patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΚΚΕ (μ-λ): Η Πρωτομαγιά δεν μπαίνει σε καραντίνα!
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
κοινό μέτωπο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 25, 2020 12:40 am    Θέμα δημοσίευσης: ΚΚΕ (μ-λ): Η Πρωτομαγιά δεν μπαίνει σε καραντίνα! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΚΚΕ (μ-λ): «Η Πρωτομαγιά δεν μπαίνει σε καραντίνα!»

Στην ανακοίνωσή του για την φετινή Πρωτομαγιά, το ΚΚΕ (μ-λ) αναφέρει:
Την ανάγκη αγωνιστικού, ταξικού γιορτασμού της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς αναδεικνύει το ΚΚΕ(μ-λ) πανελλαδικά, και σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Σε ανακοίνωση-παρέμβασή της που δημοσιεύτηκε στις 20 Απρίλη και στάλθηκε σε όλες τις οργανώσεις του εξωκοινοβουλίου, η οργάνωσή μας κατέληγε:
«Η Εργατική Πρωτομαγιά φέτος πρέπει να μας βρει ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ. Παντού στη χώρα πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο λαός, να γιορτάσουμε στο δρόμο: ενωτικά, μαζικά, ταξικά.
Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για τους νέους αγώνες που θα απαιτηθούν για να υπερασπιστούμε τα βασικά μας δικαιώματα, για να αντισταθούμε στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Για να μη γίνουν τα «έκτακτα μέτρα» του σήμερα, η κανονικότητα του αύριο.
Για να στείλουμε και από τη χώρα μας το μήνυμα ότι η εργατική τάξη κι ο λαός παλεύουν για ν’ ανατρέψουν το σύστημα της βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης και της καταστροφής, αγωνίζονται για τη δική τους προοπτική».
Αυτήν την κατεύθυνση επιβάλλει η σφοδρή αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση που ξεδιπλώνεται από τα επιτελεία του συστήματος, με αφορμή την πανδημία.
Αποδεικνύεται καθημερινά ότι οι δυνάμεις του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού, αυτό που ονομάζουν «επόμενη μέρα», το εννοούν ως μία νέα επιδρομή σε δικαιώματα και κατακτήσεις, ως μία προσπάθεια να φορτώσουν και αυτήν την κρίση στις πλάτες των λαών και της εργατικής τάξης.
Όπως αποδεικνύεται δραματικά ότι ακόμη και μια τέτοια υγειονομική κρίση, που συνιστά παγκόσμια θανάσιμη απειλή, όχι μόνο δεν μπορεί να αμβλύνει τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών (πόσο μάλλον να τους ενώσει!), αλλά –το αντίθετο– τους οξύνει ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας ένα ακόμη πιο επικίνδυνο τοπίο για τους λαούς σε όλο τον κόσμο, νέες πολεμικές αναμετρήσεις, νέα αιματοκυλίσματα λαών.
Αυτό το σάπιο σύστημα, που ξέρει τόσο «καλά» να σκοτώνει, να σπέρνει τον όλεθρο και την καταστροφή, αυτό το σύστημα που έχει ως βάση του την εκμετάλλευση και την καταπίεση, δεν μπορεί να εγγυηθεί την παραμικρή προστασία για την ανθρώπινη ζωή.
Ακόμη και αυτά τα μέτρα απομόνωσης και οι απαγορεύσεις, δεν έχουν παρθεί από το ενδιαφέρον για την ανθρώπινη ζωή, αλλά στην προσπάθεια να περισωθεί το σύστημα από μία μεγαλύτερη και πιο ανεξέλεγκτη κρίση. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από τους άθλιους και επικίνδυνους όρους που συνεχίζουν να δουλεύουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στον κόσμο (και φυσικά στη χώρα μας), όσο και από τη βιασύνη τους να άρουν τα μέτρα αυτά, χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή υποδομή αντιμετώπισης ενός νέου κύκλου της πανδημίας, και με μόνο στόχο να περισωθεί το άθλιο καπιταλιστικό οικοδόμημα και η οικονομία τους.
Γι’ αυτό και οι αριστερές και κομμουνιστικές οργανώσεις παντού στον κόσμο οφείλουν να αναδείξουν την ανάγκη αγωνιστικού γιορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς στο δρόμο. Δεν πρόκειται για αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή, η «ανευθυνότητα». Πρόκειται για απόδειξη σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή! Πρόκειται για καταγγελία της πολιτικής που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να προωθεί τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, έναν νέο εργασιακό και κοινωνικό εφιάλτη. Πρόκειται για την ανάδειξη της αναγκαιότητας να ανατραπεί αυτό το απάνθρωπο σύστημα.
Το ΚΚΕ(μ-λ) σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε σε όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης και αυτήν θα αναδείξει και τις μέρες που ακολουθούν μέχρι την Πρωτομαγιά στις συγκεντρώσεις που θα ανακοινώσει, κάνοντας το ξεκίνημα από την Αθήνα όπου καλεί στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 10:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Παρασκευή 24 Απριλίου 2020
Επιστροφή στην κορυφή
Με πρωτοβουλια Πενεν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 25, 2020 5:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Και αυτοι κατεβαινουν Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://pandiera.gr/κάλεσμα-για-έναν-αγωνιστι
Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΩΡΓΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 25, 2020 10:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Ψωμί-Παιδία-Ελευτθερία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πώς ΓΙΟΡΤΆΖΕΤΑΙ η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΆ στο Πεκίνο πριν τη Πρωτομαγιά; Πάντα Πρωτοπόροι αυτοί!!! Δεν πειράζει, έστω και με λαθεμένη ανάλυση, ακολουθούν το σωστό δρόμο. Μαζί σας την 1η του Μάη. Θα σας δούμε στη συγκέντρωση.
Επιστροφή στην κορυφή
Να μην μείνουμε ακέφαλοι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 25, 2020 7:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Ψωμί-Παιδία-Ελευτθερία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε:
Πώς ΓΙΟΡΤΆΖΕΤΑΙ η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΆ στο Πεκίνο πριν τη Πρωτομαγιά; Πάντα Πρωτοπόροι αυτοί!!! Δεν πειράζει, έστω και με λαθεμένη ανάλυση, ακολουθούν το σωστό δρόμο. Μαζί σας την 1η του Μάη. Θα σας δούμε στη συγκέντρωση.


Πρέπει να δοθεί προσοχή στην ασφάλεια της γηραλέας ηγεσίας!

Μάσκες και τουλάχιστον 2 μέτρα απόσταση !
Χωρίς μάσκες, κραυγάζοντας συνθήματα, τα σταγονίδια θα εξακοντίζονται πάβω από 4 μέτρα (με ούριο άνεμο πάνω από 6 μέτρα).

Ο ΣΕΒ δεν θάθελε μέτρα για να μείνει ακέφαλο το κίνημα ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 25, 2020 7:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Ψωμί-Παιδία-Ελευθερία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε:
Πώς ΓΙΟΡΤΆΖΕΤΑΙ η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΆ στο Πεκίνο πριν τη Πρωτομαγιά; Πάντα Πρωτοπόροι αυτοί!!! Δεν πειράζει, έστω και με λαθεμένη ανάλυση, ακολουθούν το σωστό δρόμο. Μαζί σας την 1η του Μάη. Θα σας δούμε στη συγκέντρωση.

και με προκήρυξη....
Επιστροφή στην κορυφή
Ψιλοτσαμπουκαδες αρχισαν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 25, 2020 11:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Στο περιστερι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://leftmove.wordpress.com/2020/04/24/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac%cf%80%cf%8c%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bb/
Επιστροφή στην κορυφή
Κ-Κ-Ε το κώμα σου λαέ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 26, 2020 9:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ΚΚΕ για την εργατική πρωτομαγιά
25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
4:37 μμ
Επιστροφή στην κορυφή
Στη θεσσαλονικη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 26, 2020 10:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Σπαει η απαγορευση απο γκρουπες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://taxikiporeia.blogspot.com/2020/04/blog-post_70.html?m=1
Επιστροφή στην κορυφή
Πρωτομαγιά με κορωνοϊό
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 27, 2020 11:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ΚΚΕ θα κατέβει οργανωμένο σε ομάδες των 10 ατόμων, σεβόμενο τους υγειονομικούς κανόνες ! Απόσταση 2μέτρων και ομάδες μέχρι 10 άτομα !!!


ντουντούκα
@ = επικεφαλής σύντροφος
^

│ 2 μέτρα

v
σ1 <----- 2 μέτρα ------> σ2 <----- 2 μέτρα ------> σ3
^

│ 2 μέτρα

v
σ4 <----- 2 μέτρα ------> σ5 <----- 2 μέτρα ------> σ6
^

│ 2 μέτρα

v
σ7 <----- 2 μέτρα ------> σ8 <----- 2 μέτρα ------> σ9

υπόμνημα :
όπου σ1,σ2 ,σ3,σ4,σ5,σ6,σ7,σ8, σ9 οι σύντοφοι της ομάδας

Την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων σε ανοιχτό χώρο έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση Τύπου για τις εξελίξεις στο μέτωπο της μάχης κατά του κορονοϊού στις 18/3/2020.

Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά άτομο, πέραν των ποινικών ευθυνών που ενδεχομένως θα τους καταλογισθούν.
Επιστροφή στην κορυφή
Με μηχανες πορεια!
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 27, 2020 12:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Για να μην μολυνθουν Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.neaprooptiki.gr/sveod-protomagiatiki-motoporeia-dio/
Επιστροφή στην κορυφή
Ξυπνησε ο σωφρονης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 28, 2020 12:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Εστω κ αργα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/240852_okde-i-protomagia-den-katargeitai
Επιστροφή στην κορυφή
Ξύπνησε και η ΓΣΕΕ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 28, 2020 1:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27/4/20

ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020, προκειμένου η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς της.

Καλούμε τις οργανώσεις μέλη μας να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών, κ.λ.π), τηρουμένων αυστηρά και με συνέπεια των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων στην κοινωνική ζωή που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Επιστροφή στην κορυφή
αυτά είναι για την μπλέμα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 28, 2020 3:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και Θύμιος, και δεν βαργίεσε αδερφέ, έχει να ασχοληθεί με βαρυσήμαντη πολιτική ανάλυση και όχι να κατέβει στο πεζοδρόμιο...
Επιστροφή στην κορυφή
11 γκρουπες
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 30, 2020 3:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Σωζουν τα προσχηματα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.efsyn.gr/node/241342
Επιστροφή στην κορυφή
Αλλη διαδηλωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 02, 2020 3:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κινειται κατι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://ergasianet.gr/2020/05/02/aposyre_to-%CE%B1%CE%BD%CF%84%
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας