ.Γ. Παπανδρέου;
Είναι τυχαίο το ταξίδι του στις ΗΠΑ, εν μέσω εθνικών εκλογών; Συναντήθηκε ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Gjorgje Ivanov και τον Branko Crvenkovski; Και εάν NAI , ...Που;

Εξακολουθεί να υιοθετεί άραγε ο κ. Παπανδρέου τις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή; Μήπως αρχίζει από τώρα να εξοφλεί ...γραμμάτια;

Ποιος κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό με το ζήτημα τόσο της Κύπρου όσο και της ονομασίας της ΠΓΔΜ; Μην βιαστείτε να απαντήσετε "κανείς" ,γιατί...θα εκπλαγείτε!!!

http://politis-gr.blogspot.com/2009/09/blog-post_25.html
Επιστροφή στην κορυφή
Ψιλιασμένος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 1:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Καραμανλής γιατί απουσιάζει απ’ το πάνθεον των αστέρων; Εξοφλούμε τίποτε γραμμάτια;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 2:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:16642ab2d3="Ψιλιασμένος"]Ο Καραμανλής γιατί απουσιάζει απ’ το πάνθεον των αστέρων; Εξοφλούμε τίποτε γραμμάτια;



Λάθος πόρτα χτυπάς…
Για γραμμάτια να ρωτήσεις τους οικότροφους του Κακλαμάνη...

http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=3342#3342
Επιστροφή στην κορυφή
Ψιλιασμένος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 3:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κι όμως ο Καραμανλής λείπει. Έχεις καμιά εξήγηση γι’ αυτό; Δώστη. Πες είναι τυχαίο. Μη βλέπεις παντού φαντάσματα.
Επιστροφή στην κορυφή
Αρείων



Συμμετέχουν: 01 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 43
Τόπος: Γλυφάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 4:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:b800411ea8="Anonymous"]


Λάθος πόρτα χτυπάς…
Για γραμμάτια να ρωτήσεις τους οικότροφους του Κακλαμάνη...

http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=3342#3342






Αμα βγει ο Γιωργάκις,να δειτε εκδηλώσεις που θα κανει,ο βηχουζας.Και πολύ πακετο.Ετσι για να σκασετε,ασπονδυλα πιπικια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ενας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 4:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: αλβανοι με γιωργακη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτό που είναι τραγικό ειναι το δημοσιευμα της σημερινης ελευθεροτυπίας για την σχεση αλβανων πασοκ(σελ 10)να το λινκ
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=88357
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 9:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πράσινοι σύντροφοι από τα Τίρανα

Πρόκειται για ένα ακόμη από τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία: Υστερα από περίπου 20 χρόνια παραμονής στη χώρα μας, δεκάδες αλβανοί οικονομικοί μετανάστες συμμετείχαν δραστήρια στην καμπάνια ελληνικού κόμματος με πρώτους τους υποστηρικτές του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που έδωσαν τη μάχη για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ.
Σ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι μετανάστες από τη γειτονική χώρα είχαν το δικό τους περίπτερο στο «πράσινο» κέντρο της πλατείας Κλαυθμώνος, ενημερώνοντας τους περαστικούς συμπατριώτες τους για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχαν επίσης στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των μεγάλων πόλεων και μοίρασαν φυλλάδια στις γειτονιές και στα διόδια.
*Οπως είναι φυσικό, οι «σύντροφοι» από την Αλβανία έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη δική τους ατζέντα, αυτήν που αφορά τη διεύρυνση των εργασιακών και πολιτικών τους δικαιωμάτων και -κυρίως- στις προοπτικές απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, από τους μετανάστες δεύτερης γενιάς που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας. Ωστόσο δεν έβγαλαν δικό τους φυλλάδιο, ούτε προκηρύξεις στα αλβανικά. Οι περισσότεροι, άλλωστε, μιλούν ήδη τη γλώσσα της δεύτερης πατρίδας τους.
*Ηρθε η ώρα και η Ελλάδα να αξιοποιήσει το κοινωνικοπολιτικό κεφάλαιο που παράγουν οι αλβανοί μετανάστες», δηλώνει η Εντα Γκέμι, κοινωνιολόγος, μέλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρόεδρος των Αλβανών Σοσιαλιστών στην Ελλάδα.
«Δεν μπορεί το 10% του πληθυσμού της χώρας να μην συμμετέχει στις πολιτικές διαδικασίες της και να μην έχει πολιτικά δικαιώματα. Και είναι σημαντικό για μας το γεγονός πως ο Γ. Παπανδρέου έχει υποστηρίξει την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες δεύτερης γενιάς», λέει στην «Κ.Ε.».
*Δείγμα της συνεργασίας των δύο κομμάτων, αλλά και της σημασίας που δίνει το ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού αποτελεί και το τελευταίο ταξίδι 15 βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας στη χώρα μας. Οι 12 από αυτούς όργωσαν τη Βόρεια Ελλάδα, προτρέποντας τους συμπατριώτες τους να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ με κάθε τρόπο, ενώ οι τρεις ήρθαν στην Αθήνα, μίλησαν σε συγκέντρωση συμπατριωτών τους και, στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί την Πέμπτη στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Γ. Παπανδρέου στον Πεδίον του Αρεως.
«Η παρουσία μας είναι εθελοντική και συμβολική», επιμένουν οι μετανάστες, καθώς «το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Η Εντα Γκέμι θυμίζει, μάλιστα, και τη φράση που είχε πει κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου στον Φατός Νάνο: «Δεν πρέπει να βαλκανοποιήσουμε την Ευρώπη, αλλά να εξευρωπαΐσουμε τα Βαλκάνια».
*Η συνεργασία των δύο πλευρών, πάντως, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, με το ΠΑΣΟΚ από τον περασμένο Απρίλιο να έχει παραχωρήσει τα γραφεία στους μετανάστες ώστε να στεγάσουν τις δραστηριότητές τους στο κομματικό κτίριο της Βαλτετσίου. Εκεί πραγματοποίησαν μάλιστα και τη συνέλευσή τους πριν από δύο εβδομάδες όπου εξέλεξαν 17μελές Πολιτικό Συμβούλιο και πρόεδρο.
*Τι άλλο αποφάσισαν; Τη «δομημένη αναδιοργάνωση των αλβανών μεταναστών στη βάση και την ενεργή συμμετοχή στα όργανα τόσο τα δικά τους όσο και του ΠΑΣΟΚ» και την «όσο το δυνατόν πιο ενεργή συμμετοχή τους στον προεκλογικό αγώνα με τη μέγιστη κινητοποίηση των αλβανών μεταναστών στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως εάν ψηφίζουν ή όχι στην Ελλάδα».

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=88357
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 05, 2009 9:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Τουρκία προσπαθεί να αποφύγει νέο δανεισμό από το ΔΝΤ
Παρά τη δεινή κρίση που διέρχεται η οικονομία της, η Τουρκία ανθίσταται σε ένα νέο δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan, θεωρεί ασύμβατη την εξάρτηση από το ΔΝΤ με την αναβάθμιση της χώρας του στη διεθνή σκηνή και την ανάδειξή της σε περιφερειακή υπερδύναμη.

Αυτή αναμένεται να είναι και η στάση που θα τηρήσει ο Tούρκος πρωθυπουργός ως οικοδεσπότης της ετήσιας συνάντησης του ΔΝΤ που άρχισε χθες στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με την ετήσια συνάντηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην οποία συμμετέχουν αρκετές προσωπικότητες όπως ο χρηματιστής George Soros και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Timothy Geithner.
Στο περιθώριο των δύο ετήσιων συναντήσεων, ο υπουργός Οικονομικών Ali Babacan τόνισε πως το νόμισμα της Τουρκίας είναι σχετικά σταθερό και ότι η τουρκική οικονομία οδεύει προς σταθεροποίηση των τιμών, παρά τον ιλιγγιώδη πληθωρισμό της. Προσέθεσε, πως οι συνομιλίες με αντικείμενο τη σύναψη νέου δανείου θα συνεχισθούν μετά την ολοκλήρωση των δύο συναντήσεων, αλλά διευκρίνισε πως μια ενδεχόμενη συμφωνία δεν είναι παρά μια "ανοικτή επιλογή" για την Τουρκία, η οικονομική στρατηγική της οποίας "δεν βασίζεται στην προûπόθεση του εξωτερικού δανεισμού", παραδέχθηκε όμως πως ένα νέο δάνειο του ΔΝΤ θα διευκόλυνε την αντιμετώπιση της ανεργίας που καλπάζει στο 13%.
Πάντως, παρά τις σθεναρές αντιστάσεις της τουρκικής κυβέρνησης, η Άγκυρα εξακολουθεί να συνομιλεί με το ΔΝΤ για την προοπτική νέου τριετούς δανείου μετά τη λήξη του αμέσως προηγούμενου, ύψους $10 δισ. δολαρίων, τον Μάιο του 2008. Συνολικά την τελευταία δεκαετία, η Τουρκία έχει αντλήσει από το ΔΝΤ περί τα $43 δισ. δολάρια για την ενίσχυση τουλάχιστον 20 τραπεζών. Ενα ενδεχόμενο νέο δάνειο θα αντιμετώπιζε τους τριγμούς στην οικονομία από την παγκόσμια κρίση, καθώς στο α´ τρίμηνο το τουρκικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 14,3%, και 7,0% το β´ τρίμηνο.
Επιστροφή στην κορυφή
Mηδέν στο ...πηλήκιο!
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 06, 2009 1:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων υπολογίζει η Ρωσία
Hμερομηνία : 05-10-09


Έτοιμη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δηλώνει η Μόσχα και υπολογίζει σε περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Αθήνα, σύμφωνα με το πρώτο σχόλιο για τις χθεσινές εκλογές, που δημοσιεύει το κρατικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

«Στη Ρωσία σέβονται την έκφραση της βούλησης των λαών. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ, υπολογίζουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων, πολύ περισσότερο, που μεταξύ των χωρών μας υπάρχει καλό επίπεδο σχέσεων, υπάρχουν καλά επεξεργασμένα σχέδια», αναφέρεται σε σχόλιο του ρωσικού υπουργού Εξωτερικών προς το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

«Ελπίζουμε ότι οι σχέσεις μας θα αναπτυχθούν στο εξής σε αυτό το πνεύμα», υπογράμμισαν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, που αναδημοσιεύεται και μεταδίδεται από πολλά ρωσικά ΜΜΕ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Απόσπασμα από :

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΛΑÚΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

στις 18/5/2009
(Πηγή : http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/623d5da2-7a79-4dd4-9d4c-8d8da6c65716 )

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φέτος είναι η 60ή επέτειος από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η Κίνα έχει γνωρίσει τεράστιες αλλαγές μετά την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων και μιας «πολιτικής ανοίγματος» («open up policy») το 1978. Ως ένας ανώτερος διπλωμάτης, πώς σχολιάζετε τις σχέσεις Κίνας-Ελλάδας, από τότε όπου οι δύο χώρες καθιέρωσαν, το 1972, διπλωματικές σχέσεις;


Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ελληνοκινεζικές σχέσεις: Πρόκειται για μία πολύ σημαντική σχέση για μας. Είμαστε δύο χώρες διαφορετικού μεγέθους, αλλά και οι δύο έχουμε σημαντική κληρονομιά και κουλτούρα. Προσφάτως, ήρθαμε πιο κοντά, χάρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και με περηφάνεια είδαμε το λαό της Κίνας, την Κινεζική κυβέρνηση και την πόλη του Πεκίνου, να φιλοξενούν τους αγώνες με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα. Είναι πολύ συγκινητικό για τους Έλληνες να βλέπουν πώς ερμηνεύονται οι παραδόσεις τους και πώς άλλοι πολιτισμοί δίνουν καινούργιο νόημα σ' αυτές τις παραδόσεις. Η Κίνα το έκανε αυτό με θαυμαστό τρόπο.

Μας έφεραν επίσης πιο κοντά η αλληλεγγύη για τους σεισμούς που είχατε την περασμένη χρονιά, ακριβώς πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτό, καθώς και εμείς ως χώρα έχουμε συχνά σεισμούς και πολλά θύματα. Θα ήθελα λοιπόν να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον Κινεζικό λαό και, βεβαίως, να σας συγχαρώ για τις προσπάθειες ανασυγκρότησης που καταβάλλετε.

Έχουν αναπτυχθεί οι διμερείς μας σχέσεις και, θέλω να πιστεύω ότι ακολουθώ μια παράδοση που ξεκίνησε ο πατέρας μου, ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν ήταν πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος την Κίνα - νομίζω ήταν το 1986 - όταν συναντήθηκε με τον Deng Xiaoping, και έβαλε τις βάσεις για μια πολύ θερμή σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Τότε, είχαμε δεχθεί επισκέψεις από την ηγεσία της Κίνας. Προσφάτως, μας τίμησε με την επίσκεψή του ο Πρόεδρος Hu Jintao, και είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του ορισμένα σημαντικά ζητήματα.

Διαπιστώνω ότι οι δύο χώρες μας μπορούν να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις τους, εμπορικές, τουριστικές και πολιτισμικές. Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε αυτές τις σχέσεις και τους Κινέζους στην Ελλάδα.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Hu Jintao δήλωσε ότι η σχέση μεταξύ του ΚΚΚ και του ΠΑΣΟΚ έχει καταστεί σημαντικό κομμάτι των πολιτικών δεσμών μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας, το Νοέμβριο του 2008. Τι πιστεύετε για το ρόλο που έπαιξε το ΠΑΣΟΚ στην επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών


Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πιστεύω, ότι το Κίνημά μας, το ΠΑΣΟΚ, έχει σε διεθνές επίπεδο απόψεις που συμβαδίζουν με αυτές της Κινεζικής κυβέρνησης, σε θέματα διεθνούς τάξης και συγκρούσεων ανά τον κόσμο. Θυμάμαι, όταν επισκέφτηκα τη χώρα σας ως υπουργός Εξωτερικών, συζήτησα και συνεργάστηκα με την Κινεζική κυβέρνηση για το θέμα της σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο.

Υπάρχουν δύο ζητήματα ακόμα, που θα ήθελα να προσθέσω. Το πρώτο είναι ότι θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κινεζική κυβέρνηση για τη στάση της στο Κυπριακό. Η Κύπρος είναι ένα διαιρεμένο νησί, που ένα τμήμα του κατέχεται από τουρκικά στρατεύματα. Η Κίνα υπήρξε αλληλέγγυα προς την Κυπριακή Δημοκρατία, σε όλες τις προσπάθειές της να επιλύσει το ζήτημα, και να βρει μια δίκαιη λύση σ' αυτό το πρόβλημα.

Επίσης, η Σοσιαλιστική Διεθνής υποστηρίζει ένθερμα την πολιτική της ενιαίας Κίνας, κάτι το οποίο εκτιμήθηκε από την Κινεζική πλευρά.

Ένα σημείο που θα ήθελα να τονίσω, το οποίο παρατηρούμε πάντοτε όταν ερχόμαστε στην Κίνα, είναι αυτή η πολύ θερμή υποδοχή, αυτή η φιλοξενία που αποτελεί μέρος της Κινεζικής κουλτούρας, και θα ήθελα μέσω υμών να ευχαριστήσω τον Κινεζικό λαό και όλους εκείνους που μας φιλοξένησαν, γι' αυτή τη ζεστασιά και για τη δυνατότητα που μας έδωσαν να πάρουμε μια γεύση αυτού του μεγάλου πολιτισμού σας.
Επιστροφή στην κορυφή
κουβαλητής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 07, 2009 1:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάγκαλος: Ο αντιπρόεδρος του Προέδρου!!!

Διαβάστε για να απολαύσετε τη σοβαρότητα
Και την αξιοπιστία τους…

http://ixnos1.blogspot.com/2009/10/blog-post_07.html

"Πάγκαλος: Ότι λέμε θα κάνουμε;"

ΣΤΙΣ 7.8.2001, στην «Ελευθεροτυπία», σελίδα 3, ο Θόδ. Πάγκαλος το δηλώνει ορθά – κοφτά:

«Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει Αρχηγός ο Γεώργιος Παπανδρέου»!!!

ΣΤΙΣ 16.9.2001, στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», σελίδα 10, ο Θόδ. Πάγκαλος δηλώνει:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πολλά προτερήματα αλλά δεν έχει τα προσόντα για πρωθυπουργός»!..

ΣΤΙΣ 3.10.2007, στο «ΒΗΜΑ» της Κυριακής, σελίδα 4, στον Θανάση Λάλα, δηλώνει:

«…Δεν θα ξαναμιλήσω φιλικά με τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου. Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ, δεν έχει και πολλά κοινά με τον πατέρα του»!..

ΣΤΙΣ 26.8.2006, στην «Ελευθεροτυπία», σελίδα 7, ο Θ. Πάγκαλος ξεσπά:

«…Μετά το 2000 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΔΙΕΛΥΣΕ τη χώρα»!!!


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3739
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 07, 2009 2:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο εξής, κυβέρνηση και Κράτος θα είναι ο γκουρού του Γκιώργκος, ο Βαλλιανάτος.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας