patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ανολοκληρωτη Παλινορθωση-Τι παιζεται στη Ρωσια σημερα;
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 10, 2022 10:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Ανολοκληρωτη Παλινορθωση-Τι παιζεται στη Ρωσια σημερα; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρωτο Τμημα

Οι διαφορες εάν χτιστηκε σοσιαλισμος σε μια μονη χωρα η όχι δεν είναι του παροντος κειμενου αλλα φυσικα επηρεάζει το ζητημα αφου η πρωτη μεγαλη αντιρρηση εκ μερους του επισημου διεθνη κομμουνιστικου κινηματος εκ μερους της Κινας είναι ότι η μετα Σταλιν εποχη οδηγησε στη παλινορθωση ενώ ειρωνικα πρωτα οι Κινεζοι εφτιαξαν μια σειρα κοινες επιχειρησεις με τους Δυτικους καπιταλιστες. Η δευτερη αποπειρα εξυγησεις της παλινορθωσεις του καπιταλισμου στην πρωην ΕΣΣΔ ηταν επι εποχη Γιετσιν. Και η τριτη είναι στις μερες μας που όχι μονο εχει ξεπερασει το σταδιο της αρχικης συσσωρευσης του παλινορθωτικου καπιταλισμου αλλα εχει φτασει στα επιπεδα του …ιμπεριαλισμου.

Χωρις εμπειρωστατωμενα κριτηρια ο καθενας μπορει να ωρισει ότι ακριβως θελει σε οποιον θελει. Κάθε στρατιωτικη επιχειρηση της Ρωσιας μπορει να χαρακτηριστεί σαν ιμπεριαλιστικη απ τη στιγμη που ξεκιναει και περναει τα εικονικα συνορα που απαρτιζουν την Συνομοσπονδια Ανεξαρτητων Κρατων απ τους δυ, ο πολεμους στη Τσετσενια, τον πολεμο στη Γεωργια και τωρα στην Ουκρανια. Στην Προδομενη Επανασταση του Τροτσκυ ειχε πει χαρακτηριστικα ότι η παλινωρθωση του καπιταλισμου μονο με εμφυλιο θα μπορουσε να εμφανιστει και ειχε πει συγκεκριμενα ότι μεσα στους κοπλπους της σοβιετικης γραφειοκρατιας υπηρχαν τρεις τασεις η αριστερη του πρακτορα της Κα Γκε Μπε Ραις, του κεντρου δηλαδη του ιδιου του Σταλιν και του φασισμου με τον διπλωματη Μπουτενκο.

Ζησαμε την ανοδο του Γιελτσιν και ο γραφων εζησε την πειροδο αυτή μεσα στη Μοσχα, ειδαμε την θεραπεια σοκ που εφαρμοστηκε απ’τον Σακς, τον Τσουμπαις και την προελευση μια σειρα ξενων πολυεθνικων να καταφθανουν στη Μοσχα και να στηνουν μαγαζι την ιδια ωρα που εκκατομευρια συνταξιουχοι δεν ειχαν να φανε και πουλαγαν την πραματεια τους στην εισοδο των μετρο, ενώ χιλλιαδες επι χιλλιαδες κοσμος εχαναν την δουλεια τους στη βαρια βιομηχανια αφου εκλεινε η μια μετα την άλλη. Ηταν η εποχη που η ταση Μπουτενκο-Γιελτσιν βομβαρδισε το «Λευκο Οικο» (ετσι ονομσαν το πρωην Σοβιετ) και σκότωνε κοσμο με το ετσι θελω και το επικρτουσαν οι δυτικοι, η εποχη που στραφηκαν προς το Δυση εξ ολοκληρου πιστευοντας ότι θα εχουν θεση στο τραπεζι και ως εάν βαθμο τοπετυχαν (παρατηρητες στις συσκεψεις του ΝΑΤΟ, μελοι του Οργανισμου Ασφαλειας της Ευρωπης, μελοι του ΠΟΕ, στις συσκέψεις τους G7+1 (Ρωσια).

Η κριση μη πληρωμης που επληξε την Ρωσια με την Ασιατικη χρηματιστηριακη κριση του 1997 οδηγησε στην πτωση του Γιελτσιν αφου εφτασαν ανθρακωρυχοι και απ το Ντονμπας και απειλησαν να μπουκαρουν στο Κρεμλινο και να το κανουν γης μαδιαμ. Σε ένα βραδυ λοιπον εξαφανιστηκε ο Γιελτσιν πριν την πρωτοχρονια του 2000 και χαρισε τα ηνια στον πρωην διευθηντη της Κα Γκε Μπε Πουτιν. Ηταν η ¡ηρωικη’ δεκαετια που ο αντικομμουνισμος εγινε η επισημη ιδεολογια της πρωην ΕΣΣΔ και με στρατιωτικη ηττα στη Τσετσενια και η διαλυση της Γιουγκοσλαβιας. Πραγματι ειχαμε μπει σε ενα νέο Αμερικανικο αιωνα και η ιστορια ειχε τελειωση όπως ειχε πει ο Φουκουγιαμα!

Μονο που πολλοί δεν προσεξαν ότι η ανοδο του Πουτιν στην εξουσια σηματοδοθηκε από τρια σημαντικα γεγονοτα: η πληρωμη ολων των εργατων σε κάθε πολη (εχει υποθει ότι στρατιωτικα ελικοπτερα κουβαλαγαν λεφτα), η δημιουργια της Γκασπρομ και η εξαγορα πρωην ιδιωτικων εταιριων, νεος νικηφορος πολεμος στη Τσετσενια… όλα αυτά σηματοδοτουν μια ισχυροποιηση του κεντρικου ελεγχου που οριστικοποιηθηκε στην επαναφορα του μονοπολιου εξωτερικου εμποριου και ο ελεχγος των εισαγων και εξαγωγων ιδιαιτερα απ’τις πολυεθνικα που ειχαν τωρα εγκατασταθει στη Ρωσια. Φυσικα βοηθησε ότι βρηκαν κοιτασματα στη Σιβηρια που είναι τοσα πολλα που θα μπορει να παραγη υγατανθρακες για τα επομενα 500 χρονια και ο πολεμος στο Ιρακ που εφτασε το πετρελαιο στα υψη.


Έχει τροποποιηθεί από τον/την vngelis στις Κυρ Φεβ 11, 2024 7:22 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 15, 2022 12:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δυο Συστηματα Δυο Κοσμοι Αιωνιες Κοντρες
Δευτερο Τμημα

Η θεωρια ότι ο αντικομουνισμός είναι απλα ιδεολογικός δεν εξηγει το γεγονος για ολες τις κόντρες Δυσης Ρωσιας και είναι απλος αφου υποτιθεται αρχισε η καταδικη του σταλινισμου επισημως κατά της διακυβερνησης του Χρουτσοφ αλλα ο Ψυχρος Πολεμος δηλαδη η κοντρα αναμεσα Δυσης-Ρωσιας δεν τελειωσε μετα από μερικες δεκαετιες το 1989. Και το γεγονος ότι αρχισε ξανα ενας νεος Ψυχρος Πολεμος χωρις επισημως το Ρωσικο κρατος να είναι κομμουνιστικο τι μας λεει;

Τα οικονομικα καθεστωτα που βασιζονται σε άλλη οικονομία αναπόφευκτα εχουν συνορα και δημιουργούνται κόντρες. Θεωρητικά απ το 1945-1949 σε μια σειρα χωρες της πρωην στην Αν Ευρωπη και στη Κινα υπήρχαν δυο συστήματα να ζουν παράλληλα, δηλαδη η ζωνη του Ρουβλιου, και του Χουαν και όλα τ’αλλα νομισματα στην πρωην Αν Ευρωπη αλλα σε κάποια φάση μπήκε τοίχος μετα την κριση για το Βερολινο.

Όταν οι Ουκρανο μαφιοζοι που ηθελαν να ενωθουν με την ΕΕ το 2014 ανέλαβαν τα ηνια της χωρας εφαρμοσαν καθεστως ανοικτων συνορων με τα προϊόντα της ΕΕ (αναφορες Λαβροβ στο ζητημα αυτό) την ιδια ωρα που υπηρχαν δασμους πχ για εξαγωγές Ρωσικών ενώ επισήμως η Ουκρανια ηταν ακομα στις εμπορικες συμφωνιες της Συνομοσπονδιας των Ανεξαρτητων Κρατων που αντικατάστησε την πρώην ΕΣΣΔ. Με λιγα λογια η ΕΕ ειχε διεισδύσει στην εσωτερικη οικονομια της Ρωσιας χωρις την συγκαταθεση της.
Η διαφορα με το Ντονετσκ η τη Λευκορωσσια είναι φως φαναρι. Εκει δεν υπηρξαν ολιγαρχες που μπορεσαν να σταθουν επ αοριστον. Στο Ντονετσκ εφαρμσαν συνορα και μια οινοκομια του πρωην ¡πολεμικου κομμουνισμου’ δηλαδη ολες οι επιχειρησεις ολιγαρχον όπως τον Κολομοισκι που χρηματοδοτει τον Ζελενσκυ περασαν σε κρατικα χερια, η Δουμα εκει ονομαστηκε ξανα Σοβιετ και το κυβερνητικο μορφωνμα Λαικη Δημοκρατια με την οικονομια της να εχει περασει εξ ολοκληρου με το μερος της Ρωσιας, με αλλαγη νομισματος.

Πως τωρα μεσα στη περιφερεια της πρωην ΕΣΣΔ υπαρχουν και η Λευκορωσια και το Ντονετσκ με την προ-παλινορθωτικες δομες τις οικονομιας είναι ζητημα που πρεπει να εξυγησουν αυτοι που γραφουν ότι ολοκληρωθηκε η παλινορθωση. Ενοουν σε ένα τμημα της χωρα σε ολοκληρη τη χωρα η δεν παιζει και κανενα ρολο να υπαρχουν συναμα παλινορθωτικες και μη παλινορθωτικες δομες μεσα στα ιδια γεογραφικα συνορα; Εάν είναι ετσι τοτε η το προτσες της παλινορθωσεις δεν ολοκληρωθηκε και ανα πασα στιγμη μπορει να παει αναποδα η οριζουν την καστα που διευθύνει την πρώην ΕΣΣΔ σαν στατικό φαινόμενο. Με λιγα λογια η παλινόρθωσή έφερε στην επιφάνεια μια εδραιωμένη αστική τάξη που έχει φτάσει στο ανώτατο στάδιο του ιμπεριαλισμού μεσα σε 30 χρονιά (απ την επίσημη πτώση της ΕΣΣΔ) και τωρα οδευει για παντοκρατορία. Θα είναι και η πρωτη φορα που θα έχουμε κρατικά μορφώματα με κόκκινες σημαίες που θα είναι και καπιταλιστικές (η κοντρα με τον Μπαρμαν και Σαχτμαν και μετέπειτα με τον Τονυ Κλιφφ για τον καπιταλιστικό χαρακτήρα της Σοβιετικής γραφειοκρατίας διαφέρει προφανώς απ’την κλασσική τροτσκιστική αντίληψη της φύσης της Ρωσικής γραφειοκρατίας που δεν την θεωρούσε ταξη καθεαυτη). Εκτως φυσικα εάν θεωρησουμε ότι τα κοκκινα λαβαρα δεν σημαίνουν τίποτα και είναι σαν τις φανέλες του Τσε Γκεβαρα που πουλιόνται στα πιο ακριβά μαγαζιά; Ο Χολομιοσκη τοτε τι κοπτεται και οργανωνει πολεμο κατά του Ντονετσκ; Επειδη του απαλλοτρίωσαν την περιουσία χωρις να τον ρωτήσουν, όπως οι ιδιοι του Κιεβου απαλλοτρίωσαν την Ρωσοφονοι γλώσσα μεσα στην επικρατια της Ουκρανιας; Οι πολιτικοφυλακες των ανθρακωρυχων του Ντονμπας το 2014 ηταν τακτικος στρατος και τα μπλοκα του στρατου τους Κιεβου τοσο στο Ντονμπας και στη Κριμεα είναι το ιδιο καθεαυτο από ταξικη συνθεση και κοινωνικη οργανωση; Δηλαδη συγκρουνται δυο αστικες ταξεις και ο σκοπος ο δικος μας είναι οι ισες αποστασεις;

Υπαρχει όμως και η θεωρία ότι το Ντονμπας υποκινειται πληρως απ τους Ρωσους και ότι ενώ ηθελαν το δημοψήφισμα ένωσής επισημως εκαναν ότι δεν το ηθελαν, ενώ ηθελαν τον στρατο του Ντονμπας να νικήσει επισήμως πίεσαν για παυση πυρρος και το Μινσκ 1 και 2. Με λιγα λογια το Ντονμπας δεν εχει ιδιαίτερη δυναμική στις εξελίξεις από μόνο του αλλά διευθύνεται πληρως απ’τους Ρωσους οι οποίοι για να είναι σίγουρη η νίκη αφήσαν να εδραιωθούν οι ΝΑΤΟικοι μισθοφόροι απ’το 2014 και το 2022 σχεδόν 8 χρονιά μετα βρήκαν την κατάλληλη στιγμή να επιτεθούν; Γιατι δεν περίμεναν αλλά 8 χρονιά; Όταν τελειώνει η λογικη αρχιζουν τα ζητήματα της Ουκρανίας.

Το προβλημα που θα υπαρξει είναι ότι οσο αλλάξουν τα συνορα και φτανουν πιο κοντα στο Κιεβο και σε καποια φαση θα εδραιωθούν οι δυνάμεις της Λαικης Δημοκρατιας Ντονετσκ και Λουγκανσκ θα απαλλοτριώσουν τους Ουκρανο ολιγαρχες απ’τις περιουσιες τους όπως απαλλοτρίωσαν και το Αβοσταλ απ’τους Ουκρανο ναζι και αυτό το φαινόμενο θα επηρεάσει την ιδια την Ρωσία που είναι σε κοντρα τελικής πτώσεως με την ιμπεριαλιστική Δυση. Με λιγα λογια το πολιτικοοικονομικό καθεστώς του Ντονμπας θα γινει υποχρεωτικά το μοντέλο προς μίμηση…για οσους θελουν να επιβιωσουν απ’τη λαιλαιπα της 4ης Βιομηχανικης Αντεπαναστασης και της Μεγαλης Επανακινησης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 16, 2022 9:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ιστορική Μέρα σήμερα....
Κλείνουν τα Μακντοναλντς στην Ρωσια

https://www.bbc.com/news/business-61463876
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 17, 2022 6:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εθνικοποιήσεις σιδηροδρόμων και οργανισμών κοινής ωφέλειας στη ΛΔΝτονετσκ.
Η Κρατική Επιτροπή Άμυνας (SKO) της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ εξέδωσε ψήφισμα σχετικά με τη μετατροπή σε κρατική ιδιοκτησία εγκαταστάσεων ύδρευσης, σιδηροδρόμων και περιουσίας ουκρανικών τραπεζών στα απελευθερωμένα εδάφη της ΛΔΝ.

Σύμφωνα με ένα από τα ψηφίσματα, οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις χρήσης και το δικαίωμα ιδιοκτησίας νομικών προσώπων και φυσικών προσώπων που είναι εγγεγραμμένα σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ουκρανίας και ασκούν δραστηριότητες που σχετίζονται με τη χρήση υδατικών συστημάτων, την πώληση, μεταφορά και διανομή πόσιμου νερού, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης τερματίζονται. Οι εγκαταστάσεις αυτές μεταφέρονται στη δικαιοδοσία της Κρατικής Ενιαίας Επιχείρησης DPR "Voda Donbassa".

.Σημειώνεται ότι η εθνικοποίηση πραγματοποιείται χωρίς αποζημίωση των προηγούμενων ιδιοκτητών.

Ένα άλλο ψήφισμα καθόρισε παρόμοια απόφαση σε σχέση με την παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας και τη μεταφορά της, για τα δίκτυα τα οποία ανήκαν ή χρησιμοποιήθηκαν από οικονομικούς φορείς εγγεγραμμένους σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία.

Το ψήφισμα «Σχετικά με τη ρύθμιση ορισμένων ζητημάτων της σιδηροδρομικής βιομηχανίας στα εδάφη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, που προηγουμένως ήταν προσωρινά υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας», προβλέπει παρόμοια διαδικασία για τα αντικείμενα του ενοποιημένου συστήματος της σιδηροδρομικής βιομηχανίας της ΛΔΝ καθώς και για τα κινητά και ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων που είναι εγγεγραμμένα σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία.

Με άλλο ψήφισμα το δικαίωμα ιδιοκτησίας των ουκρανικών τραπεζών όσον αφορά την περιουσία στο απελευθερωμένο έδαφος της ΛΔΝ έχει καταγγελθεί. Τα τιμαλφή που προσδιορίζονται σε χρηματοκιβώτια τραπεζών, ΑΤΜ, θησαυροφυλάκια, τερματικά πληρωμών ορίζονται ως ιδιοκτησία της Κεντρικής Κρατικής Τράπεζας. Οι συναλλαγές για την αποξένωση της περιουσίας των ουκρανικών τραπεζών που πραγματοποιήθηκαν μετά τις 19 Φεβρουαρίου αναγνωρίζονται επίσης ως άκυρες.

Τα ψηφίσματα υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Κρατικής Επιτροπής Άμυνας - τον επικεφαλής της ΛΔΝ Ντένις Πουσιλίν στις 14 Μαΐου και τέθηκαν σε ισχύ την ημέρα της υπογραφής. Τα έγγραφα ισχύουν για σχέσεις που έχουν προκύψει από τις 19 Φεβρουαρίου 2022.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Βενέδικτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 04, 2022 10:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την εισαγωγή των πρώτων πακέτων κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της Ουκρανίας, και τότε κάποιες συστημικές διαφορές έγιναν ορατές στο πλαίσιο της παγκόσμιας κρίσης.

Αν πάμε από το γενικό στο ιδιωτικό, τότε η κρίση πλήττει πρωτίστως το σύστημα και αυτό που δεν έχει εσωτερικούς μηχανισμούς αποζημίωσης της ζημίας πλήττεται περισσότερο. Δεν υπάρχουν ιδανικά συστήματα, αλλά τα πάντα, ως συνήθως, μαθαίνονται σε σύγκριση. Έτσι, παρά τη μαζική επίθεση της Δύσης σε όλα τα (υβριδικά) μέτωπα, αποδεικνύεται ότι η ρωσική οικονομία προφανώς αποδείχθηκε αισθητά ισχυρότερη από τη δυτική, έχοντας τη δυνατότητα να εξάγει τα πλεονεκτήματα και να αντιμετωπίσει τα μειονεκτήματα.Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Ρωσία, εκτός από σπάνια μέτρα αντιμετώπισης, δεν έχει λάβει ακόμη καμία σημαντική επιθετική ενέργεια, κρατώντας τα βασικά ατού σε χαμηλά επίπεδα για να τα ενεργοποιήσει την κατάλληλη στιγμή, στο σωστό μέρος, ολοκληρώνοντας η διαδικασία της παγκόσμιας ανακατανομής του κόσμου.

Τότε θα δούμε το πιο ενδιαφέρον, όπου θα φανεί ποιος αξίζει τι, αν και οι μελλοντικοί νικητές και ηττημένοι φαίνονται ήδη, όπως αποδεικνύεται από τον ορισμό της Ρωσίας ως κύριου εχθρού της Δύσης.

Και εδώ είναι απλώς ενδιαφέρον να μιλήσουμε για τη διαφορά στα συστήματα, όταν, κατά τη γνώμη μου, το σύγχρονο Western επικεντρώνεται στην αδιάλειπτη εφοδιαστική αλυσίδα που βασίζεται σε έναν βαθύ καταμερισμό εργασίας, για τον οποίο οι άνθρωποι εκπαιδεύονται να λειτουργούν επαγγελματικά μόνο με το πάτημα «ενός κουμπιού ". Αφορά όλους τους κλάδους: από τα τρόφιμα μέχρι την ελαφριά και βαριά βιομηχανία και τα πάντα γύρω, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών επιστημών, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης.Ολο αυτό βέβαια έχει να κάνει με την ολοκλήρωση και εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης "επάνω"στην ζωή μας, δημιουργώντας ανθρώπινα ρομπότ.

Μια οικονομία που βασίζεται σε ένα σύστημα εις βάθος καταμερισμού της εργασίας είναι εξαιρετικά αποτελεσματική σε περιόδους ησυχίας, αλλά γενικά δεν προσαρμόζεται σε κρίσεις, όπου οι ενσωματωμένοι μηχανισμοί χειροκίνητου ελέγχου είναι συχνά σημαντικοί. , με την πάροδο του χρόνου, όταν οι κρίσεις άρχισαν να γίνονται πιο συχνές, ανέπτυξε το μοναδικό εργαλείο κατά της κρίσης – το τυπογραφείο και τα νομισματικά του παράγωγα,βλέπε δολλάριο...

Ολά αυτά εφαρμόζονται στην καταρρέουσα καπιταλιστική δύση,σε αντίθεση με την Ρωσική οικονομία αλλα και την κοινωνική της δομή που η εξέλιξη γίνεται με γνώμονα τον άνθρωπο και για τον άνθρωπο.Δεν δημιουργεί επιστήμονες του ενός κουμπιού που έχει ρυθμίσει η ΝΤΠ αλλά δίνει την δυνατότητα στον ίδιο τον ανθρωπο ναι μεν να δημιουργήσει αλλά και να παραγάγει και να εξελίξει χειρονακτικά και με ώθηση του μυαλού του την οποιαδήποτε παραγωγή,είτε αυτή είναι αγαθών,είτε στρατιωτική,είτε ιατρική.Μιλάμε δηλαδή για ελευθερία κινήσεων...

Στα επόμενα 10-15 χρόνια, ο κόσμος θα περάσει από μια καταστροφή και ανάκαμψη, βασισμένος αρχικά σε παλιές και γνώριμες αρχές. Το καπιταλιστικό παγκόσμιο κοσμοσύστημα θα πάψει να υπάρχει, περνώντας από το παράδειγμα της συνεχούς επέκτασης και του καταμερισμού της εργασίας σε ένα κλειστό σύστημα που αναπτύσσεται μέσω του καταμερισμού της γνώσης/εμβάθυνσης της εργασίας. Η οικονομία της μετακαπιταλιστικής περιόδου δεν είναι κάτι πολύπλοκο και ακατανόητο, οι περισσότερες προσεγγίσεις και λύσεις της βρίσκονται στην επιφάνεια .

Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια θα είναι και πάλι η βελτίωση της συνολικής αποτελεσματικότητας της οικονομίας, υλοποιώντας τα ζητήματα σχεδιασμού, αλλά σε ένα νέο περιβάλλον, στο πλαίσιο μιας μετακαπιταλιστικής κοινωνίας.


Ο καταμερισμός εργασίας και γνώσεων θα αλλάξει διαδικάσια,όπως μέχρι σήμερα την ξέραμε.Για να κατανοήσει κανείς τις διαδικασίες, δεν πρέπει να περιορίζεται σε μια ενιαία αλυσίδα παραγωγής.
Οταν επιλύει κανείς τα πιο σημαντικά προβλήματα, πρέπει να γνωρίζει το «πλαίσιο», δηλαδή να εξετάζει το αντικείμενο ως σύνολο, σε ολόκληρη την οικονομία μιας χώρας, και μερικές φορές του κόσμου. Μόνο σε αυτή την περίπτωση γίνεται εμφανής η προφανής ανεπάρκεια των προσεγγίσεων που περιορίζονται στην έμφαση στον καταμερισμό της εργασίας.

Στην πραγματικότητα, το ίδιο το αποτέλεσμα της αλλαγής των τεχνολογικών προτύπων όταν λαμβάνεται υπόψη μόνο ο καταμερισμός της εργασίας δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά είναι εντελώς άλλο θέμα αν προσθέσετε το αποτέλεσμα του καταμερισμού γνώσης/εμβάθυνσης της εργασίας στο μοντέλο! Ένας νέος τρόπος ζωής σημαίνει πάντα μια ποιοτική ανακάλυψη στην εμβάθυνση της εργασίας/κοινή χρήση γνώσεων που ανοίγει νέους ορίζοντες. Η 4η Βιομηχανική επανάσταση θα είναι ακριβώς έτσι χάρη στις προσθετικές τεχνολογίες και τα ρομποτικά συγκροτήματα παραγωγής και ένας τεράστιος αριθμός των συνηθισμένων τεχνολογικών αλυσίδων απλά θα εξαφανιστεί.

διαδικασίες είναι πιο αργές, αλλά, ωστόσο, δεν σταματούν.

Το 2035-2040, η ανθρωπότητα-αν ο καπιταλισμος είχε επικρατήσει- θα μιλούσαμε για την μετάβαση στην 6η βιομηχανική επανάσταση (ρομποτική, τεχνολογίες πρόσθετων).Οπου εκεί έως και το 90% των τεχνολογικών αλυσίδων που εκτελούνταν από ανθρώπους θα μπορούν πλέον να «εμβαθυνθούν»ρομποτικά,και οι ανθρώπινες λειτουργίες απλώς θα εξαφανίζονταν. Η γνώση και οι πειραματικές-βιομηχανικές τεχνολογίες για τη μετάβαση είναι ήδη σε μεγάλο βαθμό διαθέσιμες, αν όχι για τη συνεχιζόμενη καταστροφή, οι απαραίτητες μαζικές τεχνολογίες –σε μια προσπάθεια να σωθεί ο καπιταλισμός– θα λανσαρίζονταν τώρα με δύναμη και κύρια και θα κατέστρεφαν τη συνηθισμένη παγκόσμια οικονομία. Στο τρέχον σενάριο των νεοταξιτών, η ανθρωπότητα θα έπρεπε να περιμένει έως ότου δημιουργηθούν πολλές πανπεριοχές με βιομηχανικό πληθυσμό τουλάχιστον 300-500 εκατομμυρίων ανθρώπων(βλέπε Κίνα), οι οποίες θα ήταν σε θέση να εγγυηθούν τη μαζική εισαγωγή τεχνολογιών έκτης τάξης...αλλά έκαναν το λάθος στην Ουκρανία και ευτυχώς!!!

Τα επόμενα χρόνια, ο παγκόσμιος κόσμος αναμένεται να αποσυντεθεί, ακολουθούμενος από την αποκατάσταση αρκετών πανπεριοχών ή/και την εμφάνιση μιας νέας εκδοχής του παγκόσμιου κόσμου, αν και η τελευταία είναι ακόμα απίθανη. Σε κάθε περίπτωση, η οικονομία του μέλλοντος θα είναι σχεδόν κλειστή, άρα μη καπιταλιστική, δηλαδή η ανάπτυξή της θα απαιτήσει τη χρήση μηχανισμών ανταλλαγής γνώσεων/εμβάθυνσης της εργασίας.

Για άλλη μια φορά, ο κρατικός προγραμματισμός θα πρέπει να διασφαλίζεται διατηρώντας παράλληλα την ελευθερία δράσης του ατόμου. Το ζήτημα του ιδανικού συνδυασμού αυτών των αρχών και των ορίων των προσεγγίσεων σε αυτές δεν είναι εύκολο, αλλά κατά την αναζήτηση τους, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι αυτό που λειτούργησε σε ένα εντατικά αναπτυσσόμενο, διευρυνόμενο οικονομικό σύστημα μπορεί να αναπτυχθεί εντελώς διαφορετικά σε μια κλειστή οικονομία που βασίζεται για τον καταμερισμό της γνώσης/εμβάθυνση της εργασίας.

Και, ναι, στην οικονομία του μέλλοντος δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο και θεμελιωδώς νέο, όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στην επιφάνεια,και θα αναζητηθούν μόλις ολοκληρωθεί η επανάσταση η οποία συντελείται στο ρωσικό έδαφος.Και να μην ξεχνάμε ότι οι Ρώσοι έχουν μάθει απο τα λάθη και τις παραλείψεις της πρώτης εργατικής επανάστασης του 1917,και δεν θα αφήσουν τους ευρωπαίους κουλάκους να την κατρακυλήσουν σε επισιτιστική κρίση,αλλά ούτε και τους ευρωπαιους ολιγάρχες να την οδηγήσουν σε βιομηχανικό μεσαίωνα.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 06, 2022 2:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ θα έχει δικό της εμπορικό στόλο.

Τα ουκρανικά πλοία που σταθμεύουν στη Μαριούπολη θα εθνικοποιηθούν και θα γίνουν μέρος του εμπορικού στόλου της ΛΔΝ.

Θα πλέουν υπό τη σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 07, 2022 9:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αποκαλύψεις από τον Δημήτρη Λιάτσο:
Στρατιωτικά ο πόλεμος έχει χαθεί για την ουκρανική πλευρά.
Αυτό που έχει μείνει η δυνατότητα τυφλών τιμωρητικών χτυπημάτων εναντίον αμάχων

www.makeleio.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 09, 2022 8:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επιστροφή της ονομασία της πρώην ΕΣΣΔ....

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/i-rosia-rixnei-pyriniko-oplo-airei-tin-anagnorisi-tis-aposxisis-kai-tis-aneksartisias-ton-trion-xoron-tis-valtikis/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Πατερίτσας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 09, 2022 3:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η κίνηση αυτή δείχνει την κυριαρχία πλέον της Ρωσίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι,και ότι δεν φοβάται κανέναν,δεν αναφερόμαστε στην πάντοτε υποτελής και εξαθλιωμένη οικονομικα και στρατιωτικά Ε.Ε αλλά στις ΗΠΑ και στα Ευρωατλαντικά σύμφωνα τους.
Ερχεται ρωσικό ψήφισμα για την άρση της ανεξαρτησίας της Φινλανδίας οσονούπο απο τον Βλαδίμηρο...
Σε κάποιο σημείο ο Yevgeny Fedorov στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Ρωσική Δούμα λεει:
" Ότι ίσχυε δηλάδή και στην περίπτωση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, την FYROM".
Θα τους πάρει όλους η μπάλα απο δω και πέρα...
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 21, 2022 10:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι μισθοί των μεταλλουργών του Alchevsk (ΛΔΛ) έφτασαν στο επίπεδο της περιοχής του Rostov

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της YUGMK Yevgeny Yurchenko, ο μέσος μισθός των εργαζομένων στο Alchevsk Iron and Steel Works είναι 47.000-48.000 ρούβλια, ενώ οι ειδικοί υψηλής ειδίκευσης λαμβάνουν περισσότερα από 100.000 ρούβλια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 13, 2022 9:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χρήστος Φωτιάδης Επίτρεψέ μου να προσθέσω το παρακάτω. Πιστεύω πως δίνει μια πιο ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη εικόνα γι'αυτό που συζητάμε. Είναι η συνέχεια αυτού του άρθρου, για την ακρίβεια- "παντρεψα" δύο άρθρα από διαφορετικές χρονικές στιγμές.

...Αυτή ηταν η απάντηση(περί σοσιαλιστικής ιδέας) του Πούτιν στα λόγια του ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Gennady Zyuganov, ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα ο καπιταλισμός, που «γεννά ναζισμό και Banderηλα», «έχει φτάσει σε αδιέξοδο και λυσσομανα» και μονο ο σοσιαλισμός μπορεί να τον νικήσει. Ο Ζιουγκάνοφ εξέφρασε την ελπίδα πως ο Πούτιν θα θέσει σοσιαλιστικούς στόχους.

Το 2019, ο αρχηγός του κράτους είχε τονισει πως η πιθανότητα μιας «πλήρους» επιστροφης της Ρωσίας στον σοσιαλισμό θα ήταν απίθανη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μετάβαση σε αυτή τη μορφή οικονομικής δομής είναι δυνατή μόνο μέσω πολύ δύσκολων εσωτερικών συγκρούσεων και ο Πούτιν αναρωτήθηκε: η Ρωσία τις χρειάζεται αυτες τις συγκρούσεις?! Και πόσο καλό θα ηταν για τις αριστερές δυνάμεις να εδραιωθούν στα «ανώτερα κλιμάκια εξουσίας»?
Επίσης πρόσθεσε:
Αν αυτό θα είναι καλό για τη χώρα, δεν το γνωρίζω, γιατί άλλο πράγμα είναι να εθνικοποιούνται τα πάντα, και άλλο είναι να διασφαλίζεται ότι οι εθνικοποιημένες βιομηχανίες λειτουργούν αποτελεσματικά. Αυτά είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Ούτως ή άλλως, ήδη υπάρχουν στην χώρα μας στοιχεία κρατικής επιρροής και ελέγχου, πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Ο αρχηγός του κράτους συμπλήρωσε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990 διεξήχθη δημοψήφισμα για την τύχη της ΕΣΣΔ, «και παρά το γεγονός ότι το 74% ψήφισε υπέρ της διατήρησης της Σοβιετικής Ένωσης, τότε για κάποιο λόγο ολοι αγνόησαν αυτήντην επιθυμία του λαου, και Το Ανώτατο Σοβιέτ της ΡΣΟΣΔ ουσιαστικά ψήφισε υπέρ της διάλυσης της ΕΣΣΔ. Ο Πούτιν τόνισε ότι στην πραγματικότητα, το Κομμουνιστικό Κόμμα, που ήταν τότε στην εξουσία, ψήφισε υπέρ της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία υποστήριζε τις ιδέες του σοσιαλισμού.
Ο Πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι τα ζητήματα για τον ρόλο του κράτους στην οικονομία θα πρέπει να επιλύονται με βάση τα συμφέροντα του λαού και της χώρας.

Πρόσφατα όμως, ο Πούτιν άσκησε κριτική στον καπιταλισμό, ο οποίος είναι το αντίθετο του σοσιαλισμού. Έτσι, το φθινόπωρο του 2021, ο αρχηγός του κράτους είπε ότι το σύγχρονο μοντέλο του καπιταλισμού έχει εξαντληθεί ως οικονομικό σύστημα, δεν επιτρέπει την εξεύρεση διεξόδου "από το κουβάρι των ολοένα και πιο περίπλοκων αντιφάσεων". Ο Πούτιν ζήτησε μια «επανεξέταση» της οργάνωσης της ζωής, ξεκινώντας από το ατομικό, προσωπικό επίπεδο και τελειώνοντας με την οικονομική ανάπτυξη ολόκληρων χωρών.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 16, 2022 2:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πώς θα λυθούν τα προβλήματα της Ρωσικής βιομηχανίας εργαλειομηχανών;


Στο πλαίσιο των πολυετών προσπαθειών του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή υποκατάσταση των εισαγωγών, ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής της Rostec, δήλωσε στην ομιλία του: "Ναι, προς το παρόν έχουμε χάσει την πρόσβαση σε ορισμένα αγαθά, τεχνολογίες και εξαρτήματα. Αυτό όμως δεν αποτελεί σήμα για πλήρη υποκατάσταση των εισαγωγών.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, Denis Manturov. "Η υποκατάσταση των εισαγωγών από τη μια μέρα στην άλλη είναι, πρώτον, αρκετά δαπανηρή και, δεύτερον, η προσέγγιση αυτή δεν θα έχει θετικό οικονομικό αποτέλεσμα.


Με άλλα λόγια, όταν ένα Ρωσικό εργοστάσιο παράγει Ρωσικά προϊόντα από Ρωσικές πρώτες ύλες, δεν είναι οικονομικά κερδοφόρο. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, είναι οικονομικά πιο κερδοφόρο να αγοράζουμε προϊόντα που κατασκευάζονται από ξένους κατασκευαστές από εισαγόμενες πρώτες ύλες. Είναι έτσι τα πράγματα; Ή απλώς οι δηλώσεις αυτές δεν είναι αρκετά ακριβείς ως προς την έμφαση που δίνουν.


Ο ίδιος υπουργός Manturov δήλωσε πριν από μερικούς μήνες ότι η υποκατάσταση των εισαγωγών απέτυχε επειδή οι ξένοι προμηθευτές σταμάτησαν να προμηθεύουν εργαλειομηχανές στη Ρωσία. Εδώ πέτυχε διάνα!


Αν έχουμε σύγχρονες εργαλειομηχανές και ηλεκτρονική μηχανική και είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε οποιαδήποτε μηχανή και οποιοδήποτε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, τότε μπορούμε να παράγουμε τα πάντα - από παιχνίδια μέχρι ένα tablet, από ένα τρακτέρ μέχρι έναν πύραυλο. Κάθε σύγχρονη συσκευή αποτελείται από δύο τύπους εξαρτημάτων και συγκροτημάτων: το πρώτο προέρχεται από μηχανική κατεργασία και το δεύτερο από μια ποικιλία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Τα πρώτα κατασκευάζονται σε μηχανές που παράγονται από τη βιομηχανία εργαλειομηχανών, ενώ τα δεύτερα κατασκευάζονται σε μηχανές που παράγονται από τη βιομηχανία ηλεκτρονικής μηχανικής.


Πρόσφατα γράψαμε για την κρίση στη ρωσική βιομηχανία ηλεκτρονικής μηχανικής και τις πιθανές κατευθύνσεις της αναζωογόνησής της. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τα προβλήματα της εγχώριας βιομηχανίας εργαλειομηχανών.


Ο Nikolai Panichev, ο τελευταίος σοβιετικός υπουργός της βιομηχανίας εργαλειομηχανών και εργαλειοκατασκευών, υπενθυμίζει: "Στα τέλη της δεκαετίας του '80, η ΕΣΣΔ κατέλαβε την τρίτη θέση σε όρους παραγωγής μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων κατασκευής εργαλειομηχανών. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ιαπωνία, τη δεύτερη η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και την τέταρτη οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η ΕΣΣΔ βρισκόταν επίσης στη δεύτερη θέση παγκοσμίως όσον αφορά την κατανάλωση εργαλειομηχανών, καθώς η μηχανολογική βιομηχανία - αεροπλοΐα, αυτοκίνητα, στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα - αναπτυσσόταν πολύ γρήγορα. Η Ένωση εξήγαγε εργαλειομηχανές όχι μόνο σε αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και στην Ιαπωνία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία... Το 1986 η βιομηχανία παρήγαγε 220 χιλιάδες εργαλειομηχανές ετησίως".


"Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ο άλλοτε θρυλικός τομέας των εργαλειομηχανών καταστράφηκε... Η Ρωσία όχι μόνο έμεινε πίσω, αλλά έχασε και δύο τεχνολογικές επαναστάσεις", σημειώνει ο Γερμανός επιχειρηματικός αναλυτής Ben Aris.


"Η Ρωσική βιομηχανία εργαλειομηχανών βρίσκεται σε βαθιά κρίση", αναφέρει πρόσφατη έκθεση του Thomas Malmlöf της Σουηδικής Υπηρεσίας Αμυντικών Ερευνών (FOI): "Η τεράστια ζήτηση για εργαλειομηχανές που υπάρχει ωστόσο στη ρωσική βιομηχανία, και όχι μόνο στην αμυντική βιομηχανία, καλύπτεται πλέον σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές και η Ρωσία έχει γίνει ο τέταρτος μεγαλύτερος εισαγωγέας εργαλειομηχανών στον κόσμο".


Τα τελευταία δέκα χρόνια, η ρωσική κυβέρνηση έχει εγκρίνει τρεις φορές προγράμματα ανάπτυξης της βιομηχανίας εργαλειομηχανών (το τελευταίο το 2020) και δύο φορές ένα σχέδιο δράσης για την υποκατάσταση των εισαγωγών στη βιομηχανία εργαλειομηχανών (το τελευταίο εγκρίθηκε το 2021).


Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου (Υπουργός Μαντούροφ) ήταν και εξακολουθεί να είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων και σχεδίων.


Το 2015, το Τμήμα Ελέγχου της Ρωσικής Προεδρικής Διοίκησης διενήργησε έλεγχο στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου σχετικά με την εφαρμογή του κρατικού προγράμματος για την υποκατάσταση εισαγωγών στη βιομηχανία εργαλειομηχανών. Τα αποτελέσματα του ελέγχου ήταν δυσοίωνα. Τα 101 έργα για έρευνα και ανάπτυξη , για τα οποία δαπανήθηκαν 11,2 δισεκατομμύρια ρούβλια, οδήγησαν στην ανάπτυξη 26 δειγμάτων εργαλειομηχανών. Μόνο 17 από αυτά μπόρεσαν να υλοποιηθούν, εκ των οποίων μόνο ένα δείγμα ήταν υψηλής τεχνολογίας. Τα αποτελέσματα άλλων 14 έργων ερευνας και ανάπτυξης κρίθηκαν μάταια και όχι προς το συμφέρον της αγοράς. Διαπιστώθηκε ότι "τα μέτρα κρατικής στήριξης που ελήφθησαν δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα" και ότι η παραγωγή του κλάδου το 2014 ήταν 6,6 δισεκατομμύρια ρούβλια, έχοντας μειωθεί στο μισό μέσα στο έτος.


"Τα μέτρα του προγράμματος σχεδιάστηκαν από το ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου ελλείψει αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση του στόλου εργαλειομηχανών των εγχώριων επιχειρήσεων μηχανοκατασκευής, τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό και τον όγκο των εξαγωγών και εισαγωγών προϊόντων εργαλειομηχανών", αναφέρει το έγγραφο που συνέταξε το τμήμα ελέγχου της προεδρικής διοίκησης.


Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου απέτυχε επίσης να εντοπίσει τους πιο υποσχόμενους τομείς για την ανάπτυξη τεχνολογιών κατασκευής εργαλειομηχανών. Όχι μόνο εταιρείες με εμπειρία στις σχετικές εξελίξεις και εγκαταστάσεις παραγωγής προσλήφθηκαν ως εργολάβοι, αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα "απορρόφησαν" κονδύλια του προûπολογισμού για έρευνα και ανάπτυξη χωρίς κανένα αποτέλεσμα.


Σε σχέση με αυτά τα δεινά της ρωσικής βιομηχανίας, η πύλη Voennoe Obozrenie γράφει: "Η υποκατάσταση των εισαγωγών" είναι 90% στη Ρωσία. Φέρνετε εισαγόμενο νόμισμα σε επαρκείς ποσότητες, αποκτάτε την ιδιότητα του κατασκευαστή και στη συνέχεια κάνετε ό,τι θέλετε, το αγοράζετε στην Κίνα ή στο Βανουάτου, εφόσον η συσκευασία και οι ετικέτες είναι σωστά σχεδιασμένες. Κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι βρίσκεται κάτω από την ετικέτα "Made in Russia".


Τον Απρίλιο, ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Ιγκόρ Κρασνόφ ανακοίνωσε την έναρξη ευρείας κλίμακας ελέγχων στο ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου "στο πλαίσιο της διατάραξης των σχεδίων και της αποτυχίας επίτευξης των στόχων διαφόρων κρατικών προγραμμάτων που προέβλεπαν την υποκατάσταση εισαγωγών". Οι εισαγγελείς θα έρθουν όχι μόνο στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου, αλλά και στη Rostec. Η μεγαλύτερη εταιρεία εργαλειομηχανών της Ρωσίας STAN, στην οποία η Rostec κατέχει το 33% των μετοχών της, έχει εμπλακεί σε μια σειρά από σκάνδαλα υψηλού προφίλ τα τελευταία χρόνια. Το Ρωσικό Ελεγκτικό Επιμελητήριο ξεκίνησε ένα σκάνδαλο σχετικά με τη χειραγώγηση των δημοσιονομικών κονδυλίων που διατέθηκαν στην εταιρεία για τη διάσωση της εγχώριας βιομηχανίας εργαλειομηχανών. Επιπλέον, οι εταίροι κατηγόρησαν τους ιδιοκτήτες της εταιρείας χαρτοφυλακίου για επιδρομή και αταξία.


Το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας διενήργησε έλεγχο των δραστηριοτήτων του Ταμείου Ανάπτυξης Βιομηχανίας και διαπίστωσε ότι η STAN κατασκεύαζε υποβαθμισμένα προϊόντα για τα χρήματα του προûπολογισμού. Αποδείχθηκε επίσης ότι η STAN ασκούσε εικονική υποκατάσταση εισαγωγών, εισάγοντας εργαλειομηχανές από την Ιταλία και πλασάροντάς τες ως δικές της.


Η FSB ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας, και ο επικεφαλής της εταιρείας παραπέμφθηκε τελικά σε δίκη.


Η επιπολαιότητα και η εξάρτηση από τους ξένους εταίρους είναι ένας άλλος λόγος για την αποτυχία της υποκατάστασης των εισαγωγών στη βιομηχανία εργαλειομηχανών.


Μεγάλες ελπίδες στο θέμα αυτό συνδέονταν με την ανάπτυξη της παραγωγής εργαλειομηχανών στη Ρωσία σε θυγατρικές ξένων εταιρειών. Για παράδειγμα, το 2015, η γερμανοϊαπωνική εταιρεία DMG Mori, ο παγκόσμιος ηγέτης μεταξύ των προγραμματιστών και κατασκευαστών εργαλειομηχανών CNC, άνοιξε ένα εργοστάσιο εργαλειομηχανών DMG Mori Rus στο Ουλιάνοφσκ βάσει SPIC - μιας ειδικής επενδυτικής σύμβασης, η οποία προέβλεπε ότι ο ξένος επενδυτής θα οικοδομούσε την παραγωγή εδώ, αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις για τη σταδιακή αύξηση του βαθμού τοπικοποίησης της παραγωγής. Ωστόσο, από την πρώτη ημέρα της SPIC, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να δηλώνει ότι όλα τα προϊόντα της που δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί στη Ρωσία είναι "προϊόντα ρωσικής προέλευσης".


Μια τέτοια σύμβαση έδωσε στην DMG Mori Rus την ευκαιρία να πωλεί επίσημα κινεζικά μηχανήματα με το πρόσχημα των ρωσικών. Οι μεγάλες μονάδες συναρμολογήθηκαν στο Ουλιάνοφσκ, ενώ άλλες μονάδες προμηθεύτηκαν από τα κινεζικά εργοστάσια της DMG.


Τώρα η DMG Mori εγκαταλείπει τη Ρωσία και η πλήρης τοπικοποίηση της παραγωγής εργαλειομηχανών δεν έχει γίνει. Το εργοστάσιο στο Ουλιάνοφσκ, DMG Mori RUS, διέκοψε τη λειτουργία του.


Είναι απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχουν απαγορευτικές δυσκολίες για τη δημιουργία ενός πλήρους κύκλου εγχώριας παραγωγής εργαλειομηχανών. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ρωσία πρέπει να επιλυθεί πρώτα πολιτικά και μόνο στη συνέχεια με τη μηχανική και την παραγωγή.


How -to -solve- the -problems- of- the -Russian -machine -tool- industry


https://www.fondsk.ru/news/2022/07/01/kak-reshit-problemy-rossijskogo-stankostroenija-56573.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 19, 2022 11:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κατά πόσο η Ρωσία είναι καπιταλιστική όταν η κολχόζνικη ιδιοκτησία παραμένει ανέγγιχτη;;;;
https://www.youtube.com/watch?v=u0vjb8gA5lI
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ρασπούτιν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 24, 2022 6:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το Donbass ειναι τοσο πλουσιο σε ορυκτα,ενέργεια,βιομηχανία και γεωργία,που σύντομα θα γίνει ενα απο τα πλουσιότερα έθνη της Ευρασίας τώρα που ελευθερώθηκε απο τους Ουκρανούς ολιγάρχες και το ναζιστικό καθεστώς Ζελένσκυ.

Το Ντονμπάς ήταν η βιομηχανική καρδιά της Ρωσίας τον 19ο και τον 20ό αιώνα πριν από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο(Οχτωμβριανή επανάσταση), αν και αναπτύχθηκε αργότερα από τα Ουράλια και άλλα κέντρα βαριάς βιομηχανίας στον βιομηχανικό εκσυχρονισμό που έφερε ο τελευταίος Ρωσος Τσάρος ο "Νικόλαος"γύρω στο 1896.-Η ανάπτυξη αυτή της βαριάς βιομηχανίας στις μεγαλουπόλεις ήταν μία απο τις πολλές αιτίες που γέννησαν την εργατική επανάσταση μιάς και οι συνθήκες των εργατών ήτο άθλιες σε σχέση με την ζωή που είχαν ως αγρότες πριν επέλθει η ανάπτυξη-

Τα εργοστάσια από το Donbas εκκενώθηκαν προς στα Ουράλια και τη δυτική Σιβηρία το 1941 πριν από τη ναζιστική κατοχή, επομένως η αξία του Donbas είχε μειωθεί, αλλά ήταν σημαντική. Το 45% των εξαγωγών της Ουκρανίας πριν από το 2014 ήταν από το Ντονμπάς (περιοχές Λούγκανσκ και Ντόνετσκ).Στην περιοχη του Λουγκάνσκ και του Ντονμπάς βρίσκονται σήμερα 6 πυρηνικά εργοστάσια ενέργειας που τροφοδοτούν το 80% της ενεργειας ολόκληρης της Ουκρανίας.
Η περιοχή του Ρωσικού Ροστόφ είναι επίσης μέρος του Ντονμπάς - της λεκάνης άνθρακα του Ντονέτσκ-με μεγάλα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου και με βαριά βιομηχανία. Τα περισσότερα σπάνια μέταλλα βρίσκονται σε αυτήν την λεκάνη...

Οι τιμές του άνθρακα και των μετάλλων διεθνώς αυξάνονται. Η «πράσινη» τρέλα και η ρωσοφοβία αναγκάζουν την ΕΕ να αγοράσει περισσότερο άνθρακα από τη Ρωσία, δηλαδή από το Ντονμπάς. Ο άνθρακας του Kuzbas είναι φθηνότερος, αλλά η διαδρομή για την παράδοση είναι πολύ μεγαλύτερη, οπότε το κάρβουνο του Donbass θα βρει σίγουρα τους πελάτες του. Η Ινδία θέλει επίσης να αγοράσει περισσότερους ενεργειακούς πόρους απο εκει.
Επιστροφή στην κορυφή
Ρασπούτιν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 31, 2022 4:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σημερα ημέρα του πολεμικού ναυτικού στην Ρωσσία ο ανώτατος διοικητής έδωσε εντολή να ξεκινήσει η κύρια ναυτική παρέλαση η οποία διεξήγθη στην Αγία Πετρούπολη και στην νήσο Κρονστάνδη.

Στην κύρια παρέλαση του Ρωσσικού πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν περισσότερα απο 40 πλοία και υποβρύχια,42 αεροσκάφη,και σχεδόν 4 χιλ ναύτες.Στην γιορτή επίσης συμμετείχε το κινεζικό αντιτορπιλικό Xiang και η ινδική φρεγάτα Tarkash.Πρόκειται για μία γιορτή που χρονολογείται από τη σοβιετική εποχή και ξεκίνησε να γιορτάζεται το 1935. Ο εορτασμός διακόπηκε το 1980 και τελικά αποκαταστάθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν το 2003.

Ο Πρόεδρος της Ρωσσίας Βλαντιμίρι Πούτιν παρέκαμψε την γραμμή παρέλασης των πλοίων απο τα επίσημα θεωρεία και συνεχάρη απο κοντά το προσωπικό που υπηρετεί στην νήσο φρούριο απεναντι απο την Φιλανδία και σύμβολο της επανάστασης των Μπολσεβίκων μιάς και είχε παίξει τεράστιο ρόλο παίρνοντας τα ηνία του στενού και αποκλείοντας τις δυτικές δυνάμεις να εισβάλουν απο τα βόρεια της Ομοσπονδίας,ακόμη και μετέπειτα που οι αναρχικοί παρέδωσαν στους Μπολσεβίκους 15 απαιτήσεις τους για να συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό τους και μέσα σε αυτές ήταν η διάλυση του σοβιέτ της Αγίας Πετρούπολης και ουσιαστικά βρίσκονταν απο πίσω τους οι Λευκοί και η επανάσταση κινδύνευε,ο ιδρυτης και αρχιστράτηγος του Κόκκινου στρατού Λέοντας Τρότσκυ με 40 χιλ στρατιώτες εισέβαλε στο φρούριο μέσα στο καταχείμωνο ώστε να προλάβει πριν λιώσουν οι πάγοι και το φρούριο γίνει απροσπελαστο και το κατέλαβε πνίγοντας ουσιαστικά μια εμφύλια αντεπανάσταση των Μενσεβίκων και των Λευκών.

Μιλώντας στην παρέλαση της ημέρας του Ναυτικού ο Πούτιν είπε:

Σύντροφοι ναύτες,μηχανικοί και αξιωματικοί,στρατηγοί και Ναύαρχοι

Αγαπητοί βετεράνοι

Αγαπητοί πολίτες της Ρωσίας

Συγχαρητήρια για την ημέρα του Ναυτικο´,μιά γιορτή που αγαπά και τιμά ο λαός της Ρωσίας,το Ναυτικό που είναι αγαπητό στην καρδιά όλων όσων έχουν υπηρετήσει στον ένδοξο στόλο μας.

Τιμούμε όλους εσάς και όλες τις γενιές των γενναίων ναυτικών φρουρών της πατρίδας μας,θυμόμαστε πάνταβτους μεγάλους ναυτικούς διοικητές και τα ατρόμητα πληρώματα των πολεμικών μας πλοίωνόλων των εποχών μας,ευχαριστώντας τους ενεργούς ναύτες και αξιωματικούς μας για τις υψηλές στρατιωτικές δεξιότητες τους και για την αφοσιώση τους στην Πατρίδα και τον λαό μας.

Οι παρελάσεις πολεμικών πλοίων έρχονται σήμερα απο τις ναυτικές βάσεις του στόλους μας :
Bλαδιβοστόκ,Μπαλτιίσκ,Σεβερομόρσκ,Kασπιίσκ,και φυσικά την Aγία πετρούπολη -θαλλάσια πρωτεύουσα της χώρας μας.

Ο Πέτρος ο Πρώτος συνέδεσε για πάντα την ιστορία του ναυτικού με την ιστορία του Ρωσικού κράτους.
Η υπηρεσία του Ναυτικού είναι ένα κάλεσμα για αδελφότητα,αλληλοβοήθεια,περιφρόνηση για τις δυσκολίες,ισχυρή θέληση στον χαρακτήρα όλων των πληρωμάτων μάχης.Ο λόγος των ναυτικών μας είναι ακλόνητος και ο ζήλος τους απεριόριστος.

Αυτές οι παραδόσεις αιώνων έχουν αναπτυχθεί στο νέο Ναυτικό Χάρτη που σήμερα υπέγραψα.Εγκρίθηκε σήμερα το νέο ναυτικό δόγμα της Ρωσίας.
Οι δυνατότητες του Ναυτικού μας είναι κλειδί εδώ.Είναι σε θέση να ανταποκριθεί γρήγορα απέναντι σε όσους αποφασίζον να καταπατούν την κυριαρχία και την ελευθερία μας,και θα μπορεί να εκτελεί με επιτυχία τα καθηκοντά του σε οποιοδήποτε μέρος του Παγκόσμιου Ωκεανού

Αγαπητοί σύντροφοι η αποστολή των πυραύλων "Zircon" στις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες η φρεγάτα Admiral Gorshkov θα είναι η πρώτη με αυτο το φοβερό όπλο στον οπλισμό της.

Θα συνεχίσουμε την κατασκευή πλοίων μικρης και μεγάλης κλίμακας,καθώς και τα θαλάσσια επιστημονικά ερευνιτικά προγράμματα.Και φυσικά μια απο τις κορυφαίες προτεραιότητες παραμένει η ευημερία των οικογενειών των στρατιωτικών ναυτικών μας των ναυπηγείων και των υπαλλήλων όλων των βιομηχανιών που σχετίζονται με την θάλασσα και το ναυτικό.

Για όλους μας η Μητέρα Πατρίδα είναι ιερή έννοια και η προστασία της υψηλό καθήκον και νόημα ζωής για τον καθένα μας

Πιστεύω σε εσάς και σας ευχαριστώ για τις υπηρεσίες σας

Δόξα στο Ρώσικο Ναυτικό

Ζήτω


ΜΟΥ Θ¾ΜΗΣΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Επόμενη
Σελίδα 1 από 10

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας