patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

«Πυρηνική Ενέργεια για όλους, πυρηνικό όπλο για κανένα»

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Αχμαντινετζάντ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 17, 2010 1:02 am    Θέμα δημοσίευσης: «Πυρηνική Ενέργεια για όλους, πυρηνικό όπλο για κανένα» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

«Πυρηνική Ενέργεια για όλους, πυρηνικό όπλο για κανένα»


Η έναρξη διεθνούς διάσκεψης για τον πυρηνικό αφοπλισμό, που θα διοργανωθεί στην Τεχεράνη με τίτλο «Πυρηνική Ενέργεια για όλους, πυρηνικό όπλο για κανένα» και στην οποία ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία, αναμένεται να συγκεντρώσει τα «βλέμματα» της διεθνούς κοινότητας.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν 14 υπουργοί Εξωτερικών και δέκα υφυπουργοί, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα συμμετέχουν.

Ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEC), Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, δήλωσε σχετικά: «Κατά τη διάσκεψη της Τεχεράνης, θα συζητήσουμε για τον πυρηνικό αφοπλισμό, τη μη διάδοση των πυρηνικών και τη χρήση της πυρηνικής τεχνολογίας για ειρηνικούς σκοπούς, που αποτελούν τα θεμέλια της Συνθήκης μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων (NPT)».

Η Δύση περιμένει να ακούσει την επίσημη τοποθέτηση του Αχμαντινετζάντ στα όσα του καταμαρτυρεί για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενόψει των νέων, αυστηρότερων κυρώσεων, που περιμένουν ουσιαστικά την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να επιβληθούν στο Ιράν.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 17, 2010 7:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Αχμαντινετζάντ έδωσε τον τόνο της διάσκεψη

Τη δημιουργία ενός «ανεξάρτητου διεθνούς οργάνου», το οποίο «θα επιβλέψει τον πυρηνικό αφοπλισμό και θα εμποδίσει τη διασπορά των πυρηνικών όπλων» πρότεινε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, κατά την έναρξη διάσκεψης για τον πυρηνικό αφοπλισμό και τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων που διεξάγεται στην Τεχεράνη.

Μάλιστα, έδειξε εξαρχής τις προθέσεις του, εν όψει τις εναρκτήριας ομιλίας του στη διάσκεψη, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποβληθούν από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας ( IAEA).

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο Αχμαντινετζάντ δήλωσε ότι πρέπει «τα κράτη που κατέχουν πυρηνικά όπλα, εκείνα τα οποία έχουν κάνει χρήση και εκείνα που έχουν απειλήσει ότι θα κάνουν χρήση να αποβληθούν από τη IAEA και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος είπε: «Μόνο η αμερικανική κυβέρνηση έχει διαπράξει πυρηνικό έγκλημα. Ο μόνος πυρηνικός εγκληματίας στον κόσμο ψεύδεται παρουσιαζόμενος ως αντίθετος στη διάδοση των πυρηνικών όπλων, τη στιγμή που δεν έχει λάβει κανένα σοβαρό μέτρο στον τομέα αυτόν».
Επιστροφή στην κορυφή
Μ.Σ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 18, 2010 8:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ομπάμα:Η Αλ Κάιντα είναι μια προσεχής πυρηνική δύναμη!

Η Αλ Κάιντα είναι μια προσεχής πυρηνική δύναμη δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα στην Διάσκεψη Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια, στην Ουάσιγκτον.
Η δήλωση μπορεί να υποκρύπτει σχέδια για πυρηνική προβοκάτσια. Η πραγματική απειλή δεν είναι η Αλ Κάιντα η οποία στο τέλος-τέλος δεν είναι παρά περιουσιακό στοιχείο της CIA, αλλά η επαπειλούμενη πυρηνική επίθεση απ’ τις ΗΠΑ και το Ισραήλ κατά του Ιραν.

Εδώ βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=N-QB9L3Q8kY

.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 26, 2010 11:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αχμαντινετζάντ: «Σατανικό» το ΣΑ του ΟΗΕ

Κεραυνούς ενάντια του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) των Ηνωμένων Εθνών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος, σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA, χαρακτήρισε «σατανικό» το ΣΑ και το δικαίωμα των πέντε μόνιμων μελών του να ασκούν βέτο.

Ο Ιρανός πρόεδρος φέρεται να δήλωσε ότι η δύναμη του βέτο που έχουν τα Ηνωμένα Έθνη, η Κίνα, η Μ. Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία στοχεύει στην «καταπίεση και στην καταστροφή της αληθινής φύσης της ανθρωπότητας και είναι σατανικά εργαλεία».
Επιστροφή στην κορυφή
ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 27, 2010 12:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Medvedev ο ολιγάρχης: «ανεύθυνη» η πολιτική του Ιράν για τα πυρηνικά

Την «ανεύθυνη» συμπεριφορά του Ιράν, όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα, στηλίτευσε ο Ρώσος πρόεδρος, Dmitry Medvedev, τονίζοντας πως η πιθανότητα νέων κυρώσεων είναι «ορατή».

«Επί του παρόντος, το Ιράν δεν επιδεικνύει την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση και συμπεριφέρεται με ιδιαίτερα ανεύθυνο τρόπο. Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός», τόνισε ο Medvedev σε συνέντευξή του στο δανικό κρατικό δίκτυο, που αναδημοσίευσε το Κρεμλίνο.

«Εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, τότε τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί, περιλαμβανομένων και των κυρώσεων. Φυσικά, οι κυρώσεις είναι κάτι άσχημο, διότι σπάνια από μόνες τους φέρουν καρπούς. Εάν όμως όλες οι άλλες οδοί έχουν αποκλεισθεί, γιατί όχι;», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος αναμένεται στη Δανία αύριο και μεθαύριο.

Τέλος, ο Μedvedev εξέφρασε την αισιοδοξία του, όσον αφορά τις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ, υπενθυμίζοντας την υπογραφή της νέας συνθήκης για τον πυρηνικό αφοπλισμό: «έχουμε καλές σχέσεις με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση και προσωπικά έχω μία καλή σχέση με τον πρόεδρο Barack Obama», τόνισε.
.
ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ

Dmitry Medvedev και Barack Obama,ο ολιγάρχης νε τον Μαυροφονιά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας