patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ισπανία: Ολοταχώς στη λιτότητα

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Καπιταλισμός τέρμα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 12, 2010 3:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ισπανία: Ολοταχώς στη λιτότητα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ

Ισπανία: Ολοταχώς στη λιτότητα.

Το πρόγραμμα λιτότητας για τη μείωση του δημοσιονομικού χρέους «με οποιοδήποτε τίμημα» θα εφαρμόσει η ισπανική κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε στους Financial Times ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

«Θα κριθούμε ως προς την αποτελεσματική εφαρμογή όλων των μέτρων που προβλέπονται από το πρόγραμμα αυτό. Θα το πράξουμε οπωσδήποτε, με οποιοδήποτε τίμημα» τονίζει.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στο τέλος του Ιανουαρίου πρόγραμμα λιτότητας με στόχο την εξοικονόμηση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, κατά την περίοδο 2010-2013. Στόχος είναι ο περιορισμός του δημοσίου ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ έως το 2013, από το 11,2% που βρισκόταν το 2009.

«Εάν χρειασθεί να προχωρήσουμε σε περαιτέρω περικοπές ή να απαιτήσουμε περισσότερη λιτότητα, θα το κάνουμε» διαβεβαίωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, τη στιγμή που ορισμένοι επενδυτές και αναλυτές εξέφρασαν αμφιβολίες για την ικανότητα της Ισπανίας να εξυγιάνει τις δημοσιονομικές της δαπάνες.

Η Ισπανία, η οποία επλήγη από τη διεθνή οικονομική κρίση, βρίσκεται σε ύφεση από το τέλος του 2008 και γνώρισε έκρηξη της ανεργίας, που πλέον βρίσκεται στο 19% του ενεργού πληθυσμού.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση υιοθέτησε επίσης πρόσθετα μέτρα για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, όπως η αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, που θα εφαρμοσθεί το καλοκαίρι.

Μπαίνουμε σε εποχή επαναστάσεων και πολέμων.
Επιστροφή στην κορυφή
Αμέρικα-αμέρικα.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 12, 2010 11:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΗΠΑ: Ελλειμματικός ο προûπολογισμός το Μάρτιο

Ελλειμματικός καταγράφηκε το Μάρτιο 2010 ο προûπολογισμός στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Πιο αναλυτικά, το έλλειμμα στον προûπολογισμό έφθανε το Μάρτιο τα 65,387 δισ. δολάρια, κατά 65% μικρότερο από τον αντίστοιχο μήνα το περασμένο έτος.

Ωστόσο, η μείωση του ελλείμματος, όσο και εάν είναι θεαματική, δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ήλπιζαν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούσαν πως το έλλειμμα θα κυμανθεί στα 62 δισ. δολάρια.

Η μείωση του ελλείμματος επιτεύχθηκε από τον συνδυασμό της αύξησης των δημοσίων εσόδων (κατά 19% σε έναν χρόνο) και της μείωσης των δαπανών (κατά 32% σε έναν χρόνο).
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας