patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΜΑΧΙΣΟΥΝ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Καλλικράτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 10, 2010 12:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΜΑΧΙΣΟΥΝ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ-ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ

http://www.skai.gr/articles/news/greece/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%82%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82%CE%BF%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82100410/
Επιστροφή στην κορυφή
Πρός νέο χάρτη της χώρας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 10, 2010 1:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΣΑΜΑΡΑΣ
"Μήπως η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει για το νέο χάρτη της χώρας"

ΤΖΕΦΡΥ=Τολμηρή δομική αλλαγή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το πρόγραμμα "Καλλικράτης" μιλώντας στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.

Σημείωσε πως με το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας οι νέοι δήμοι θα λειτουργούν σε καθεστώς εγγυημένης αξιοκρατίας, και διαφάνειας, απαλλαγμένοι από τη διαφθορά.

Γνωστοποίησε πως θα λειτουργήσουν με τη συμμετοχή ομογενών και νόμιμων (όλοι παράνομα νομιμοποιημένοι) μεταναστών.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης πως η κυβέρνηση θα στηρίξει το πρόγραμμα με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους (κάθε περιφέρεια αυτονομείται με την σύναψη ιδιέτερων συμφωνιών κοινοτικών πόρων)λέγοντας παράλληλα ότι οι αλλαγές θα πονέσουν αλλά και θα λυτρώσουν.

Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή και πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε "ριζικές αλλαγές που θα πονέσουν αλλά θα λυτρώσουν".

Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι ο λαός περιμένει να γίνουν όλα όσα απαιτούνται, ώστε να "απαλλαγούμε από αυτούς που μας λοιδορούν και μας δίνουν μαθήματα συμπεριφοράς".

Σοβαρές επιφυλάξεις για το σχέδιο "Καλλικράτης" εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι η αυτοδιοίκηση αποδυναμώνεται αντί να απελευθερώνεται. Πρότεινε να διατηρηθούν οι σημερινές νομαρχίες με διευρυμένες αρμοδιότητες, ενώ δήλωσε αντίθετος με το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες.

Πρότεινε ξεχωριστή κάλπη για υποψηφίους δημάρχους και ξεχωριστή για δημοτικούς συμβούλους, ενώ για το χωροταξικό είπε ότι υπάρχει ένας ιδιαίτερος μυστικισμός και αναρωτήθηκε μήπως η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει για το νέο χάρτη της χώρας.

Δημοψήφισμα για το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Όχι στο προγραμμα Καλλικράτης, είπε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καθώς θεωρεί ότι οι υπηρεσίες του κράτους θα εκχωρηθούν σε ιδιώτες.

Για ασάφειες που πρέπει να διευκρινιστούν στο θέμα πόρων και στις νέες αρμοδιότητες των δήμων μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, σημείωσε πως πρόκειται για το σημαντικότερο συνέδριο από την ίδρυση του θεσμού και δεν πρέπει να πάει χαμένη η ευκαιρία για τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας