patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Tι κερδίζει η Ρωσία από την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Ιστορικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 02, 2022 12:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Tι κερδίζει η Ρωσία από την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πώς κερδίζει η Ρωσία από την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (RUIE), Aleksandr Shokhin, μίλησε για τους όρους που θέτει η κυβερνητική επιτροπή ξένων επενδύσεων για ξένες επιχειρήσεις που επιθυμούν να απαλλαγούν από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.
Υπάρχουν δύο προûποθέσεις: συγκατάθεση από το αρμόδιο τμήμα της Ρωσίας και έκπτωση τουλάχιστον 50%.

Στην πραγματικότητα, προσφέρεται στους αλλοδαπούς επενδυτές να εγκαταλείψουν απλώς την επιχείρησή τους και, παραδόξως, συμφωνούν με αυτό. Οι Φινλανδοί επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τη Ρωσία πιο γρήγορα.
Εχουμε και λέμε:

• Η μεγαλύτερη φινλανδική κατασκευαστική εταιρεία YIT, της οποίας τα έσοδα το 2020 ανήλθαν σε 3,1 δισ. ευρώ. Στη Ρωσία είχε 19 έργα σε διάφορα στάδια υλοποίησης με έκταση άνω των 600.000 τμ. Τα περιουσιακά στοιχεία του YIT αγοράστηκαν από την εγχώρια Etalon για 4,2 δισεκατομμύρια ρούβλια.(ισοτιμία 1χ1 δηλαδή ευρώ και ρούβλι)

• Η ενεργειακή εταιρεία Fortum σημείωσε ζημία 2,1 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους λόγω της απόσυρσης από τη ρωσική αγορά. Η Gazprombank σχεδιάζει να αγοράσει την επιχείρησή της.

• Κατασκευαστής ελαστικών Nokian Tyres, η οποία είχε το 80% της παραγωγής της στη Ρωσία. Η απόσυρση θα οδηγήσει σε απόσβεση περιουσιακών στοιχείων αξίας τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ. Τα εργοστάσια της Nokian στην Ρωσία θα συνεχίσουν να λειτουργούν μεμονωμένα.

• Κατασκευαστής εξοπλισμού υλοτομίας Ponsse, ο οποίος αντιπροσώπευε το 20% των πωλήσεων στη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας. Η επιχείρηση αγοράζεται από μια εταιρεία που συνδέεται με έναν διανομέα εξοπλισμού Ponsse στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια Άπω Ανατολής.

• Κατασκευαστής ανελκυστήρων KONE, που δραστηριοποιείται στη ρωσική αγορά από το 1935 έκλεισε την εταιρεία και αποσύρθηκε άρον άρον και ζημιογόνα. Αποτελούσε το 6% της ρωσικής αγοράς.

• Αλυσίδα γρήγορου φαγητού "Hesburger". Είχε 4 εστιατόρια στη Λευκορωσία και 38 στη Ρωσία.Τα παραχώρησε το ρωσικό κράτος σε Ρώσους ιδιώτες με ολόκληρο τον εξοπλισμό να τα συνεχίσουν.

• Η εταιρεία αρτοποιίας Fazer πούλησε τις δραστηριότητές της στο Kolomensky Housing and Communal Services. Η εταιρεία επένδυσε 300 εκατ. ευρώ στη ρωσική επιχείρηση και, σύμφωνα με τις δικές της εκτιμήσεις, κατέλαβε την πρώτη θέση στην αγορά της Αγίας Πετρούπολης με μερίδιο 38%, έχοντας τρία εργοστάσια στην πόλη. Την ίδια ώρα, το μερίδιο στην αγορά της Μόσχας, όπου η Fazer έχει μόνο ένα εργοστάσιο, υπολογίζεται στο 13%, που αντιστοιχεί στην τρίτη θέση.

• Η παραγωγός καφέ Paulig απαλλάχθηκε από τη ρωσική της επιχείρηση, η οποία αντιπροσώπευε το 10% των εσόδων της.

• Η Φινλανδή Lassie και η Reima έκλεισαν τις διαδικτυακές πωλήσεις παιδικών ενδυμάτων στην Αγία Πετρούπολη.

• Η S-Group πούλησε την ξενοδοχειακή της επιχείρηση – τρία ξενοδοχεία με 900 δωμάτια – στην Αγία Πετρούπολη.Η πώληση έγινε και αυτή σε ρούβλια και μάλιστα με την ισοτιμία έναντι του ευρώ σε σχεδόν ένα προς ένα!!!

• Η εταιρεία επεξεργασίας ξυλείας Stora Enso πούλησε τα εργοστάσιά της συσκευασίας κυματοειδών ειδών στις περιοχές της Μόσχας, του Νίζνι Νόβγκοροντ και της Καλούγκα, μετά την έξοδο από τα πριονιστήρια που βρίσκονται στη Ρωσία. Πέρυσι, η εταιρεία κέρδισε 2 δισεκατομμύρια ρούβλια καθαρά κέρδη στη Ρωσία.

• Η παραγωγός επεξεργασμένων τυριών Valio αποχώρησε για πέμπτη φορά από τη ρωσική αγορά, πουλώντας τα περιουσιακά της στοιχεία στη ρωσική Rusagro. Η Valio στη Ρωσία έλεγχε ένα εργοστάσιο που παρήγαγε 15.000 τόνους προϊόντων ετησίως, το οποίο της απέφερε καθαρά κέρδη 320 εκατομμυρίων ρούβλια το περασμένο έτος.

• Ο κατασκευαστής χρωμάτων Tikkurila είναι ο ηγέτης της ρωσικής αγοράς διακοσμητικών χρωμάτων, ελέγχει το 20% της αγοράς. Η Tikkurila διαθέτει τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής, τρία εκπαιδευτικά κέντρα, δέκα αποθήκες και κέντρα logistics στη Ρωσία. Το προσωπικό της επιχείρησης αριθμούσε περίπου 1.000 άτομα. Η Tikkurila του ρωσικού τμήματος είχε κέρδος για το περασμένο έτος 988 εκατομμύρια ρούβλια και αποχώρησε με την ανακοίνωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

• Κατασκευαστής χρωμάτων Teknos. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της ρωσικής εταιρείας ήταν περίπου 40 εκατ. ευρώ (περίπου το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας), η εταιρεία κατέλαβε την τέταρτη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις μεταξύ των χωρών όπου δραστηριοποιείται η Teknos.

Η ίδια η Φινλανδία, εκτός από τις απώλειες της επιχείρησής της από τη φυγή από τη Ρωσία, έχασε προμήθειες φυσικού αερίου (92% των εισαγωγών), ηλεκτρική ενέργεια (51% των εισαγωγών), αμμωνία (80% των εισαγωγών), ξυλεία (74% των εισαγωγών).


Όπως φαίνεται από την παραπάνω λίστα,το ρωσικό κράτος και οι ρωσικές επιχειρήσεις καταφέρνουν να κερδίσουν χρήματα από την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.



Αυτά είναι τα εξαιρετικά ενδιάμεσα αποτελέσματα της πρωθυπουργίας της 37χρονης Sanna Marin – «μιας πωλήτριας που ανέβηκε στην πρωθυπουργία», όπως την περιέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας Mart Helme-,ας θυμηθούμε τις τελευταίες κινήσεις της αποφοίτου απο την περήφη πλέον σχολή Σβέμπ όπου πέρασαν όλοι οι γνωστοί πρόεδροι της σημερινής εποχής,βλέπε Μακρόν,Τριντό,Κούλης.

Η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ουκρανία στις αρχες του Ιουνίου που περιελάμβανε επίσκεψη στις πόλεις Ιρπίν και Μπούχα,δήλωσε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν ένα σημείο καμπής για τον κόσμο και οι σχέσεις με τη Μόσχα δεν μπορούν να επιστρέψουν όπως ήταν πριν από την εισβολή της.!!!
«Εμείς, η Φινλανδία, υποστηρίζουμε όλες τις ενέργειες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για να εξετάσει αυτά τα εγκλήματα, να συλλέξει στοιχεία για μελλοντικές διαδικασίες και να καταδικάσει τη Ρωσία», είπε η Μάριν μετά τις συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας. «Αυτό που συνέβη, αυτό που έκανε η Ρωσία είναι ένα σημείο καμπής για ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια και για ολόκληρο τον κόσμο. Βλέπουμε ότι η παλιά ρύθμιση έχει καταστραφεί και δεν υπάρχει επιστροφή στην προηγούμενη σχέση», τόνισε. Χαρακτήρισε τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ως «μια προσπάθεια ενάντια στις αρχές της οικοδόμησης μιας κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας».
Η Φινλανδία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μοιράζεται σύνορα μήκους 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσία. Σε μια ιστορική αλλαγή πολιτικής μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η σκανδιναβική χώρα έκανε αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ...και τώρα θα εισπράξει τις συνέπειες και της αντιπαράθεσης με την Ρωσία αλλά το βασικότερον τις συνέπειες του να είσαι μέλος του ΝΑΤΟ που το ίδιο το ΝΑΤΟ θα σε υποχρεώσει να χρησιμοποιήσεις μεγάλο μέρος του προυπολογισμού σαν χώρα για την αγορά όπλων και την συντήρηση στρατού,έναντι της κοινωνικής πολιτικής για την οποία οι σκανδιναβοί φημίζονταν μέχρι τώρα.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 02, 2022 10:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Link... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

How Russia Earns From Finland’s NATO Membership
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 02, 2022 11:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Και άλλες ομολογίες... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το εμπάργκο στον χρυσό δεν «στραγγίζει» το πολεμικό σεντούκι του Πούτιν

Κατά τα άλλα..."η Ρωσία χρεοκοπεί".
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας