patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΗΠΑ: Πέθανε ο δολοφόνος των λαών ο Ντόναλντ Ράμσφελντ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
K.N.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 01, 2021 2:33 am    Θέμα δημοσίευσης: ΗΠΑ: Πέθανε ο δολοφόνος των λαών ο Ντόναλντ Ράμσφελντ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΗΠΑ:Πέθανε ο δολοφόνος των λαών ο Ντόναλντ Ράμσφελντ

Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ υπό την προεδρία του Τζορτζ Ουόκερ Μπους, το «γεράκι» των πολέμων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, πέθανε σε ηλικία 88 ετών στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.
Απόστρατος πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ ήταν πρωτεργάτης του πολέμου στο Αφγανιστάν το φθινόπωρο του 2001, μετά τις προβοκατόρικες επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, που οι ίδιοι οι αμερικανοί κατεδάφισαν με δυναμίτες τους δίδυμους πύργους μαζί και ενός τρίτου που οι αμερικανοί χρησιμοποίησαν να επιτεθούν στο Αφγανιστάν και της εισβολής στο Ιράκ το 2003 με βασικό αρχιτέκτονα τον . Ντόναλντ Ράμσφελντ.
Ίσως μείνει στην ιστορία για τα μεγάλα εγκλήματα του επιτεύγματα κατά τη διάρκεια έξι δεκαετιών δημόσιας υπηρεσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χάρη στον Ντόναλντ Ράμσφελντ, τον οποίο εγκωμίασε μετά την ανακοίνωση του θανάτου του πρώην υπουργού, ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ουόκερ Μπους. «Θρηνούμε έναν υποδειγματικό δημόσιο λειτουργό, έναν πολύ καλό άνθρωπο», είπε έτερος φονιάς των λαών ο Μπους.
Η ταχεία ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν έδωσε στον Ράμσφελντ ένα ισχυρό ανάστημα στην κυβέρνηση Μπους, αλλά η φήμη του αμαυρώθηκε από τη στασιμότητα του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και από την αποκάλυψη του σκανδάλου του Αμπού Γκράιμπ τον Απρίλιο του 2004.
Φωτογραφίες Ιρακινών κρατουμένων που βασανίζονταν και εξευτελίζονταν από Αμερικανούς στρατιώτες μέσα στη φυλακή του Αμπού Γκράιμπ προκάλεσαν παγκόσμια οργή.
Πολλοί ιστορικοί και στρατιωτικοί ειδικοί κατηγόρησαν τον Ράμσφελντ για αποφάσεις του που οδήγησαν στο χάος που επικράτησε στο Ιράκ μετά την αμερικανική εισβολή. Και του πλήγματος ομαδικού καταφύγιου παιδικών ψυχών πάνω από 500 τα οποία κάηκαν ζωντανά υστέρα από εξότευση πυραύλων τόμαχοκ.
Επίσης το κάθαρμα Ράμσφελντ εξουσιοδότησε προσωπικά ο ίδιος σκληρές τεχνικές ανάκρισης για κρατούμενους. Η αμερικανική μεταχείριση κρατουμένων στο Ιράκ και υπόπτων ξένης τρομοκρατίας στη φυλακή στην ναυτική βάση των ΗΠΑ, Γκουαντάναμο, που δημιούργησε ο ίδιος, προκάλεσε διεθνή καταδίκη, με υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλους να τονίζουν ότι οι κρατούμενοι βασανίστηκαν.
Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ ηγήθηκε του Πενταγώνου από το 1975 έως το 1977 και στη συνέχεια από το 2001 έως το 2006. Στην πρώτη του θητεία έγινε ο νεότερος σε ηλικία υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και με την επιστροφή του στο πόστο αυτό το 2001 ο γηραιότερος που ηγήθηκε του αμερικανικού Πενταγώνου. Παραταύτα η Αμερική δεν κατάφερε να επιβληθεί τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στο Ιράκ.
Και όμως αυτό το δολοφονικό τέρας το εγκωμιάζουν τα καθάρματα ανά τον πλανήτη, όπως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Να μπορούσα να πάω να φτύσω στο τάφο του καθάρματος.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6540

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 01, 2021 12:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τωρα που εφαγαν το αγγουρι το παχυ🥒 στο Αφγανισταν ενα ενα τα γερακια θα φευγουν. Σειρα ο Τσεινι και η οικογενεια Μπους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ψόφησε
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 01, 2021 9:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σκ_τά στο λάκκο της νεοναζιστικής ____στρας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας