patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 14, 2022 3:37 am    Θέμα δημοσίευσης: ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι ΗΠΑ σχεδίασαν-εκτέλεσαν το χτύπημα στην ρωσική αεροπορική βάση της Κριμαίας
Νέα τροπή έχει λάβει ο πόλεμος στην Ουκρανία με την ακόμα πιο άμεση, απευθείας και πολύ πιο ενεργή συμμετοχή των ΗΠΑ και γενικότερα του ΝΑΤΟ και της Δύσης στο πλευρό των Ουκρανών.

Η νέα αυτή τροπή ισοδυναμεί στην ουσία με την εκκίνηση ενός νέου κανονικού παγκόσμιου πολέμου, ο οποίος μπορεί να τινάξει τον πλανήτη στον αέρα.

Όλες οι ενδείξεις
κατατείνουν στο ότι το τελευταίο χτύπημα στη ρώσικη αεροπορική βάση Σάκι στην Κριμαία ήταν ένα πλήγμα που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και εκτελέστηκε από τον αμερικάνικο στρατό και εξειδικευμένα στελέχη του, αφού η ουκρανική πλευρά δεν διέθετε ούτε τα οπλικά συστήματα ούτε τις τεχνικές δεξιότητες για να πραγματοποίησει με τόση αρτιότητα μια τέτοια επιχείρηση. Παράλληλα, υπάρχουν και κάποιοι έγκριτοι αναλυτές οι οποίοι δεν αποκλείουν το χτύπημα αυτό να πραγματοποιήθηκε από θέση εκτός της Ουκρανίας, από έδαφος δηλαδή τρίτης χώρας.

Το γεγονός αυτό, αν συνδυασθεί και με το κτύπημα που εδέχθη ρώσικη, επίσης, βάση στο έδαφος της Λευκορωσίας, δίδει άλλες διαστάσεις στον Ουκρανικό πόλεμο, οι οποίες τα ΜΜΠ,τα περνούν μάλλον απαρατήρητα.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε το γεγονός ότι μεγενθύνεται καθημερινά το πλήθος των αμερικανών στρατιωτών και αξιωματικών αλλά και Βρετανών, Πολωνών, Ρουμάνων και χωρών της Βαλτικής στρατιωτών και αξιωματικών, που, με το κάλυμμα των μισθοφόρων, πολεμούν στις τάξεις του Ουκρανικού στρατού, προσεγγίζουμε αρκετά τη νέα πολεμική εικόνα στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί πλέον άμεσα το ρωσικό έδαφος, διεξάγεται ευθέως από τις ΗΠΑ, με όλο και πιο σύγχρονα, ίσως τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα και με την άμεση συμμετοχή αμερικάνικου στρατού και ανθρώπινου στρατιωτικού δυναμικού από άλλες Δυτικές χώρες.
Με δυο λόγια η Ρωσία διεξάγει άμεσο πόλεμο στην Ουκρανία με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την πιο σκληροπυρηνική Δύση, ο οποίος μάλλον θα παίρνει όλο και πιο ανοικτό χαρακτήρα.

Οι ΗΠΑ σπρώχνουν τις εξελίξεις, υπό το κλίμα φόβου και πανικού από μια βαριά ήττα στην Ουκρανία, σε ένα ανεξέλεγκτο και οργιώδη γενικευμένο παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στον Ειρηνικό στο χώρο της Ταϊβάν.
https://iskra.gr/oi-ipa-schediasan-ektelesan-to-chtypima-stin-rosiki-aeroporiki-vasi-tis-krimaias/
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 14, 2022 3:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για να επικρατήσει το 4ο ράιχ του νεοφασισμού των ΗΠΑ που τη πήρε την σκυτάλη από το 3ο ράιχ του χιτλερισμού και για να εφαρμόσει την παγκόσμια πολιτική του φασισμού δεν είναι δυνατόν από την φύση του να έχει συνεταίρο. Ο συνεταιρισμός προûποθέτει κάποιο είδος δημοκρατίας και κάποιες οικονομικές παραχωρήσεις στους αντιπάλους του πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τον ολοκληρωτικό φασισμό.
Να γιατί η Αμερική ήθελε και θέλει να εξουδετερώσει την Ρωσία από το παγκόσμιο σκηνικό παρότι ο Πούτιν πριν εμπλακεί σε πόλεμο με την Ουκρανία ζητούσε από την Αμερική παγκόσμια συγκυριαρχία.Πράγμα που ήταν και παραμένει μια αντιδραστική Ουτοπία!!!
Επιστροφή στην κορυφή
K.N.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 14, 2022 8:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kissinger-ΗΠΑ, με δική τους ευθύνη, βρίσκονται στο χείλος πολέμου με Ρωσία-Κίνα
https://iskra.gr/kissinger-ipa-me-diki-tous-efthyni-vriskontai-sto-cheilos-polemou-me-rosia-kina/
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 14, 2022 2:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για να ύπαρξη πραγματικά παγκόσμιος πόλεμος θα πρέπει να πολεμήσουν οι Γιανκηδες όχι οι μισθοφόροι τους ούτε οι μαριονέτες τους (πχ Ουκρανοί) Ο πόλεμος στο Ιράκ διέλυσε της ΗΠΑ και δεν πολεμάνε οι ίδιοι άλλο γενικευμένα και ούτε πρόκειται.

Χρειάζονται τους Ουκρανούς να συνεχίζουν όσο μπορούν. Και όταν οι Ουκρανοί πάνε να τα διολωσουν κάνουν κάτι τέτοια. Εάν όμως έχουν χτυπήσει Ρωσικό έδαφος το ίδιο έχουν κάνει και οι Ρώσοι προ πολλού: βλέπε πτώση μεταγωγικού σε Καβάλα, χτύπημα πυρομαχικών σε Γερμανία κτλ.

Μόνο για σαμποτάζ κάνουν η να χτυπούν μια ανυπερισπαστη τριτοκοσμική χώρα άσε τα μπολια που έβαλαν μέσα στους φαντάρους τους απ' τον πρώτο πόλεμο στο Κόλπο και συνέχισαν με τον Κορόιδο...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Α-Ω
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 14, 2022 10:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευρώπη: Χωρίς ηγεσία στη δίνη των κρίσεων
Μπροστά σε κενό ηγεσίας η Ευρώπη καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με αλληλένδετες κρίσεις σε στρατιωτικό, διπλωματικό, ενεργειακό και οικονομικό επίπεδο
Η μία κρίση διαδέχεται την άλλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να ανταπεξέλθει σε ένα δύσκολο περιβάλλον, τη στιγμή που διαπιστώνεται και έλλειμα ηγεσίας που θα μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Αν και ποτέ δεν υπήρξε ποτέ μόνο ένας ηγέτης στην ΕΕ, πάντα υπήρχαν εκείνοι που ήταν ικανοί να βγάλουν την Ένωση από την κρίση και να εξασφαλίσουν τη συναίνεση ανάμεσα στα κράτη μέλη προωθώντας μια κοινή γραμμή. «Είναι δύσκολο να δούμε ποιος θα έχει την επιρροή ή την αξιοπιστία για να εκτελέσει αυτόν τον ρόλο φέτος και το επόμενο έτος», σημειώνει το περιοδικό New Statesman που επιχειρηματολογεί σε άρθρο του για το κενό ηγεσίας με το οποίο είναι αντιμέτωπη η ΕΕ.
«Είναι κοινοτοπία ότι η ΕΕ δεν έχει έναν και μοναδικό «ηγέτη». Είναι εξίσου αληθές ότι τα μικρά και μεσαία κράτη μέλη δικαίως δυσανασχετούν με τον υπαινιγμό ότι αποτελούν τις «άλλες τάξεις», ενώ η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία παρέχουν την «τάξη των αξιωματικών». Αλλά τα ίδια τα μικρά και μεσαία κράτη είναι διαιρεμένα μεταξύ βορρά και νότου, ανατολής και δύσης. Τώρα θα μπορούσε να είναι η στιγμή τους. Αλλά ποιο από αυτά θα έχει το θάρρος ή την αξιοπιστία να ηγηθεί;», διερωτάται το περιοδικό, δίνοντας παράλληλα την εικόνα για τις τρεις μεγάλες δυνάμεις της Ένωσης, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.
https://www.in.gr/2022/08/14/world/eyropi-xoris-igesia-sti-dini-ton-kriseon/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας