patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Κορονοιός SARS-CoV-2 ένας "αόρατος" εχθρός;

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Ωρίων Αλεξ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 07, 2022 1:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κορονοιός SARS-CoV-2 ένας "αόρατος" εχθρός; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κορονοιός SARS-CoV-2 (ένας αόρατος εχθρός ανθρώπινης προέλευσης).


"Η αλήθεια είναι σαν το λιοντάρι. Δεν χρειάζεται να την υπερασπιστείς. Άφησέ την ελεύθερη, και θα υπερασπιστεί μόνη της τον εαυτό της".
Ιερός Αυγουστίνος, 354-430.

Εισαγωγή.

Το 2002 ένας κοροναϊός με το όνομα SARS ή SARS-CoV-1 που εντοπίστηκε στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, προκάλεσε επιδημία και ήταν υπεύθυνος για το ξέσπασμα σοβαρού αναπνευστικού συνδρόμου στην Κίνα, την Αμερική την Ευρώπη και άλλες Ασιατικές χώρες σε 8.098 ανθρώπους με 774 θανάτους (θνητότητα περίπου 9,6%).
Η καταγωγή του SARS δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα, αλλά ειπώθηκε ότι πιθανόν να προήλθε από την αγορά άγριων ζώων της περιοχής, από νυχτερίδες ή σιβέτ.
Ο κοροναϊός (SARS-CoV), παρόλο την μεγάλη θνησιμότητα του, είχε μικρή μεταδοτικότητα στον άνθρωπο καθώς δεν περιελάμβανε την πρωτεΐνη ακίδα που έχει ο σημερινός κοροναϊός για να προσδένεται στους ανθρώπινους υποδοχείς ACE-2 και έτσι δεν δημιούργησε πανδημία και υψηλή νοσηρότητα και εξαλείφθηκε σύντομα το φθινόπωρο του 2003.
Πειράματα Gain of Function (ανοιχτής τροποποίσης των ιών).
Από το 2010 ο κοροναϊός SARS-CoV χρησιμοποιήθηκε σε πολλά πειράματα gain of function (ανοιχτής τροποποίησης των ιών) στην Αμερική, την Γαλλία και την Κίνα.
Ωστόσο μια σειρά εργαστηριακών ατυχημάτων (Anthrax lab incident, CDC influenza lab incident, smallpox lab incident) ώθησε τα NIH το 2014 να σταματήσουν τη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων ερευνών που αφορούσε ιούς που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε πανδημία, όπως η γρίπη και οι κορονοϊοί (π.χ. SARS και MERS).
Μεταξύ των πειραμάτων που απαγορεύτηκαν, συμπεριλαμβάνονταν, η ενίσχυση της μολυσματικότητας ενός παθογόνου μικροβίου, η μετατροπή ενός μη μολυσματικού μικροβίου σε μολυσματικό, η αύξηση της μεταδοτικότητας ενός παθογόνου, και η μεταβολή του εύρους ξενιστών ενός παθογόνου.
Ο επιδημιολόγος Μάρκ Λίπσιτς από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχει ζητήσει εδώ και καιρό να εγκαταλειφθούν οποιασδήποτε μορφής πειράματα gain of function που παράγουν ιούς που μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο και επίσης να έχουν νέες ιδιότητες που μπορούν ενδεχομένως να προκαλέσουν πανδημία. Νέες ιδιότητες είναι, για παράδειγμα, η δυνατότητα μεταφοράς μέσω αερολυμάτων, η καλύτερη σύνδεση με ανθρώπινα κύτταρα, η διαφυγή όσον αφορά την ανοσοαπόκριση, κ.α. Τέτοιες που μπορεί να αποτελέσουν τη «ραχοκοκαλιά» μίας πανδημίας…
Το 2015 η δομή του Φαουτσι χρηματοδοτεί το ιολογικό κέντρο της Γουχάν (WIV) στην Κίνα για να συνεχίσει τα πειράματα gain of function του κορονοιού SARS-CoV.
To Νοέμβριο του 2015 ένα από τα λίγα γνωστά πειράματα τέτοιου είδους με κορονοϊό παρουσιάστηκε στο ιατρικό περιοδικό “Nature Medicine“. Ερευνητές από την Γουχάν υπό την γνωστή Δρ. Σι της Γουχάν και τον Ραλφ Μπάριτς από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας χρησιμοποιώντας το σύστημα αντίστροφης γενετικής SARS-CoV, δημιούργησαν και χαρακτηρίσανε έναν χιμαιρικό ιό που εκφράζει την ακίδα του κοροναϊού της νυχτερίδας (SHC014) σε μια ραχοκοκαλιά του κοροναϊού SARS-CoV.
Δηλαδή πήραν την ακίδα πρωτεΐνης και κάποια τμήματα από τον κοροναϊό που βρέθηκε στις νυχτερίδες και την ενσωμάτωσαν στον κοροναϊό SARS-CoV του 2002, ώστε να μπορεί ο ιός να χρησιμοποιήσει τους ανθρώπινους υποδοχείς (ACE2) και να αντιγραφεί σε πρωτεύοντα κύτταρα του ανθρώπινου αεραγωγού, εμφανίζοντας υψηλότερη μεταδοτικότητα και λοιμογόνο δράση στους ανθρώπους.
Και έγινε επιτευκτή αυτή η τροποποίηση του ιού της νυχτερίδας ώστε να αποκτήσει την ακίδα για να αυξηθεί η μεταδοτικότητα του στον άνθρωπο.
Event 201.
Στις 18 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ένα εικονικό σενάριο πανδημίας που ονομάστηκε Event 201 και αξίζει να αναφερθεί.
Ο συγγραφέας του μοντέλου προσομοίωσης της πανδημίας ήταν ο Αμερικανός επιστήμονας Eric Toner, ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Ασφάλειας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Hopkins.
Η έννοια του “παιχνιδιού προσομοίωσης” περιλάμβανε την διαδικασία εξάπλωσης μιας πανδημίας ενός νέου ζωονοσογόνου κοροναϊού, που μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους. Στον ανθρώπινο πληθυσμό, η μόλυνση πραγματοποιήθηκε από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, καθώς και με χειραψία και άλλες απλές επαφές. Οι τουρίστες μετέφεραν την ασθένεια στους ωκεανούς. Η ιδιαιτερότητα του ιού ήταν η έλλειψη αποτελεσματικού εμβολίου και η επιλεκτική θνησιμότητα του πληθυσμού, που σχετίζεται κυρίως με άτομα με εξασθενημένη ανοσία. Ο υποθετικός ιός πρέπει να είναι παρόμοιος με τον ιό SARS. Σε 18 μήνες, πρέπει να καταστρέψει 65 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία αρχίζει να επιβραδύνεται λόγω της μείωσης του αριθμού των ευπαθών ατόμων. Η πανδημία θα συνεχιστεί έως ότου διατεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ή έως ότου μολυνθεί το 80-90% του παγκόσμιου πληθυσμού. Από εδώ και πέρα, είναι πιθανό να γίνει ενδημική ασθένεια. Ταυτόχρονα, η παγκόσμια οικονομία θα καταρρεύσει κατά 11%.
Το “Event 201” συνέβη 2 μήνες πριν από την ανακοίνωση της πανδημίας του SARS-CoV 2.
Πανδημία Κορονοιού SARS-CoV 2.
Τελικά στα τέλη Δεκεμβρίου 2019, ο SARS-CoV-2 , ένα νέο στέλεχος του κορωναϊού που σχετίζεται στενά με αυτό που προκάλεσε το SARS , ανακαλύφθηκε στο Wuhan της Κίνας.
Το γονιδίωμα του νέου κοροναϊόυ , που απομονώθηκε από ασθενείς με άτυπη πνευμονία , μοιράζεται γενετική αλληλουχία 96,2% ταυτόσημη με τον κοροναϊό των νυχτερίδων , και 79,5% με τον SARS-CoV του 2002, για το λόγο αυτό, ο νέος ιός ονομάστηκε SARS-CoV-2.
Αυτές οι γονιδιωματικές συγκρίσεις υποδεικνύουν ότι ο ιός SARS-Cov-2 είναι το αποτέλεσμα ενός ανασυνδυασμού μεταξύ δύο διαφορετικών ιών, του κοροναϊού των νυχτερίδων και του κοροναϊού SARS. Δηλαδή είναι μια χίμαιρα που αποτελείται από δύο προûπάρχων ιούς και περιέχει την ακίδα πρωτεΐνης ώστε να μπορεί να αντιγραφεί αποτελεσματικά στα ανθρώπινα κύτταρα του αναπνευστικού συστήματος, χρησιμοποιώντας τους ανθρώπινους υποδοχείς (ACE2).
Το νέο αυτό στέλεχος προκαλεί την νόσο COVID-19, μια ασθένεια που είναι ιδιαίτερα επιθετική στις ευπαθείς ομάδες και έκτοτε εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας σε μια συνεχιζόμενη πανδημία που έχει σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.
Με την έλευση του νέου κοροναϊού υπήρξε αντίδραση από δεκάδες Πανεπιστημιακούς σε διεθνές επίπεδο, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπρυτάνης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Κ. Γιανναξουδάκης Ανδρέας, που επισήμαναν ότι ήταν ισχυρά ύποπτη η Κίνα για την διαφυγη του ιού από το ιολογικό κέντρο, αν όχι για την κατασκευή του ιού ως βιολογικού όπλου και πιθανολόγησε ότι “ο νέος κοροναϊός είναι κατασκευασμένος και πως υπάρχει ήδη εμβόλιο το οποίο αναπτύχθηκε πριν από την εξάπλωσή του, αλλά δεν το ανακοινώνουν για λόγους σκοπιμότητας και όταν οι συνθήκες είναι ιδιάζουσες και μπορούν να επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού παγκοσμίως, τότε θα εφαρμοστεί.
Βέβαια η δήλωσή του αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις της επιστημονικής κοινότητας, των εκπροσώπων των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης, που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για προσωπικούς λόγους, ασκώντας του έντονη αποδοκιμασία για να παραιτηθεί από την θέση του. Ήθελαν δηλαδή να διώξουν την αντίθετη άποψη.
Τότε ξεκίνησε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, δηλαδή ο διωγμός της αντίθετης άποψης και ειδικά πανεπιστημιακών, όπου εξ´ορισμού έχουν την ελευθερία του λόγου και το άσυλο για την επιστήμη. Τη μεγαλύτερη πίεση την δέχτηκε επειδή υπέθεσε ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο του 2020 ενώ όλοι οι ειδικοί επιστήμονες δήλωναν ότι αυτό δεν είναι δυνατό πριν περάσουν 2 – 3 χρόνια. Τώρα ένα χρόνο μετά βλέπουμε πως είχε δίκιο και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος για τους επικριτές του: "η πρόθεση χρηματισμού, η αναζήτηση δόξας και προβολής είναι η «λέπρα» της ψυχής του επιστήμονα»."
Είναι γνωστό ότι στα ιολογικά ερευνητικά κέντρα, οι επιστήμονες εργάζονται με θανατηφόρους παθογόνους μικροοργανισμούς υπό συνθήκες υψηλής ασφάλειας, δηλαδή σε επίπεδο βιοασφάλειας 4 (BSL-4), ωστόσο ένα μεγάλο μέρος των ερευνών για τον κορονοϊό στο ιολογικό κέντρο της Γούχαν, έγινε σε εργαστήρια χαμηλότερης βιοασφάλειας (BSL-2 και BSL-3), τις οποίες χρηματοδοτούσαν εμμέσως μέσω της Eco Health Alliance οι ΗΠΑ.
Έτσι, η συμπληρωματική δήλωση του επικεφαλής του Π.Ο.Υ Δρ. Τένδρος στην συνέντευξη τύπου, ότι υπάρχει πιθανότητα ο κορονοιός να έχει εργαστηριακή προέλευση και θα πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς και αυτό το ενδεχόμενο δεν ήταν τυχαία, καθώς υπάρχουν έμμεσες ενδείξεις που συνηγορούν υπέρ μιας πιθανής διαρροής (σκόπιμης ή μη) από το εργαστήριο, ενώ δεν υπάρχουν νέα στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι προήλθε από την φύση.
Πράγματι, παρά τη διεθνή ερευνητική προσπάθεια που έχει πραγματοποιηθεί, δεν έχει εντοπιστεί φυσικός ξενιστής του ιού, είτε άμεσος είτε ενδιάμεσος και η υπόθεση ότι η χονδρική αγορά θαλασσινών Wuhan (Huanan) ήταν η πρώτη πηγή μετάδοσης του ιού από ζώα-ανθρώπους έχει πλέον απορριφθεί οριστικά, ενώ τα λίγα δείγματα της αγοράς που συλλέχθηκαν έδειξαν μόνο προσαρμοσμένο για τον άνθρωπο SARS-CoV-2, χωρίς ίχνη ζωονοσογόνου προκατόχου και η πρωτεΐνη ακίδας του SARS-CoV-2 έχει υψηλότερη προβλεπόμενη συγγένεια δέσμευσης με τον ανθρώπινο υποδοχέα ACE2 από ό,τι με αυτή των παγκολίνων και των νυχτερίδων.
Τα συνολικά στοιχεία δείχνουν πως η τέλεια δεσμευτική ικανότητα του SARS-CoV-2 με τα ανθρώπινα κύτταρα και η παρουσία της θέσης διάσπασης της φουρίνης, η οποία είναι νέα για τους κοροναϊούς που μοιάζουν με τον SARS, μπορεί να προέρχεται από γενετικούς χειρισμούς που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια εξελικτικών μελετών. Πράγματι συνδυάζοντας μια ραχοκοκαλιά κορωνοϊού νυχτερίδας και μια περιοχή δέσμευσης υποδοχέα από τον κοροναϊό του παγκολίνου , η χίμαιρα που θα προέκυπτε θα φαινόταν εντελώς φυσική.
Δύο πρόσφατες μελέτες που διεξήχθησαν πρόσφατα, ανάφεραν επίσης πως η γενετική δομή του SARS-CoV-2 δεν αποκλείει την εργαστηριακή προέλευση, καθώς η χιμαιρική δομή του ιού και η θέση διάσπασης της φουρίνης φαίνεται να είναι αποτέλεσμα γενετικού χειρισμού.
Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του SARS-CoV-2, δηλαδή:
(1) H παρουσία μιας θέσης διάσπασης της φουρίνης που λείπει από τους άλλους ιούς CoV της ίδιας ομάδας,
και (2) ένας τομέας δέσμευσης του υποδοχέα (RBD) βελτιστοποιημένος για δέσμευση σε ανθρώπινα κύτταρα, μπορεί να είναι αποτέλεσμα εργαστηριακών τεχνικών χειρισμού, όπως η κατευθυνόμενη μεταλλαξιογένεση, καθώς η απόκτηση και των δύο μοναδικών χαρακτηριστικών από τον SARS-CoV-2 περισσότερο ή λιγότερο ταυτόχρονα είναι λιγότερο πιθανό να είναι φυσική ή να προκαλείται μόνο από τη σειριακή διέλευση κυττάρων/ζώων.
Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τον καταστροφικό αντίκτυπο του SARS-CoV-2 και τη σημασία της πρόληψης μελλοντικών πανδημιών, οι ερευνητές έχουν την ευθύνη να πραγματοποιήσουν μια ενδελεχή ανάλυση όλων των πιθανών προελεύσεων του SARS-CoV-2.
Συμπεράσματα.
Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από το ξέσπασμα του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS-CoV-2) στη Γουχάν της Κίνας και η προέλευσή του ιού εξακολουθεί να είναι αμφιλεγόμενη.
Η φυσική προέλευση του ιού από τις νυχτερίδες στους παγκολίνους δεν κατάφερε να αποδειχτεί από τις αλληλουχίες γονιδιώματος των σχετικών στελεχών του, ενώ η εργαστηριακή του προέλευση δείχνει μια πιο πιθανή βάση.
Ο Kristian Andersen (μοριακός βιολόγος ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες) που έγινε παγκοσμίως γνωστός για τις έρευνες του στην εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου, του Έμπολα και του Ζίκα, έγραψε στην αρχή της πανδημίας ότι το γονιδίωμα SARS-CoV-2 φαινόταν «ασυνεπές με τις προσδοκίες από την εξελικτική θεωρία». Οι περισσότεροι ιοί που κυκλοφορούν στη φύση, αν και ορισμένοι μπορεί να είναι θανατηφόροι, δεν είναι πολύ μεταδοτικοί στον άνθρωπο, καθώς είναι ακόμα ζωικοί ιοί. Ο SARS-CoV-2 , σχεδόν από την πρώτη μέρα, «εμφανίστηκε σαν ανθρώπινος ιός» με τρομακτικό βαθμό μετάδοσης, σαν να είχε δημιουργηθεί για την πρόκληση μιας ανθρώπινης πανδημίας.
Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν την πιθανότητα να είναι εργαστηριακό κατασκεύασμα ή σκόπιμα χειραγωγημένος ιός.
Είναι γνωστό πως η διαρροή άκρως επικίνδυνων παθογόνων από εργαστήρια δεν είναι σπάνιο γεγονός και έχουν καταγραφεί περιστατικά σε αρκετές χώρες. Η πιο αξιοσημείωτη γνωστή διαρροή ιού από εργαστήριο, είναι η απόδραση του ιού της γρίπης H1N1 το 1977 από την Κίνα που προκάλεσε μια παγκόσμια πανδημία. Ένα πιο πρόσφατο συμβάν είναι το ξέσπασμα βρουκέλλωσης τον Νοέμβριο του 2019 που εκδηλώθηκε σε δύο ερευνητικά κέντρα στο Λανζού της Κίνας, μολύνοντας πάνω από 100 φοιτητές και μέλη του προσωπικού, ενώ αρκετές εργαστηριακές διαρροές του πρώτου ιού SARS έχουν επίσης αναφερθεί: το καλοκαίρι του 2003 στη Σιγκαπούρη, στη συνέχεια τον Δεκέμβριο του 2003 στην Ταϊβάν και την άνοιξη του 2004 δύο φορές στην Κίνα.
Ο γενετικός χειρισμός του SARS-CoV-2 μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε εργαστήριο στον κόσμο με πρόσβαση στην αλληλουχία του γονιδιώματος του ιού και τον απαραίτητο εξοπλισμό χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Οι σύγχρονες τεχνολογίες που βασίζονται σε πλατφόρμες συνθετικής γενετικής επιτρέπουν την ανακατασκευή ιών με βάση τη γονιδιωματική τους αλληλουχία, χωρίς την ανάγκη φυσικής απομόνωσης.
Επίλογος.
Η πανδημία του κοροναϊού SARS-CoV-2, που είναι γονιδιακά πανομοιότυπος με τον κοροναϊό που δημιουργήθηκε στα πειράματα gain of function του ιολογικού κέντρου του Ουχάν, έχει προκαλέσει ένα δίχως προηγούμενο παγκόσμιο χάος σε όλες τις πτυχές της ανθρωπότητας.
Η πανδημία αυτή, πέρα από την αύξηση της νοσηρότητας και την καταστροφή της οικονομίας, έχει οδηγήσει και σε μια πρωτοφανή υποχώρηση των δημοκρατικών ελευθεριών.
Οι δημοκρατικές ελευθερίες περιορίστηκαν κατά σχεδόν 70% σε παγκόσμιο επίπεδο το 2020 λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας, δείχνοντας ότι η εθελοντική εγκατάλειψη θεμελιωδών ελευθεριών από εκατομμύρια ανθρώπους ίσως τελικά να είναι το πιο αξιοσημείωτο γεγονός αυτής της πρωτόγνωρης χρονιάς.
Η εργαλειοποίηση της COVID-19 από τις εθνικές κυβερνήσεις, εγείρει περισσότερα ερωτηματικά, ειδικά αν αποδειχθεί πως ο ιός είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης προέλευσης.
Οι αρχές της Νικαράγουας χρησιμοποίησαν τον Covid-19 για να εισαγάγουν τον «Ειδικό νόμο για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο» τον Οκτώβριο του 2020. Στην πράξη, δίνει τη δυνατότητα στις αρχές να τιμωρούν όσους επικρίνουν τις κυβερνητικές πολιτικές και τους παρέχει άφθονη διακριτική ευχέρεια να καταστείλουν απόλυτα την ελευθερία της έκφρασης.
Τον Απρίλιο του 2020, η Ρωσία επέκτεινε την υπάρχουσα νομοθεσία κατά των «ψευδών ειδήσεων» και εισήγαγε ποινικές κυρώσεις για «δημόσια διάδοση εν γνώσει ψευδών πληροφοριών» στο πλαίσιο έκτακτων καταστάσεων. Αν και οι τροποποιήσεις έχουν περιγραφεί ως μέρος της απάντησης των αρχών στον Covid-19, αυτά τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ και μετά την πανδημία.
Παρόμοια σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και στην Ελλάδα, η αντίθετη γνώμη ακόμα και αν προέρχεται από ειδικούς, λογοκρίνεται ή τιμωρείται.
Η κρίση της δημοκρατίας, που ξεκίνησε πολύ πριν από την πανδημία, είναι πιθανό να συνεχιστεί και μετά την υποχώρηση της υγειονομικής κρίσης, καθώς οι νόμοι και οι κανόνες που εφαρμόζονται τώρα θα είναι δύσκολο να ανατραπούν.
Και βέβαια ο βασικότερος κρίκος σε όλα αυτά δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, που περιλαμβάνουν σε πρώτο στάδιο τον καθολικό εμβολιασμό όλου του παγκόσμιου πληθυσμού.
Αυτό μπορεί να θεωρηθεί απαραίτητο από τους υποστηριχτές του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αν ο ιός φανεί θανάσιμος για όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα εμβόλια αποδειχτούν αποτελεσματικά και ασφαλή.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα..
Για να το γνωρίζει αυτό ο μέσος άνθρωπος θα πρέπει να ενημερωθεί ολοκληρωμένα και χωρίς μονομέρια τόσο για την νοσηρότητα του ιού, όσο και για την αποτελεσματικότητα και κυρίως την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19.

Αυτό όμως, είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία, που θα δημοσιευθεί σύντομα(στις 19/3/2022) με τίτλο " ΕΜΒΟΛΙΑ COVID-19 και ασφάλεια ( η αρχή μιας νέας ζοφερής πραγματικότητας)".

"Όταν η αλήθεια δεν είναι ελεύθερη, η ελευθερία δεν είναι αληθινή".
Jaques Prévert, 1900-1977

Ιωάννης Κάργας.

Ακτινολόγος-Τεχνολογος, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Aθηνών



Βιβλιογραφία - Παραπομπές - Έρευνες:
Το σενάριο της εκδήλωσης 201: https://www.centerforhealthsecurity.org/eve.../scenario.html
Event 201 Pandemic Exercise: Highlights Reel: https://www.youtube.com/watch?v=AoLw-Q8X174
Τι γνωρίζουμε και τι πρέπει να γνωρίζουμε για την προέλευση του SARS-CoV-2: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34329631/
Δεν υπάρχει «καταγωγή» για τον SARS-CoV-2: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34626592/
Το μη περιοδικό μοτίβο μεταλλάξεων SARS-CoV-2 στηρίζει την αβεβαιότητα για την προέλευση και την εξέλιξή του: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34562480/
Ένα σύμπλεγμα κορωνοϊών νυχτερίδας που μοιάζει με το SARS που κυκλοφορεί, δείχνει πιθανότητα ανθρώπινης εμφάνισης: https://www.nature.com/articles/nm.3985
Ο κατασκευασμένος ιός της νυχτερίδας προκαλεί συζήτηση για επικίνδυνη έρευνα: https://www.nature.com/articles/nature.2015.18787
Η γενετική δομή του SARS-CoV-2 δεν αποκλείει την εργαστηριακή προέλευση: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7744920/
Η εμφάνιση της τοποθεσίας διάσπασης Spike Furin στον SARS-CoV-2 καθιστά δύσκολο τον αποκλεισμό τεχνητής προέλευσης του SARS-CoV-2 : https://academic.oup.com/mbe/article/39/1/msab327/6426085
Η ισχυριζόμενη φυσική προέλευση του SARS-CoV-2 υπονομεύεται από ζητήματα με τις αλληλουχίες γονιδιώματος των σχετικών στελεχών του: οι αλληλουχίες του κορωνοϊού RaTG13, MP789 και RmYN02 εγείρουν πολλαπλά ερωτήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κριτικά από την επιστημονική κοινότητα: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34046923/
Έκκληση για μια αντικειμενική, ανοιχτή και διαφανή επιστημονική συζήτηση σχετικά με την προέλευση του SARS-CoV-2: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34543608/
Ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, αναφέρεται στις δηλώσεις του πως ο ιός ενδέχεται να είναι «κατασκευασμένος»: https://www.voria.gr/.../i-proelefsi-tou-koronoiou-i...
Δρ Alina Chan. Η διαρροή του εργαστηρίου της Γουχάν είναι «πιο πιθανή» για την προέλευση του COVID-19: https://www.ndtv.com/.../coronavirus-wuhan-lab-leak-more...

Πηγη ειναι το προσωπικο προφιλ του Ιατρου στο facebook.Το κειμενο ειναι αντιγραφη και συμφωνω σε πολλα του σημεια.γι αυτο και το αναρτω και εδω.

Σε μια επομενη του αναρτηση μας ενημερωνει οτι την τεταρτη 9/3/2022 θα αναρτησει την συνεχεια της ερευνας του με εμφαση στα εμβολια, και την νεα ζοφερη πραγματικοτητα,και αναφερεται στους 10.000 υγειονομικους ανεμβολιαστους και σε αναστολη,στους ανω των 60 ετων και το προστιμο των 100 ευρω
Καθως και στους 4 εκατ Ελληνες που δεν εχουν εμβολιαστει!!!!!!
Θα το αναρτησω σε απαντηση απο κατω,αναμενοντας και την συνεχεια της ερευνας του!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Ωρίων Αλεξ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 11, 2022 2:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΕΜΒΟΛΙΑ COVID-19 και ασφάλεια
(η αρχή μιας νέας ζοφερής πραγματικότητας).

"Όταν κάποιος προσπαθεί να καταπνίξει την αμφιβολία, εκεί υπάρχει τυραννία".
Σιμόν Βέιλ, 1909-1943,


Εισαγωγή.
Τα εμβόλια ως παράγοντας σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και πρόκλησης αυτοάνοσων παθήσεων είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Ωστόσο έχουν περιγραφεί, πολλές παθολογικές και ανοσολογικές ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τα εμβόλια.
Για παράδειγμα, αποδείξεις για αυξημένο κίνδυνο συνδρόμου Guillain-Barre μετά το εμβόλιο της γρίπης, συσχέτιση μεταξύ συστηματικού ερυθηματώδους λύκου και εμβολίου του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων, εγκεφαλίτιδα μετά το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας και επεισόδια ανοσοαπομυελίνωσης μετά από εμβόλιο της ηπατίτιδας Β είναι μόνο μερικές από τις επιπλοκές που έχουν προταθεί ερευνητικά εδώ και δεκαετίες.
Αν και η άμεση αιτιότητα είναι συζητήσιμη, η συσχέτιση είναι εύλογη.
Τα νέα εμβόλια κατά του κορονοϊού (COVID-19), που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια της πανδημίας, έχουν μεγάλο δημόσιο και επιστημονικό ενδιαφέρον, καθώς ο έλεγχος τοξικότητας και οι προκλινικές και κλινικές μελέτες ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των εμβολίων έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα λόγο "έκτακτης ανάγκης", με αποτέλεσμα αυτό το τεράστιο ποσοστό εμβολιασμού διεθνώς, να παρέχει σε δεύτερο χρόνο μια εικόνα, για τον εντοπισμό σπάνιων ανεπιθύμητων ενεργειών που δεν αναφέρθηκαν στις αρχικές δοκιμές.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα διαθέσιμα εμβόλια βασισμένα σε mRNA, που εισέρχονται σε μαζική και υποχρεωτική χρήση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Θνητότητα της COVID-19 ανά Ηλικιακή Ομάδα:
Πρόσφατη Επιστημονική Ανακοίνωση (pre print) στο MedRxiv, του Γιάννη Ιωαννίδη σχετικά με την Θνητότητα επί Λοιμώξεως από Covid-19 IFR (Infection Fatality Rate), ανά ηλικιακή ομάδα.
Δεξιά είναι η IFR που προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.
0-19ετών : 0,0013%. (ΕΟΔΥ. 0-18ε: 0,0016%)
20-29 ετών: 0,0088%
30-39 ετών: 0.021%. (ΕΟΔΥ 18-39ε: 0,028%)
40-49 ετών: 0,042%.
50-59 ετών: 0,14%. (ΕΟΔΥ 40-64ε: 0,88%)
60-69 ετών. 0,65%
>=70 ετών. 2,9 έως 4,9%. (ΕΟΔΥ >65ε: 11% )
Τα στοιχεία της θνητότητας του κορονοιού λοιπόν, στις ηλικίες από 0-19 και 20-29 ετών είναι μικρότερη από την θνητότητα της εποχικής γρίπης που είναι περίπου 0,0089% ή 1 ανά 12,000 ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ/12μηνο.
Στα άτομα από 30 μέχρι 69 ετών η θνητότητα του κορονοιού ανά λοίμωξη είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την εποχική γρίπη, ενώ ο σημαντικότερος κίνδυνος φαίνεται να παρουσιάζεται σε ηλικίες από 70 ετών και άνω.
Αποτελεσματικότητα Εμβoλιών mRNA Covid-19.
Όλα τα εμβόλια Covid -19 που βρίσκονται σε κυκλοφορία, αναπτύχθηκαν εναντίον του αρχικού στελέχους του ιού SARS-CoV-2 (στέλεχος άγριου τύπου) και των μεταλλάξεων Άλφα που εμφανίστηκαν το 2019.
Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του στελέχους Άλφα ήταν της τάξεως του 70,4 -90,2% στο 75% των ασθενών.
Ωστόσο το στέλεχος Άλφα είναι πλέον παρελθόν.
Παραλλαγή Δέλτα (B.1.617.2):
Η Παραλλαγή Δέλτα, γνωστή και ως B.1.617.2, εξαπλώθηκε ταχύτατα, και φέρει περισσότερες από 27 μεταλλάξεις, συμπεριλαμβανομένων 9-16 μόνο στην πρωτεΐνη ακίδα Spike, καθιστώντας την μεταδοτική και στα εμβολιασμένα άτομα.
Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer (BNT162b2) και της Moderna έναντι οποιασδήποτε, συμπτωματικής ή ασυμπτωματικής, λοίμωξης από το στέλεχος Delta σύμφωνα με τα συνολικά δεδομένα από τις μελέτες του Ισραήλ και της Μεγάλης Βρετανία είναι 37,3% μετά την πρώτη δόση του εμβολίου και 48,9% μετά τη δεύτερη δόση.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι τα εμβόλια αυτά δεν θα έπαιρναν έγκριση και δεν θα μπορούσαν να πάρουν την άδεια για την παρούσα λοίμωξη, καθώς το όριο που έχει θεσμοθετηθεί από τον CDC στην Αμερική, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) είναι 50% αποτελεσματικότητα πρόληψης της νόσου για να δοθεί η άδεια.
Πρόσφατες μελέτες από την Κίνα και την Μεγάλη Βρετανία, έδειξαν επίσης ότι τα εμβολιασμένα και τα μη εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με τη μετάλλαξη Δέλτα έχουν παρόμοια ιικά φορτία. Αυτό σημαίνει ότι έχει μολύνει τα κύτταρα το ίδιο ιικό φορτίο σε εμβολιασμένα και σε ανεμβολίαστα άτομα και συνεπώς μπορεί να έχουν την ίδια σοβαρότητα της νόσου.
Τα αποτελέσματά αυτά, υποδηλώνουν ότι εάν τα εμβολιασμένα άτομα μολυνθούν με την παραλλαγή δέλτα, μπορεί να είναι πηγές μετάδοσης του SARS-CoV-2 σε άλλους ανθρώπους και μπορεί να έχουν εξίσου σοβαρή λοίμωξη και θνησιμότητα με τα ανεμβολίαστα άτομα.
Αυτό φάνηκε αρχικά σε μελέτες παρατήρησης στο Ισραήλ που περίπου το 50% των ατόμων που κατέληξαν διασωληνωμένοι ήταν ήδη εμβολιασμένοι και στην συνέχεια από μελέτες στην Καλιφόρνια και την Ουάσιγκτον.
Το ποσοστό των θανάτων από COVID-19 τον μήνα Αύγουστο στο Ισραήλ, ήταν πολύ μεγαλύτερο στην ομάδα των εμβολιασμένων με 2 δόσεις από ό,τι στην ομάδα των ανεμβολίαστων.
Παραλλαγή Όμικρον (B.1.1.529):
Η παραλλαγή Omicron φέρει περισσότερες από 50 μεταλλάξεις, συμπεριλαμβανομένων 26-32 μόνο στην πρωτεΐνη Spike, συμπεριλαμβανομένης της υποκατάστασης, της διαγραφής και της εισαγωγής αμινοξέων.
Λόγω των εκτεταμένων μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδας, η παραλλαγή Omicron μπορεί να αποφύγει πλήρως την ανοσία στα εμβολιασμένα άτομα και η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων που οφείλονται στην παραλλαγή Omicron σε υψηλά εμβολιασμένους πληθυσμούς έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων παγκοσμίως.
Mια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα έδειξε η Omicron έχει 88% πιθανότητα να ξεφύγει από τα τρέχοντα εμβόλια και η αρχική ανοσοποίηση με δύο δόσεις Pfizer (BNT162b2) ή Moderna δεν παρείχε καμία ή περιορισμένη προστασία έναντι της συμπτωματικής νόσου με την παραλλαγή Omicron.
Τέλος μέχρι στιγμής, ελάχιστα στοιχεία υποδεικνύουν ότι μια αναμνηστική δόση εμβολίων COVID-19 παρείχε ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας έναντι της νόσου.
Τα παρούσα στοιχεία δείχνουν ότι οι δυό δόσεις των εμβολίων Pfizer (BNT162b2) ή Moderna που χορηγούνται υποχρεωτικά σε πολλές χώρες όπως και στην Ελλάδα, έχουν ασήμαντη ή καθόλου αποτελεσματικότητα κατά της μόλυνσης, της μετάδοσης, της σοβαρής λοίμωξης, και της θνησιμότητας, στις παραλλαγές του κορονοιού SARS-CoV-2 που κυριαρχούν αυτή την περίοδο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Παρενέργειες Εμβoλιών mRNA Covid-19.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι πιο συχνές παρενέργειες των εμβoλιών mRNA Covid-19 (εμφάνιση σε φθίνουσα σειρά) είναι πόνος, κόπωση, μυαλγία, συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, πονοκέφαλος, ρίγη, πυρετός, πόνος στις αρθρώσεις, ναυτία, μυϊκός σπασμός, εφίδρωση, ζάλη, έξαψη, θόλωση του εγκεφάλου, ανορεξία, εντοπισμένο οίδημα, μειωμένος ύπνος, κνησμός, μυρμήγκιασμα, διάρροια και αίσθημα παλμών.
Οι λιγότερο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι γρήγορος καρδιακός παλμός, δυσκολία στην αναπνοή, αναζωπύρωση ή υποτροπή έρπητα ζωστήρα, σκωληκοειδίτιδα, αναφυλακτικές αντιδράσεις, σύνδρομο POTS, γαστροπάρεση, λεμφαδενοπάθεια, διαταραχες της περιοδου, αύξηση της αρτηριακής πίεσης (μέχρι και 10 μονάδες (≥ 10 mmHg)), περικαρδίτιδα και σύνδρομο Miller Fisher (MFS).
Πέρα από τις ήπιες έως μέτριες παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό, έχουν προκύψει και μια σειρά σπανιότερων σοβαρών μαζικών παθήσεων και παρενεργειών μετά το εμβόλιο, που σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρες.
Σοβαρές επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό SARS-CoV-2:
Ανοσοποιητική θρομβωτική θρομβοπενία (VITT).
Τα πρώτα δημοσιευμένα αποτελέσματα σοβαρών παρενεργειών παρουσιάστηκαν τον Μάρτιο του 2021, που έδειξαν αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης που σχετίζεται με θρομβοπενία μεταξύ των ατόμων που είχαν λάβει την πρώτη τους δόση του εμβολίου ChAdOx1 nCoV-19 (Oxford–AstraZeneca) κατά του κορονοϊού 2019 (Covid-19).
Διακριτικό χαρακτηριστικό του συνδρόμου είναι η θρόμβωση σε ασυνήθιστες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των σπλαχνικών (σπληνικών, πυλαίων, μεσεντερικών) φλεβών, των επινεφριδίων φλεβών (κίνδυνος επινεφριδιακής ανεπάρκειας) και των εγκεφαλικών και οφθαλμικών φλεβών.
Η παρενέργεια αυτή της σοβαρής και δυνητικά θανατηφόρας επιπλοκής που ονομάστηκε θρομβωτική θρομβοπενία (VITT) ενώ έλαβε προσοχή ως επιπλοκή του εμβολίου της AstraZeneca και του Johnson & Johnson οι μελέτες δείχνουν ότι τα άλλα εμβόλια δεν πρέπει να περάσουν αδιαμφισβήτητα.
Συγκεκριμένα διεξήχθη μια μεγάλη αναδρομική περιγραφική ανάλυση αυθόρμητων αναφορών για τα εμβόλια Moderna, Pfizer και Oxford-AstraZeneca COVID-19 που υποβλήθηκαν στη βάση δεδομένων EudraVigilance την περίοδο από 17 Φεβρουαρίου έως 14 Ιουνίου 2021. Εκεί υπήρξαν 729.496 ανεπιθύμητες ενέργειες για τα τρία εμβόλια, εκ των οποίων 3420 ήταν θρομβωτικές επιπλοκές, κυρίως Oxford-AstraZeneca (58,1%) ακολουθούμενη από την Pfizer (32,0%) και τη Moderna ( 9,8%). Ως σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, υπήρξαν 705 αναφορές πνευμονικής εμβολής για τα τρία εμβόλια, εκ των οποίων 130 αναφορές (18,4%) ήταν για το Moderna, 226 αναφορές (32,1%) για το Pfizer και 349 (49,5%) για τα εμβόλια Oxford-AstraZeneca.Τέλος καταγράφηκαν 63 θάνατοι, εκ των οποίων η Moderna ευθυνόταν για τους 6, η Pfizer για τους 25 και η Oxford-AstraZeneca για 32.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν, ότι το σύνδρομο θρομβωτικής θρομβοπενίας (VITT) είναι κοινό και στα εμβόλια Pfizer και Moderna.
Ανάπτυξη Οξέος Στεφανιαίου Συνδρόμου (ACS).
Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσιάστηκε στις Επιστημονικές Συνεδρίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (AHA) 2021, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου 2021, ο κίνδυνος ανάπτυξης οξέος στεφανιαίου συνδρόμου (ACS) αυξήθηκε σημαντικά στους ασθενείς μετά τη λήψη εμβολίων με mRNA COVID-19,
Η μελέτη περιελάμβανε 566 άνδρες και γυναίκες (1:1) ηλικίας 28-97 ετών, οι οποίοι ήταν ασθενείς σε προληπτικό καρδιολογικό ιατρείο. Όλοι οι ασθενείς έλαβαν ένα νέο Καρδιολογικό Τεστ PULS 2-10 εβδομάδες μετά το δεύτερο εμβόλιο τους για τον COVID-19 .
Από τον προεμβολιασμό έως τον μεταεμβολιασμό, τα επίπεδα της IL-16 αυξήθηκαν από 35 σε 82 πάνω από τον κανόνα. Το διαλυτό Fas παρουσίασε αύξηση από 22 σε 46 πάνω από το κανονικό. Ο HGF αυξήθηκε από 42 σε 86 πάνω από τον κανόνα. Ως αποτέλεσμα, η βαθμολογία κινδύνου ACS PULS 5 ετών αυξήθηκε από 11% σε 25%. Μέχρι τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η αναφορά, οι αλλαγές είχαν παραμείνει για 2,5 μήνες ή περισσότερο μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «τα mRNA [εμβόλια] αυξάνουν δραματικά τη φλεγμονή στο ενδοθήλιο και τη διήθηση των Τ κυττάρων του καρδιακού μυός και μπορεί να ευθύνονται για τις παρατηρήσεις αυξημένης θρόμβωσης, μυοκαρδιοπάθειας οξέος στεφανιαίου συνδρόμου και άλλων αγγειακών συμβάντων μετά τον εμβολιασμό».
Μυοκαρδίτιδα.
Από τον Απρίλιο του 2021 οι αναφορές σε περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, που προκλήθηκαν μετά από mRNA COVID-19 εμβολιασμούς (εμβόλιο Pfizer-BioNTech BNT162b2 και εμβόλιο Moderna mRNA-1233), αυξάνονται συνεχώς παγκοσμίως.
Μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2021, αναφέρθηκαν τουλάχιστον 309 (ηλικίας 18-64 ετών) περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που σχετίζονται με Pfizer – BioNTech.
Στην πορεία εμφανίστηκαν εκατοντάδες αναφορές μυοκαρδίτιδας μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο σε ενήλικές όσο και σε υγιής εφήβους. Οι άνδρες με μέση ηλικία τα 21 έτη και τα αγόρια ηλικίας 12-17 ετών είχαν την υψηλότερη συχνότητα μυοκαρδίτιδας.
Θεωρητικά, ο εμβολιασμός COVID-19 μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ανοσοαπόκριση σε ορισμένα άτομα και μπορεί ως εκ τούτου να οδηγήσει σε «αυτοάνοση» βλάβη του μυοκαρδίου-που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει αυτοάνοση μυοκαρδίτιδα.
Ωστόσο δεν φαίνεται να πρόκειται πάντα για υπερβολική ανοσοαπόκριση καθώς στις 2-4 ημέρες που δημιουργούνται σε κάποιες περιπτώσεις τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας στους νέους, δεν υπάρχει ανοσολογικός μηχανισμός που να προκαλεί αυτά τα συμπτώματα. Επομένως υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις, ότι τα περιστατικά που παρουσιάζονται 2-3 μέρες μετά το εμβόλιο, δεν προκαλούνται από ανοσολογική βλάβη, αλλά από άμεση τοξική βλάβη της ακίδας του εμβολίου στην καρδιακή μυική ίνα.
Αν και η μυοκαρδίτιδα σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρεται από κάποιους ως "καλοήθη" αυτό είναι λάθος, καθώς η βλάβη της μυικής ίνας που προκαλείτε από την ακίδα του εμβολίου δεν αντικαθιστάτε. Οπότε οι βλάβες από το εμβόλιο στην καρδιακή μυική ίνα αποκαθίσταται από μη συστελλόμενο ουλώδες ιστό, αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά και οι ενήλικες που θα εμβολιαστούν και θα παρουσιάσουν μυοκαρδίτιδα, ακόμα και αν θεραπευτούν από την μυοκαρδίτιδα την δεδομένη στιγμή, όταν θα μεγαλώσουν και θα έχουν αυξημένες απαιτήσεις, σε συνδυασμό με την φθορά της ηλικίας, θα εμφανίσουν καρδιακή ανεπάρκεια.
Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου (ΑΜΙ).
Το έμφραγμα του μυοκαρδίου (καρδιακή προσβολή) αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το έμφραγμα προκαλείται όταν οι περιοχές της καρδιάς δεν αιματώνονται σωστά, δεν λαμβάνουν δηλαδή όσο αίμα απαιτείται προκειμένου να διεξάγεται ομαλά η λειτουργία της. Αυτό συμβαίνει γιατί οι στεφανιαίες αρτηρίες που αιματώνουν την καρδιά αποφράσσονται λόγω ρήξης της αθηρωματικής πλάκας και τη δημιουργία θρόμβου.
Μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, σχεδόν 3,9 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω είχαν λάβει τουλάχιστον 1 δόση του εμβολίου Pfizer – BioNTech και 3,2 εκατομμύρια είχαν λάβει 2 δόσεις. Κατά την περίοδο παρατήρησης, 11.113 άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω νοσηλεύτηκαν για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Η πιθανή σύνδεση με τα εμβόλια είναι ύπο αναζήτηση.
Σε μια άλλη μεγάλη μελέτη που διεξαχθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2021, αναφέρθηκαν 76 περιπτώσεις εμφράγματος του μυοκαρδίου, που συνδέονται με τον εμβολιασμό Pfizer – BioNTech. Κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές εμφανίστηκαν εντός 24 ωρών μετά την πρώτη δόση του εμβολίου. Τα αγγειογραφικά χαρακτηριστικά των περισσότερων περιπτώσεων, έδειξαν οξέα θρομβωτικά επεισόδια ως υποκείμενο μηχανισμό. Πολλές περιπτώσεις ήταν αξιοσημείωτες για τον μεταβλητό βαθμό καθυστέρησης στην εμφάνιση, καθώς οι ασθενείς απέδωσαν τον πόνο στο στήθος σε τοπικές επιδράσεις της ένεσης του εμβολίου.
Οξύ Iσχαιμικό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (AIS).
Το οξύ ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο προκαλείται όταν η παροχή αίματος προς ένα τμήμα του εγκεφάλου παρεμποδίζεται είτε εξαιτίας ενός θρόμβου σε κάποιο αιμοφόρο αγγείο του εγκεφάλου είτε λόγω αθηροσκλήρωσης και μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία και θάνατο
To εμβόλιο Pfizer έχει συνδεθεί με ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στη μεγαλύτερη μελέτη του είδους της μέχρι στιγμής.
Στην μελέτη αυτή στην οποία συμμετείχαν πολλά πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, και περιελάμβανε σχεδόν 30 εκατομμύρια ανθρώπους διαπιστώθηκε ότι οι εισαγωγές στο νοσοκομείο ή οι θάνατοι από θρόμβους αίματος και μια αιμορραγική διαταραχή αυξήθηκαν για «μικρά χρονικά διαστήματα» μετά τις πρώτες δόσεις των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή AstraZeneca.
Περαιτέρω ανάλυση διαπίστωσε ότι μεταξύ 15-21 ημερών, μετά την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer, ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου που προκλήθηκε από θρόμβο αίματος στον εγκέφαλο (ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο) αυξήθηκε κατά 12%.
Το εμβόλιο της Οξφόρδης συσχετίστηκε με ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο θρόμβων αίματος στις φλέβες και θρομβοπενίας (χαμηλά αιμοπετάλια), ενώ το Pfizer αύξησε τη συχνότητα εμφάνισης ισχαιμικών εγκεφαλικών και θρόμβων αρτηριακού αίματος.
Παράλυση Τύπου Bell.
Η Παράλυση τύπου Bell είναι μια μορφή παράλυσης που συμβαίνει στη μια πλευρά του προσώπου, κατά την οποία ο ασθενής έχει επιπλέον αυξημένη παραγωγή σίελου και είναι δύσκολο να κλείσει το μάτι σε αυτή την πλευρά.
Η παράλυση Bell είναι ένα σπάνιο ανεπιθύμητο συμβάν που αναφέρεται σε κλινικές δοκιμές εμβολίων για τον COVID-19. Αν και τα υπομνήματα επανεξέτασης εμβολίων της FDA αναφέρουν την εμφάνιση παράλυσης προσώπου στην ομάδα δοκιμής και για τα δύο εμβόλια [ 1 , 2 ], τα φύλλα πληροφοριών καταναλωτή/ασθενούς σε κανένα από τα εμβόλια που διανέμονται στη Ευρώπη και την Αμερική δεν προειδοποιούν για την παράλυση Bell ως πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια.
Μεταξύ 23 Φεβρουαρίου και 4 Μαΐου 2021, 451.939 άτομα έλαβαν την πρώτη δόση CoronaVac και 537.205 άτομα έλαβαν την πρώτη δόση BNT162b2(Pfizer).
28 κλινικά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παράλυσης Bell αναφέρθηκαν μετά το CoronaVac και 16 περιπτώσεις αναφέρθηκαν μετά από BNT162b2 (Pfizer).
Ο χρόνος και ο τρόπος εμφάνισης της παράλυσης υποδηλώνει έντονα ότι σχετιζόταν με την χορήγηση του εμβολίου Pfizer και CoronaVac και δεδομένης της σύστασης των υγειονομικών αρχών για επιτήρηση για περιπτώσεις παράλυσης Bell, αυτές οι περιπτώσεις θα πρέπει να κοινοποιηθούν έγκαιρα στην επιστημονική κοινότητα, καθώς τα ευρήματα αυτά, υποδηλώνουν συνολικό αυξημένο κίνδυνο μετά την χορήγηση των συγκεκριμένων εμβολίων.
Σύνδρομο Guillain- Barre (GBS).
Το σύνδρομο Guillain-Barré (GBS) είναι μια πολυπαραγοντική και θανατηφόρα φλεγμονώδης απομυελινωτική πολυνευροπάθεια, που προκαλείται από το ανοσοποιητικό σύστημα που καταστρέφει το περιφερικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας οξείες απομυελινωτικές αλλαγές στο περιφερικό νευρικό σύστημα, που οδηγούν σε ταχεία μυϊκή αδυναμία και παράλυση. Τα συμπτώματα μπορεί να εξελιχθούν σε ώρες έως μερικές εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της οξείας φάσης, η διαταραχή μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, με περίπου το 15% των ανθρώπων να αναπτύσσουν αδυναμία των αναπνευστικών μυών και συνεπώς να απαιτούν μηχανικό αερισμό.
Το σύνδρομο Guillain-Barré μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 έχει αναφερθεί παγκοσμίως και προκαλεί μεγάλη ανησυχία για το κοινό, δεδομένου ότι μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση απειλητική για τη ζωή.
Συνολικά, πέρα από τις αυθόρμητες αναφορές, έχουν εντοπιστεί εννέα άρθρα που ανέφεραν 19 ασθενείς με σύνδρομο Guillain-Barré μετά τον εμβολιασμό. Η ηλικία για τις μελέτες κυμαινόταν μεταξύ 20-86 ετών. Εννέα ασθενείς ήταν άνδρες και δέκα γυναίκες. Η καθυστέρηση μεταξύ του εμβολιασμού και της έναρξης του συνδρόμου κυμαινόταν από 3 ώρες έως 39 ημέρες. Συμπερασματικά, το σύνδρομο Guillain-Barré μπορεί να αναπτυχθεί χρονικά με την πρώτη δόση εμβολιασμού SARS-CoV-2 και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ενημέρωση στους ιατρούς και το κοινό.
Οξεία Eγκάρσια Μυελίτιδα (ATM).
Η εγκάρσια μυελίτιδα είναι μια σπάνια ασθένεια που προκαλείται από το ανοσοποιητικό σύστημα με νευρική βλάβη του νωτιαίου μυελού, με αποτέλεσμα νευρολογικά ελλείμματα στο κινητικό, αισθητήριο και αυτόνομο σύστημα.
Οι δυσμενείς επιπτώσεις του εμβολίου COVID-19 έχουν ανακαλυφθεί καθώς η ταχεία εφαρμογή των εμβολίων συνεχίζεται. Νευρολογικές επιπλοκές όπως η εγκάρσια μυελίτιδα εγείρουν ανησυχίες καθώς παρατηρήθηκαν περιπτώσεις και στις αρχικές κλινικές δοκιμές.
Μεταξύ των περιπτώσεων σοβαρών νευρολογικών επιπλοκών μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού 2019 , δεκάδες περιπτώσεις οξείας εγκάρσιας μυελίτιδας μετά από εμβολιασμούς κατά του COVID-19 είχαν αναφερθεί έως τις 7 Οκτωβρίου 2021.
Επίσης έχουν αναφερθεί περιπτώσεις εμφάνισης εγκάρσιας μυελίτιδας 48 ώρες μετά τη χορήγηση mRNA εμβολίου Pfizer-BioNTech και περιπτώσεις θανατηφόρας Εγκάρσια μυελίτιδας σε λήπτες εμβολίου COVID-19. Τα συμπτώματα περιελάμβαναν απώλεια όρασης, δυσμετρία, αστάθεια στη βάδιση, παραισθησία, διαταραχή του σφιγκτήρα και αδυναμία των άκρων. Η ηλικία κυμαινόταν από 24 έως 64 (μέσος όρος 39,1) έτη.
Τέλος έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά σοβαρής υποτροπής σκλήρυνσης κατά πλάκας μετά τον εμβολιασμό.
Συμπερασματικά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ότι το εμβόλιο που βασίζεται σε mRNA μπορεί να προκαλέσει εγκάρσια μυελίτιδα και υποτροπές σκλήρυνσης κατά πλάκας, που πιθανώς σχετίζονται με αυτοάνοσους μηχανισμούς.
Άσηπτη Μηνιγγίτιδα.
Η μηνιγγίτιδα είναι η φλεγμονή των προστατευτικών μεμβρανών που περιβάλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι μια σοβαρή ασθένεια αφού η φλεγμονή γειτνιάζει με τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη.
Έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά άσηπτης μηνιγγίτιδας μετά τη χορήγηση του εμβολίου Pfizer-BioNTech κατά του COVID-19
Υπάρχει πιθανότητα η μοριακή μίμηση που προκαλείται από την πρωτεΐνη (ακίδα), η οποία παρήχθη με εμβολιασμό, να προκαλέσει αυτοάνοση μηνιγγίτιδα. Η αυτοάνοση απόκριση ή η πρωτεΐνη S1 που παράγεται από τον ίδιο τον εμβολιασμό μπορεί να προκαλέσει τη διάρρηξη του αιματοεγκεφαλικού φραγμού που προκάλεσε άσηπτη μηνιγγίτιδα σε αρκετές περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί.
Επίσης έχει αποδείχθεί ότι η πλήρους μήκους υπομονάδα S1 της πρωτεΐνης ακίδας του SARS-CoV2 από μόνη της είναι ικανή να προκαλέσει συστηματική βλάβη μικροενδοθηλιακών κυττάρων σε ποντίκια με συγγενές πρότυπο ενεργοποίησης συμπληρώματος και αυξημένη έκφραση κυτοκίνης.
Τα περιστατικά άσηπτης μηνιγγίτιδας φαίνεται να είναι άλλη μια επιπλοκή για την οποία πρέπει να ειδοποιούνται οι κλινικοί γιατροί,
Ρευματική Πολυμυαλγία και Γιγαντοκυτταρική Αρτηρίτιδα.
Η ρευματική πολυμυαλγία είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος που χαρακτηρίζεται από πόνο και δυσκαμψία του αυχένα, των ώμων και της περιοχής των ισχίων (γλουτοί-γοφοί-μηροί). Η γιγαντοκυτταρική (ή κροταφική) αρτηρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση του τοιχώματος των μεγάλων αρτηριών και συγκεκριμένα των αρτηριών που μεταφέρουν το αίμα από την καρδιά μέσω της αορτής στο κεφάλι και τα άνω άκρα και μπορεί να προκαλέσει διαταραχή της ροής του αίματος προς αυτά.
Πολλές ρευματικές και αυτοάνοσες παθήσεις μπορούν να πυροδοτηθούν από τα εμβόλια και έχουμε ήδη πλήθος αναφορών για περιστατικά ρευματικής πολυμυαλγίας και γιγαντοκυτταρικής αρτηρίτιδας στο Δίκτυο Φαρμακοεπαγρύπνησης που αναπτύχθηκαν αμέσως μετά τον εμβολιασμό covid-19.
Τα πρώτα συμπτώματα στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια 3 ημερών μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.
Ομοίως, έχει περιγραφεί νέα έναρξη ή έξαρση αυτοάνοσων ασθενειών με σύντομη λανθάνουσα περίοδο μετά το πρώτο εμβόλιο mRNA.
Αυτοάνοση Ηπατίτιδα (AIH).
Η αυτοάνοση ηπατίτιδα είναι η φλεγμονή του ήπατος που συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα στρέφεται εναντίον των ηπατικών κυττάρων και μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση (ουλές του ήπατος) και τελικά σε ηπατική ανεπάρκεια.
Αρκετές περιπτώσεις αυτοάνοσης ηπατίτιδας που συνέβησαν 3 μέρες με 1 μήνα μετά το εμβόλιο Pfizer/BioNTech και τις Moderna έχουν εξεταστεί.
Η φυσική εξέταση αποκάλυψε ίκτερο σε όλο το σώμα των ασθενών, ειδικά στον σκληρό χιτώνα. Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν αυξημένα επίπεδα ηπατικών ενζύμων και χολερυθρίνης. Το αντιπυρηνικό αντίσωμα και το αντίσωμα κατά των λείων μυών ήταν θετικά και η ανοσοσφαιρίνη G ήταν σημαντικά αυξημένη.
Αυτά τα ευρήματα θέτουν το ερώτημα εάν ο εμβολιασμός mRNA COVID-19 μπορεί, μέσω της ενεργοποίησης του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος και της επακόλουθης μη ειδικής ενεργοποίησης των αυτοαντιδραστικών λεμφοκυττάρων, να οδηγήσει στην ανάπτυξη αυτοάνοσων ασθενειών συμπεριλαμβανομένου της αυτοάνοσης ηπατίτιδας ή να προκαλέσει ηπατική βλάβη που προκαλείται από φάρμακα με χαρακτηριστικά ηπατίτιδας. Η σκανδάλη, εάν υπάρχει, μπορεί να γίνει πιο εμφανής με την πάροδο του χρόνου, ειδικά μετά την απόσυρση της ανοσοκαταστολής.
Πολυσυστημικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο σε παιδιά (MIS-C).
Το πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο σε παιδιά, γνωστό και ως παιδιατρικό φλεγμονώδες πολυσυστηματικό σύνδρομο είναι μια ασυνήθιστη, αλλά σοβαρή, επιπλοκή που περιγράφηκε πρώτη φορά μετά την λοίμωξη από κορονοιοό και χαρακτηρίζεται από γενικευμένη υπερφλεγμονώδη απόκριση.
Παρόλο που είναι ελάχιστος ο αριθμός των παιδιών που έπαθαν αυτό το σύνδρομο μετά την λοίμωξη από την νόσο, ένας σημαντικός αριθμός παιδιών διαγνώστηκε με πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο μετά τη λήψη 2 δόσεων mRNA εμβολίων COVID-19 χωρίς κλινικές ενδείξεις μόλυνσης από COVID-19.
Σε μια μόνο μελέτη έχουν ταυτοποιηθεί 21 άτομα με πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19. Από αυτά τα 21 άτομα, η διάμεση ηλικία ήταν 16 έτη (εύρος, 12–20 έτη). 13 (62%) ήταν άνδρες. Όλοι νοσηλεύτηκαν. 12 (57%) εισήχθησαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Τα κύρια κλινικά χαρακτηριστικά περιελάμβαναν καρδιακή προσβολή (8/9, 89%), πεπτικά συμπτώματα (7/9, 78%), πήξη (5/9, 54%), κυτταρολυτική ηπατίτιδα ( 4/9, 46%) και σοκ (3/9, 33%). Τo 33% χρειάστηκαν μεταφορά στη μονάδα εντατικής θεραπείας και τo (22%) αιμοδυναμική υποστήριξη.
Σύνδρομο long-COVID.
Το σύνδρομο long-COVID, είναι μιας άγνωστης παθογένειας κατάσταση, που πιθανόν να οφείλεται σε μία φλεγμονώδη αντίδραση του ατόμου και εμφανίζεται τουλάχιστον 4 εβδομάδες μετά την λοίμωξη COVID-19, με συμπτώματα κόπωσης, δυσκολίας στην αναπνοή, απώλεια όσφρησης και γεύσης και διαταραχή νοητικών λειτουργιών.
Σε μια μελέτη του 2022 αναφέρθηκε ότι η πρωτεΐνη ακίδα από μόνη της (χωρίς να είναι μέρος του κορονοϊού) μπορεί να βλάψει τα ενδοθηλιακά κύτταρα και να διαταράξει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Αυτά τα ευρήματα μπορεί να είναι ακόμη πιο συναφή με την παθογένεση του συνδρόμου long-COVID.
Επίσης, ορισμένα αντισώματα που παράγονται κατά της πρωτεΐνης ακίδας μπορεί να μην είναι εξουδετερωτικά, αλλά μπορεί να αλλάξουν τη διαμόρφωσή της καθιστώντας την πιο πιθανό να δεσμευτεί στον υποδοχέα της (τα κύτταρα μας). Ως αποτέλεσμα, αναρωτιέται κανείς εάν η πρωτεΐνη ακίδα των εμβολίων που εισέρχεται στον εγκέφαλο ή εκφράζεται από εγκεφαλικά κύτταρα θα μπορούσε να ενεργοποιήσει φλεγμονή, καθώς τα προστατευτικά αντισώματα δεν μπορούν να διασχίσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό (BBB), και έτσι να οδηγεί σε εγκεφαλική νευρο-φλεγμονή που συμβάλλει στη δημιουργία του συνδρόμου long-COVID.
Ενσωμάτωση mRNA Εμβολίων, στο Ανθρώπινο Γονιδίωμα.
Mια Σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο MDPI στις 25 Φεβρουαρίου 2022, διαπίστωσε ότι το mRNA του εμβολίου της Pfizer, μπορεί να αντιστραφεί (αντίστροφη μεταγραφή) σε DNA στον πυρήνα ανθρώπινων ηπατοκυττάρων και να ενσωματωθεί στο ανθρώπινο γονιδίωμα.
Αυτό γίνεται με μεταβολή της έκφρασης των γονιδίων της ενδογενούς ανάστροφης τρανσκριπτάσης , LINE 1, στον πυρήνα των κυττάρων του ανθρώπου , όπου εισέρχεται το εμβόλιο.
Η παραπάνω μεταγραφή του m-RNA σε DNA στο εμβολιασθέν κύτταρο γίνεται ταχέως, μέσα σε 6 ώρες.
Τα ευρήματα έχουν τεράστιες επιπτώσεις μόνιμης χρωμοσωμικής αλλαγής, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα εντελώς νέο είδος χρόνιων ασθενειών.
Αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει τα εύρημα μιας πρόσφατης μελέτης όπου διαπιστώθηκε ότι το RNA του Κορονοιού μπορεί να μεταγραφεί σε DNA το οποίο ενσωματώνεται στο ανθρώπινο DNA.
Και επιπλέον επιβεβαιώνει μια αρχική δυσοίωνη θεωρία ερευνητών του πανεπιστημίου Cambridge, ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να τροποποιήσουν το DNA αυτών που τα λαμβάνουν και να περάσουν σε διαγενεακή μετάδοση.
Θνησιμότητα και Εμβόλια.
Από τις 27 Δεκεμβρίου 2020, το εμβόλιο της Pfizer (Comirnaty) έχει χρησιμοποιηθεί σε όλη τη Γερμανία. Από τις 12 Μαρτίου 2021, 286 θάνατοι εμβολιασμένων Γερμανών καταγράφηκαν στο Ινστιτούτο Paul-Ehrlich με χρονικό διάστημα μετά τον εμβολιασμό μεταξύ μιας ώρας και 40 ημερών.
Το σύστημα αναφοράς για την κίτρινη κάρτα ανέφερε ότι μεταξύ 9 Δεκεμβρίου 2020 και 8 Νοεμβρίου 2021 σημειώθηκαν 14.506 θάνατοι όπου το άτομο πέθανε λίγο μετά τη λήψη ενός από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.
Επίσης μια μεγάλη μελέτη στην Κύπρο υπό τον καθηγητή Επιδημιολογίας Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη, συγκρίνοντας τους θανάτους από όλες τις αιτίες τα τελευταία 6 χρόνια στην Κύπρο έδειξε τα εξής δεδομένα.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν βρέθηκε αυξημένη θνησιμότητα στον γενικό πληθυσμό κατά το έτος 2020 - το πρώτο έτος που εμφανίστηκε η επιδημία του κορονοιού σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια κάτι που είχαν επισημάνει και πέρσι. (p=0.74).
Παρά δηλαδή την αύξηση θανάτων που παρουσιάζοντας στα ΜΜΕ δεν είχε παρουσιαστεί αυξημένη θνησιμότητα στον πληθυσμό.
Το δεύτερο στοιχείο που βρήκε η μελέτη και είναι ανησυχητικό είναι ότι παρουσιάζεται σημαντική αύξηση θανάτων κατά το δεύτερο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους 2021 (p= 0.0008) δηλαδή τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, κα Σεπτέμβριο. Η αύξηση θανάτων αυτών των 2 τριμήνων είναι σε ποσοστό πάνω από 30%. Υπερβολική θνησιμότητα που δεν έπρεπε να υπάρχει
Το διάστημα εκείνο ξεκίνησε η μεγάλη εμβολιαστική καμπάνια, επομένως υπάρχει μια χρονική συσχέτιση.
Η στατιστικά σημαντική αύξηση των θανάτων παραμένει ακόμα και μετά την αφαίρεση των θανάτων από κορονοιό (p<0.01).
Αρχικές επιδημιολογικές μελέτες στην Ελλάδα, έχουν δείξει μέχρι τώρα την ίδια εικόνα, μια πρώτη εκτίμηση μιλάει για 12.000 θανάτους πάνω από το αναμενόμενο στον Ελληνικό πληθυσμό το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2021.
Δεδομένο λοιπόν του προγράμματος του εμβολιασμού αυτήν την περίοδο, θα πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο ευθύνεται ο εμβολιασμός για την σοβαρά αυξημένη αυτή θνησιμότητα στον γενικό πληθυσμό.
Εμβόλια και Παιδιά.
Η κοινή άποψη της φαρμακολογίας, είναι ότι απαγορεύεται η χρήση νέων φαρμάκων και εμβολίων σε παιδιά και εγκύους, πριν την συμπλήρωση μεγάλου χρονικού διαστήματος, τουλάχιστον δεκαετίας.
Σε σχέση με τον εμβολιασμό των παιδιών για την προστασία των υπερήλικων θα πρέπει να αναφερθεί το εξής:
Στην ιατρική τα χρόνια του ανθρώπου υπολογίζονται με το μέγεθος ανθρωποέτη, δηλαδή ο κάθε άνθρωπος πόσα ανθρωποέτη θα ζήσει.
Σε αυτήν την περίπτωση ένας 79χρονος έχει προσδόκιμο να ζήσει 1 έτος (ανθρωποέτος) καθώς το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι τα 80 χρόνια. Μιλάμε λοιπόν για τον αριθμό 1.
Ένα παιδί 10 χρονών έχει προσδόκιμο επιβίωσης 70 έτη (ανθρωποέτη) και επειδή αυτό θα κάνει κατά μέσον όρο και 2 παιδιά έχει 70 + 80 + 80 = 240 έτη. Μιλάμε λοιπόν για τον αριθμό 240.
Πως λοιπόν μπορεί να συγκριθεί αυτό το μέγεθος με το μέγεθος 1 και με ποιά λογική θα εμβολιάσουν τα παιδια για να προστατεύσουν τους υπερήλικες.
Τα παιδιά κινδυνεύουν από τον κορονοιό πολύ λιγότερο από την γρίπη.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τις Ευρωπαικές και Διεθνής αρχες, αναφέρεται πως στην ομάδα από 0 ως 17 ετών, το ποσοστό θνητότητας του κορονοιού είναι 0,004 %, δηλαδή 4 στις 10.000.
Η γρίπη έχει ποσοστό θνητότητας 0,008%, δηλαδή σχεδόν διπλάσια θνητότητα από τον κορονοιό.
Επιπλέον μια μεγάλη μελέτη στις ΗΠΑ το 2022, έδειξε ότι τα νεαρά αγόρια έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα μετά από το εμβόλιο παρά να νοσηλευτούν από κορονοϊό. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο για «καρδιακή ανεπιθύμητη ενέργεια» είναι αγόρια ηλικίας μεταξύ 12 και 15 ετών μετά από τις δύο δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με την παρούσα μελέτη.
Στα παιδιά λοιπόν και τους εφήβους, τα συνολικά στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα, ότι ο στόχος της μείωσης της μετάδοσης σε άλλα άτομα με υψηλότερο κίνδυνο έχει αποδειχθεί αβάσιμος και οι πιθανές βλάβες από τη λήψη ενός εμβολίου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπερβαίνουν τα οφέλη.
Συζήτηση.
Ήδη το 2010 οι φαρμακευτικές εταιρείες κατηγορήθηκαν ότι «υποκίνησαν την κατασπατάληση πόρων» για την περίπτωση της αναγγελίας πανδημίας του ιού H1N1.
Μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ζήτησαν τότε τη σύσταση επιτροπής που θα εξέταζε «την απειλή για την υγεία από τις ψευδείς πανδημίες.
Ο επιδημιολόγος Βόλφγκανγκ Βόνταργκ, μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης σε κείμενο που υπογράφεται από βουλευτές δέκα χωρών, ανάφερε τότε, ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες «υποκίνησαν την κατασπατάληση πόρων που προοριζόταν για την υγεία, προς όφελος αναποτελεσματικών στρατηγικών εμβολιασμού» και «εξέθεσαν χωρίς λόγο εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους στους κινδύνους των άγνωστων παρενεργειών των εμβολίων, που δεν ήταν επαρκώς δοκιμασμένα».
Συμπεράσματα.
Η τρέχουσα πανδημία του κοροναϊού 2 (SARS-CoV-2) θα μπορούσε να δικαιολογήσει την ανάγκη για αποτελεσματικό και ασφαλή εμβολιασμό, για τον περιορισμό της νόσου του Coronavirus 2019 (COVID-19), συμπεριλαμβανομένης της μεταδοτικότητας, της νοσηρότητας και της θνησιμότητας. Από αυτή την άποψη, δημιουργήθηκε μια εντατική φαρμακευτική έρευνα που οδήγησε στην ανάπτυξη ενός οπλοστασίου εμβολίων.
Ωστόσο, λόγω έκτακτης ανάγκης, η προκαταρκτική αξιολόγηση ήταν ελλιπής. Το επιστημονικό κενό που ακολούθησε εγείρει σημαντικές ανησυχίες στην ιατρική κοινότητα και στο ευρύ κοινό. Πιο συγκεκριμένα, η επιταχυνόμενη ανάπτυξη του εμβολίου υποβάθμισε την αξία των απαραίτητων προκλινικών μελετών για να προκληθούν μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ευεργετικές ή επιβλαβείς συνέπειες.
Επιπλέον, το υψηλό δυναμικό μετάλλαξης του SARS-CoV-2 και οι ήδη συγκεντρωμένες γενετικές αλλοιώσεις προκαλούν μια λογική ασάφεια και αβεβαιότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των κυρίαρχων στελεχών και της αντίστοιχης κλινικής ανοσίας.
Όσον αφορά την ασφάλεια των εμβολίων, είναι σαφές ότι εμφανίζονται σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως θρόμβωση, μυοκαρδίτιδα, παράλυση τύπου Bell κ.α, που χρειάστηκαν μήνες για να εντοπιστούν. Οι μακροπρόθεσμες βλάβες θα είναι ακόμα δυσκολότερο να εντοπιστούν λόγω της μικρής διάρκειας των τυχαιοποιημένων δοκιμών και θα γίνουν εμφανείς μόνο τα επόμενα χρόνια.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι επιτακτική ανάγκη οι άνθρωποι να είναι σε θέση να κάνουν μια πλήρως ενημερωμένη επιλογή, για το αν θα κάνουν το εμβόλιο ή όχι.
Επίλογος.
Κοινά στοιχεία που συνδέουν όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν την πρόκληση του COVID-19, είναι η συστηματική ή κατά κύματα προσπάθεια ελέγχου μέσα από την προπαγάνδα, την παραπλάνηση, την χειραγώγηση, τον εκφοβισμό, τον εκβιασμό, την απομόνωση και τον περιορισμό των ελευθεριών για την επίτευξη του στόχου των μαζικών εμβολιασμών, ως προαπαιτούμενο για την επιστροφή στην «κανονικότητα», κανονικότητα που δεν προκύπτει από τις χώρες που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών παγκοσμίως.
Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι κυβερνήσεις εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε βασικές ανθρώπινες ελευθερίες. Τα κανάλια επικοινωνίας στοχοποιήθηκαν, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λογοκρίθηκαν, πολλοί επιστήμονες της υγείας λοιδορήθηκαν και πολλές έγκριτες μελέτες απαξιώθηκαν, έχοντας τρομερό αντίκτυπο στην ικανότητα του κοινού να έχει πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του Covid-19.
Ως επαγγελματίας λοιπόν της υγείας και ως άνθρωπος, θα ήθελα να εκφράζω με αυτήν μου την επισκόπηση, την αντίθεσή μου στην επιβολή εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 για οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και της φροντίδας, καθώς τα στοιχεία είναι ανεπαρκή για να δικαιολογήσουν αυτό το μέτρο.
Ο εξαναγκασμός των ατόμων να κάνουν εμβόλιο κατά του κορονοϊού, είτε μέσω της απειλής νομικών κυρώσεων, είτε στις επαγγελματικές ομάδες στερώντας τους ανθρώπους από τη διαβίωση και τη σταδιοδρομία τους, δεν δικαιολογείται λόγω της επικρατούσας αβεβαιότητας σχετικά με τα συνολικά οφέλη των εμβολίων, τη δυσμενή αναλογία κινδύνου-οφέλους για πολλές ομάδες και, κυρίως, την έλλειψη στοιχείων για τις μακροπρόθεσμες βλάβες.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (άρθρο 3 παρ. 2).
Την Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική (Σύμβαση Οβιέδο) που ισχύει στην Ελλάδα υπερισχύοντας του κοινού δικαίου (ν. 2619/1998) (άρθρο 5 παρ. 1).
Τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ν. 3418/2005).
Και το Σύνταγμα (άρ. 2§1, 5§1, 9§1 εδ. β)
Ο γιατρός έχει υποχρέωση να πραγματοποιεί ιατρικές πράξεις μόνο με την συναίνεση του ασθενούς, εφόσον ο ασθενής δώσει την ελεύθερη συγκατάθεση του κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του, και κάθε ιατρική πράξη χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ασθενή, αποτελεί παράνομη σωματική βλάβη και διώκεται ποινικά.
Συνεπώς, απαγορεύεται κατηγορηματικά, να διενεργηθεί οποιαδήποτε επέμβαση στο σώμα ενός ανθρώπου παρά τη θέλησή του, καθώς αυτό θα ήταν αντίθετο στην αρχή της ανθρώπινης αξίας και θα αποτελούσε προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η αυτοδιάθεση του ανθρώπινου σώματος συνιστά απαράβατη αρχή, όπως και η αρχή της συναίνεσης επί των ιατρικών πράξεων, και δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα, ούτε ηθικά, ούτε συνταγματικά, αλλά ούτε και ιατρικά, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

"Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια".
Βενιαμίν Φραγκλίνος, 1706-1790.

Ιωάννης Κάργας



Βιβλιογραφία - Παραπομπές - Ερευνες:
Τα παιδιά και οι νέοι παραμένουν σε χαμηλό κίνδυνο θνησιμότητας από τον COVID-19: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7946566/
Αποτελεσματικότητα εμβολίου BNT162b2 και mRNA-1273 COVID-19 κατά της παραλλαγής SARS-CoV-2 Delta στο Κατάρ: https://www.nature.com/articles/s41591-021-01583-4
Τα εμβολιασμένα και τα μη εμβολιασμένα άτομα έχουν παρόμοια ιικά φορτία σε κοινότητες με υψηλό επιπολασμό της παραλλαγής δέλτα SARS-CoV-2: https://www.medrxiv.org/con.../10.1101/2021.07.31.21261387v1
Omicron (B.1.1.529) - παραλλαγή ανησυχίας - μοριακό προφίλ και επιδημιολογία: μια μίνι ανασκόπηση: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34982466/
Παραλλαγή Omicron (B.1.1.529): Μολυσματικότητα, Ανακάλυψη Εμβολίου και Αντίσταση στα Αντισώματα: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34989238/
Πιστεύει ο FDA ότι αυτά τα δεδομένα δικαιολογούν την πρώτη πλήρη έγκριση ενός εμβολίου για τον Covid-19; https://blogs.bmj.com/.../does-the-fda-think-these-data.../
Εμβολιασμός κατά του COVID-19: εικόνα από την εμφάνιση αρτηριακής και φλεβικής θρόμβωσης χρησιμοποιώντας δεδομένα από το VigiBase: https://erj.ersjournals.com/.../13993003.00956-2021...
Ολοκληρωμένες έρευνες αποκάλυψαν σταθερές παθοφυσιολογικές αλλοιώσεις μετά τον εμβολιασμό με εμβόλια COVID-19: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34697287/
Καρδιαγγειακά, νευρολογικά και πνευμονικά συμβάντα μετά τον εμβολιασμό με τα εμβόλια BNT162b2, ChAdOx1 nCoV-19 και Ad26.COV2.S: Ανάλυση ευρωπαϊκών δεδομένων: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34710832/
Αύξηση της αρτηριακής πίεσης μετά το εμβόλιο Pfizer/BioNTech SARS-CoV-2: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8206586/
Αυξηση της αρτηριακής πίεσης μετά από εμβο
Επιστροφή στην κορυφή
Ωρίων Αλεξ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 11, 2022 2:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλημέρα σε όλους

Να ενημερώσω, πως παρόλο που τα ΜΜΕ περάσαν στο θέμα του πολέμου της Ρωσίας, αφού ολοκλήρωσαν την στρατηγική τους με τον κορονοιό, και ενώ πολλές χώρες έχουν ακυρώσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων, στην χώρα μας 10.000 υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή της εργασίας τους από τον Σεπτέμβριο, χωρίς καμία οικονομική στήριξη και με τον άμεσο κίνδυνο απόλυσης, επειδή αποφάσισαν να αντιταχθούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και συνεπακόλουθα σε έκθεση ιατρικής πράξης παρά την θέληση τους.

Παράλληλα περισσότεροι από 380.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών, υποχρεώνονται να πληρώνουν κάθε μήνα πρόστιμο 100 ευρώ, επειδή φοβήθηκαν, ή δεν θέλησαν να κάνουν το νέο πειραματικό εμβόλιο.
Επιπλέον πάνω από 4 εκατομμύρια Έλληνες που δεν έχουν εμβολιαστεί, τιμωρούνται παραδειγματικά από την κυβέρνηση επί 9 μήνες, με αποκλεισμό από κάθε εσωτερικό χώρο αναψυχής και με υποχρεωτική διενέργεια rapid tests δυο φορές την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση, ώστε να μπορούν να εργάζονται.

Λόγο της συνέχισης αυτών των αντιδημοκρατικών μέτρων που αποτελούν ένα πλήγμα για την Ελληνική κοινωνία, θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι να ενημερωθούν έγκυρα και με ασφάλεια για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια αυτών των εμβολίων, ώστε να κρίνουν αν τα στοιχεία είναι επαρκή για να δικαιολογήσουν αυτά τα μέτρα.

Συνεπώς δημοσιευω παραπανω μια ολοκληρωμένη επισκόπηση σχετικά με τα πραγματικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων covid-19, που θα στηρίζεται εξ' ολοκλήρου σε περισσότερες από 100 ανεξάρτητες μεταναλύσεις, ανασκοπήσεις και κλινικές μελέτες.

Ιωάννης Κάργας.

Ακτινολόγος-Τεχνολογος, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Aθηνών
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 01, 2022 10:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι κρύβεται πίσω από την κατακόρυφη αύξηση της πρώιμης εφηβείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας;


Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα, η συχνότητα της πρώιμης εφηβείας αυξήθηκε από την έναρξη της πανδημίας του COVID και επηρεάζει επίσης παιδιά σε ιστορικά πρωτόγνωρες ηλικίες.
Η συχνότητα της πρώιμης εφηβείας έχει αυξηθεί από την έναρξη της πανδημίας του COVID και επηρεάζει τα παιδιά σε ηλικίες που είναι ιστορικά άνευ προηγουμένου.
Πολλά παιδιά που διαγνώστηκαν με βραδέως εξελισσόμενη πρώιμη εφηβεία παρουσίασαν επίσης επιτάχυνση της εξέλιξης της εφηβείας κατά τη διάρκεια και/ή μετά το lockdown.
Η πρώιμη εφηβεία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τους πάσχοντες. Έχει συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο για κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, κατάχρηση ουσιών και αντικοινωνική συμπεριφορά.
Η αιτία για την άνευ προηγουμένου αύξηση στην πρώιμη εφηβεία είναι άγνωστη, αλλά οι ειδικοί υποπτεύονται ότι έχει να κάνει με αλλαγές στον τρόπο ζωής που σχετίζονται με lockdown, όπως άγχος, αυξημένη έκθεση στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (EMF), ανθυγιεινή διατροφή, χαμηλή φυσική δραστηριότητα, αυξημένη παχυσαρκία, αυξημένη έκθεση σε χημικές ουσίες που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα στο σπίτι και κακός ύπνος.
Αρκετές κλινικές δοκιμές COVID-19 αφορούσαν φάρμακα κατά των ανδρογόνων, με πολλές να δείχνουν θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την παρεμπόδιση της εξέλιξης της λοίμωξης. Κάποιοι έχουν προτείνει ότι η επίδραση του ανδρογόνου στη μόλυνση από SARS-CoV-2 μπορεί να είναι ο λόγος που τα μικρά παιδιά έχουν τόσο χαμηλή συχνότητα εμφάνισης COVID-19, καθώς έχουν χαμηλά επίπεδα ανδρογόνων.
Η πρώιμη ήβη, γνωστή και ως πρώιμη ήβη, ήταν ιστορικά σπάνια, επηρεάζοντας περίπου 1 στα 5.000 έως 10.000 παιδιά. Η αναλογία επίπτωσης γυναικών προς άντρες είναι περίπου 10 προς 1 υπέρ των κοριτσιών.

Ωστόσο, για κάποιον άγνωστο ακόμη λόγο, από τις αρχές του 2020, οι γιατροί σε όλο τον κόσμο έχουν δει μια εκπληκτική αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως αν όχι αποκλειστικά μεταξύ των κοριτσιών, με κορίτσια ηλικίας έως 5 ετών να βλασταίνουν στήθη και η εμμηνόρροια να ξεκινά σε κορίτσια μικρότερα των 8 ετών.

Τυπικά, η ανάπτυξη του μαστού ξεκινά περίπου στην ηλικία των 10 έως 11 ετών, με την έμμηνο ρύση να ξεκινά δύο χρόνια αργότερα.

Ο Δρ Vaishakhi Rustagi , παιδοενδοκρινολόγος στο Δελχί της Ινδίας, είπε στο Fuller Project ότι συνήθως βλέπει περίπου 20 περιπτώσεις πρώιμης εφηβείας κάθε χρόνο, αλλά από τον Ιούνιο του 2020, έχει δει περισσότερους από 300 τέτοιους ασθενείς.

Στην Ιταλία, μια έρευνα σε πέντε παιδιατρικές ενδοκρινολογικές τοποθεσίες διαπίστωσε ότι 328 κορίτσια είχαν παραπεμφθεί για ύποπτη πρόωρη εφηβεία μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου 2020, από 140 κατά την ίδια περίοδο επτά μηνών το 2019.

Μια άλλη ιταλική μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που είχαν προηγουμένως διαγνωστεί με αργή πρόοδο της εφηβείας παρουσίασαν επιτάχυνση της εξέλιξης της εφηβείας κατά τη διάρκεια και/ή μετά το lockdown.

Παρόμοια ευρήματα προέκυψαν από την Τουρκία, όπου τα κρούσματα πρώιμης εφηβείας που αναφέρθηκαν μεταξύ Απριλίου 2020 και Μαρτίου 2021 ήταν υπερδιπλάσια από οποιουδήποτε από τα προηγούμενα τρία χρόνια (58 περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του έτους πανδημίας σε σύγκριση με συνολικά 66 περιπτώσεις για τα προηγούμενα τρία χρόνια μαζί ).

Η πρώιμη εφηβεία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες

Αν και επιφανειακά αυτό μπορεί να μην φαίνεται σαν καταστροφή, μπορεί στην πραγματικότητα να έχει σοβαρές συνέπειες για τους πληγέντες. Η πρώιμη εφηβεία έχει συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο για κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, κατάχρηση ουσιών και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Η πρώιμη εφηβεία μπορεί επίσης να προκληθεί από μια πιο σοβαρή πάθηση, όπως ένα πρόβλημα του κεντρικού νευρικού συστήματος ή όγκος ωοθηκών, επινεφριδίων, υπόφυσης ή εγκεφάλου, επομένως αυτές οι καταστάσεις πρέπει να αποκλειστούν ως αιτιολογικοί παράγοντες προτού εξεταστεί η ορμονική θεραπεία.

Η πρώιμη εφηβεία (υπό την προûπόθεση ότι δεν προκαλείται από κάποια υποκείμενη πάθηση που πρέπει να αντιμετωπιστεί) συνήθως αντιμετωπίζεται με μηνιαία ένεση ορμόνης απελευθέρωσης γοναδοτροπίνης ( θεραπεία αναλόγου GnRH ), η οποία καθυστερεί την περαιτέρω ανάπτυξη.

Μόλις το παιδί φτάσει στην κατάλληλη ηλικία για την εφηβεία, η ορμονική θεραπεία διακόπτεται και η διαδικασία της εφηβείας ξεκινά ξανά.



https://childrenshealthdefense.org/defender/skyrocketing-rise-early-puberty-during-pandemic/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 17, 2022 4:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.ot.gr/2022/05/16/apopseis/opinion/o-kostas-tsaousis-mas-edose-polla-ki-eixe-polla-na-mas-dosei-akomi/

Ο Κώστας Τσαούσης πρόλαβε και έγραψε τη δική του ιστορία στην ελληνική δημοσιογραφία.

Τον να τον χαρακτηρίσεις έναν από τους καλύτερους οικονομικούς ρεπόρτερ που πέρασαν ποτέ από τον ελληνικό Τύπο, θα ήταν μια μάλλον ελλιπής περιγραφή.
Ο Κώστας Τσαούσης ξεκίνησε από την Αριστερά και υποστήριζε ότι -έστω- με τον δικό του τρόπο πάντα εκεί έμεινε, ακόμη και εάν διαφωνούσε με όσα υποστήριζαν οι διάφορες παραλλαγές της. Όμως, διατήρησε πάντα την αναφορά στην ιστορία και τους ανθρώπους της και όπου αυτή συναντιόταν με την οικονομία φρόντιζε να αναδεικνύει συνδέσεις συχνά ξεχασμένες.

Καλό ταξίδι Κώστα

Πάμε τωρα στο προωπικο του προφιλ στο φατσοβιβλιο...

https://www.facebook.com/kostas.tsaousis


Kostas Tsaousis
12 Οκτωβρίου 2021 ·
"Eίναι γνωστό σε όλους πως είμαι περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός. Λίγες πόλεις στον κόσμο μπορούν να αντιπαραβάλουν τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό, τους πρωτοποριακούς επιστήμονες και τους φιλόξενους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης" Λίγοι Έλληνες μπορούν στις μέρες μας να είναι με το πρόσωπο, το λόγο, τα έργα τους μια ζωντανή ελκυστική διαφήμιση του τόπου τους. Albert Bourla - Αλβέρτος (Άκης) Μπουρλά

Σχόλιο απο κατω:
Marios ----
Σε πήρε στον λαιμό του!!!
Απάντηση1 ώρ.πριν



Kostas Tsaousis
9 Ιουνίου 2021 ·
Απλές καθαρές κουβέντες - κάθε εργαζόμενος η επαγγελματιας που έρχεται λόγω εργασίας σε επαφή με πελάτες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος όλα τα αλλα ειναι προφάσεις εν αμαρτίαις Το συλλογικό συμφέρον πανω απο προσωπικές επιλογές - η προάσπιση της ζωής ειναι η μεγαλύτερη ελευθερία Οποίος πιστεύει οτι μπορεί να πηγαίνει κόντρα σε αυτές τις αξίες ας μείνει σπιτι ας παει σε ενα ερημονήσι

ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΛΕΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΙΣΧΗ ΠΕΡΙ ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΙΑΜΕΠ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΛΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΤΛ ΚΤΛ.
ΣΗΜΕΡΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ 61 ΤΟΥ ΕΤΗ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ...ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟ(Α)ΛΗΤΕΣ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΣΗ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΡΕ Η ΝΤΠ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΗΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΖΩΗ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ...Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΛΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΦΑΙΖΕΡ...ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας